Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Δεν απολύονται οι υπάλληλοι των δημοτικών επιχειρήσεων

ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΩΝΟΝΤΑΙ

Η συγκεκριμένη είδηση ενδιαφέρει τους υπαλλήλους των δημοτικών επιχειρήσεων Μοσχάτου και Ταύρου, καθώς όπως οι δύο Δήμοι ενώνονται, έτσι ενώνονται και συγχωνεύονται οι δημοτικές τους επιχειρήσεις.

Την διαβεβαίωση ότι οι υπάλληλοι των δημοτικών επιχειρήσεων που συγχωνεύονται δεν απολύονται, έδωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος.

Το ίδιο ισχύει και για τους συμβασιούχους αορίστου χρόνου Οι υπάλληλοι, είπε, θα μεταταγούν στο 1 νομικό πρόσωπο που θα δημιουργηθεί από τη συγχώνευση ομοειδών νομικών προσώπων και όσοι δεν χωράνε θα μεταταγούν σε ομόλογους δήμους.

Με τους συμβασιούχους ορισμένου χρόνου όπου χρειάζεται να προσλαμβάνονται συμβασιούχοι αορίστου χρόνου θα προσλαμβάνονται εποχικά απασχολούμενοι.
Υπενθυμίζεται ότι στις δημοτικές επιχειρήσεις εργάζονται περίπου 20 χιλιάδες.

Για τους 5.000 συμβασιούχους στα Προγράμματα στο Σπίτι και Δημιουργική Απασχόληση Παιδιών, σημείωσε ο υφυπουργός, γίνεται τιτάνια προσπάθεια να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ, όποτε δεν θα υπάρχει πρόβλημα ανανέωσης των συμβάσεων.

«Σε περίπτωση που δεν ευοδωθεί αυτή η προσπάθεια θα βρούμε, ένα τρόπο να κρατήσουμε τους ίδιους ανθρώπους για την επόμενη χρονιά».

Πρόσφατα ψηφίστηκε ο νόμος για τους καταργούμενους ή συγχωνευόμενους οργανισμούς μέσα εκεί υπάρχουν κάποιες πρόνοιες. «Το υπουργείο δίνει προθεσμία 30 ημερών για να υποβάλλουν οι υπάλληλοι αίτηση εθελοντική μετάταξης και να επιλέξουν συναφής θέσεις τις οποίες θέλουν να πάνε. Εάν δεν είναι σε θέση το Δημόσιο να ικανοποιήσει αυτή την αίτηση τότε θα προχωρήσουν σε υποχρεωτικές μετατάξεις. Αυτές οι μετατάξεις είναι υποχρεωτικές εκ του νόμου και κανείς δεν έχει τη δυνατότητα να αρνηθεί.

Το σύνολο των μετατάξεων από τις σημερινές Νομαρχίες στους δήμους και από τις κρατικές περιφέρειες στις αιρετές περιφέρειες που θα ολοκληρωθούν μέχρι τις 1-72011 θα φτάσουν τις 5.000.

Εκτός από αυτές τις μετατάξεις θα γίνουν μετατάξεις και κατά τη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου των 2 ετών (μέχρι το τέλος του 2012) γιατί οι αρμοδιότητες θα μεταφέρονται σταδιακά. «Αυτό το κάνουμε, επισήμανε ο υφυπουργός, για να μπορέσουμε να διασφαλίσουμε τη πλήρη άσκηση των αρμοδιοτήτων αυτών γιατί αν δίναμε όλες τις αρμοδιότητες μαζί είναι βέβαιο ότι θα είχαμε πρόβλημα».

«Δεν πιστεύω ότι θα υπάρξει δικαστική απόφαση που θα μπλοκάρει τις μετατάξεις, σημείωσε ο κ. Ντόλιος, απαντώντας στο ενδεχόμενο οι υπάλληλοι να προσφύγουν στην Δικαιοσύνη για να εμποδίζουν τις αναγκαστικές μετατάξεις».

(Πηγή: Skai.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου