Δευτέρα 24 Μαΐου 2010

E-mail αναγνώστη για τον διορισμό στο Μεταξά

Λάβαμε e-mail αναγνώστη για τον διορισμό του Προέδρου του Πνευματικού Κέντρου, Αντώνη Μπούτση, στο ΔΣ του νοσοκομείου Μεταξά και το δημοσιεύουμε αυτούσιο:

Αγαπητό Μοσχάτο-Live διάβασα πρόσφατα τη δήλωση του προέδρου του πνευματικού κέντρου Μοσχάτου και δημοτικού συμβούλου κ.Αντώνη Μπούτση σχετικά με το διορισμότου στη θέση του αντιπρόεδρου στο νοσοκομείο Μεταξά και σας την παραθέτω αυτούσια :”Θεωρώ την πρόσφατη τοποθέτησή μου στο νοσοκομείο ΜΕΤΑΞΑ, ως μία τιμητική ανάθεση θέσης πολιτικής ευθύνης, μετά από 23 χρόνια προσφοράς στο κίνημα που ανήκω αλλά και με βάση ουσιαστικά πολιτικά αλλά και τυπικά προσόντα που διαθέτω."

Ομολογώ σαν νέος άνθρωπος που είμαι ότι αυτή η δήλωσή του με εξόργισε, διατηρώ όμως την ψυχραιμία μου και του απευθύνω τα παρακάτω ερώτηματα:

Κύριε Μπούτση από πότε μια θέση πολιτικής ευθύνης ανατίθεται τιμητικά σε κάποιον επειδή έχει 23 χρόνια προσφοράς στό κόμμα που ανήκει;

Κύριε Μπούτση, πού αναφέρεται στη προκήρυξη που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο απο το γραφείο του Πρωθυπουργού ότι η επιλογή για τη συγκεκριμένη θέση θα γίνει με βάση τα ουσιαστικά (?) πολιτικά προσόντα του υποψηφίου;

Κύριε Μπούτση σας ερωτώ επίσης, αυτές είναι οι αξίες που θα πρέπει να σέβονται οι νέοι μας σήμερα; Οι αξίες της κομματικοποίησης και της αναξιοκρατίας;

Κύριε Μπούτση μιάς και μνημονεύσατε τον Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου εκτός από τίς περικοπές που έκανε στις αμοιβές των μέλών των Δ.Σ των νοσοκομείων ξεχάσατε να μνημονεύσετε προφανώς γιατί δεν σας ενδιέφερε και την εμμονή του στίς αρχές και τις αξίες της διαφάνειας και της αξιοκρατίας στο δημόσιο βίο της χώρας.

Κύριε Μπούτση άραγε η υπουργός κ.Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου που υπέγραψε το διορισμό σας είναι ενημερωμένη και υιοθετεί και συμφωνεί με τη παραπάνω δήλωση σας:
Κύριε Μπούτση θα πρέπει να αντιληφθείτε ότι ο βαθμός πολιτικότητας της νέας γενιάς δεν καθορίζεται πλέον από τη συμμετοχή τους στις κομματικές νεολαίες και τη στράτευσή τους στα πολιτικά κόμματα.

Η πολιτικότητά τους διαμορφώνεται και αναδεικνύεται από την ευαισθητοποίησή τους και από την ενεργό και δυναμική στάση τους στα μεγάλα ζητήματα της εποχής: την απασχόληση, την παιδεία, την ανεργία, την οικονομία, το περιβάλλον.
Για τους σημερινούς νέους η πολιτική είναι παρούσα και υπαρκτή. Οχι όμως στον μικρόκοσμο των κομμάτων. Αυτό το διαπιστώνουμε όλοι όσοι συνομιλούμε με νέους ανθρώπους, που βιώνουν την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής τους, την αβεβαιότητα και το άγχος για το μέλλον τους. Νέους απογοητευμένους, αηδιασμένους, θυμωμένους από το υπάρχον πολιτικό σύστημα παρακμής, της διαπλοκής, της διαφθοράς, της μιζέριας, αλλά καθόλου αδιάφορους για την πολιτική. Νέους που υπερασπίζονται με πάθος τις ιδέες τους και αγωνίζονται για τα αιτήματά τους - πολλές φορές διεκδικώντας τα αυτονόητα.

Αναγνώστης

3 σχόλια: