Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Άγρια κόντρα για τις διαφημιστικές πινακίδες στο Μοσχάτο

Άγρια κόντρα μεταξύ του δημοτικού συμβούλου της μείζονος αντιπολίτευσης, Βασίλη Τριανταφύλλου και του Δήμαρχου, Ταξιάρχη Παπαντώνη, έχει ξεσπάσει το τελευταίο διάστημα με αιτία τις υπαίθριες διαφημιστικές πινακίδες.

Οι πινακίδες βρίσκονται στην επικαιρότητα αυτές τις μέρες πανελλαδικά, αφού το Υπουργείο Υποδομών έχει ξεκινήσει εκστρατεία για το ξήλωμα των παράνομων πινακίδων στην Αθήνα, αλλά και στα υπόλοιπα μέρη της Ελλάδας.

Ο κ. Τριανταφύλλου έχει απευθύνει εδώ και έναν χρόνο τα εξής ερωτήματα:

Πόσες είναι οι διαφημιστικές πινακίδες στο Μοσχάτο;
Υπάρχουν συμβάσεις γι' αυτές;
Ποιό είναι το ύψος της δαπάνης τους;
Γιατί αυτά τα έγγραφα δεν μπορούν να δοθούν σε έναν δημοτικό σύμβουλο;

Μάλιστα, μέσα στον Μάρτιο προχώρησε και σε έγγραφη εισαγγελική εντολή ώστε να πάρει μια απάντηση.

Η απάντηση που πήρε από τον Δήμο Μοσχάτου είναι ότι τα στοιχεία δεν δίνονται σε κάποιον που δεν έχει κάποιο ειδικό έννομο συμφέρον.

Μάλιστα, στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο απηύθηνε την ίδια ερώτηση τόσο στον Δήμαρχο, κ. Παπαντώνη, όσο και στον Αντιδήμαρχο, κ. Ευθυμίου, ενώ διεμήνυσε πως αν δεν λάβει τις απαντήσεις που πρέπει θα προχωρήσει σε μήνυση κατά του Δημάρχου και κατά παντός άλλου εμπλεκόμενου με το θέμα υπευθύνου.

Ο κ. Δήμαρχος απάντησε ότι εφόσον δεν υπάρχει τέτοιο θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, δεν υπάρχει λόγος να δώσει κάποια απάντηση. Ο κ. Ευθυμίου (αδειάζοντας τον Δήμαρχο) είπε ότι όλες οι ερωτήσεις πρέπει να απαντούνται.

Παρακολουθούμε το θέμα και θα επανέλθουμε σύντομα.

3 σχόλια:

  1. Τι άλλο θα ακούσουμε;
    Δεν έχει έννομο συμφέρον ο οποιοσδήποτε δημοτικός συμβουλος, για να λάβει γνώση των συμβάσεων που έχει υπογράψει ο δήμος;
    Αβε καίσαρ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΤΙ ΒΡΩΜΙΚΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΗΣ ΔΑΝΙΜΑΡΚΕΙΑΣ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. TWRA STA ESXATA 8A MA8EUTOUN POLLA PRAGMATA..

    ΑπάντησηΔιαγραφή