Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Σινέ Κήπος: Cloudy with a Chance of Meatballs

Ο Δημοτικός Θερινός Κινηματογράφος Μοσχάτου "Σινέ Κήπος" προβάλλει την ταινία:

Cloudy with a Chance of Meatballs (Βρέχει Κεφτέδες)
των Φιλ Λορντ, Κρίστοφερ Μίλερ


Ο φιλόδοξος και καλοκάγαθος εφευρέτης Φλιντ Λόκγουντ κάνει ευτυχισμένη τη μικρή του πόλη βρίσκοντας τον τρόπο ώστε ο ουρανός να βρέχει... χάμπουργκερ και κάθε λογής φαγώσιμα. Γίνεται διάσημος, αλλά μαζί με τους τουρίστες καταφθάνει και η γαστριμαργική κακοκαιρία.

Έξυπνο χιούμορ, αλληγορία πάνω στη λαιμαργία και την υπερκατανάλωση, κινηματογραφόφιλα γκανγκ και ρυθμοί καταιγιστικής περιπέτειας. Ευρυματικό σχέδιο επιτείνει το ρεαλισμό της αστείας όσο και τρομακτικής φαγητό-βροχής, κάνοντας το όλο θέμα κυριολεκτικά… τρομακτικό.

ΚΙΝΟΥΜΕΝΑ ΣΧΕΔΙΑ ΗΠΑ (2009).

Τρίτη 31/8-1/9: Στις 9 μόνο.


Δείτε το trailer:


E-mail αναγνώστη για τα οικόπεδα στην Κηφισού

Ο αναγνώστης μας, Α.Σ. μας απέστειλε e-mail για τα οικόπεδα της οδού Κηφισού, το οποίο δημοσιεύουμε αυτούσιο:


Από το 1980 οι κάτοικοι της Κηφισού είναι όμηροι ενός νομοσχεδίου του ΥΠΕΧΩΔΕ που τους έχει δεσμεύσει τις περιουσίες τους.

Από τότε έχουν γίνει προσπάθειες από τους κατοίκους με την συνδρομή της Δημοτικής Αρχής να αποδεσμευτούν τα οικόπεδα.

Όμως παρόλο που έχουν γίνει κάποια βήματα προς αυτόν τον στόχο η καθυστέρηση λόγω της γραφειοκρατείας είναι τεράστια.

Θα θελαμε μια ενημέρωση από τον Κο Ευθυμίου για το που είναι το θέμα και τι προτίθεται να κανει για να επισπεύσει την λύση του προβλήματος.

Ευχαριστώ

Το Κίνημα κατά των Διοδίων έρχεται και στο Μοσχάτο



Συζήτηση στο Σπίτι της Μεσοποταμίας (Πλάτωνος 13, Μοσχάτο) την Τετάρτη 1/9 στις 8 μμ.

«Πάμε ΔΕΘ-Σηκώστε τις μπάρες!!» στις 11-09-10

Όλοι στη μεγάλη αυτοκινητοπορεία διόδια Αφιδνών – Θεσσαλονίκη ΔΕΘ στις 11/9

Οι Επιτροπές Αγώνα Κατοίκων Πολιτών και Εργαζομένων μέσα από τις ανοιχτές τους συνελεύσεις αποφάσισαν την οργάνωση μεγάλης αυτοκινητοπορείας στις 11-09-10.

Η πορεία θα ξεκινάει από την Αθήνα και συγκεκριμένα τον σταθμό των διοδίων Αφιδνών και θα καταλήξει στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να συμμετέχουμε στην ανεξάρτητη διαδήλωση που θα πραγματοποιηθεί, την ημέρα ομιλίας Παπανδρέου στη ΔΕΘ.

Κατά τη διάρκεια της πορείας θα ανοίγονται όλοι οι σταθμοί διοδίων που θα συναντάμε και θα επιτρέπουμε την ελεύθερη διέλευση στους οδηγούς.

Συμμετέχουν στην αυτοκινητοπορεία τα Εργατικά Κέντρα Εύβοιας, Λιβαδειάς, Θήβας, Βόρειας Εύβοιας, Καρπενησίου και Βόλου. Επίσης συμμετέχουν συναγωνιστές από Κινήματα από τα Κάτω όπως η Ανοιχτή Πρωτοβουλία Πολιτών Βόρειας Αττικής και Ευβοϊκού , η Επιτροπή Αγώνα ενάντια στα ΧΥΤΑ Γραμματικού, το Stop Cartel, η Πρωτοβουλία Ελεύθεροι Δρόμοι-Ελεύθεροι Χώροι Δυτικής Αττικής, η κίνηση πολιτών Μοσχάτου Μεσοποταμία και αγωνιστές από τα κινήματα πόλης.

Περισσότερες πληροφορίες στο http://epitropesdiodiastop.blogspot.com

Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Στην 1η θέση το κορίτσι από το Μοσχάτο, συνεχίζεται η ψηφοφορία

Η Μοσχατιώτισσα που συμμετέχει στον διεθνή διαγωνισμό σεναρίου, για τον οποίο γράφαμε από την Πέμπτη 26/8, έχει κλέψει τις καρδιές του κοινού. Βρίσκεται στην πρώτη θέση, με διαφορά από τον δεύτερο, ενώ η ψηφοφορία έχει μπει στην τελική ευθεία.

Για την ακρίβεια, η ψηφοφορία του κοινού λήγει την Παρασκευή, 3 Σεπτεμβρίου. Έχουν μείνει μέρες λοιπόν για να στηρίξουμε αυτήν την προσπάθεια.

Πώς ψηφίζουμε: Κάνοντας κλικ εδώ, μπαίνουμε στην σελίδα της ιστορίας. Ακριβώς κάτω από το σενάριο, υπάρχουν 5 αστέρια. Κάνοντας κλικ στο 5ο αστέρι, δίνουμε άριστα.

Μετά την λήξη της ψηφοφορίας του κοινού, επιτροπή αποφασίζει για τον νικητή ή την νικήτρια με έπαθλο το "γύρισμα" του σεναρίου σε ταινία.

Ξέχωρα από το αποτέλεσμα, σημασία έχει η προσπάθεια, όχι μόνο της κοπέλας από το Μοσχάτο, αλλά όλων όσων συμμετέχουν στον διαγωνισμό. Έχουν όλοι κερδίσει τον σεβασμό και τον θαυμασμό μας.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ στον Ανδρέα Ευθυμίου

Ο κύβος ερρίφθη και το ΠΑΣΟΚ βρήκε τον "εκλεκτό" του στον Δήμο Μοσχάτου - Ταύρου.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Μοσχάτο Live! η τελική λίστα που θα ανακοινώσει το ΠΑΣΟΚ τις επόμενες μέρες σχετικά με το ποιους στηρίζει ως υποψήφιους Δημάρχους στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, περιέχει το όνομα του Αντιδήμαρχου Μοσχάτου, Ανδρέα Ευθυμίου, για τον ενωποιημένο Δήμο Μοσχάτου - Ταύρου.

Τις τελευταίες μέρες έγινε μια συνάντηση στα κεντρικά του ΠΑΣΟΚ, στην Ιπποκράτους, μεταξύ της επιτροπής χρισμάτων, του Ανδρέα Ευθυμίου και του Άρη Κρεμμύδα, επίσης υποψήφιου Δημάρχου. Το ΠΑΣΟΚ είχε ως σκοπό να ενώσει αυτές τις υποψηφιότητες με μια κοινή διαδικασία (το πιθανότερο δημοσκόπηση), η οποία θα κατέληγε στον υποψήφιο του κόμματος. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Άρης Κρεμμύδας αρνήθηκε αυτό το ενδεχόμενο, όπως επίσης αρνήθηκε και την απονομή χρίσματος, με αποτέλεσμα ο Ανδρέας Ευθυμίου να πάρει αυτόματα το χρίσμα.

Η μόνη περίπτωση να διαψευσθεί η είδηση είναι να μην υπάρξει χρίσμα. Στο ΠΑΣΟΚ υπάρχει αυτό το σενάριο, να μην δοθεί χρίσμα όταν υπάρχουν πολλές υποψηφιότητες από τον χώρο και να αφήσουν τις τοπικές κοινωνίες ελεύθερες να επιλέξουν, αλλά συγκεντρώνει λίγες πιθανότητες, ειδικά όταν πρόκειται για Δήμο του Λεκανοπεδίου.

Απομένει να δούμε το πώς θα αντιδράσει η κοινωνία στον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ (συσπειρωτικά ή διαλυτικά), όπως επίσης και τις επόμενες κινήσεις (ή και συμμαχίες που μπορεί να δημιουργηθούν) των υπόλοιπων "πράσινων" υποψηφίων, Θανάση Ντερέκα, Άρη Κρεμμύδα και Δημήτρη Σούτο, που έχουν δηλώσει την οριστική τους κάθοδο στις δημοτικές εκλογές. Γεγονός παραμένει ότι στον Δήμο Μοσχάτου - Ταύρου το τοπίο παραμένει ρευστό και κανείς δεν αποκλείει να δούμε κινήσεις και καταστάσεις που θα αλλάξουν τα δεδομένα.

Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

Βαριά ήττα για τον ΑΟ Μοσχάτου σε φιλικό

Βαριά ήττα γνώρισε το Μοσχάτο σε φιλικό που διεξήχθη χτες (28/8) στο γήπεδο του Μοσχάτου. Ο ΑΟΜ ηττήθηκε με σκορ 1-6 από τον Αστέρα Μαγούλας, επίσης ομάδα της Δ' Εθνικής.

Τα γκολ για τους φιλοξενούμενους πετυχαν οι Λουπας(2), Πατσιονίδης, Μπούγιας, Μίχας και Σκέρλος, ενώ για το Μοσχάτο δεν υπάρχει ενημέρωση για τον σκόρερ του τέρματος.

Η βαριά ήττα, αν και πρόκειται για φιλικό αγώνα προετοιμασίας, προβλημάτισε τόσο το τεχνικό τιμ, όσο και τους παράγοντες του ΑΟ Μοσχάτου.

Μήνυμα του Α. Ευθυμίου προς επιτυχόντες των Πανελληνίων

Ο Αντιδήμαρχος Μοσχάτου και υποψήφιος Δήμαρχος Μοσχάτου - Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, μας απέστειλε μήνυμα προς του επιτυχόντες των Πανελληνίων εξετάσεων και το δημοσιεύουμε αυτούσιο:

Ευχές για τις Πανελλήνιες 2010

Γνωρίζοντας τόσο μέσα από την πολύχρονη εμπειρία μου όσο και από την ουσιαστική επαφή με τους νέους και τα προβλήματά τους, πόσο σημαντικό εφόδιο είναι η πνευματική τους ανέλιξη και καταξίωση - ιδιαίτερα στην δύσκολη περίοδο που βιώνουμε - επιθυμώ να εκφράσω στους επιτυχόντες των φετινών εξετάσεων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης την αμέριστη χαρά και ικανοποίηση για το αποτέλεσμά τους.

Επίσης τους συγχαίρω για όλη αυτή τη δύσκολη προσπάθεια που κατέβαλαν προκειμένου να επιτύχουν τους υψηλούς στόχους και εύχομαι από καρδιάς τη συνέχεια των επιτυχιών με την ολοκλήρωση των σπουδών τους και την άμεση επαγγελματική αποκατάστασή τους.

Για όσους δεν πέτυχαν στις φετινές εξετάσεις θα ήθελα να τονίσω ότι δεν πρέπει να απογοητεύονται και να εγκαταλείπουν τα όνειρά τους, γιατί αυτό που έχει μεγάλη σημασία στη ζωή είναι η διαρκής και η επίμονη προσπάθεια για την υλοποίηση των στόχων μας.

Θα είμαι πάντοτε κοντά σας.

Ανδρέας Ευθυμίου
Αντιδήμαρχος Μοσχάτου
Υποψήφιος Δήμαρχος Μοσχάτου - Ταύρου

Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

Σινέ Κήπος: Clash of the Titans

Ο Δημοτικός Θερινός Κινηματογράφος Μοσχάτου "Σινέ Κήπος" προβάλλει την ταινία:

Clash of the Titans
του Λουί Λετεριέ


Δυσαρεστημένος από την αγανάκτηση και την ασέβεια των ανθρώπων απέναντι στους ολύμπιους θεούς, ο Δίας παρασύρεται από τον αδερφό του Άδη και του αναθέτει να καταστρέψει το Άργος για παραδειγματισμό. Οι μόνοι που μπορούν να σταθούν εμπόδιο στα σχέδιά τους είναι ο ημίθεος Περσέας και μια ομάδα γενναίων πολεμιστών.

«Ο Άρχοντας των δαχτυλιδιών». «Η Μούμια» και το «Πεδίο μάχης Γη» μαζί. Ριμέικ μιας παλιάς ταινίας φτιαγμένη με την πλέον απλή συνταγή για fast view κατανάλωση. Ηρωική φαντασία που παίρνει αφορμή από την ελληνική μυθολογία με απλοϊκούς χαρακτήρες αλλά και καταπληκτικά, εντυπωσιακά ειδικά εφέ που κάνουν όλη τη δουλειά.

ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΗΠΑ (2010). Πρωταγωνιστούν: Σαμ Γουόρθινγκτον, Τζέμα Άρτερτον, Λίαμ Νίσον, Ρέιφ Φάινς, Αλέξα Ντάβαλος, Μαντς Μίκελσεν.

Σάββατο - Δευτέρα 28-30/8: Στις 9 και 11 μμ.
και Τρίτη - Τετάρτη 31/8-1/9 στις 11 μμ μόνο.


Δείτε το trailer:


E-mail του Π. Δεμεντή για την υποψηφιότητα Ντερέκα

Ε-mail στο οποίο ανακοινώνει την συμμετοχή του στην δημοτική δράση του Θανάση Ντερέκα μας απέστειλε ο αναγνώστης μας, Περικλής Δεμεντής και το δημοσιεύουμε αυτούσιο:


ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΜΕ ΤΟΝ
ΘΑΝΑΣΗ ΝΤΕΡΕΚΑ ΥΠ. ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ

Φίλοι και Φίλες,

Οι φετινές Δημοτικές εκλογές του Νοέμβρη του 2010 είναι μια μεγάλη ευκαιρία για να διαμορφωθεί σε τοπικό επίπεδο η νέα αυτοδιοικητική αρχιτεκτονική της πόλης μας. Η συνένωση των Δήμων Μοσχάτου και Ταύρου ανοίγει νέες δυνατότητες ανάπτυξης και δημιουργίας και μπορεί να γίνει ένας Δήμος σύγχρονος και αποτελεσματικός στις κοινωνικές ανάγκες των πολιτών του. Ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου ενώνει την Αθήνα με τον Πειραιά και προσφέρεται για οικιστική ανάπτυξη, βιοτεχνική και εμπορική δραστηριότητα καθώς και για αξιοποίηση της παράλιας έκτασης του.

Απ’ την άλλη πλευρά τα συσσωρευμένα προβλήματα που χρόνια τώρα ταλανίζουν τους πολίτες και των δύο πόλεων και που δεν μπόρεσαν να βρουν την λύση τους από τους απερχόμενους δημοτικούς άρχοντες απαιτούν μια νέα διοίκηση με προγραμματικό λόγο και ικανούς ανθρώπους, οι οποίοι με διαφανείς διαδικασίες θα δώσουν λύσεις στις κοινωνικές ανάγκες των συμπολιτών μας. Ο Δήμος, στην δύσκολη οικονομική φάση που περνάμε, πρέπει να είναι δίπλα στον πολίτη και να παρέχει στο μέτρο του δυνατού την κοινωνική αλληλεγγύη του.

Έχοντας επίγνωση των δυσκολιών και των άλυτων προβλημάτων της περιοχής μας αλλά με συνέπεια και διάθεση για προσφορά τάσσομαι στο πλευρό του ΘΑΝΑΣΗ ΝΤΕΡΕΚΑ χωρίς εξαρτήσεις και χωρίς καμία ιδιοτέλεια.

Πιστεύω ότι έχει την πείρα και την γνώση να αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής μας σε Μοσχάτο και Ταύρο και να απλώσει ένα δίχτυ προστασίας στους οικονομικά ασθενέστερους συμπολίτες μας.

Πιστεύω ότι μπορεί να ηγηθεί μιας δημοτικής παράταξης με δημοκρατικό και ενωτικό χαρακτήρα που να εκφράζει το καινούργιο και δημιουργικό για τον τόπο μας.

Στις τοπικές κοινωνίες, αρχή της αλλαγής είναι οι δημότες

Περικλής Δεμεντής
Διπλ. Ηλ/γος Μηχ/κός
Σύμβουλος της ΚΕΔΚΕ

Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Οι δαπάνες των υποψηφίων σε Μοσχάτο και Ταύρο

Τα ανώτατα όρια εκλογικών δαπανών υποψηφίων και συνδυασμών, ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου, καθορίσθηκαν από το υπουργείο Εσωτερικών, με στόχο να μπει τέλος στο «μαύρο χρήμα» της προεκλογικής περιόδου. Οπως προκύπτει και από τις σχετικές αποφάσεις, τα ποσά αυτά κυμαίνονται από 2.500 έως 13.500 ευρώ για τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους και από 1.500-3.500 για υποψηφίους σε δήμους.

Παράλληλα προβλέπονται αυστηρές ποινές για όσους παραβούν τους κανόνες για τα όρια δαπανών, καθώς υποψήφιοι και συνδυασμοί απειλούνται με ποινή έκπτωσης σε περίπτωση που υπερβούν κατά 1/3 το ανώτατο όριο.

Οι δαπάνες για τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους στο Μοσχάτο ανέρχονται στα 1.500€, ενώ ίδιο είναι το πόσο και για τους υποψήφιους που προέρχονται από τον Ταύρο.

Το ύψος της δαπάνης ενός συνδυασμού στον Δήμο Μοσχάτου - Ταύρου δεν πρέπει να ξεπερνάει το άθροισμα των δαπανών όλων των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων του συνδυασμού.

Επίσημα υποψήφιος Δήμαρχος Μοσχάτου - Ταύρου ο Θανάσης Ντερέκας

Την υποψηφιότητα του για Δήμαρχος Μοσχάτου - Ταύρου ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Μοσχάτου Θανάσης Ντερέκας, με επιστολή που μας απέστειλε και την δημοσιεύουμε αυτούσια:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΘΑΝΑΣΗ ΝΤΕΡΕΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΟΣΧΑΤΟΥ - ΤΑΥΡΟΥ

Φίλοι και φίλες,

Πολίτες του Μοσχάτου και του Ταύρου,

Οι επόμενες Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές, είναι η αφετηρία για νέο ξεκίνημα στον νέο μας δήμο.

Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους συμπολίτες μας, με αποφασιστικότητα, συνέπεια, διάθεση για συνεργασία και συμμετοχή και με ρεαλιστικό πρόγραμμα, εγώ προσωπικά, και μια ομάδα νέων και ικανών συμπολιτών μας αποφασίσαμε να διεκδικήσουμε την δημοτική αρχή της περιοχής μας.

  • ΘΕΛΟΥΜΕ να εκφράσουμε την ανανέωση και την νέα αρχή.
  • ΘΕΛΟΥΜΕ όλους τους πολίτες και ιδιαίτερα τους νέους ανθρώπους, συμμέτοχους και ενεργούς, γιατί πιστεύουμε σ’ αυτούς.
  • ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ τις μεθόδους και τις διαδικασίες της κομματικής και γραφειοκρατικής χειραγώγησης των πολιτών.
  • ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ τις εκφυλιστικές πρακτικές κληρονομικής απονομής της Δημοτικής Αρχής.
  • ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ στην αυτόνομη και ακομμάτιστη κοινωνική πρωτοβουλία.
  • ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ότι τα χρίσματα και τα αξιώματα που απονέμονται χωρίς τους πολίτες, υπονομεύουν βάναυσα το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
  • ΜΠΟΡΟΥΜΕ με αποφασιστικότητα, συνέπεια και διάθεση προσφοράς να δημιουργήσουμε ένα δήμο αποτελεσματικό και σύγχρονο για τον πολίτη.
  • ΜΠΟΡΟΥΜΕ με πείρα και γνώση να αναβαθμίσουμε την ποιότητα ζωής μας και να απλώσουμε ένα δίχτυ προστασίας στους οικονομικά ασθενέστερους συμπολίτες μας.
Οι καιροί απαιτούν συσπείρωση όλων των δημιουργικών δυνάμεων, ικανών να σχεδιάζουν και με διαφανείς διαδικασίες να υλοποιούν υποδομές και δράσεις που θα βελτιώνουν την ζωή των συμπολιτών μας.

Για τους λόγους αυτούς απευθυνόμαστε σήμερα σε όλους ΕΣΑΣ και ΣΑΣ καλούμε σε πανστρατιά – συμμετοχή και εθελοντική προσφορά, ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΑΙ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΚΟ ΡΕΥΜΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ.

Φιλικά,

ΘΑΝΑΣΗΣ ΝΤΕΡΕΚΑΣ

ΥΠ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ ΤΑΥΡΟΥ

Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Σινέ Κήπος: Percy Jackson & the Olympians: The Lightning Thief

Ο Δημοτικός Θερινός Κινηματογράφος Μοσχάτου "Σινέ Κήπος" προβάλλει την ταινία:

Percy Jackson & the Olympians: The Lightning Thief
του Κρις Κολόμπους


Ο απροσάρμοστος κι επιρρεπής στους μπελάδες 17χρονος Πέρσι Τζάκσον, έπειτα από μια περιπετειώδη σχολική εκδρομή, μαθαίνει ότι ο πραγματικός του πατέρας είναι ο Ποσειδώνας. Ο νεαρός ημίθεος εξοικειώνεται σιγά- σιγά με τις υπερφυσικές του ικανότητες, οι οποίες θα του χρησιμεύσουν για να βρει την πανίσχυρη αστραπή του Δία πριν να είναι πολύ αργά...

Αυτό το γεμάτο αρχαιοελληνικές μυθολογικές αναφορές ταξίδι του νεόκοπου ανταγωνιστή του Χάρι Πότερ, ανεβάζει σταδιακά τις στροφές του και προσπαθεί να ξεφύγει από την απλοϊκή παιδικότητα του.

ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ ΗΠΑ (2010). Πρωταγωνιστούν: Λόγκαν Λέρμαν, Μπράντον Τ. Τζάκσον, Αλεξάντρα Ναντάριο, Πιρς Μπρόσναν, Ούμα Θέρμαν.

Πέμπτη - Παρασκευή 26-27/8: Στις 8.50 και 11 μμ.


Δείτε το trailer:


Ψηφίστε Μοσχατιώτισσα σε διεθνή διαγωνισμό σεναρίου

Μια Μοσχατιώτισσα, ένας δικός μας άνθρωπος, βρίσκεται στον διεθνή διαγωνισμό σεναρίου «Το Σενάριο της δικής Σου Ιστορίας». Πρόκειται για σενάρια ιστοριών με θέμα την Πολλαπλή Σκλήρυνση και το πώς αυτή μπορεί να επαναπροσδιοριστεί με μία θετική και αισιόδοξη στάση.

Το σενάριο του κοριτσιού από το Μοσχάτο ονομάζεται Sonne (Ήλιος).

Πώς ψηφίζουμε: Κάνοντας κλικ εδώ, μπαίνουμε στην σελίδα της ιστορίας. Ακριβώς κάτω από το σενάριο, υπάρχουν 5 αστέρια. Κάνοντας κλικ στο 5ο αστέρι, δίνουμε άριστα.

Το έπαθλο του διαγωνισμού είναι το σενάριο να γίνει ταινία. Αξίζει να στηρίξουμε αυτην την προσπάθεια, όχι μόνο επειδή η κοπέλα είναι από το Μοσχάτο, αλλά επειδή η ιστορία της μας λέει να αγωνιζόμαστε και να διεκδικούμε την ίδια μας την ζωή.

Καλή επιτυχία!

Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Ο καιρός του Μοσχάτου ζωντανά στο Μοσχάτο Live!

Μια νέα προσθήκη στο Μοσχάτο Live! είναι η ζωντανή ενημέρωση του καιρού της πόλης. Υπάρχει σταθμός στην πόλη (κοντά στην παραλία) που καταγράφει τα δεδομένα, όπως και site (http://www.moschatoweather.eu/) με πλήρη και αναλυτική ενημέρωση.

Οπότε, από σήμερα, στα αριστερά του blog θα υπάρχει μόνιμα κουτάκι με σύνδεση με το παραπάνω site και ζωντανή ενημέρωση (θερμοκρασία, υγρασία, βροχή κλπ).

Μια διαπίστωση για τον καιρό, αυτές τις ζεστές μέρες, είναι ότι το Μοσχάτο αναπτύσσει μια από τις μεγαλύτερες θερμοκρασίες στην Ελλάδα (η σύγκριση μπορεί να φανεί στο site metar.gr, που φιλοξενεί ζωντανή ενημέρωση από μετεωρολογικούς σταθμούς πανελλαδικά), συχνά είναι η πιο ζεστή περιοχή της Αττικής, ενώ η υψηλή υγρασία κάνει τις συνθήκες ανυπόφορες.

Ας ελπίσουμε ότι οι πιο δύσκολες μέρες πέρασαν γι'αυτό το καλοκαίρι.

Ευχαριστούμε τον Αντώνη Μαγλαρα για την δουλειά του και την παραχώρηση του widget.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι σε Μοσχάτο και Ταύρο

Ένα από τα πολλά ερωτήματα σχετικά με την συνένωση του Μοσχάτου με τον Ταύρο, ύστερα από την διοικητική μεταρρύθμιση "Καλλικράτης", είναι ο αριθμός των δημοτικών συμβούλων που θα εκλέγονται από καθεμία από τις δύο περιοχές.

Ύστερα από απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Γιάννη Ραγκούση, δημοσιεύθηκε ο πίνακας με τους δημοτικούς συμβούλους όλων των Δήμων της χώρας. Σύμφωνα με αυτόν, από το Μοσχάτο εκλέγονται 20 δημοτικοί σύμβουλοι και από τον Ταύρο 13.

Είναι γνωστό ότι από τους 33 συνολικά δημοτικούς συμβούλους, η νικήτρια παράταξη θα εκλέγει 20, δηλαδή τα 3/5 του σώματος.

Επίσης, αναφορικά με τις περιφερειακές εκλογές, ο Νότιος Τομέας της Περιφέρειας Αττικής, στον οποίο ανήκει το Μοσχάτο θα εκλέγει 14 περιφερειακούς συμβούλους.

Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

Σινέ Κήπος: Planet 51

Ο Δημοτικός Θερινός Κινηματογράφος Μοσχάτου "Σινέ Κήπος" προβάλλει την ταινία:

Planet 51
του Χόρχε Μπλάνκο


Όλα στον Πλανήτη 51 κυλούν ήρεμα και αρμονικά, ως την ημέρα που οι μικροί, πράσινοι κάτοικοί του διαπιστώνουν με τρόμο ότι έχει προσγειωθεί εκεί ένας γήινος αστροναύτης.

Η εικόνα μιας ανέμελης, μα ψυχροπολεμικής Αμερικής των ‘50ς, αντιστρέφεται με ευφυή τρόπο. Το σινεφίλ χιούμορ κυριαρχεί, η δημιουργική «προσαρμογή εποχής» είναι πετυχημένη, οι ανήλικοι ήρωες αξιαγάπητοι, ενώ το συνομήλικο τους κοινό θα διασκεδάσει παίρνοντας μερικά χρήσιμα, αντιρατσιστικά μηνύματα.

ΚΙΝΟΥΜΕΝΑ ΣΧΕΔΙΑ Ισπανία, Μ. Βρετανία (2009).

Τρίτη - Τετάρτη 21-23/8: Στις 8.45 και 11.10 μμ.


Δείτε το trailer:


Είχαν χτυπήσει και στο Μοσχάτο οι ληστές του Πειραιά

Πάνω από 20 ληστείες και κλοπές είχαν στο "παλμαρέ" τους οι ληστές που συνελήφθησαν χτες στον Πειραιά, ύστερα από την τελευταία του απόπειρα.

Ανάμεσα σε άλλους στόχους, είχαν χτυπήσει και τράπεζα στο Μοσχάτο, όπως επίσης και στις περιοχές της Καλλιθέας, Παγκρατίου, Νέου Κόσμου, Πετραλώνων, Καμινίων, Πειραιά, Π. Φαλήρου, Δραπετσώνας, Ζωγράφου και Αγ. Δημητρίου.

Σύμφωνα με τις καταθέσεις τους στην Αστυνομία, κατά το τελευταίο 9μηνο είχαν διαπράξει συνολικά 21 ληστείες σε υποκαταστήματα τραπεζών και ΕΛΤΑ, ενώ είχαν κλέψει δύο μοτοσικλέτες και ένα φορτηγό.

Επίσης, ομολόγησαν δύο ληστείες σε υποκαταστήματα των ΕΛ.ΤΑ στις περιοχές της Δάφνης και του Αγ. Δημητρίου, δύο κλοπές μοτοσυκλετών στις περιοχές της Νίκαιας και του Ζωγράφου και μία κλοπή Ι.Χ. φορτηγού στην περιοχή του Ν. Κόσμου.

(πηγή: kathimerini.gr)

Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

Παραλιακή: Τα 40 χιλιόμετρα των σκανδάλων

Άρθρο της εφημερίδας "Η Αυγή".

Σε άρθρο της, η εφημερίδα "Αυγή" καυτηριάζει την παραλιακή λωρίδα της Αττικής, ονομάζοντας την "τα 40 χιλιόμετρα των σκανδάλων". Απομονώσαμε το κομμάτι που αφορά την παραλία του Μοσχάτου και των γειτονικών μας Δήμων και το παρουσιάζουμε:

Ιππόδρομος - Φαληρικό Δέλτα

Ολόκληρος ο όρμος του Φαλήρου αποτελεί ένα αστικό παράδοξο. Ενώ βρίσκεται σε ένα από τα πλέον προνομιούχα σημεία του νομού Αττικής, εκεί όπου η πόλη συναντά τη θάλασσα, είναι μια περιοχή χωρίς ταυτότητα, ένα πεδίο μάχης μεταξύ εργολάβων, εταιρειών real estate και επιχειρηματιών, που επιδιώκουν την οικονομική εκμετάλλευση της. Στο πλαίσιο της ολυμπιακής προετοιμασίας, η περιοχή επιλέχθηκε για να φιλοξενήσει ορισμένες εγκαταστάσεις, των οποίων η μετα-ολυμπιακή αξιοποίηση ακόμα και σήμερα αποτελεί δείγμα «ασκήσεων επί χάρτου».

* Το διάταγμα του 2003 προέβλεπε ολοκλήρωση των παρεμβάσεων μετά τους Αγώνες, με σπουδαιότερο το αντιπλημμυρικό κανάλι στη θέση της σημερινής λεωφόρου Ποσειδώνος, για να μην πλημμυρίζει η περιοχή. Με νόμο του 2005 τα σχέδια είχαν εγκαταλειφθεί, η παρούσα κυβέρνηση τα επανέφερε, όμως μέχρι σήμερα το έργο δεν έχει υλοποιηθεί.

* Τα 243 στρέμματα του παλιού Ιπποδρόμου επρόκειτο να εκχωρηθούν για εμπορική αξιοποίηση μαζί με τον παράκτιο χώρο, αλλά η υπόθεση πάγωσε μετά από μεγάλες κινητοποιήσεις των κατοίκων. Σήμερα, το ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» έχει αναλάβει να κατασκευάσει τη νέα Εθνική Βιβλιοθήκη και τη νέα Λυρική Σκηνή, σε συνδυασμό με τη δημιουργία πάρκου 170 στρεμμάτων, έργο που θα ολοκληρωθεί το 2015. Οι σοβαρές ενστάσεις που έχουν διατυπωθεί αφορούν τον κατακερματισμό του θαλάσσιου μετώπου, αλλά και τη σύμβαση με το Ίδρυμα Νιάρχου, το οποίο έχει επίσημη έδρα τις Βερμούδες, τον παράδεισο off shore εταιρειών.

* Το παραλιακό κομμάτι-φιλέτο 349 στρεμμάτων του Μπιτς Βόλεϊ έχει παραχωρηθεί σε ιδιώτη για τη διενέργεια συναυλιών. Τα έσοδα για το δημόσιο είναι μηδενικά. Στο συρτάρι παραμένει η μελέτη για τη δημιουργία χώρου πρασίνου και άθλησης.

* Το λεγόμενο «οικολογικό πάρκο Μοσχάτου», 250 στρεμμάτων, βρίσκεται ακόμα στα χαρτιά. Η περιοχή είναι ένα συνονθύλευμα από μπάζα και σκουπίδια.

* Η ναυταθλητική μαρίνα σώθηκε από τα νύχια των ιδιωτικών συμφερόντων μετά από κινητοποιήσεις των δημοτών Καλλιθέας.

* Για το συνεδριακό κέντρο στο πρώην γήπεδο Tae Kwon Do έχουν ακυρωθεί ήδη δύο διαγωνισμοί και εκκρεμεί νέος. Ενδιαφέρον για το έργο έχει δείξει ο όμιλος Μπόμπολα, η κρατική Helexpo και η γαλλική GL, αλλά δεν αποκλείεται να υπάρξουν και άλλοι.

Το υπόλοιπο άρθρο μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Κλειστό το ΚΑΠΗ Μοσχάτου τις μέρες του καύσωνα

Οι δύο τελευταίες εβδομάδες ήταν αρκετά δύσκολες, αφού η ζέστη, σε συνδυασμό με την υψηλή υγρασία, δημιουργούσαν αποπνικτικές συνθήκες για όσους βρίσκονταν στην πόλη, ιδιαίτερα όμως για τους ηλικιωμένους ανθρώπους. Δεν ήταν λίγα τα περιστατικά δύσπνοιας και θερμοπληξίας που ακούσαμε αυτές τις μέρες για ηλικιωμένους ή άτομα με προβλήματα υγείας.

Οι περισσότεροι δήμοι της χώρας, στην προσπάθεια τους να ανακουφίσουν αυτούς τους ανθρώπους, άφηναν ανοιχτά τα ΚΑΠΗ, τα οποία έχουν air-condition. Αθήνα, Θεσσαλονική, Πειραιάς, Περιστέρι, Βύρωνας, Ξάνθη (η οποία δεν φημίζεται για τις υψηλές θερμοκρασίες) ανακοίνωναν και λειτουργούσαν τα ΚΑΠΗ τους δημιουργώντας ένα καταφύγιο δροσιάς.

Στο Μοσχάτο το ΚΑΠΗ ήταν κλειστό, ύστερα από απόφαση της Προέδρου, κ. Μαρίας Λουκή. Όλοι βρίσκονταν σε διακοπές και οι ηλικιωμένοι δεν είχαν ένα σημείο να πάρουν ανάσες τα πρωινά, που ήταν οι πιο δύσκολες ώρες.

Η εν λόγω απόφαση αποτελεί μεγάλο ατόπημα του Δήμου Μοσχάτου προς την συγκεκριμένη ομάδα. Υπενθυμίζουμε ότι το ΚΑΠΗ παραμένει χωρίς γιατρό εδώ και μήνες και είναι, πλέον, πολλοί οι ηλικιωμένοι που διαμαρτύρονται για την συμπεριφορά του Δήμου προς το πρόσωπό τους.

Σάββατο 21 Αυγούστου 2010

Σινέ Κήπος: Shutter Island

Ο Δημοτικός Θερινός Κινηματογράφος Μοσχάτου "Σινέ Κήπος" προβάλλει την ταινία:

Shutter Island
του Μάρτιν Σκορσέζε

Το 1954, δυο αστυνομικοί καταφθάνουν σε ένα απομονωμένο νησί της ανατολικής ακτής για να ερευνήσουν την εξαφάνιση μιας ασθενούς από μια ψυχιατρική κλινική υψίστης ασφαλείας. Αρχίζουν να υποψιάζονται ότι κάτι ύποπτο συμβαίνει στο ίδρυμα, όταν μια σφοδρή καταιγίδα διακόπτει κάθε επικοινωνία του νησιού με τον έξω κόσμο.

Αστυνομικό θρίλερ που κόβει την ανάσα, αιφνιδιάζοντας με τη σεναριακή του ανατροπή. Πολυεπίπεδο δραματουργικό «κέντημα» και σκηνοθετική βιρτουοζιτέ που στοχάζονται φιλοσοφικά, πολιτικά και κινηματογραφικά πάνω στη σύγχρονη Αμερική.

ΘΡΙΛΕΡ ΗΠΑ (2010). Πρωταγωνιστούν: Λεονάρντο ντι Κάπριο, Μαρκ Ράφαλο, Μπεν Κίνγκσλεϊ, Μισέλ Γουίλιαμς.

Σάββατο - Δευτέρα 21-23/8: Στις 8.45 και 11.10 μμ.
και Τρίτη - Τετάρτη 24-25/8: Στις 11 μμ. μόνο.


Δείτε το trailer:


Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

Σκουπιδότοπος η παραλία των Ολυμπιακών Αγώνων

Σκουπίδια, περιφραγμένοι χώροι που εμποδίζουν την ελεύθερη πρόσβαση του κοινού, μπάζα και... στο βάθος θάλασσα είναι η εικόνα που συναντάει κανείς, από το ΣΕΦ έως τα στάδια του Βeach Volley και του Τae Κwon Do.

Εξι καλοκαίρια μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Αθήνα, η παραλία έχει σχεδόν την ίδια εικόνα όπως και πριν από το 2004. Τότε ήταν ένας απέραντος σκουπιδότοπος με μπάζα. Τώρα, μια απέραντη έκταση με χώμα, διάσπαρτα σκουπίδια και μηδαμινό πράσινο.

Η εγκατάλειψη της ολυμπιακής παραλίας μάλιστα είχε αρχίσει σχεδόν αυτόματα μετά τη λήξη των Αγώνων. Τα φυτά που είχαν φυτευτεί ξεράθηκαν, τα ποτιστικά συστήματα λεηλατήθηκαν, οι περίπατοι δίπλα στη θάλασσα ουδέποτε συντηρήθηκαν.

Οσο για το σχέδιο ανάπλασης που περιελάμβανε την κατασκευή οικολογικού πάρκου, ακόμη δεν έχει αρχίσει. Το πιθανότερο είναι η δημοπράτηση των έργων να γίνει μέσα στο 2011. Κάτι που σημαίνει ότι ακόμα και μετά τη λήξη των Ολυμπιακών του Λονδίνου, το 2012, η παραλία από το Νέο Φάληρο έως το Παλαιό θα παρουσιάζει την ίδια εικόνα εγκατάλειψης. Το γήπεδο του Βeach Volley στα όρια Καλλιθέας- Μοσχάτου είναι ίσως η πιο ενδεικτική περίπτωση εγκατάλειψης ενός ολυμπιακού ακινήτου. Συρματοπλεγμένο και αμπαρωμένο απ΄ άκρη σ΄ άκρη, χρησιμοποιήθηκε μόνο το 2005 για ένα μουσικό φεστιβάλ και από τότε... «κλειστόν» για πολίτες και αθλητές, μολονότι ο σχεδιασμός ήταν να αποτελέσει τον «Λυκαβηττό της παραλίας» με τη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Πρόσφατα, με ενέργειες του Δήμου Καλλιθέας, αφαιρέθηκε ένα συρματόπλεγμα μπροστά από το γήπεδο που έφτανε σχεδόν έως τη θάλασσα. Το κομμάτι που «απελευθερώθηκε» έχει γκαζόν και έναν ξύλινο διάδρομο για περίπατο. «Η εγκατάσταση είναι τελείως εγκαταλελειμμένη. Ο συγκεκριμένος ιδιώτης δεν μπόρεσε να την αξιοποιήσει- ούτε κάποια άλλα Ολυμπιακά Ακίνητα που πήρε σε διπλανούς χώρους. Γι΄ αυτόν τον λόγο ζητάμε από την κυβέρνηση να δοθεί το Βeach Volley στον δήμο, στους πολίτες. Να αποτελέσει το θέατρο της θάλασσας» τονίζει ο δήμαρχος Καλλιθέας, Κώστας Ασκούνης. Οπως προσθέτει «αυτό που επιθυμούμε είναι ενιαία διαχείριση του παραλιακού μετώπου προς όφελος των πολιτών».

Το πλήρες ρεπορτάζ για την εγκατάλειψη των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Στο Νότιο Τομέα της Νομαρχίας Αθηνών ο Δήμος Μοσχάτου - Ταύρου

Η διοικητική μεταρρύθμιση "Καλλικράτης" έφερε την συνένωση του Δήμου Μοσχάτου με τον Δήμο Ταύρου. Μια ακόμα αλλαγή της μεταρρύθμισης είναι η κατάτμιση της Νομαρχίας Αθηνών σε τομείς, με γεωγραφικά κριτήρια.

Στην Περιφέρεια Αττικής οι περιφερειακές ενότητες θα είναι συνολικά 8 (4 στη Νομαρχία Αθηνών, 2 στη Νομαρχία Πειραιά και από μία στην Ανατολική και Δυτική Αττική). Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά, η σημερινή Νομαρχία Αθηνών διαιρείται σε 4 περιφερειακές ενότητες.

Ειδικότερα ο Βόρειος τομέας θα αποτελείται από τους δήμους: Πεντέλης, Κηφισιάς, Μεταμόρφωσης, Πεύκης - Λυκόβρυσης, Αμαρουσίου, Ψυχικού - Φιλοθέης, Χολαργού-Παπάγου, Νέας Ιωνίας, Βριλησσίων, Αγ. Παρασκευής, Χαλανδρίου.

Ο Κεντρικός τομέας από τους δήμους: Αθηναίων, Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας, Γαλατσίου, Ζωγράφου, Καισαριανής, Βύρωνα, Ηλιούπολης, Δάφνης-Υμηττού.

Ο Δυτικός τομέας, από τους δήμους: Αιγάλεω, Περιστερίου, Πετρούπολης, Χαϊδαρίου, Αγ. Βαρβάρας, Ιλίου, Αγ. Αναργύρων-Καματερού. Και ο Νότιος τομέας, από τους δήμους: Γλυφάδας, Ελληνικού- Αργυρούπολης, Αλίμου, Νέας Σμύρνης, Μοσχάτου-Ταύρου, Καλλιθέας, Παλαιού Φαλήρου, Αγ. Δημητρίου.

Η Νομαρχία Πειραιά «σπάει» σε δύο εκλογικές ενότητες: Πειραιά, από τους δήμους Πειραιώς, Κορυδαλλού, Νίκαιας-Ρέντη, Κερατσινίου-Δραπετσώνας και Περάματος. Και την περιφέρεια Νήσων (Αργοσαρωνικού).

(πηγή: Εφημερίδα Ημερησία)

Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Ένας μήνας από την δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια

Σήμερα το πρωί συμπληρώθηκε ένας μήνας από τη στυγερή δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια.

Πολύ λίγη σημασία έχει αν οι δολοφόνοι του ήταν μαφιόζοι ή "τρομοκράτες",η ουσία είναι πως παραμένουν ασύλληπτοι!

Στις 19 Ιουλίου,στις 5:26 το πρωί,στη Δημοκρατική Ελλάδα του 2010 δολοφονήθηκε ένας άνθρωπος,ένας οικογενειάρχης,ένας πατέρας,ένας δημοσιογράφος,ένας blogger.
Ελέχθησαν και γράφτηκαν ουκ ολίγα για τα πιθανά αίτια της δολοφονίας του,για τα τυχόν μέτωπα που είχε ανοίξει ο μακαρίτης,για τον τρόπο που αντιλαμβάνονταν και ασκούσε την ερευνητική δημοσιογραφία.Η ουσία είναι πως κάποιοι ήθελαν νεκρό το Σωκράτη Γκιόλια και κλειστό το πρωτοπόρο blog "Troktiko"!

Και τα πέτυχαν και τα δύο με μια ενέργεια και δεκαέξι σφαίρες.

Στη χώρα που γεννήθηκε η Δημοκρατία και η ελεύθερη διακίνηση ιδεών σφραγίζουν τα στόματα με καυτό μολύβι και στέλνουν μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση με πιστόλια.
Ειδικοί,σχετικοί και άσχετοι περίμεναν εναγωνίως την προκήρυξη των "τρομοκρατών" λες και εκεί μέσα μαζί με την "ανάληψη" της ευθύνης για τη δολοφονία θα αναγράφονταν και τα ονόματα των δολοφόνων.

Οπως οι εξωνημένοι πολιτικοί που έχουν κατακλέψει το σύμπαν αναλαμβάνουν την πολιτική ευθύνη των πεπραγμένων τους (δηλαδή δοξάστε με κορόιδα),έτσι και οι "τρομοκράτες" ανέλαβαν την ευθύνη ακόμα μιας δολοφονίας ανωνύμως και αορίστως!

Κροκοδείλια δάκρυα φίλων,αγνώστων και αρχών καθώς και βαρύγδουπες δηλώσεις επαϊόντων για πολλοστή εξάρθρωση της "τρομοκρατίας" στην Ελλάδα είναι το κλασικό φαινόμενο των πρώτων ημερών που το θέμα παίζει πρώτο στα δελτία ειδήσεων και στα πρωτοσέλιδα.

Μετά η λήθη καθίσταται κυρίαρχο στοιχείο,ώσπου να 'ρθει το επόμενο χτύπημα,το επόμενο θύμα.Μονάχα οι οικείοι των θυμάτων και κάποιοι ρομαντικοί θυμούνται τις δολοφονίες που έγιναν στο όνομα της επανάστασης από αγύρτες,πληρωμένους δολοφόνους που θα κυκλοφορούν ελεύθεροι μέχρις αποσύρσεως ένεκεν "τυχαίων" περιστατικών (βόμβα Ξηρού)!

Στην προκειμένη περίπτωση του Σωκράτη Γκιόλια μας προέκυψε και το φαινόμενο της καπηλείας της μνήμης του νεκρού και της απήχησης του "Troktiko" με την κλωνοποίηση δεκάδων ιστοσελίδων που θέλησαν να κλέψουν λίγη από τη δόξα του αυθεντικού.Δυστυχώς για τους εμπνευστές των κλώνων το παραμύθι τους δεν είχε δράκο.

Τριάντα μία μέρες είναι πάρα πολλές για να μην υπάρχει έστω και μια ακτίδα φωτός στην εξιχνίαση της δολοφονίας του Σωκράτη Γκιόλια.Η πολιτεία οφείλει το ταχύτερο να βρει τους δολοφόνους και τα πραγματικά αίτια της εγκληματικής των πράξης.

(πηγή: zeidoron.blogspot.com)

Σινέ Κήπος: Ακαδημία Πλάτωνος

Ο Δημοτικός Θερινός Κινηματογράφος Μοσχάτου "Σινέ Κήπος" προβάλλει την ταινία:

Ακαδημία Πλάτωνος
του Φίλιππου Τσίτσου


Ο Σταύρος και οι φίλοι του, κλασικοί ελληναράδες χαραμοφάηδες, τεμπελιάζουν όλη μέρα μπροστά στο ψιλικατζίδικο του πρώτου. Όλα αλλάζουν όμως όταν ένα πρωί η μητέρα του Σταύρου αναγνωρίζει στο πρόσωπο ενός Αλβανού τον χαμένο της γιο.

Το νέο ελληνικό σινεμά συναντά την απλότητα, το επίκαιρο κοινωνικό σχόλιο, την κινηματογραφική αμεσότητα. Διακριτικός συνδυασμός δράματος και χιούμορ, αληθινοί χαρακτήρες και μια γλυκιά νότα αισιοδοξίας.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ Ελλάδα (2009). Πρωταγωνιστούν: Αντώνης Καφετζόπουλος, Αναστά Κοζντινέ, Μαρία Ζορμπά, Γιώργος Σουξές.

Πέμπτη - Παρασκευή 19-20/8: Στις 9 και 11 μμ.


Δείτε το trailer:


Σύλληψη αλλοδαπού για κλοπή στο Μοσχάτο

Το Σάββατο 14 Αυγούστου, η ομάδα ΔΙΑΣ προχώρησε σε σύλληψη αλλοδαπού για κλοπή βενζινάδικου. Η σύλληψη έγινε στο Μοσχάτο. Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αστυνομίας:

Aπογευματινές ώρες της 14/08/2010, στην περιοχή του Μοσχάτου, από Αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., συνελήφθη έπειτα από εκτεταμένες αναζητήσεις ένας (1) αλλοδαπός υπήκοος για παράβαση του άρθρου 372 Π.Κ. «κλοπή».

Ειδικότερα, ο δράστης λίγη ώρα πριν τη σύλληψη είχε αφαιρέσει από πρατήριο υγρών καυσίμων, σε διαφορετικό τόπο πλησίον του σημείου συλλήψεως, αντικείμενα και αναγνωρίστηκε ανεπιφύλακτα από τον παθόντα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά.

Σάββατο 14 Αυγούστου 2010

Καλό Δεκαπενταύγουστο!


Ήρθε η ώρα να πάμε διακοπές, να γεμίσουμε τις μπαταρίες μας, αφού ο χειμώνας που έρχεται πρόβλεπεται ότι θα μας κρατήσει αρκετά απασχολημένους.

Για λίγες μέρες, το Μοσχάτο Live! δεν θα ανανεωθεί. Ραντεβού (εκτός συγκλονιστικού απροόπτου) την Πέμπτη, 19 Αυγούστου!

Να περάσετε όλοι καλά όπου και αν βρεθείτε (ακόμα και αν δεν πάτε κάπου) και, κυρίως, καλή επιστροφή!

ΚΑΛΟ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟ!

Παρασκευή 13 Αυγούστου 2010

Σινέ Κήπος: Prince of Persia: The Sands of Time

Ο Δημοτικός Θερινός Κινηματογράφος Μοσχάτου "Σινέ Κήπος" προβάλλει την ταινία:

Prince of Persia: Sands of Time
του Μάθιου Βον


Στα βάθη της μαγευτικής αυτής χώρας, ένας κατεργαράκος πρίγκιπας ενώνει τις δυνάμεις του με μια μυστηριώδη πριγκίπισσα ενάντια στις δυνάμεις του σκότους. Πρέπει μαζί να προστατέψουν ένα αρχαίο στιλέτο που έχει την ιδιότητα να απελευθερώνει την Άμμο του Χρόνου – ένα δώρο από τους θεούς που μπορεί να αναστρέψει τον χρόνο και να επιτρέψει σε όποιον το έχει στην κατοχή του να γίνει ο κυρίαρχος του κόσμου!


Μια επική περιπέτεια δράσης στο στιλ των «Πειρατών της Καραϊβικής» που διαδραματίζεται στη μυστηριακή ατμόσφαιρα της μακρινής Περσίας. Με παραγωγό τον 41 φορές υποψήφιο και 6 φορές βραβευμένο με Όσκαρ, Τζέρι Μπρούκχαϊμερ, και με τον Σερ Μπεν Κίνγκσλεϊ και τον Άλφρεντ Μολίνα στο καστ, η ταινία υπόσχεται να μας ταξιδέψει κυριολεκτικά ειδικότερα τις ζεστές νύκτες του καλοκαιριού.

ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΗΠΑ (2010). Πρωταγωνιστούν: Μπεν Κίνγκσλεϊ , Άλφρεντ Μολίνα, Τζέικ Γκίλενχααλ, Τζέμα Άρτερτον.

Σάββατο - Τετάρτη 14-18/8: Στις 9 και 11.10 μμ.


Δείτε το trailer:


Στον 9ο όμιλο ο ΑΟ Μοσχάτου

Ολοκληρώθηκε ο ορισμός των ομίλων της Δ' Εθνικής, το πρωτάθλημα στο οποίο θα συμμετέχει ο ΑΟ Μοσχάτου την αγωνιστική περίοδο 2010-11.

Πολλές ομάδες δήλωσαν αδυναμία να συμμετάσχουν, λόγω οικονομικής ανεπάρκειας, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει ο ορισμός των ομίλων, αλλά και να υπάρχουν προβλήματα στο πρόγραμμα.

Ο ΑΟ Μοσχάτου βρίσκεται στο 9ο όμιλο, ο οποίος απαρτίζεται από τις εξής ομάδες:

9ος ΟΜΙΛΟΣ

ΕΠΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
1)Σαρωνικός Αίγινας
2)Προοδευτική
3)Κερατσίνι
4)ΑΕ Περάματος
5)ρης Αμφιάλης
6)Ατρόμητος Πειραιά
7)Μοσχάτο

ΕΠΣΑΝΑ
8)Αχαρναϊκός
9)Αήττητος Σπάτων
10)Ωρωπός
11)Κορωπί
12)Ολυμπιακός Λαυρίου
13)Τριγλία Ραφήνας

ΕΠΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΩΝ
14)Ανταγόρας Κω

ΕΠΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
15)Μύκονος
16)Άνω Σύρος

Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010

Μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας

Του Απόστολου Σιώκα, Προέδρου Τοπικού Συμβουλίου Νέων Μοσχάτου

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

Η 12η Αυγούστου έχει ανακηρυχθεί από τον Ο.Η.Ε. Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας με βασικό στόχο να στρέψει το ενδιαφέρον της παγκόσμιας κοινότητας γύρω από τα ζητήματα που απασχολούν τη νέα γενιά.

Συνήθως αυτή η μέρα είχε συμβολικό χαρακτήρα και εν μέσω θέρους πολλές φορές δεν μπορούσε να προβάλλει ούτε τον ίδιο της τον συμβολισμό.

Η τεράστια οικονομική ,κοινωνική και πολιτισμική κρίση που βιώνει η χώρα μας δίνει στην μέρα αυτή κυριολεκτική διάσταση καθώς η νέα γενιά είναι αυτή που καλείται να σηκώσει στις πλάτες της τα δυσάρεστα αποτελέσματα αυτής της κρίσης.

Η γενιά μας βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα μετά την κατάρρευση του σαθρού μοντέλου της μεταπολίτευσης όπου η διαφθορά, η κομματικοποίηση των πάντων, ο στείρος συνδικαλισμός, ο άκρατος καταναλωτισμός και ο ανεξέλεγκτος δανεισμός,το ρουσφέτι και η αναξιοκρατία είχαν γίνει ο «ενδεδειγμένος» τρόπος κοινωνικής ανέλιξης. Το πάρτι της μεταπολίτευσης έστω και αργά τελείωσε και πρέπει να δωθεί η ευκαιρία και το έδαφος στους νέους να διαμορφώσουν το μέλλον σύμφωνα με τα δικά τους θέλω και όνειρα.

Το εκπαιδευτικό σύστημα, η μεγάλη νεανική ανεργία (το Διεθνές Γραφείο Εργασίας ανακοίνωσε σήμερα πως ο δείκτης ανεργίας των νέων σε όλον τον κόσμο έχει φθάσει στο υψηλότερο σημείο που έχει καταγραφεί ποτέ και ενδέχεται να ανέβει ακόμη περισσότερο μέσα στο 2010), η ανασφάλιστη ή με μειωμένο ωράριο και σίγουρα με χαμηλή αμοιβή εργασία, η έλλειψη κοινωνικής προστασίας, τα ναρκωτικά, η ανασφάλεια είναι μερικά από τα σημαντικότερα προβλήματα των νέων. Θα μπορέσουμε εμείς οι νέοι να ανατρέψουμε το σκοτεινό μέλλον που έχουν σχεδιάσει οι μεγαλύτεροι μας, χωρίς την σύμφωνη γνώμη μας ;

Παρότι μας έχουν ονομάσει την γενιά του καναπέ, του Ίντερνετ, του βολέματος , του facebook εσχάτως θέλουν να μας μετατρέψουν και σε χαμένη γενιά, έχουμε την υποχρέωση απέναντι στους εαυτούς μας να κάνουμε την ανατροπή και να αποτελέσουμε την ΓΕΝΙΑ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ κάνοντας τις αναγκαίες ρήξεις και τομές σε ένα κόσμο που απλά δανειστήκαμε από τις επόμενες γενιές.

Απόστολος Σιώκας,
Πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου Νέων Μοσχάτου

Σινέ Κήπος: Kick Ass

Ο Δημοτικός Θερινός Κινηματογράφος Μοσχάτου "Σινέ Κήπος" προβάλλει την ταινία:

Kick Ass
του Μάθιου Βον


Ο Ντέιβ, ένας συνηθισμένος έφηβος, έχει την έμπνευση να γίνει... σούπερ ήρωας. Μέσα από μια σειρά απίθανων συμπτώσεων θα γίνει διάσημος ως "Kick Ass", θα γνωρίσει ακόμα μερικούς μασκοφόρους διώκτες του εγκλήματος και θα τα βάλει με έναν αδίστακτο κακοποιό.

Πανέξυπνη, απολαυστική μεταφορά ενός ανατρεπτικού κόμικς, με την καταιγιστική βία και το μαύρο χιούμορ να στήνουν πανηγύρι. Συνεχείς οι αναφορές στην ποπ κουλτούρα και στο σύγχρονο θέαμα, ξεκαρδιστικά τα σινεφίλ inside jokes.

ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΗΠΑ, Μ. Βρετανία (2010). Πρωταγωνιστούν: Άαρον Τζόνσον, Κρίστοφερ Μιντζ-Πλας, Γκρέις Μόρετζ, Νίκολας Κέιτζ, Μαρκ Στρονγκ.

Πέμπτη - Παρασκευή 12-13/8: Στις 9 και 11.10 μμ.


Δείτε το trailer:


Δήμος Μοσχάτου: Πράσινη ζωή στην πόλη

Ειδική αρχιτεκτονική μελέτη ανάπλασης και βελτίωσης πρασίνου παρόχθιας ζώνης Ιλισού και πεζοδρόμου οδού Θεσσαλονίκης.

Η ειδική αρχιτεκτονική μελέτη για την ανάπλαση και βελτίωση του πρασίνου της παρόχθιας ζώνης Ιλισού και του πεζοδρόμου της οδού Θεσσαλονίκης επιμερίζεται σε δύο επεμβάσεις.

Η πρώτη επέμβαση αφορά στην ανάπλαση του πεζοδρόμου της οδού Θεσσαλονίκης από τον Κηφισό ποταμό έως και το σταθμό ΗΣΑΠ. Εδώ κύριος στόχος στο σχεδιασμό είναι η ενεργητική χρήση του πρασίνου στη διαμόρφωση των χώρων, η ασφαλέστερη και ανεμπόδιστη πρόσβαση των πεζών και των ΑΜΕΑ, ο περιορισμός της όχλησης από το πέρασμα των τρένων από την παρακείμενη στο έργο γραμμή του ΗΣΑΠ, η αύξηση των ευκαιριών για κοινωνική συναναστροφή και η ενθάρρυνση ενός υγιούς τρόπου ζωής.

Η συγκεκριμένη επέμβαση περιλαμβάνει δεντροφυτεύσεις, δημιουργία δευτερεύοντος δικτύου μονοπατιών, χώρων καθιστικών και παιδικού παιχνιδιού, καθώς και σημαντική ενίσχυση της θαμνώδους βλάστησης. Επίσης τοποθετούνται ξύλινα πετάσματα με αναρριχόμενα κατ’ εναλλαγή με πυκνή βλάστηση κατά μήκος των γραμμών του τρένου, όπου σημειώνεται η μεγαλύτερη οπτική και ηχητική όχληση για τους κατοίκους. Μπροστά από εγκαταλειμμένα κτίρια και κατά μήκος του πεζοδρόμου, τοποθετούνται μεταλλικά πετάσματα.

Στόχος της παρέμβασης είναι η αισθητική αναβάθμιση του χώρου, η βελτίωση των συνθηκών της συγκεκριμένης γειτονιάς και η μετατροπή του σε ένα μικρό πάρκο κατά μήκος των γραμμών, όπου ο επισκέπτης θα μπορεί να απολαύσει τους χώρους. Στην προσπάθεια αυτή η υφιστάμενη βλάστηση αξιοποιείται στο μέγιστο, αναδεικνύεται και ενισχύεται με συμπληρωματικές φυτεύσεις.

H οδός Θεσσαλονίκης όπως είναι τώρα

Πρόταση για την οδό Θεσσαλονίκης


Η δεύτερη επέμβαση αφορά στην ανάπλαση του ποδηλατοδρόμου κατά μήκος του Ιλισού ποταμού του Δήμου Μοσχάτου, η οποία έχει ως στόχο αφενός τη δημιουργία και ανάδειξη πράσινων χώρων, αφετέρου την αποκατάσταση της φυσικής σύνδεσης με το ποτάμι, το οποίο είναι καταβυθισμένο.

Στη λογική αυτή σχεδιάζονται χώροι σαν αποβάθρες, όπου δημιουργούνται μικρά ξύλινα κιόσκια με ξύλινα καθιστικά τα οποία πλαισιώνονται από πυκνή βλάστηση, ενώ το πράσινο ενισχύεται σημαντικά με δεντροφυτεύσεις και θαμνοσυνθέσεις σε όλο το μήκος της περιοχής επέμβασης. Κατά μήκος της κοίτης αναπτύσσεται μεταλλικό κάγκελο για περισσότερη ασφάλεια, αλλάζοντας κατά αυτόν τον τρόπο τη σχέση του χώρου με τον επισκέπτη.

Σημειακά ενισχύεται η δεντροφύτευση, δημιουργούνται ξύλινα καθιστικά εντός των χώρων και προστίθενται στοιχεία ενδιαφέροντος με στόχο να ενθαρρύνεται η ενεργητική συμμετοχή του κόσμου στο πράσινο και να αναδειχθεί ο χώρος τουλάχιστον εφάμιλλος της απέναντι όχθης που ανήκει στο Δήμο Καλλιθέας.

Η οδός Ιλισού όπως είναι τώρα

Πρόταση για την οδό Ιλισού

Και στις δύο περιπτώσεις οι χώροι μαλακού τοπίου δημιουργούνται από πατημένο χώμα, επεξεργασμένο, σεβόμενοι το φυσικό περιβάλλον. Η υφιστάμενη βλάστηση διατηρείται και συμπεριλαμβάνεται στο σχεδιασμό των χώρων.

Επιδίωξη μας είναι να αξιοποιήσουμε στο μέγιστο βαθμό τους χώρους πρασίνου, μεταμορφώνοντας τους σε μικρά πάρκα, σε χώρους χρήσης συναναστροφής, αναψυχής, αξιοποιώντας το φυσικό περιβάλλον που διαθέτει ο Δήμος μας στο πλαίσιο ενός πράσινου σχεδιασμού, συμβάλλοντας έτσι άμεσα στην αναβάθμιση των συνθηκών ζωής των πολιτών.


(πηγή: Δήμος Μοσχάτου)

Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010

Blog θεωρεί σίγουρο τον Σπανάκη για το χρίσμα

Το blog Δημοτικό Σαφάρι, το οποίο από ό,τι έχουμε δει έχει καλή πληροφόρηση (κυρίως) στα θέματα της Νέας Δημοκρατίας, σε σημερινή του ανάρτηση παρουσιάζει ως δεδομένο την κάθοδο του Βασίλη Σπανάκη στις Δημοτικές Εκλογές με το χρίσμα της Νέας Δημοκρατίας.

Η ανάρτηση είναι απλή και ολιγόλογη και αναφέρει τα εξής:

Ο Βασίλης Σπανάκης θα είναι ο εκλεκτός της Ρηγίλλης στον νέο δήμο Μοσχάτου – Ταύρου σύμφωνα με πληροφορίες μας...

Άλλη μια πληροφορία που πρέπει να κρατήσουμε, ίσως, στην κούρσα των Δημοτικών Εκλογών.

Σινέ Κήπος: Back-Up Plan

Ο Δημοτικός Θερινός Κινηματογράφος Μοσχάτου "Σινέ Κήπος" προβάλλει την ταινία:

Back-up Plan
του Άλαν Πουλ


Η Ζόι, μετά από πολλές περιστασιακές σχέσεις κατέληξε πως το να περιμένεις για τον «Κατάλληλο» είναι μια πολύ χρονοβόρα διαδικασία. Επιθυμώντας να γίνει επιτέλους μητέρα αποφασίζει…να το επιχειρήσει μόνη της! Την ημέρα που γίνεται όμως η τεχνητή γονιμοποίηση, συναντάει τον Σταν και κάνει σχέση μαζί του. Και τότε αρχίζουν τα δύσκολα.

Μια κομεντί με μια πανέμορφη Τζένιφερ Λόπεζ και ένα εξαιρετικό καστ. Ό,τι πρέπει για να περάσετε μια ζεστή νύχτα του καλοκαιριού.

ΚΟΜΕΝΤΙ ΗΠΑ (2010) Πρωταγωνιστούν: Τζένιφερ Λόπεζ, Έρικ Κρίστιαν Όλσεν, Άλεξ Λάφλιν.

Τρίτη - Τετάρτη 10-11/8: Στις 9 και 11 μμ.


Δείτε το trailer:


Laptops στα ολοήμερα δημοτικά σχολεία του Μοσχάτου

Στο πλαίσιο της συγχρηματοδοτούμενης Πράξης «Πρόγραμμα πιλοτικής εισαγωγής ηλεκτρονικών υπολογιστών και συναφούς εξοπλισμού σε δημοτικά σχολεία για μία ψηφιακά υποστηριζόμενη διδασκαλία», τα ολοήμερα δημοτικά σχολεία με ενιαίο αναμορφωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν δέκα φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές (laptops), ένα ερμάριο για την αποθήκευσή τους και εγκατάσταση τοπικού δικτύου σε αίθουσες διδασκαλίας τους.

Μέσω των ηλεκτρονικών υπολογιστών και του δικτύου θα διασφαλίζεται η αποτελεσματική σύνδεση στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ), προκειμένου ο εκπαιδευτικός της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης να έχει πρόσβαση στο κατάλληλο εκπαιδευτικό ψηφιακό υλικό, κατά την διδακτική διαδικασία.

Με εγκύκλιο που εστάλη από τη Διεύθυνση Σπουδών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων προς τους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης της χώρας, οι Σχολικές Επιτροπές καλούνται να υποβάλουν Τεχνικό Δελτίο Προτεινόμενης Πράξης στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης (ΕΥΔ) του Επιχειρησιακού Προγράμματος του Υπουργείου και όλα τα συνοδευτικά έγγραφα για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα, έως 20/09/2010.

Λίστα ολοήμερων δημοτικών σχολείων στο Μοσχάτο:

1ο Δημοτικό Σχολείο Μοσχάτου
2ο Δημοτικό Σχολείο Μοσχάτου
3ο Δημοτικό Σχολείο Μοσχάτου
6ο Δημοτικό Σχολείο Μοσχάτου

Τρίτη 10 Αυγούστου 2010

"Μύλος" με τον Αντώνη Λιβάνιο στο ίντερνετ!

Σε μια άνευ προηγουμένου γκάφα έχουν πέσει γνωστά sites σχετικά με τον Αντώνη Λιβάνιο. Συγκεκριμένα, στο gossip-tv.gr (αλλά και σε άλλα sites/blogs), ο Μοσχατιώτης Αντώνης Λιβάνιος εμφανίζεται ως... ο Αντώνης Λιβάνιος, σύζυγος της τηλεπαρουσιάστριας Έμυς Λιβανίου που "σκέφτεται" την κάθοδο του στην πολιτική ως υποψήφιος Δήμαρχος Μοσχάτου - Ταύρου.

Το δημοσιεύμα αναφέρει τα εξής:

Αντώνης Λιβάνιος: Υποψήφιος για δήμαρχος Μοσχάτου;

Ο Αντώνης Λιβάνιος, σύζυγος της τηλεπαρουσιάστριας Έμυς Λιβανίου επιθυμεί να μπεί ενεργά στην πολιτική. Είναι άλλωστε γνωστόν οτι ο Αντώνης Λιβάνιος έχει σπουδάσει πολιτικές επιστήμες σε ενα απο τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου, στο Κολούμπια της Νέας Υόρκης και επιστρέφοντας στην Ελλάδα έχει στενή σχέση με το κόμμα της ΝΔ. Αναμενόμενο ήταν λοιπόν, κάποια στιγμή να επιχειρήσει να μπεί πιο ενεργά στην πολιτική σκηνή του τόπου. Επικοινωνιολόγος και γνώστης της πολιτικής ο Αντώνης Λιβάνιος επιθυμεί να λάβει το χρίσμα για τον δήμο του Μοσχάτου, τον οποίο όμως διεκδικεί και ο Β. Σπανάκης.



Φυσικά το δημοσιεύμα είναι εντελώς λάθος, εκτός και αν ετοιμάζεται έκπληξη... μεγατόνων (αστιευόμαστε, βεβαίως). Ο "δικός μας" Αντώνης Λιβάνιος πρέπει να χαίρεται ιδιαιτέρως για την δωρεάν διαφήμιση που γίνεται στο όνομα του, έστω και από... σπόντα.

Στην φωτό του κειμένου, αριστερά βλέπετε τον Αντώνη Λιβάνιο της Έμυς Λιβανίου και στα δεξιά τον "δικό μας" Αντώνη Λιβάνιο, υποψήφιο Δήμαρχο Μοσχάτου - Ταύρου. Οι διαφορές είναι ολοφάνερες.

Συνάντηση Ανδρέα Ευθυμίου με τον Φωστήρα

Ο Αντιδήμαρχος Μοσχάτου, Ανδρέας Ευθυμίου, μας απέστειλε Δελτίο Τύπου για την συνάντησή του με τον Φωστήρα Ταύρου και το δημοσιεύουμε αυτούσιο:


Μοσχάτο- Ταύρος
Ένας σύγχρονος Δήμος-μία ανθρώπινη πόλη
Ανδρέας Ευθυμίου
Δυναμικά παρών για το νέο Δήμο
Δευτέρα, 9 Αυγούστου 2010

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΦΩΣΤΗΡΑ ΤΑΥΡΟΥ

Ο Αντιδήμαρχος Μοσχάτου και υποψήφιος Δήμαρχος Ανδρέας Ευθυμίου μαζί με κλιμάκιο Δημοτικών συμβούλων, συναντήθηκε την περασμένη εβδομάδα στον Ταύρο με εκπροσώπους του ιστορικού αθλητικού ελληνικού σωματείου Φωστήρα, σε ένα ιδιαίτερα ζεστό και φιλικό κλίμα. Το κλιμάκιο αποτελούνταν από τους: Γιώργο Δαμηλάκο δημοτικό σύμβουλο, πρώην αντιδήμαρχο διοίκησης, πολεοδομίας και οικονομικών του Δήμου Ταύρου, Ματθαίο Καρασταμάτη δημοτικό σύμβουλο Ταύρου και Τάκη Βιβλιοδέτη, ελεύθερο επαγγελματία- αυτοκινιστή, πρώην Δημοτικό Σύμβουλο. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος κύριος Καζαντζής και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του σωματείου.

Στη διάρκεια της συνάντησης έγινε ενημέρωση για τα προβλήματα του συλλόγου και τις προοπτικές για αποδοτική συνεργασία μεταξύ Δημοτικής αρχής και αθλητικών συλλόγων. Επίσης, ανταλλάχθηκαν ενδιαφέρουσες ιδέες και θέσεις για την ανάπτυξη του αθλητισμού και συγκεκριμένων προτάσεων για προγράμματα δράσης στο νέο Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου. Αναμένεται να υπάρξει συνέχεια, αφού ο μαζικός και ερασιτεχνικός αθλητισμός αποτελεί βασικό παράγοντα για την ποιότητα ζωής των κατοίκων όλων των ηλικιών.

Επιστολή Σούτου προς τους πολίτες Μοσχάτου - Ταύρου

Ο Δήμαρχος Ταύρου, Δημήτρης Σούτου, μοίρασε φυλλάδιο - επιστολή προς του κατοίκους του νέου Δήμου Μοσχάτου - Ταύρου, μέσα στο οποίο ξεκαθαρίζει ότι θα είναι παρών στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, σαν επικεφαλής ψηφοδελτίου.

Το Μοσχάτο Live! έχει στην διάθεση του αυτό το φυλλάδιο και σας το παρουσιάζει. Για να το διαβάσετε, κάντε κλικ πάνω στην εικόνα.

Δευτέρα 9 Αυγούστου 2010

Τσαντάκηδες χτύπησαν στο Μοσχάτο

Μέρα - μεσημέρι έδρασαν δύο τσαντάκηδες, στο κέντρο του Μοσχάτου.

Συγκεκριμένα, γύρω στις 11 το πρωί, δύο νεαροί που οδηγούσαν μηχανή πήραν την τσάντα ηλικιωμένης γυναίκας. Το περιστατικό συνέβη στην οδό Σωκράτους, στο ύψος μεταξύ των οδών Λάμπρου Κατσώνη και Λαγκαδίων.

Η τσάντα της ηλικιωμένης περιείχε λίγα χρήματα και την ταυτότητα της. Η ίδια ανέφερε ότι όλα έγιναν αστραπιαία, ενώ διαμαρτυρήθηκε για το γεγονός ότι τα σταθμευμένα αυτοκίνητα και τα δέντρα δεν της επιτρέπουν να περπατάει στο πεζοδρόμιο και αναγκάστηκε να περπατήσει στον δρόμο. Ευτυχώς, το θύμα δεν τραυματίστηκε.

Στο σημείο κατέφτασε η ομάδα ΔΙΑΣ, αλλά οι έρευνες τους απέβησαν άκαρπες, αφού οι δύο ληστές εξαφανίστηκαν μετά το συμβάν.

Μάχη Σπανάκη - Λιβάνιου για το χρίσμα της ΝΔ

Σε κούρσα για δύο φαίνεται ότι εξελίσσεται η υπόθεση "χρίσμα" στον Δήμο Μοσχάτου - Ταύρου για τον υποψήφιο της Νέας Δημοκρατίας.

Σπανάκης και Λιβάνιος είναι τα δύο φαβορί, παρά την φημολογία που έχει ξεσπάσει το τελευταίο διάστημα για εμπλοκή του νυν Δημάρχου Ταύρου (με το ΠΑΣΟΚ), Δημήτρη Σούτου για το "γαλάζιο" χρίσμα.

Αυτό καταγράφει σε πρόσφατο ρεπορτάζ και η εφημερίδα "Το Βήμα", η οποία αφού αναλύει τα δεδομένα στο εσωτερικό του κόμματος και σε άλλους Δήμους, αναφέρει για το Μοσχάτο τα εξής:

...ενώ στο Μοσχάτο έχει δοθεί διαβεβαίωση στον κ. Κυρ.Μητσοτάκη ότι θα πάρει το χρίσμα ο πολιτικός του φίλος κ. Β. Σπανάκης, αν και υποψήφιος θέλει να είναι και ο κ. Αντ.Λιβάνιος, που διατηρεί άριστες σχέσεις με τον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ κ. Π. Παναγιωτόπουλο.

Φαίνεται, λοιπόν, ότι εκτός του ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία δεν έχει καταλήξει για τον εκλεκτό της στις επικείμενες Δημοτικές Εκλογές στον Δήμο Μοσχάτου - Ταύρου.

Το πλήρες ρεπορτάζ μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Κυριακή 8 Αυγούστου 2010

Ανοιχτό από αύριο το τρένο στο Μοσχάτο

Από αύριο, Δευτέρα 9 Αυγούστου, τίθεται και πάλι στην κυκλοφορία το κομμάτι του ηλεκτρικού μεταξύ των σταθμών Φάληρο - Μοναστηράκι και κατά συνέπεια και ο σταθμός του Μοσχάτου, το οποίο ήταν κλειστό από τις 31 Ιουλίου.

Ελπίζουμε αυτή να είναι η τελευταία φορά που κλείνει το συγκεκριμένο κομμάτι και να μην υπάρξει άλλη ταλαιπωρία για τους επιβάτες.

Θυμίζουμε ότι το κομμάτι μεταξύ των σταθμών Μοναστηράκι - Αττική θα παραμείνει κλειστό μέχρι το τέλος του έτους.

Εικόνες από την γιορτή της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος

Την Παρασκευή 6 Αυγούστου γιορτάστηκε η Μεταμόρφωση του Σωτήρος, στον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρος. Η κορύφωση της εορτής ήρθε στην περιφορά της Εικόνας, η οποία έγινε συνοδεία μπάντας. Παρούσα ήταν σχεδόν ολόκληρη η δημοτική αρχή, όχι μόνο του Μοσχάτου, αλλά και του Ταύρου (παρών ήταν ο Δήμαρχος Ταύρου, Δημήτρης Σούτος, αλλά όχι και ο Δήμαρχος Μοσχάτου, Ταξιάρχης Παπαντώνης).






Πολλοί Μοσχατιώτες ήταν στην Εκκλησία, αλλά και στο πανηγύρι που στήνεται κάθε χρόνο, κυρίως στην οδό Μεταμορφώσεως, αλλά και στους γύρω δρόμους.

Σάββατο 7 Αυγούστου 2010

Σινέ Κήπος: Knight & Day

Ο Δημοτικός Θερινός Κινηματογράφος Μοσχάτου "Σινέ Κήπος" προβάλλει την ταινία:

Knight & Day
του Τζέιμς Μανγκολντ


Ο Μίλερ, ένας μυστικός πράκτορας βγαίνει ραντεβού στα τυφλά με την άτυχη στον έρωτα Τζουν Χέβεν και καταλήγουν σε ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο απρόοπτα για να προστατεύσουν μία πηγή ενέργειας απίστευτης δύναμης.

Ο Τομ Κρουζ ξανασυναντά την Κάμερον Ντιάζ μετά το Vanilla Sky σε μια κατασκοπική κωμωδία γεμάτη απρόοπτα. Μια ταινία που θα σας διασκεδάσει αφάνταστα.

ΚΩΜΩΔΙΑ ΗΠΑ (2010). Πρωταγωνιστούν: Τόμ Κρουζ, Κάμερον Ντιαζ, Πίτερ Σαρσγκαρντ.

Σάββατο - Δευτέρα 7-9/8: Στις 9 και 11.10 μμ.


Δείτε το trailer:


Εμπρησμός μοτοσικλέτας στο Μοσχάτο

Εμπρησμοί οχημάτων σημειώθηκαν τα ξημερώματα του Σαββάτου, σε Πειραιά, Παιανία και Μοσχάτο.

Στο Μοσχάτο, στις 4 τα ξημερώματα, πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε σταθμευμένη μοτοσικλέτα, με αποτέλεσμα να υποστεί υλικές ζημιές. Την προανάκριση για το συμβάν κάνει η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Στον Πειραιά, στις 4 τα ξημερώματα πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε σταθμευμένο ΙΧ στη συμβολή των οδών Πανουργιά και Μυρτιδιωτίσσης. Το αυτοκίνητο υπέστη ζημιές, ενώ η πυροσβεστική που ήρθε στο σημείο κάνει την προανάκριση για το περιστατικό.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 4 και σε αυτοκίνητο στην Παιανία στην οδό Αγ. Αθανασίου, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία. Το αυτοκίνητο κάηκε ενώ ήταν μέσα σε περιφραγμένο χώρο. Επί τόπου βρέθηκε η πυροσβεστική η οποία έσβησε τη φωτιά.

(πηγή: newsit.gr)