Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Επιστρέφουν τα τασάκια!

Μπορεί η παρακάτω είδηση να μην αφορά αμιγώς το Μοσχάτο, αλλά σίγουρα ενδιαφέρει τους μαγαζάτορες της περιοχής, αλλά και όλους όσους θέλουν να βγαίνουν σε καφέ και μπαρ και να απολαμβάνουν το τσιγάρο τους.

Τη χαλάρωση του αντικαπνιστικού νόμου εξετάζει ήδη το Υπουργείο Υγείας, λίγους μόλις μήνες μετά τη – μη – εφαρμογή του. Ανάμεσα στις αλλαγές που εξετάζονται είναι να επιτρέπεται το κάπνισμα μετά τις εννέα το βράδυ στα μπαρ, ο διαχωρισμός των μπαρ και των καφέ σε καπνιστών και μη και η διατήρηση της απαγόρευσης στα εστιατόρια και η απαγόρευση εισόδου ανηλίκων σε μπαρ καπνιστών.

Όπως παραδέχθηκε ο Υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, “η Πολιτεία γελοιοποιείται” αφού ο νόμος δεν εφαρμόζεται, λόγω της έντονης αντίδρασης των καταστηματαρχών, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι τα αντικαπνιστικά μέτρα πλήττουν τις επιχειρήσεις τους, εν μέσω μάλιστα κρίσης. Εξάλλου, η δημοτική αστυνομία και οι τοπικές αρχές ουδέποτε έδειξαν διάθεση να τον εφαρμόσουν. Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας Αντώνης Δημόπουλος είπε χαρακτηριστικά ότι "δεν περιμέναμε αυτή την τρομερή πίεση από τους καταστηματάρχες" και προσέθεσε ότι "δεν μπορούμε να αγνοήσουμε την πραγματικότητα". Ο κ. Δημόπουλος έκανε επίσης λόγο "για μεγάλη αδικία", καθώς κάποιοι ιδιοκτήτες μπαρ και εστιατορίων που επέτρεπαν παράνομα το κάπνισμα στα καταστήματά τους, συγκέντρωναν το ενδιαφέρον των "δυσαρεστημένων καπνιστών". Σε κάθε περίπτωση, οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν μετά τις 3 Δεκεμβρίου, οπότε αναμένεται να γνωστοποιηθούν τα συμπεράσματα μεγάλου συνεδρίου για το κάπνισμα, το οποίο θα γίνει στην Αθήνα, σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο Χάρβαρντ.

(Πηγή: reporter.gr)

1 σχόλιο:

  1. Επιτέλους και λίγο σεβασμός στους ανθρώπους που επί χρόνια ανέπνεαν παθητικά τον καπνό του κάθε καπνιστή στα διάφορα μαγαζιά που πήγαιναν να πιούν έναν καφέ η να φάνε σε μια ταβέρνα.
    Ας αφήσουν την κλάψα οι καταστηματάρχες ότι δεν έχουν δουλειά λόγω της απαγόρευσης του τσιγάρου λόγω της κρίσης που πλήτει την τσέπη του κόσμου έχουν αναδουλειές.
    Να εφαρμοστεί ο νόμος άμμεσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή