Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Η συνέντευξη του Ανδρέα Ευθυμίου στο Μοσχάτο Live! (μέρος 1ο)

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Μοσχάτου - Ταύρου, με τον συνδυασμό "Μοσχάτο - Ταύρος, Ανθρώπινη Πόλη - Σύγχρονος Δήμος", Ανδρέας Ευθυμίου, δύο μέρες πριν τις εκλογές απαντάει στα ερωτήματα του Μοσχάτο Live! για τις εκλογές της προηγούμενης Κυριακής, τον δεύτερο γύρο, το πρόγραμμά του για τον Δήμο:

Μοσχάτο Live!: Κύριε Ευθυμίου, είναι μεγάλη μας τιμή και χαρά να σας φιλοξενούμε στο Μοσχάτο Live! Σας ευχαριστούμε που αποδεχτήκατε την πρόσκλησή μας.

Ανδρέας Ευθυμίου: Εγώ σας ευχαριστώ για την φιλοξενία. Θέλω να ευχαριστήσω όλον τον κόσμο που με τίμησε με την ψήφο του, να ευχαριστήσω όλους τους υποψήφιους μου που αγωνίστηκαν με πολύ καλό τρόπο και να τους συγχαρώ όλους για τον αγώνα που έκαναν.

Μ.L.: Αρχικά, θα θέλαμε να ξεκινήσουμε με μια αποτίμηση των εκλογών της προηγούμενης Κυριακής (7/11). Ποιό είναι το μήνυμα που εισπράξατε από την ψήφο του κόσμου στο Μοσχάτο;

Α.Ε.: Στο Μοσχάτο πήραμε ένα μεγάλο ποσοστό, περίπου το 36% των ψηφοφόρων και το αποτέλεσμα έδειξε ότι ο κόσμος μας αποδέχεται σε πολύ μεγάλο ποσοστό, ιδίως αν σκεφτούμε ότι υπήρχε και ψηφοδέλτιο που προέρχεται, σε μεγάλο βαθμό, από τον ίδιο πολιτικό χώρο. Το μήνυμα είναι ότι αναγνωρίζει το θετικό έργο, αναγνωρίζει την υποψηφιότητα μου ως Δήμαρχος, σε πολύ μεγάλο ποσοστό και επίσης ότι έδωσε ένα μεγάλο μήνυμα ανανέωσης, αφού περίπου στο 40% ή και παραπάνω του Δημοτικού Συμβουλίου έχουμε ανανέωση προσώπων. Επίσης, σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση αυτού του ποσοστού έπαιξε και η ενότητα που δείξαμε σαν συνδυασμός.

Μ.L.: Θα έρθουμε και στην ενότητα του συνδυασμού. Ας μιλήσουμε για την ανανέωση. Πραγματικά, οι μισοί δημοτικοί σύμβολοι που θα έχετε, αν εκλεγείτε Δήμαρχος, είναι νέα πρόσωπα, φρέσκα στα πράγματα. Πώς σκοπεύετε να τους αξιοποιήσετε;

Α.Ε.: Θα αξιοποιηθούν όλοι ανάλογα με τις δυνατότητες, τα προσόντα, τον χρόνο και την εμπειρία τους. Όλοι ανεξαιρέτως. Όποιος έχει διάθεση να προσφέρει και θεωρώ πως όλοι έχουν διάθεση να προσφέρουν, θα αξιοποιηθεί. Ειδικά οι νέοι, είτε είναι νέοι σύμβουλοι είτε νέοι σε ηλικία, θα αξιοποιηθούν ακόμα περισσότερο, ειδικά σε θέματα Νέας Γενιάς, κομμάτι στο οποίο υπήρχε έλλειμα τα τελευταία χρόνια.

M.L.: Ας επιστρέψουμε στην ενότητα που αναφέρατε προηγουμένως. Πολλά είχαν ακουστεί για την συστράτευση του Θανάση Ντερέκα, ο οποίος είχε εκδηλώσει το ενδιαφέρον του για την θέση του Δημάρχου, στον συνδυασμό σας. Εκ του αποτελέσματος, πώς κρίνετε αυτήν την σύμπραξη δυνάμεων;

Α.Ε.: Στην πολιτική και στον χώρο της αυτοδιοίκησης εκείνο που μας ενώνει είναι το καλό του κόσμου. Ανεξάρτητα από προσωπικές αντιπαραθέσεις ή ακόμα και ιδεολογικές αντιπαραθέσεις, υπάρχουν κοινα σημεία, συγκλήσεις και με τον Θανάση Ντερέκα αλλά και με άλλους συναδέλφους, ώστε να μπορούμε να βρούμε εκείνο τον δρόμο ο οποίος μας ενώνει και να αγωνιστούμε για το καλό του Μοσχάτου και του Ταύρου. Αυτό είναι το νόημα αυτής της συνεργασίας, ότι ξεπεράσαμε τις προσωπικές μας διαφωνίες και αγωνιστήκαμε ώστε αυτός ο τόπος να πάει καλύτερα. Πιστεύω ότι αυτό το πνεύμα θα υπερισχύσει και σε όλη τη διάρκεια της τετραετίας.

Μ.L.: Να πάμε στον Ταύρο, τώρα. Είδαμε στις εκλογές της προηγούμενης Κυριακής μεγάλα ποσοστά αποχής, τον Δήμαρχο, κ. Σούτο, να έρχεται πέμπτος στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων, τον πρώτο συνδυασμό με τον τέταρτο να απέχουν μόλις 120 ψήφους και όλους τους συνδυασμούς να συγκεντρώνουν διψήφια ποσοστά, με το μεγαλύτερο να είναι το 19%. Τι συμπέρασμα βγάζετε από την συμπεριφορά των ψηφοφόρων του Ταύρου;

Α.Ε.: Κατ'αρχήν στον Ταύρο ήταν κατακερματισμένος ο προοδευτικός χώρος. Υπήρχαν 3 ψηφοδέλτια που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, τα 2 ψηφοδέλτια της Αριστεράς, ενώ η Δεξιά είχε 1 ψηφοδέλτιο. Η μεγάλη αποχή και ο κατακερματισμός δυνάμεων σημαίνει πως οι πολίτες είχαν χάσει την εμπιστοσύνη τους στη Δημοτική Αρχή, πέρα από τα κοινωνικά φαινόμενα που έχουν προκύψει στην περιοχή αυτή.

M.L: Πώς πιστεύετε ότι θα ψηφίσει ο Ταύρος στον 2ο γύρο; Θα είναι πολιτική η ψήφος, προγραμματική ή θα ψηφίσουν αυτόν που γνωρίζουν περισσότερο;

A.E.: Νομίζω ότι στον δεύτερο γύρο, επειδή έχουμε δείξει ένα πολύ θετικό πρόσωπο και επειδή ξεπεράστηκαν εσωτερικές διαφωνίες, θα είναι πολύ μεγάλο το ποσοστό της παράταξης μας. Όμως, επειδή ο Ταύρος έχει χάσει την εμπιστοσύνη του στη Δημοτική αρχή,  ίσως να δούμε φαινόμενα όπως η μεγάλη αποχή ή πολλά λευκά και άκυρα ψηφοδέλτια.

M.L: Η μεγάλη αποχή είναι κάτι που σας προβληματίζει;

A.E.: Είναι σαφέστατο αυτό, εγώ θέλω να έρθει να με ψηφίσει ο κόσμος για Δήμαρχο. Νομίζω ότι το έχουμε δείξει αυτό, σε μεγάλο βαθμό, παρότι αγωνιστήκαμε σε ένα άγνωστο περιβάλλον. Ο κόσμος δεν μας ήξερε, όπως δεν ήξερε και τους περισσότερους από τους υποψήφιους. Ο Ταύρος είναι μια γειτονιά που πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα, γιατί η μορφολογία του είναι τέτοια ώστε να χωρίζεται σε ξεχωριστές περιοχές και να μην αποτελεί μια ενιαία ενότητα.

Μ.L.: Θα μπορούσαμε να συνοψίσουμε το μήνυμα των εκλογών με το σύνθημα "Ανανέωση στο Μοσχάτο - Αναγέννηση στον Ταύρο";

Α.Ε.: Το Μοσχάτο λέει ότι συνεχίζουμε τον δρόμο της πρόοδου, ότι σέβεται τους παλαιούς, αλλά θέλει και την ανανέωση, ενώ στον Ταύρο θα πρέπει να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών. Χρειάζεται πολλή δουλειά στον Ταύρο για να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη προς στην Δημοτική Αρχή, που έχει χαθεί.

M.L.: Πριν περάσουμε στον αντίπαλό σας, την προσεχή Κυριακή, θα θέλαμε ένα σχόλιο για τον κ. Άρη Κρεμμύδα, στον οποίο η τύχη έπαιξε ένα άσχημο παιχνίδι, αφού έμεινε για 2 μόλις ψήφους εκτός 2ου γύρου. Επίσης, πώς πιστεύετε ότι θα κινηθούν οι ψηφοφόροι του την Κυριακή που έρχεται;

Α.Ε.: Εγώ θεωρώ ότι ο Άρης είναι εργατικός, έχουμε αγωνιστεί μαζί και έχουμε πετύχει ένα μεγάλο έργο, στο οποίο είχε σημαντική συμμετοχή. Πιστεύω ότι στον δεύτερο γύρο, η μεγάλη πλειοψηφία που ψήφισε τον συνδυασμό του, θα στηρίξει εμάς, γιατί με όλους αυτούς τους ανθρώπους έχουμε βρεθεί στην ίδια πλευρά των αγώνων και δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε. Τονίζω πως θέλω να αξιοποιήσω όλους όσους έχουν εκλεγεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, ανεξάρτητα παρατάξεως, εφόσον θέλουν να δουλέψουν.


Το δεύτερο και τελευταίο μέρος της συνέντευξης του Ανδρέα Ευθυμίου, σε λίγο, στο Μοσχάτο Live!

2 σχόλια:

  1. ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ- ΤΑΥΡΟΥ
    ΝΤΕΡΕΚΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ
    ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ
    ΤΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. mono swsto den einai ayto....h katastrofh mas einai..

    ΑπάντησηΔιαγραφή