Τρίτη 11 Μαΐου 2010

"Ναι" στον Καλλικράτη είπε το Δημοτικό Συμβούλιο Μοσχάτου

Σε μια από τις πιο συναινετικές συνεδριάσεις του, το Δημοτικό Συμβούλιο του Μοσχάτου είπε "ναι" στον Καλλικράτη και στην συνένωση του Δήμου Μοσχάτου με τον Δήμο Ταύρου.

Η συζήτηση κυμάνθηκε σε ήπιους τόνους, είχε έντονη πολιτική χροιά και στο επίκεντρο ήταν η συνένωση Μοσχάτου - Ταύρου και οι νέοι δρόμοι που ανοίγονται μέσω αυτής. Παρόντες στην συνεδρίαση ήταν δημοτικοί σύμβουλοι από τον Ταύρο, οι οποίοι έχουν αρχίσει να μαθαίνουν την πόλη μας με συχνές επισκέψεις.

Μετά τις τοποθετήσεις του Δημάρχου, των επικεφαλής των παρατάξεων, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και των δημοτικών συμβούλων, όλοι (ΔΙΟΡΘΩΣΗ: Πλην του κ. Τριανταφύλλου που ψήφισε "παρών") κατέληξαν και ψήφισαν το εξής κείμενο της Δημοτικής Αρχής:

ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ ΤΗΣ 10ης ΜΑΪΟΥ 2010 ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ»

Το Δημοτικό Συμβούλιο Μοσχάτου εκτιμά ότι, από την στιγμή που ο Δήμος μας δεν τηρεί το κριτήριο της αυτόνομης παρουσίας ως αυτοδιοικητικός οργανισμός, με βάση το υπό συζήτηση νομοσχέδιο της νέας αρχιτεκτονικής για την αυτοδιοίκηση, πιστεύει ότι η συνένωση του όμορου Δήμου Ταύρου με τον δήμο μας, αποτελεί την προσφορότερη λύση, αλλά και μια μεγάλη πρόκληση για κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη.

Μέσα από ουσιαστικές αλλαγές στις δομές και τις αντιλήψεις, μπορούμε να οδηγήσουμε τις εξελίξεις σε ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις όλων των επιπέδων. Αυτό θα γίνει αποδεκτό αν και εφόσον, η μεγάλη αυτοδιοικητική μεταρρύθμιση μαζί με τις εκχωρούμενες αρμοδιότητες, συνοδευθεί με τους αντίστοιχους οικονομικούς πόρους και τις υλικοτεχνικές υποδομές.

Αν τα προηγούμενα υλοποιηθούν δημιουργείται μια δυναμική αναπτυξιακή τροχιά, μετατρέποντας το συνενωμένο πλέον Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου, με έδρα το Μοσχάτο σε μεγάλο και ισχυρό. Απομένει σε εμάς τους φορείς του νέου Δήμου να τον κάνουμε σύγχρονο.


Ο αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης, Βασίλης Σπανάκης, ψήφισε το κείμενο, αλλά παρατήρησε ότι μέσα σε αυτό έπρεπε να βρίσκεται και το θέμα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της παραλίας, η οποία πρέπει να περιέλθει στον νέο Δήμο, ο οποίος κατά την γνώμη του είναι η ευκαιρία να παρουσιαστεί ισχυρός, ενώ ο εκπρόσωπος της παράταξης "Πολίτες εν Δράσει", Νίκος Σελλάς, ψήφισε το κείμενο, δηλώνοντας παράλληλα ότι απορρίπτει την διοικητική μεταρρύθμιση.

Να σημειωθεί ότι το Δημοτικό Συμβούλιο ήταν ανοιχτό στους πολίτες για να τοποθετηθούν (και κάποιοι πολίτες και φορείς το έκαναν), αλλά γενικά η προσέλευση του κόσμου ήταν χαμηλή.

3 σχόλια:

  1. Μ ΑΡΕΣΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΧΩΡΙΣ ΕΜΕΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φοβάμαι όλα αυτα που θα γίνουν για εμένα χωρίς εμένα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σχετικά με την παρουσίασή σας για όσα ειπώθηκαν στο ανοιχτό δημοτικό συμβούλιο, διευκρινίζουμε τη θέση των «Πολιτών εν δράσει…»
    • Οι «Πολίτες εν δράσει…» λέμε ότι επί της αρχής θεωρούμε ότι η χώρα χρειάζεται διοικητική μεταρρύθμιση, και ειδικότερα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
    • Θεωρούμε ότι το σχέδιο Καλλικράτης, όπως παρουσιάστηκε από την Κυβέρνηση, είναι εξαιρετικά ατελές, πρόχειρο, ακατάλληλο και μη αυτοδιοικητικό. Παραθέσαμε αναλυτικά τις πολιτικές αντιρρήσεις μας (τις οποίες και θα σας στείλουμε αναλυτικά σύντομα)
    • Παρόλα αυτά και επειδή η ζωή συνεχίζονται και χρειάζονται αποφάσεις, οι «Πολίτες εν δράσει…» με αίσθηση ευθύνης, τοποθετούμαστε θετικά επί της προτεινόμενης συγχώνευσης με το Δήμο Ταύρου, θεωρώντας ότι δίνει δυνατότητες βιώσιμης ανάπτυξης με βάρος στις κοινωνικές υποδομές και την προστασία του περιβάλλοντος. Υπενθυμίζουμε άλλωστε ότι είμασταν η μόνη δημοτική κίνηση που κατέθεσε πρότασηκαι στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο.

    Για τη Γραμματεία των «Πολιτών εν δράσει…»
    Νίκος Σελλάς
    Δημοτικός Σύμβουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή