Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

Γνωρίστε την Αντιγόνη Ψυχράμη

Λίγο πριν το σημερινό, τρίτο Live του Greek Idol, ας δούμε λίγο αναλυτικά ποια είναι η Αντιγόνη Ψυχράμη.

Σε ρεπορτάζ που δημοσιεύθηκε στο site zougla.gr δίνονται πολλά στοιχεία για την ζωή και το έργο της Αντιγόνης (αλλά και της οικογένειας της). Το αναδημοσιεύουμε:


Το άγνωστο μιούζικαλ ενός λαμπερού Greek Idol

Ηλίας Μαραβέγιας

Δεν τη λένε Πόπη. Τη λένε Αντιγόνη! Κι αφού τραγούδησε με τον Γιώργο Νταλάρα γυρίζοντας όλη την Ελλάδα με δυο παπούτσια πάνινα διεκδικεί τώρα με αξιώσεις την πρώτη θέση στο «Greek Idol». Η Αντιγόνη Ψυχράμη που άνοιξε τη φετινή βραδιά του ελληνικού τελικού της Eurovision με το πολυσυζητημένο τραγούδι για την οικονομική κρίση που έφερε περικοπές στον διαγωνισμό(!), θεωρείται ήδη ένα από τα μεγάλα φαβορί του πολυσυζητημένου talent show του Αlpha. Το ένθετο «Piazza» της εφημερίδας «Veto» δημοσίευσε πλούσιο ρεπορτάζ για την πορεία της τραγουδίστριας προτού μπει στη ζωή της το «Greek Idol», ενώ έκανε focus και στα άλλα δύο «idols» της οικογένειας Ψυχράμη, τον αδελφό της, Απόστολο και την αδελφή της, Ειρήνη, οι οποίοι έχουν περάσει κι αυτοί στο παρελθόν με επιτυχία από talent shows.

Την πρώτη επαφή της με τη μουσική η Αντιγόνη την είχε σε ηλικία μόλις τεσσάρων ετών. Στα επτά της ταξίδεψε στην Ευρώπη με τη παιδική χορωδία του Δημήτρη Τυπάλδου. Δυο χρόνια μετά ο τελευταίος την έστειλε στον Γιώργο Νταλάρα και τον Γκόραν Μπρέγκοβιτς, οι οποίοι έψαχναν ένα κοριτσάκι για να συμμετάσχει στο δίσκο που ετοίμαζαν. Στην αρχή ο Μπρέγκοβιτς δεν την ήθελε γιατί θεώρησε ότι ήταν μεγάλη γι’ αυτό που ζητούσε. Φώναξαν λοιπόν και δοκίμασαν μικρότερα κοριτσάκια αλλά τελικά κατέληξαν σ’ εκείνη. Το τραγούδι «Με λένε Πόπη» έγινε μεγάλη επιτυχία και ακολουθεί την Αντιγόνη μέχρι σήμερα. Η ταλαντούχα δεσποινίς όμως δεν επαναπαύθηκε. Συνέχισε να δουλεύει σκληρά και τα επόμενα χρόνια εμφανίστηκε στο Μέγαρο Μουσικής και συνεργάστηκε με το Μίκη Θεοδωράκη, τη Χαρούλα Αλεξίου και τη Μαρία Φαραντούρη. Πριν δύο χρόνια η Αντιγόνη αποφοίτησε από τη σχολή της Μαίρης Βογιατζή Τράγκα, καθώς την ενδιαφέρει και η υποκριτική. Μέχρι στιγμής έχει παίξει στα μιούζικαλ «Grease», «Μαγαζάκι του τρόμου» και «Βιολιστής στη στέγη». Το 2008 συνεργάστηκε με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου, το Σάκη Μπουλά και το Γιάννη Ζουγανέλη στη μουσική παράσταση «Γίναμε Θέαμα» και φέτος, πριν πάρει μέρος στο «Greek Idol», έπαιζε στο μιούζικαλ «RΕΝΤ», όπου χόρευε και τραγουδούσε, εκτός των άλλων, παρέα με την Άντα Λιβιτσάνου και τον πρώην σύντροφο της αδελφής της, Ησαΐα Ματιάμπα.

Η Ειρήνη Ψυχράμη δήλωσε συμμετοχή στο «Pop Star», ένα από τα πρώτα talent show στην ελληνική τηλεόραση, και με «όπλο» το ταλέντο της έγινε μία από τις «Hi 5». Το πρώτο girl band της εγχώριας pop σκηνής απέκτησε ορκισμένους fans όταν έκανε δυναμικό ντεμπούτο στη δισκογραφία με το hit «Ξέρω τι ζητάω». Τα πέντε κορίτσια χαρακτηρίστηκαν ως η ελληνική version των Spice Girls και για ένα διάστημα ήταν περιζήτητα. Η συνεργασία τους με την Άννα Βίσση αποτελεί ένα high light της κοινής μουσικής διαδρομής τους που ξεκίνησε το 2003 και ολοκληρώθηκε το 2005. Έκτοτε η Ειρήνη Ψυχράμη ξεκίνησε τη σόλο πορεία της, κάνοντας πλέον εντελώς διαφορετικές επιλογές και συνεργασίες. Το 2006 την απολαύσαμε στο πλευρό του Διονύση Τσακνή. Το καλοκαίρι του 2008 πήρε μέρος στο μιούζικαλ «Blood Brothers» και στη συνέχεια συνεργάστηκε με το Γιάννη Κότσιρα. Φέτος εμφανιζόταν στη μουσική σκηνή «Ρυθμός» με τον Βαγγέλη Ασημάκη και τον Γιώργο Τεντζεράκη.

Ο Απόστολος Ψυχράμης, ήταν το πρώτο παιδί της οικογένειας που εκδήλωσε το ενδιαφέρον του για τη μουσική, πηγαίνοντας στη χορωδία του Τυπάλδου. Ακολούθησαν σπουδές στη μουσική και την υποκριτική, αλλά και live εμφανίσεις σε ροκ στέκια. Το 2004 έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό συμμετέχοντας στο talent show «Euro Star» που οργάνωσε η ΕΡΤ προκειμένου να βρεθεί ο εκπρόσωπος μας για τον διαγωνισμό της Eurovision εκείνης της χρονιάς.

Ο Απόστολος και δύο συν-διαγωνιζόμενοι του, ένας άντρας και μια γυναίκα, έφτασαν στην τελική φάση. Τότε όμως η διοίκηση της κρατικής τηλεόρασης πήρε ξαφνικά την απόφαση ν’ αναθέσει την εκπροσώπηση μας στο Σάκη Ρούβα. Ο Έλληνας super star ταξίδεψε στην Κωνσταντινούπολη, τραγουδώντας το «Shake it» και ο Απόστολος με τους άλλους δύο φιναλίστ του «Euro star» ανέβηκαν μαζί του στη σκηνή για να του κάνουν τα φωνητικά. Ο κόσμος που παρακολούθησε το διαγωνισμό εκείνης της χρονιάς είδε μόνο ένα πλάνο με την πλάτη των τριών καλλιτεχνών. Η συνέχεια βρήκε τον Ψυχράμη να συνεργάζεται και πάλι με μουσικές σκηνές της πόλης. Το φετινό χειμώνα συμμετείχε στην εναλλακτική μουσικοχορευτική παράσταση της Εβελίνας Παπούλια «Music-ALL». Οι δυο τους συνεργάζονται και στη σχολή χορού που διατηρεί η τελευταία. Εκεί ο Απόστολος διδάσκει τραγούδι και musical. Παράλληλα ασχολείται κι εκείνος με την υποκριτική και σε λίγο καιρό θα τον δούμε στη μεγάλη οθόνη αφού συμμετέχει στην ελληνο-αυστραλέζικη ταινία «O βασιλιάς της Μυκόνου» με τον Άλεξ Δημητριάδη και τη Ζέτα Μακρυπούλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου