Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Θέμα έγινε το εκλογικό θρίλερ του Μοσχάτου - Ταύρου

Η μεγάλη μάχη του Βασίλη Σπανάκη και του Άρη Κρεμμύδα έχει γίνει θέμα πανελλαδικά, με όλα τα μέσα να έχουν ρεπορτάζ γι' αυτήν:

Τηλεόραση

Το κανάλι Alter είχε ρεπορτάζ για το θρίλερ. Σε αυτό αναφέρθηκε η μικρή διαφορά και το γεγονός ότι θα γίνει επανακαταμέτρηση των ψήφων για να δούμε ποιος συνδυασμός θα βρεθεί στον δεύτερο γύρο.

Εφημερίδες

Η εφημερίδα "Ελευθεροτυπία" σε άρθρο της αναφέρει τα εξής:

Μοσχάτο - Ταύρος: για μία μόνο ψήφο!
Τέλος στην «αγωνία» του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου ζητείται από το Πρωτοδικείο Αθήνας, καθώς δύο εκ των υποψηφίων, που έχουν καταλάβει τη δεύτερη και την τρίτη θέση, φαίνεται πως έχουν διαφορά μόλις μιας ψήφου.
Πρόκειται για τους Βασ. Σπανάκη (Ν.Δ.) και Αρ. Κρεμμύδα (ανεξάρτητος), για τους οποίους ο πρώτος γύρος των προχθεσινών εκλογών δεν έχει τελειώσει, έπειτα από σχετικό αίτημα που κατατέθηκε. Σε αυτό ζητείται η καταμέτρηση των ψήφων κατ' απόλυτη προτεραιότητα, προκειμένου να αποσαφηνιστεί ποιος από τους δύο υποψηφίους καταλαμβάνει τελικώς τη δεύτερη θέση και προχωρά στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών για να διεκδικήσει τη δημαρχία, αντιμέτωπος με τον Ανδρ. Ευθυμίου (ΠΑΣΟΚ).

Σύμφωνα, πάντως, με τα αποτελέσματα του υπουργείου Εσωτερικών και χωρίς να έχει γίνει η αιτηθείσα επανακαταμέτρηση, δεύτερος με ελάχιστη διαφορά περνάει ο Βασ. Σπανάκης.

Παράλληλα, από χθες ξεκίνησε η διαλογή των ψηφοδελτίων στο Πρωτοδικείο της Αθήνας, ενώ μέχρι την Πέμπτη αναμένεται να έχει γίνει η επίσημη ανακήρυξη των συνδυασμών που θα περάσουν στον επαναληπτικό γύρο της ερχόμενης Κυριακής.

Αντ.Ξ.

Blogs

Ένα από τα μεγαλύτερα blogs της Ελλάδας, το fimotro, αναφέρει τα εξής:

Ένας από τους υποψηφίους για τον δήμο Μοσχάτου-Ταύρου είναι ο πρώτος που προσέφυγε στο Πρωτοδικείο Αθήνας για το εκλογικό αποτέλεσμα που τον κατατάσσει στην 3η θέση, με ελάχιστες ψήφους διαφορά από τον δεύτερο. Ο ανεξάρτητος υποψήφιος Άρης Κρεμμύδας προσέφυγε στο Πρωτοδικείο και ζητά την κατά προτεραιότητα διαλογή των ψηφοδελτίων για τον εν λόγω Δήμο, καθώς περίπου δέκα είναι τα ψηφοδέλτια που τον χωρίζουν από τον υποψήφιο της ΝΔ Βασίλη Σπανάκη που κατέλαβε την 2η θέση.

Στο Πρωτοδικείο συνεχίζεται κανονικά η διαδικασία της διαλογής των ψηφοδελτίων και αναμένεται έως την Πέμπτη να έχει γίνει η επίσημη ανακήρυξη των συνδυασμών τόσο για τον Β' γύρο των περιφερειακών, όσο και εκείνων που θα λάβουν μέρος στον β΄ γύρο των δημοτικών εκλογών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου