Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Το πρόγραμμα του Θανάση Ντερέκα για το Περιβάλλον και την Ποιότητα Ζωής

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μοσχάτου και Υποψήφιος Δήμαρχος Μοσχάτου - Ταύρου, Θανάσης Ντερέκας, μας απέστειλε κείμενο σχετικά με το Πρόγραμμα του για το Περιβάλλον και την Ποιότητα Ζωής. Το δημοσιεύουμε αυτούσιο:

Εξειδίκευση Άξονα του Δημοτικού Προγράμματος που αφορά το Περιβάλλον και την Ποιότητα Ζωής

Του Θανάση Ντερέκα και της Επιτροπής Προγράμματός του

Φίλες και φίλοι Μοσχατιώτες,

Όλοι μας βιώνουμε σε καθημερινή βάση τα περιβαλλοντικά προβλήματα της περιοχής μας, τα οποία μας ταλαιπωρούν και μας βασανίζουν, ιδιαίτερα όταν επαναλαμβάνονται χωρίς να υπάρχει στρατηγική σε τοπικό επίπεδο για την αντιμετώπισή τους.

Η αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινόμενων σε ένα μεγάλο μέρος του Μοσχάτου, η ανάπλαση και αναβάθμιση των περιβαλλοντικά υποβαθμισμένων περιοχών της πόλης μας, η αύξηση του πράσινου στην πόλη, η βελτίωση του συστήματος συλλογής και αποκομιδής απορριμμάτων με έμφαση στις δράσεις ανακύκλωσης, η καθαριότητα των κεντρικών εμπορικών δρόμων και η αισθητική αναβάθμιση της πόλης μας είναι οι κυρίαρχες δράσεις του προγράμματός μας για το «Περιβάλλον» προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τα χρόνια περιβαλλοντικά προβλήματα στην πόλη μας και να δώσουμε ποιότητα ζωής στους συμπολίτες μας.

Με πρόγραμμα, με στρατηγική, με συστράτευση όλων των δυνάμεων τοποθετούμε την επίλυση των περιβαλλοντικών προβλημάτων στις προτεραιότητες του «Προγράμματός μας» για μια καλύτερη ποιότητα ζωής του Μοσχατιώτικου λαού.

Τα κύρια σημεία του Προγράμματος μας που αφορούν:


  • Την αντιπλημμυρική θωράκιση του Μοσχάτου
  • Την ανάπλαση υποβαθμισμένων περιοχών
  • Την διαχείριση απορριμμάτων και δίκτυο ανακύκλωσης
  • Τον καθαρισμός της πόλης
  • Την αισθητική αναβάθμιση της πόλης
  • Την αύξηση πρασίνου
  • Την εκμετάλλευση περισσότερων ελεύθερων χώρων
  • Την ανάπλαση της παραλίας Μοσχάτου

…μπορείτε να τα διαβάσετε ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο:

http://www.nterekas.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=160%3A2010-05-12-10-36-46&catid=67%3A2010-05-01-15-10-40&Itemid=55&lang=el

3 σχόλια:

  1. νεος μοσχατιωτης20 Μαΐου 2010 στις 3:17 μ.μ.

    ενδιαφερουσες αποψεις και καλο θα ηταν να προχωρισετε και σε μια δημοσια συζητηση να ανταλαχθουνκαι αλλες προτασεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωραία αυτά όλα αλλά μπορεί να τα διαβάσουμε και σε μια έκθεση ενός μαθητή γ λυκείου. Η θεωρία καλή είναι. Η πράξη έχει πρόβλημα. Όλα αυτά προυποθέτουν πόρους. Στην δύσκολη οικονομική κατάσταση της χώρας που θα βρεθούν οι πόροι? Τη στιγμή που υπάρχει και ο Ταύρος. Ειλικρινά θέλω πολύ να ακούσω ένα πρόγραμμα που να εξηγεί το πως και όχι να αποτελεί ευχολόγιο του στυλ θα κανουμέ το ένα και το άλλο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή