Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Η ομιλία του Ανδρέα Ευθυμίου στον Ταύρο

Δελτίο Τύπου μας απέστειλε ο συνδυασμός "Μοσχάτο - Ταύρος, Ανθρώπινη Πόλη - Σύγχρονος Δήμος", με υποψηφίο Δήμαρχο Μοσχάτου - Ταύρου, τον Ανδρέα Ευθυμίου, που περιέχει την ομιλία του στον Ταύρο, στην χθεσινή (11/11) εκδήλωση του συνδυασμού:

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟ

11 Νοεμβρίου 2010

Δελτίο τύπου

Με κεντρικό σύνθημα «Την Κυριακή ψηφίζουμε για Δήμαρχο. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι, επιλέγουμε τον καταλληλότερο για Δήμαρχο» ο υπ. Δήμαρχος Ανδρέας Ευθυμίου σε μία σημαντική συγκέντρωση χθες Πέμπτη στον Ταύρο αναφέρθηκε με σαφήνεια σε όλους και για όλα: για τη μεγάλη αποχή, για τον αντίπαλό του Βασίλη Σπανάκη, τους άλλους συνδυασμούς και ιδιαίτερα εκείνον του Άρη Κρεμμύδα. Στη συνέχεια ακολουθούν τα βασικά σημεία της ομιλίας

"Σήμερα, εδώ, θέλω να ζητήσω από όλες και όλους σας να προσέλθετε και πάλι ενεργά στις κάλπες την Κυριακή. Χρειαζόμαστε μία ισχυρή εντολή! Δεν πρόκειται ούτε να εκβιάσουμε, ούτε να τάξουμε όπως κάνει ο δεύτερος συνδυασμός ζητώντας τη ψήφο των πολιτών. Η μόνη μας δέσμευση είναι η υπεροχή του προγράμματός μας και η εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας.

Όλο αυτό το διάστημα του προεκλογικού αγώνα, δεν μοίρασα υποσχέσεις! Μίλησα σε όλους σας με απόλυτη ειλικρίνεια. Δεν με ενδιαφέρουν οι παρασκηνιακοί μηχανισμοί! Δεν με ενδιαφέρουν οι ανταγωνισμοί και οι άγονες αντιπαραθέσεις.. Στέκομαι μακριά από την πόλωση, έξω από τις ακρότητες! Όπλο μου είναι οι δεσμεύσεις. Το πρόγραμμά μας είναι το σημείο υπεροχής μας…..Μόλις αναλάβουμε τη διοίκηση του νέου Δήμου με την ψήφο σας, θα συνεργασθούμε με όλες και όλους που διεκδικούν ένα καλύτερο αύριο για την πόλη. Από την επόμενη μέρα της εκλογής μας θα είμαστε η δημοτική αρχή όλων ανεξαιρέτως των πολιτών!

Η άνοδος του ποσοστού της αποχής αποτελεί το κρίσιμο χαρακτηριστικό των εκλογών της περασμένης Κυριακής. Η αποχή δηλώνει τη λαϊκή δυσαρέσκεια προς το σύνολο του πολιτικού συστήματος ανεξαιρέτως. Κατανοώ την απογοήτευση όσων δεν πήγαν να ψηφίσουν την πρώτη Κυριακή. Μην αφήσετε αυτή την απογοήτευση να μας καταδικάσει σε αδράνεια και απαξίωση. Δεσμεύομαι ότι θα κάνω ότι είναι δυνατόν ώστε να έλθει ξανά η πολιτική στα ανθρώπινα μέτρα. Να μην είναι απρόσωπη και απόμακρη. Θα ενισχύσουμε ένα πλαίσιο δημοκρατικής συμμετοχής των πολιτών με μέτρα και ενέργειες που θα εγγυώνται την αξιοπιστία και την ισονομία, χωρίς διακρίσεις και εξαιρέσεις.

………………………………………………………………………………………….

Φίλες και φίλοι,

Ασχολούμαι με την τοπική αυτοδιοίκηση πολλά χρόνια, ποτέ όμως δεν επεδίωξα κεντρικές πολιτικές καριέρες και διορισμένες κομματικές καρέκλες! Μην επιτρέψετε να διοικήσουν όσοι στοχεύουν μόνο σε πολιτική καριέρα! Αξίζετε έναν Δήμαρχο που θα δουλεύει μόνο για εσάς και την πόλη κι όχι για το κόμμα και για κεντρικές θέσεις εξουσίας.

Μιλώντας για μικροπολιτικά παιχνίδια, αναφέρομαι στο αντίπαλο συνδυασμό της δεύτερης Κυριακής, αυτόν του συνυποψήφιου μου, Βασίλη Σπανάκη. Ο κύριος Σπανάκης χρησιμοποιεί την πολιτική μόνο ως μέσο ανάδειξης και καριέρας. Από τη μία φοράει το κοστούμι του κυβερνητικού στελέχους και από την άλλη ντύνεται με το πουκάμισο της αυτοδιοίκησης.

Ο κ. Σπανάκης προσπάθησε να απαξιώσει συνολικά το έργο της σημερινής Δημοτικής αρχής. Αναφέρεται σε ανύπαρκτα σκάνδαλα, συκοφαντεί χωρίς στοιχεία για διαφθορά και σπατάλη. Τέσσερα χρόνια τώρα, δεν μπόρεσε να βρει ούτε ένα θετικό σημείο, ψηφίζοντας «κατά» σε όλα τα θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο κ. Σπανάκης έχει να επιδείξει πρωτόγνωρα χαρακτηριστικά αυτά τα τέσσερα χρόνια. Δε γνωρίζω άλλη περίπτωση που μία παράταξη να συρρικνώνεται τόσο γρήγορα με διαγραφές και αποχωρήσεις των δημοτικών συμβούλων της. Ο κ. Σπανάκης μέχρι σήμερα, ήταν απών από όλες τις σημαντικές αποφάσεις και δράσεις για την πόλη. Δεν είχε ούτε τη μεγαλοψυχία να παρευρεθεί στα πρόσφατα εγκαίνια του Πολιτιστικού Κέντρου, ενός κτιρίου κόσμημα για τον νέο μας Δήμο. Ο κύριος Σπανάκης επέλεξε να απουσιάσει επιδεικτικά με βάση μόνο μικροκομματικούς και προσωπικούς υπολογισμούς.

Σε προχθεσινή επιστολή που κυκλοφόρησε στους κατοίκους ο κύριος Σπανάκης, μάταια προσπαθεί να στρέψει εις βάρος μου όλους όσους ψήφισαν τους άλλους συνδυασμούς, ερμηνεύοντας την ψήφο τους, ότι δήθεν καταδίκασαν το σημερινό σύστημα διοίκησης του Δήμου Μοσχάτου. Δυστυχώς γι αυτόν, δε γνωρίζει ότι το ποσοστό αποδοχής του έργου της Δημοτικής Αρχής στο Μοσχάτο, με βάση όλες τις δημοσκοπήσεις που έγιναν, αγγίζει το 70%! Ταυτόχρονα προσπαθεί να τους ενοποιήσει με βάση αντιμνημονιακό μέτωπο. Μήπως μπορεί να μας πει ο κύριος Σπανάκης τι θα λέει όταν αύριο θα προσχωρήσει στο νέο κόμμα της κυρίας Μπακογιάννη; Σε ποια αντιμνημονιακή βάση τότε θα αναφέρεται;

Σήμερα, από αυτό εδώ το βήμα, θέλω να απευθυνθώ και στους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας. Θέλω να τους διαβεβαιώσω, ότι θα συνεχίσουμε την ήπια, σοβαρή και αξιόπιστη πολιτική που ασκούσαμε όλα αυτά τα χρόνια στο Δήμο Μοσχάτου. Ο νέος Δήμος απαιτεί μία ισχυρή ομάδα στο τιμόνι της διοίκησης γιατί τα προβλήματα είναι μεγάλα και σύνθετα. Δεν χρειάζονται διαχωρισμοί και αυτοσχεδιασμοί που θα βάλουν σε κίνδυνο τις κατακτήσεις τόσων χρόνων. Χρειάζονται φερέγγυα πρόσωπα και αξιόπιστες δράσεις.

……………………….

Θέλω, επίσης, να αναφερθώ στις δυνάμεις της Αριστεράς, με την οποία βρεθήκαμε πολλές φορές δίπλα-δίπλα, σε κοινούς αγώνες και σε σημαντικές διεκδικήσεις. Για τους δύο συνδυασμούς που εκφράζονται από το Κομμουνιστικό Κόμμα και το Συνασπισμό/ Σύριζα με επικεφαλής τον κύριο Κυριαζίδη και τον κύριο Σωπάκη αντίστοιχα, θέλω να πω ότι τιμώ τους αγώνες τους.

 Είναι όμως δυνατόν να υπάρξει αξιόπιστη αυτοδιοικητική πρόταση με κυρίαρχο στοιχείο τον αντι μνημονιακό χαρακτήρα;

 Είναι δυνατόν να λυθούν σύνθετα προβλήματα όταν δεν μπορούν να συνεργασθούν με καμία άλλη δύναμη;

Θέλω, όμως, να βεβαιώσω ότι μόλις αναλάβουμε τη διοίκηση του νέου Δήμου με την ψήφο των πολιτών, θα συναντηθούμε με όλες και όλους εκείνους που διεκδικούν το όραμά τους να γίνεται πράξη. Ο πλούτος των ιδεών της αριστεράς και οι σημαντικοί άνθρωποι που τις εκφράζουν, είναι απαραίτητοι για να κερδηθούν τα μεγάλα στοιχήματα. Χωρίς καπελώματα, δίχως ηγεμονισμούς, σεβόμενοι τις μεταξύ μας διαφορετικότητες, έχουμε πολλά κοινά μετερίζια με την αριστερά και τους ανθρώπους της.

Θα ήθελα να αναφερθώ και στην παράταξη του Δημάρχου Ταύρου, κ. Δημήτρη Σούτου. Θα ήθελα να διαβεβαιώσω από αυτό το βήμα, ότι θα αξιοποιήσουμε τα θετικά που αφήνει στην περιοχή μετά από 12 χρόνια δημαρχίας. Ο συνδυασμός του εκπροσωπεί πολλές προοδευτικές δυνάμεις με κοινές αφετηρίες που πασχίζουν για μία ισχυρή και αποτελεσματική Τοπική Αυτοδιοίκηση. Για το λόγο αυτό τους καλώ να μας υποστηρίξουν τη Β’ Κυριακή για το κοινό μέλλον του νέου μας Δήμου.

Θέλω να αναφερθώ και στο συνδυασμό του Άρη Κρεμμύδα. Η παράταξή του κατάφερε να κερδίσει ένα ικανοποιητικό ποσοστό της εμπιστοσύνης των πολιτών και με οριακή διαφορά δεν κατάφερε να περάσει στο δεύτερο γύρο.

Ο Άρης Κρεμμύδας προέρχεται από τις δυνάμεις που συμμετείχαν ενεργά στη διοίκηση του Δήμου Μοσχάτου. Είναι συναγωνιστής και ήταν δημοτικός σύμβουλος στο Μοσχάτο για πολλά χρόνια. Δυστυχώς, δύσκολες συγκυρίες και άτυχοι χειρισμοί, τον έφεραν σε ξεχωριστό δρόμο.

Θέλω από εδώ, δημόσια και δεσμευτικά, να δηλώσω πως ό,τι δεν καταφέραμε χθες, μπορούμε να το προσπαθήσουμε αύριο. Να ξαναδούμε τις ευκαιρίες και τις δυνατότητες για συμπαρατάξεις στο κρίσιμα θέματα του νέου Δήμου.

Με τον Άρη Κρεμμύδια και με όλες τις δυνάμεις που εκφράζει, μας ενώνουν κοινές αγωνίες και κοινοί αγώνες. Ο δρόμος για συνεννόηση και συνεργασία είναι αναγκαίος και από την πλευρά μας ανοικτός.

Απευθύνω, λοιπόν, κάλεσμα στις δυνάμεις του συνδυασμού του Άρη Κρεμμύδα «Πολίτες μπροστά», ότι την Κυριακή επιλέγουμε Δήμαρχο. Επιλέγουμε τον καταλληλότερο για Δήμαρχο. Τους καλώ να τοποθετηθούν επί της ουσίας. Είναι μία κρίσιμη εκλογή. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι! Προχωράμε μπροστά, δεν πρέπει να μείνουμε στάσιμοι!"
………………………………………………………………………………………

Η ψήφος σας, αποτελεί προσωπική μου δέσμευση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου