Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

E-mail του Στάθη Καραβασέλα για τις εκλογές των εκπαιδευτικών

Ο Στάθης Καραβασέλας, Πρόεδρος των Εκπαιδευτικών Καλλιθέας - Μοσχάτου, μας απέστειλε e-mail σχετικά με τις εκλογές ΠΥΣΠΕ των εκπαιδευτικών, που θα γίνουν την Τετάρτη, 3 Νοεμβρίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Καραβασέλας είναι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Μοσχάτου - Ταύρου με τον συνδυασμό του Ανδρέα Ευθυμίου, "Μοσχάτο - Ταύρος, Ανθρώπινη Πόλη - Σύγχρονος Δήμος".


ΚΑΡΑΒΑΣΕΛΑΣ ΣΤΑΘΗΣ

ΥΠ. ΑΙΡΕΤΟΣ ΠΥΣΠΕ
Με την παράταξη της ΠΑΣΚ
ΤΗΛ: 6948174859

Καλλιθέα Οκτώβριος 2010

ΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΑ, ΤΟΝ …. «ΔΙΚΟ ΜΑΣ»

Συναδέλφισσα, συνάδελφε

Η επιστολή που κρατάτε στα χέρια σας γράφτηκε με στόχο να επικοινωνήσω με όλους του συναδέλφους, κυρίως αυτούς που δε με γνωρίζουν. Άλλωστε η Δ΄ Διεύθυνση, στην οποία κατεβαίνω ως υποψήφιος Αιρετός, είναι πολύ μεγάλη και δεν είναι εύκολο να επισκεφθεί κανείς όλα τα σχολεία της.

Με λίγα λόγια…

Είμαι ο Στάθης Καραβασέλας, Δάσκαλος στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Μοσχάτου. Τα πέντε τελευταία χρόνια υπηρετώ τους συναδέλφους από την θέση του προέδρου του Συλλόγου στην Καλλιθέα και το Μοσχάτο. Παράλληλα είμαι και αντιπρόεδρος στην μη Κυβερνητική «οι Δάσκαλοι του Κόσμου» .

Οι θέσεις μου.

Ο θεσμός των αιρετών μελών των Υπηρεσιακών Συμβουλίων είναι μια σημαντική κατάκτηση των εργαζομένων και λειτουργεί υπέρ των εργαζόμενων, αν οι αιρετοί υπερασπίζονται τα δικαιώματα τους, υπηρετούν τις θέσεις του κλάδου, όπως αυτές διαμορφώνονται συλλογικά, και συνεργάζονται στενά με τις συνδικαλιστικές τους οργανώσεις.

Ο αιρετός λειτουργεί υπέρ του δασκάλου, της νηπιαγωγού, του αναπληρωτή, του ωρομίσθιου, όταν:

Δίνει καθημερινούς και πολυδιάστατους αγώνες μέσα στα Συμβούλια, για να υπερασπίζεται την αξιοπρέπεια, τα δικαιώματα και τα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων του, τη διαφάνεια , την αξιοκρατία, και την ανεξαρτησία των Υπηρεσιακών Συμβουλίων από τον εκάστοτε Κυβερνητικό έλεγχο. Θεωρώ πως η βοήθεια στο συνάδελφο είναι υποχρέωση για ένα αιρετό και όχι εξυπηρέτηση που κεφαλαιοποιείται στην αγορά των ψήφων.

Στηρίζει τους αγώνες των πιο «ευάλωτων» συναδέλφων, των αναπληρωτών και ωρομισθίων και συμβάλλει στην διαρκή και έγκυρη ενημέρωση τους. Είναι δίπλα στους μαχόμενους εκπαιδευτικούς, τους συλλόγους των δασκάλων και τα συνδικαλιστικά τους όργανα. Θέματα που δεν μπορούν να λυθούν στα στενά υπηρεσιακά πλαίσια πιστεύω πως ο αιρετός πρέπει να τα μεταφέρει στους συλλόγους και στη ΔΟΕ. ώστε να γίνονται υπόθεση του συνδικαλιστικού κινήματος. Απαραίτητη λοιπόν είναι η τακτική συμμετοχή του αιρετού στις συνεδριάσεις των Δ.Σ των Συλλόγων της ΔΟΕ για λογοδοσία, ενημέρωση και συντονισμό της δράσης τους.

Συναδέλφισσα συνάδελφε

Για μένα ο δάσκαλος ήταν πάντα αξιοπρεπής και περήφανος. Θεωρώ αδιανόητο, να κρίνεται ο καθένας μας και να αξιολογείται ανάλογα με την ιδεολογία του και την παραταξιακή του τοποθέτηση. Το αίτημα του συναδέλφου δεν πρέπει και δεν μπορεί να θεωρείται ρουσφέτι. Πρέπει να αντιμετωπίζεται με διαφάνεια και ισότιμα προς όλους τους συναδέλφους και προς Θεού, να μη δημιουργεί μηχανισμούς εξάρτησης.

Πως θα πορευτώ αν με επιλέξετε:

Ο Αιρετός αποτελεί ένα θεσμό –κατάκτηση πάλης και αλληλεγγύης και όχι προέκταση της διοίκησης. Θα αντιταχθώ με όσες δυνάμεις διαθέτω σε πρακτικές που έχουν έντονα χαρακτηριστικά πελατειακής εξάρτησης και υποτέλειας, που ταπεινώνουν το δάσκαλο, σε στάσεις που επιχειρούν την ιδεολογική χειραγώγηση του σχολείου και έχουν έντονα χαρακτηριστικά εκμαυλισμού και εξαγοράς συνειδήσεων. Θέλω να σας διαβεβαιώσω πως θα συμβάλλω, όσο μπορώ, στην προάσπιση της προσωπικότητας κάθε συναδέλφου αλλά και την προάσπιση της διαφάνειας πάντα με τεκμηριωμένες θέσεις.

Από τη μέχρι τώρα πορεία μου γνωρίζω, όχι μόνο το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της εκπαίδευσης και τα υπηρεσιακά θέματα, αλλά και το σύνολο των θεμάτων και προβλημάτων της εκπαίδευσης και των δασκάλων Πάνω στη γνώση αυτή θα στηρίξω τους αγώνες μου για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων των συναδέλφων. Όμως αυτό που θα μου δώσει πιστεύω τη μεγαλύτερη δύναμη θα είναι η δική σας εμπιστοσύνη την οποία δε θα προδώσω ποτέ.

ΠΑΛΗ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΓΙΑ
ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ

ΚΑΡΑΒΑΣΕΛΑΣ ΣΤΑΘΗΣ

2 σχόλια:

  1. Παντού υποψήφιος αυτό το παλικάρι ...αντε καλή επιτυχία και Δήμαρχος!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΠΡΑΒΟ,ΣΤΑΘΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή