Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

25.000.000 € για τα όμβρια στο Μοσχάτο

Η εφημερίδα "Το Έθνος της Κυριακής" αναφέρει, σε ρεπορτάζ της, τα έργα που πρόκειται άμεσα είτε να ξεκινήσουν είτε να συμβασιοποιηθούν και χαρακτηρίζονται ως έργα ύψιστης σημασίας για τις ανάγκες της οικονομίας αλλά και της κοινωνίας.

Ανάμεσα σε αυτά βρίσκεται και η ολοκλήρωση του υφιστάμενου συλλεκτήρα ομβρίων υδάτων περιοχών Μοσχάτου - Καλλιθέας - Νέας Σμύρνης, προϋπολογισμού 25 εκατ. ευρώ.

Να θυμίσουμε ότι ο νέος Δήμαρχος Μοσχάτου - Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, είχε αναφερθεί στο συγκεκριμένο ζήτημα στην συνέντευξη του στο Μοσχάτο Live!, αναφέροντας τα εξής:

"Για το κομμάτι αυτό, πιθανόν να έχουμε πολύ σύντομα θετική εξέλιξη, γιατί έχει δημοπρατηθεί ο αγωγός Γράμμου - Ελευθερίας που θα λύνει το πρόβλημα Καλλιθέας και Νέας Σμύρνης και η θέση του Δήμου Μοσχάτου είναι ότι για να ολοκληρωθεί αυτός ο αγωγός, θα πρέπει ταυτόχρονα το ΥΠΕΧΩΔΕ να φτιάξει τον αγωγό της Χρυσοστόμου Σμύρνης που θα λύνει το πρόβλημα. Και έχουμε την διαβεβαίωση από το υπουργείο ότι θα ενταχθεί αυτός ο αγωγός μαζί με τον αγωγό της οδού Ελευθερίας. Ακόμα και αν δεν γίνει αυτό, που πιστεύω ότι θα γίνει, θα βρούμε χρήματα για να ολοκληρώσουμε τη μελέτη που υπάρχει και μετά θα αναζητήσουμε, σε συνεργασία με την Περιφέρεια, τα χρήματα που χρειάζονται για να ολοκληρωθεί το έργο. Θέλω να τονίσω ότι αυτή είναι η πρώτη προτεραιότητα στα έργα υποδομής που πρέπει να γίνουν για τον Δήμο Μοσχάτου, γιατί ξέρουμε πόσο ταλαιπωρείται ο κόσμος κάθε φορά που βρέχει."

6 σχόλια:

  1. Σε λίγο θα κατηγορίσουν τον Ευθυμίου και τον Παπαντώνη ότι και αυτό είναι προεκλογικό έργο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Allo Papantwnhs kai allo Efthimiouy.
    Aporw pws to mperdepsate?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Περικλής Δεμεντής23 Νοεμβρίου 2010 στις 9:09 μ.μ.

    Το αναφερόμενο έργο δημοπρατήθηκε και θα συμβασιοποιηθεί στα 11 εκατ. ευρώ λόγω έκπτωσης.Άρα χρήματα διαθέσιμα προέκυψαν για χρηματοδότηση και άλλων παρόμοιων έργων, τα οποία όμως θα πρέπει να έναι ώριμα (δηλαδή να διαθέτουν μελέτη) για να χρηματοδοτηθούν από το Περιφερειακό Πρόγραμμα της Αττικής.Η μελέτη όμως για την Χρυσοστόμου Σμύρνης είναι 30 ετών (δυστυχώς τόσα χρόνια έμεινε ανεκμετάλευτη στα συρτάρια) και θα πρέπει να επικαιροποιηθεί είτε από το ΥΠΕΧΩΔΕ είτε εξ' ιδίων πόρων για να ελπίζει κανείς ότι μπορεί να χρηματοδοτηθεί.Τα συμπεράσματα δικά σας .... εγώ ωστόσο θα παρακολουθώ την εξέλιξη της εκπόνησης των μελετών και για άλλα σημεία του Μοσχάτου, που χρίζουν αντιπλημμυρικής θωράκισης,διότι εγώ σε αντίθεση με άλλους κάθε φορά που βρέχει πάω βρεγμένος σπίτι μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κ. Δεμεντή,

    Αφού από τα γραφόμενά σας είστε καλά διαβασμένος, θα έπρεπε να ξέρετε ότι η μελέτη που αναφέρετε, όχι μόνο δεν μπορεί να υλοποιηθεί, αλλά ούτε καν να δημοπρατηθεί, διότι μετά τα έργα του 2004 στον κόμβο του ΣΕΦ, αλλά και λόγω της χωροταξιακής αλλαγής του Φαληρικού δέλτα η εν λόγω μελέτη θεωρείται παροχημένη και άκυρη. Επίσης, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η μελέτη της Χρ. Σμύρνης ποτέ δεν έμεινε σε κανένα συρτάρι, γιατί στην πραγματικότητα ποτέ δεν υπήρξε ολοκληρομένη και σωστή....
    Όσον αφορά στην χρηματοδότηση, αν η νέα αυτή μελέτη θεωρηθεί όριμη τότε και θα χρηματοδοτηθεί από το 4ο ΚΠΣ.
    Άρα κλείνοντας λέω.....
    Τα συμπεράσματα θα είναι πάντοτε δικά μας, αρκεί να αναγράφοντε ολόκληρες αλήθειες.....

    Υ.Γ. Ο βρεγμένος δεν θα έπρεπε να φοβάται την βροχή.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Περικλής Δεμεντής24 Νοεμβρίου 2010 στις 5:41 μ.μ.

    Κύριε Ανώνυμε,
    ο τίτλος της μελέτης του άρθρου αναφέρερεται στην οδό Ελευθερίας (Μοσχάτο), η οποία δημοπρατήθηκε απο το ΥΠΟΜΕΔΙ (Δ10) στις 12/10/2010 με Π/Υ; 18.907.563,03 € πλέον ΦΠΑ με ποσοστό έκπτωσης 52,80%, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του ΣΑΤΕ.
    Ξανατονίζω ότι με τα διαθέσιμα προϊόντα έκπτωσης είναι ευκαιρία για το Μοσχάτο να επικαιοροποιηθεί άμεσα η μελέτη της Χρυσοστόμου Σμύρνης, ή να παραχθεί άμεσα καινούργια με ενέργειες της δημοτικής αρχής και να γίνει το έργο.

    Κύριε Ανώνυμε,
    έχετε κάτι άλλο να προτείνετε για να λυθεί το μαρτύριο των Μοσχατιωτών;
    Εγώ τουλάχιστον καταθέτω την πρότασή μου επώνυμα.

    Υ.Γ. ασφαλώς και δεν φοβηθήκαμε την βροχή και το ποτάμι που δημιουργείτε μέχρι το γόνατο στην οδό Θεσσαλονίκης για πολλές δεκαετίες. Δεν νομίζετε όμως ότι κάποτε πρέπει και εδώ να κατασκευαστεί επαρκές δίκτυο ομβρίων και να μην τσαλαβουτάμε στα νερά κάθε φορά που βρέχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Den ton kserw ton k.Dementh alla ta epixeirhmata tou mou fainontai polu swsta kai logika.
    Oloi ginomaste loutsa se auto ton dromo otan vrexei.
    Einai eukairia na mpoume sto programma kai na ginei to ergo.
    Den katalavainw tis antipalothtes.
    Tha ftaiei opoios afhnei thn Xr.Smurnis na ginetai potami opote vrexei.

    ΑπάντησηΔιαγραφή