Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Εθελοντικό δίκτυο γιατρών και δασκάλων οργανώνει ο Δήμος

Μέσω δύο ανακοινώσεων του Δημάρχου Μοσχάτου - Ταύρου, Ανδρέα Ευθυμίου, έγινε γνωστή η πρόθεση του Δήμου να οργανωθεί δίκτυο εθελοντών γιατρών και δασκάλων, ώστε να ενισχυθούν οι οικονομικά ευπαθείς ομάδες.

Παραθέτουμε, αρχικά, τις επιστολές του κ. Ευθυμίου και στο τέλος της ανάρτησης δίνουμε λεπτομέρειες σχετικά με τα στοιχεία που χρειάζεται να δηλώσει όποιος επιθυμεί να μπει στο δίκτυο:

Δημιουργία Δικτύου Εθελοντών για προγράμματα ενισχυτικής  διδασκαλίας πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

Αγαπητοί συμπολίτες,

Διανύουμε μια δύσκολη περίοδο όπου δοκιμάζονται η ανθρώπινη αλληλεγγύη και η κοινωνική συνοχή. Οι μεγαλύτερες ανάγκες αποτυπώνονται, όπως είναι φυσικό, στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού και εκεί χρειάζεται η μεγαλύτερη δυνατή υποστήριξη. Πιστεύω ότι στην οικονομική και κοινωνική κρίση που περνάμε, θα πρέπει να υπερασπιστούμε την παροχή υπηρεσιών υγείας και παιδείας.

Στο ευαίσθητο χώρο της εκπαίδευσης θεωρώ ότι η προσπάθειά μας έγκειται στο να διατηρηθεί με κάθε τρόπο η δυνατότητα των ίσων δυνατοτήτων και ευκαιριών για τις πιο αδύναμες κατηγορίες πληθυσμού.

Με βάση τα παραπάνω ο Δήμος μας αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να επικοινωνήσει μαζί σας ώστε να αποτυπωθεί η διαθεσιμότητά σας με τη δημιουργία ενός Δικτύου Εθελοντών Εκπαιδευτικών, είτε εν ενεργεία είτε πτυχιούχων συναφών σχολών. Ο στόχος είναι να υλοποιηθούν προγράμματα ενισχυτικής διδασκαλίας στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση για τους μαθητές και μαθήτριες που έχουν ανάγκη να υποστηριχθούν.

Πιστεύω ότι ο εθελοντισμός σε τοπικό επίπεδο συνιστά το σημαντικότερο χώρο παραγωγής κοινωνικού κεφαλαίου και είμαι σίγουρος ότι θα ανταποκριθείτε, συμπληρώνοντας και αποστέλλοντας το σχετικό πίνακα που ακολουθεί.

Σας ευχαριστώ για τη συμμετοχή,

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ
Ανδρέας Γ. Ευθυμίου

Δημιουργία Δικτύου Εθελοντών Γιατρών και επαγγελμάτων υγείας για προγράμματα προληπτικής ιατρικής, διάγνωσης και παρακολούθησης

Αξιότιμες κυρίες και κύριοι,

Διανύουμε μια δύσκολη περίοδο όπου δοκιμάζονται η ανθρώπινη αλληλεγγύη και η κοινωνική συνοχή. Οι μεγαλύτερες ανάγκες αποτυπώνονται, όπως είναι φυσικό, στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού και εκεί χρειάζεται η δυνατή υποστήριξη. Πιστεύω ότι στην οικονομική και κοινωνική κρίση που περνάμε, θα πρέπει να υπερασπιστούμε το δημόσιο χαρακτήρα των δύο πιο σημαντικών τομέων για το κοινό όφελος: τους τομείς της παιδείας και της υγείας.

Στο δικό σας ευαίσθητο τομέα της υγείας θεωρώ ότι η προσπάθειά μας έγκειται στο να διατηρηθεί με κάθε τρόπο η δυνατότητα να παρέχονται ιατρικές υπηρεσίες για τις πιο αδύναμες κατηγορίες πληθυσμού που αποδεδειγμένα έχουν ανάγκη και δεν είναι σε θέση να έχουν πρόσβαση στο σύστημα υγείας.

Με βάση τα παραπάνω ο Δήμος μας αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να επικοινωνήσει μαζί σας ώστε να αποτυπωθεί η διαθεσιμότητά σας για τη δημιουργία ενός Δικτύου Εθελοντών Γιατρών. Ο στόχος είναι να υλοποιηθούν προγράμματα προληπτικής ιατρικής, διάγνωσης και παρακολούθησης σε χώρο του Δήμου ή και άλλο πρόσφορο χώρο.

Πιστεύω ότι ο εθελοντισμός σε τοπικό επίπεδο συνιστά το σημαντικότερο χώρο παραγωγής κοινωνικού κεφαλαίου και είμαι σίγουρος ότι θα ανταποκριθείτε, συμπληρώνοντας και αποστέλλοντας το σχετικό πίνακα που ακολουθεί.
Σας ευχαριστώ για τη συμμετοχή,
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ
Ανδρέας Γ. Ευθυμίου

Για αιτήσεις συμμετοχής, κάντε κλικ εδώ για τους εθελοντές δάσκαλους, ενώ κάντε κλικ εδώ για τους εθελοντές ιατρούς, και μπορείτε να τις στείλετε στο e-mail του Δήμου: xypeteon@otenet.gr

Η πρωτοβουλία είναι αρκετά θετική, θεωρούμε, αλλά χρειάζονται δύο προϋποθέσεις: Αρχικά, να ενδιαφερθεί ο κόσμος και το δυναμικό της πόλης να συμμετάσχει. Το δεύτερο που χρειάζεται είναι μια σοβαρά οργανωτική προσπάθεια από πλευράς Δήμου, ώστε να αποδώσει καρπούς το εγχείρημα.

3 σχόλια:

  1. Καλά πάλι "έγραψαν" αρνήθηκαν να στηρίξουν τον σύλλογο με τους 20 γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων που ήρθε στο Μοσχάτο, για να προσφέρει (πριν σχεδόν έναν χρόνο) αυτό που ΤΩΡΑ προβάλουν ως ιδέα τους...
    άντε και του χρόνου ΙΔΕΕΣ και με εθελοντές Δημοτικούς υπαλλήλους, εθελοντές δασκάλους στα σχολεία και γιατί οχι και εθελοντές Δημοτικούς συμβούλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στις 24-3-11 ο κ. Ζώταλης στη συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου πρότεινε την ίδρυση δικτύων αλληλεγγύης αλλά κανείς τότε δεν ενδιαφέρθηκε για την υλοποίησή της.Μάλιστα είχε προτείνει συγκεκριμένο σχέδιο για την υλοποίησή της.Τώρα 8 μήνες αργότερα έρχονται πολλοί να παρουσιάσουν μια ανάλογη πρόταση μεταξύ αυτών και ο δήμαρχος.Αποδυκνείεται λοιπόν ότι κάποιοι βλέπουν πριν από σας για σας κ.δήμαρχε και κύριοι της μεσοποταμίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το πόσο μικρόνοοι και ακατάλληλοι είστε φαίνεται ακόμα και από τα αβανταδόρικα σχόλια σας.

    Ο Ζώταλης και ο κάθε Ζώταλης που λέει μια ιδέα δεν είναι τίποτα. Ακόμα και τον φούρναρη της γειτονιάς να ρωτήσεις θα σου πει για εθελοντές δάσκαλους, γιατρούς κλπ. Ε, και;

    Μάγκας είναι αυτός που θα το οργανώσει σωστά και θα το κάνει πραγματικότητα. Πριν 8 μήνες ο Ζώταλης είπε κάτι και από τότε δεν έχει κάνει ΤΙΠΟΤΑ και αυτός. Δάσκαλος και συνδικαλιστής είναι και με την έναρξη της σχολικής χρονιάς θα μπορούσε να μαζέψει πέντε ανθρώπους και να κάνει κάτι, αλλά δεν έκανε ΤΙΠΟΤΑ, παρά έμεινε στα λόγια. Μήπως τον πείραξε ότι δεν είχε απόφαση Δημάρχου;

    Ηρεμήστε με τις χαζομάρες, λοιπόν και κοιτάχτε να συνεργαστείτε όλες οι παρατάξεις μπας και γίνει κάτι για τον κόσμο που δοκιμάζεται και αφήστε το ποιος το είπε πρώτος, πολιτικάντιδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή