Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

E-mail αναγνώστη για τις Δημοτικές Εκλογές

Αναγνώστης μας απέστειλε e-mail σχετικά με τις Δημοτικές Εκλογές και εμείς το δημοσιεύουμε:


Χωρίς προλόγους, μπαίνω στο ψητό. Ανήκω στην γενιά των 30. Οι περισσότεροι από εμάς είναι με πτυχία, άνεργοι, αυτό είναι γνωστό. Διαβάζω αναρτήσεις, σχόλια, ακούω συζητήσεις επίσημες ή από πηγαδάκια στο δρόμο και απλά θέλω να εκφράσω κάποιες προσωπικές απόψεις. Ευτυχώς, έχω δική μου γνώμη και ακόμη ψηφίζω…


Αποχή: Σταματήστε να αναμασάτε την καραμέλα «Οι νέοι απαξιώνουν το σύστημα» ή «Δίνουν μήνυμα με την αποχή». Όχι! Οι νέοι δεν ασχολούνται καθόλου και απλά βαριούνται να πάνε να ψηφίσουν γιατί η καρέκλα της καφετέριας είναι πιο γλυκιά από την ορθοστασία της κάλπης… Δεν υπάρχει μήνυμα στην αποχή, υπάρχει απουσία προσωπικότητας και απαξίωση του ίδιου σου του εαυτού, αφού κάποιοι άλλοι αποφασίζουν πάλι για ‘σενα και καλά κάνουν αφού εσύ τους δίνεις αυτό το δικαίωμα. Είναι προτιμότερο και σοφότερο, το «ρίξιμο» ευθυνών και η κριτική, απ’ το θάρρος της γνώμης μας. Κι ας μην αλλάξει τίποτα! Όπως μάθαμε και στο μάθημα της Φυσικής στο σχολείο, ένα από τα χαρακτηριστικά της μάζας είναι η αδράνεια…

Αυτοδιοικητικές Εκλογές: Κανονικά δεν θα έπρεπε να ψηφίζουμε με βάση τον άνθρωπο; ‘Η το κόμμα; Απορία: Το αν είσαι υπέρ ή κατά του Μνημονίου, θα βοηθήσει με κάποιον τρόπο την τοπική αυτοδιοίκηση, σε θέματα όπως αυτά των δρόμων, της εγκληματικότητας, της εξυπηρέτηση στις δημοτικές υπηρεσίες, την μέριμνα των ηλικιωμένων, των παιδιών, των ατόμων με αναπηρίες; Τον αθλητισμό στον Δήμο σου, την καθαριότητα, τον πολιτισμό κλπ;

Εσωτερικής φύσεως καυτά θέματα: Ένα είναι σίγουρο, ο Δήμος Μοσχάτου - Ταύρου πλέον δικαιούται δική του μεσημεριανή ζώνη στην τηλεόραση. Τι έχουν οι άλλοι δηλαδή, περισσότερο από εμάς; Μαχαίρια, υποσχέσεις, προδοσίες, ψέματα… Όλα τα έχει ο μπαξές και συμφέρει! Για να μην πολυλογώ:

Βαρέθηκα τα μηνύματα στο κινητό και τα ηχογραφημένα τηλεφωνήματα….

Συγχαρητήρια στον κ. Κρεμμύδα για την αξιοπρεπή παρουσία του. Μάχη ενός ανεξάρτητου με επίσημο αντιπρόσωπο (κεχρισμένο!) κόμματος. Ότι κι αν ψηφίσαμε, όπου κι αν ανήκουμε, η αποδοχή κι η αναγνώριση ενός δυνατού «αντιπάλου» είναι ήθος και όχι προδοσία.

κ.Σπανάκη, σταματήστε να στέλνετε ανώνυμα μηνύματα του στυλ «Πλημμυρήσαμε», «ο δήμος χρωστάει» κλπ. Εάν καταφέρετε να πείσετε κάποιους που έχουν άγνοια ή απλά δεν θέλουν να το ψάξουν, μπράβο για εσάς και την παράταξή σας. Προκύπτουν, όμως, κάποια θέματα, τα οποία θα προσπαθήσω να σας ξεκαθαρίσω για να μην μπερδεύεστε.

1. Αν πιστεύετε στον Θεό, το ψεύδος είναι αμάρτημα. Αν είστε Ινδουιστής ή Βουδιστής το Κάρμα σας, δεν το βλέπω καλά… Μπορεί η ιστορία να με διαψεύδει, αλλά ηθικά τουλάχιστον, ο πόλεμος πρέπει να γίνεται με τίμια μέσα. Ο ηθικός πολεμιστής κερδίζει τη μάχη γιατί προσδοκά την προσωπική του ανάταση και πρόοδο και όχι την μείωση του αντιπάλου, διαστρεβλώνοντας την αλήθεια και προσπαθώντας να χειραγωγήσει τη μάζα με αναληθή στοιχεία. Η επιλογή, βέβαια, της τακτικής του πολεμιστή είναι το ήθος του…

2. Αν έχετε συμβουλευτεί ψυχολόγους ή διαφημιστές για τα ανώνυμα μηνύματα που στέλνετε… Μπορεί κάποιοι να ταρακουνήθηκαν «έλαβα μήνυμα από τον Θεό» να μουρμουρίσουν, νομίζοντας πως το ανώνυμο είναι μια κρυφή δύναμη επανάστασης που δρα κάτω από τη μύτη μας! Σας είπε κάποιος πως «έρευνες έδειξαν πως το ανώνυμο περνά στο υποσυνείδητο και το μήνυμα που υποβόσκει, θα βγει στην επιφάνεια την κατάλληλη στιγμή (την ώρα της κάλπης), αφού η επανάληψή του έχει γίνει μάθηση και άρα στάση ζωής»; Προσωπική άποψη: Λάθος… Γιατί δεν αναγραφόταν το όνομα της παράταξης και ήταν ανώνυμο; Επειδή, αφήνω τον κόσμο να αποφασίσει! Αλλά βάζω το σλόγκαν του συνδυασμού γιατί η σύνδεση θα γίνει αυτόματα, άρα κέρδισα!

3. Τέλος, μπορεί να ανήκω στη νεολαία και να μην έχω ζήσει πολλά, αλλά το «Της δικαιοδύνης Ήλιε νοητέ…» που ακουγόταν από τα μεγάφωνα σας ήταν κακή επιλογή. Κάκιστη…

Πολλά είπα, θα κατηγορηθώ φυσικά για εμπάθεια κλπ. Η δική μου επιθυμία για ανωνυμία οφείλεται στο γεγονός πως στην Ελλάδα, στιγματίζεται το όνομα και το πρόσωπό σου, σύμφωνα με τις πολιτικές σου πεποιθήσεις (δυστυχώς, το 2010 ισχύει ακόμα αυτό). Τα πτυχία, η προσωπικότητα κι η εργατικότητα, είναι άχρηστα αφού αυτό που μετράει είναι το χρώμα της κάλπης.

Ευχαριστώ για τον χρόνο που αφιερώσατε στο κείμενό μου.

18 σχόλια:

  1. ΠΑΝΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ.....ΤΟ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΑΝΩΝΥΜΟΣ.....ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΦΟΒΑΖΑΙ ΤΙ...????? ΜΗΠΩΣ ...ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΣΕΙ Ο ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙΣ...ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ...ΟΜΟΙΩΣ ΚΑΙ ΕΓΩ ΦΟΒΑΜΑΙ..ΤΟ ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΑΝ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΑΡΧΙΑ...ΓΙΑΥΤΟ ΑΝΩΝΥΝΗ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε νεολαίε
    Οι νέοι πρέπει να ξεδιαλέγουν και να ψηφίζουν τους νέους, άσχετα με το κόμμα ή τον συνδυασμό.
    Μόνο έτσι θα ανανεωθεί το σύστημα.
    Αν οι νέοι κολλάνε στην καφετέρια και δεν πάνε μέχρι την κάλπη, τότε είναι μοιραίο μα εκλέγονται οι παλιοί και φθαρμένοι από τους βολεμένους που ξέρουν ότι ο τρόπος για να διατηρήσουν την βολή τους είναι να στήνονται στην ουρά και να φτάνουν στην κάλπη.
    Η πολιτική "μαγκιά" των νέων πρέπει να εκφράζεται με την μαζική τους προσέλευση στην κάλπη και την ανάδειξη νέων, ΝΕΩΝ , ΝΕΩΝ βρε παιδιά.
    Νέοι, εσείς που έχετε το μέλλον μπροστά σας δεν φταίει σε τίποτα το "σύστημα", που στο κάτω-κάτω δεν θα αλλάξει αυτόματα.
    Το "σύστημα" είναι η εικόνα της κοινωνίας και η αποχή είναι μια από τις παγίδες των μεγάλων για να σας βγάζουν έξω από το σύστημα και να διατηρούν το δικό τους γερασμένο και φθαρμένο "σύστημα".
    Στην πρόταση-παγίδα "Τέτοιο που είναι το 'σύστημα' δεν πάω να ψηφίσω" δώστε την απάντηση "Ψηφίζουμε όλοι οι νέοι μαζικά για να ανανεώσουμε και να αλλάξουμε το 'σύστημα' όπως το θέλουμε εμείς"
    Αυτό θα τους πονέσει, η αποχή τους βολεύει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φιλε-η μπραβο.
    Μακαρι ολοι στην ηλικια σου να ειχαν τετοια σκεψη και τετοιο λογο. Μακαρι τα παιδια μας στα σχολεια να μαθαιναν τετοιες αξιες. Είμαι δασκαλος και σε συγχαιρω. Κατανοω πληρως την αναγκη σου για ανωνυμια κι οσο για το "φοβασαι" του φιλου 11.43, καλα κανεις αν φοβασαι. Η επωνυμια σου ισως σε χαντακωσει. Η Ελλαδα τρωει τα παιδια της. Οι πρασινοι θα σε ετρωγαν αν εισαι μπλε, οι μπλε αν εισαι πρασινος. Τι τους νοιαζει το ανησυχο πνευμα ή ο καλλιεργημενος λογος σου; Ελλαδα αθανατη, θαψε τους αξιους κι ασε τα σκουπιδια να βασιλευουν γιατι ειναι κομματοσκυλα ή εχουν μεσο.
    Μπραβο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Επαινεις και μακαριζεις τον Κρεμμυδα....ΚΑΛΩΣ!!!!!!
    Κατηγορεις και κρινεις αρνητικα τον Σπανακη..............ΔΙΚΑΙΩΣ!!!!!!
    Για τον Ευθυμιου ουτε το 11888 δεν πηρες.....ΤΥΧΑΙΟ! ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητέ συντάκτη της επιστολής συμφωνώ μαζί σου και στα λογικά επιχειρήματα που θέτεις και στις ελεεινότητες ενος εκ των υποψηφίων. Μάλιστα τα όποια διλλήματα είχα για την Β' Κυριακή (όχι ότι θα ψήφιζα Σπανάκη) έπαψαν να υπάρχουν όταν - όπως έγραψα αλλού - άκουσα να μου τραγουδάει η "σακαράκα - ντουντούκα" κομμάτια από το Άξιον Εστί: της Δικαιοσύνης Ήλιε Νοητέ... Η ύβρις από τον μικρέμπορα πρέπει να έχει απάντηση.
    Γιατί σκεφτείτε ποιά η μοίρα του νέου δήμου, αν έχει τέτοιον τσαρλατάνο για δήμαρχο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φιλε-η καλημερα.Διαβασα το μηνυμα σου και σ΄ευχαριστω.Ειμαστε μια γεννια ανθρωπων που μας εχουν κανει αδιαφορους οι πολιτικοι με τη συμπεριφορα τους.Με αγγιξες με αυτα τα λογια.Συμφωνω απολυτα μαζι σου αλλα δεν εχω δυνατοτητα γραπτου λογου για να τα καταθεσω.ΕΛΠΙΖΩ να σηκωσεις αρκετους απο τις καρεκλες της καφετεριας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Με λένε Χριστίνα . Ανήκω και εγώ στη γενιά των 30 και όχι δεν είμαι άνεργη ευτυχώς .Όλη μου σχεδόν τη ζωή έχω μεγαλώσει στην Καλλιθέα αν και οι γονείς μου ειναι Μοσχατιώτες.Ευτυχώς όμως τα τελευταία 5 χρόνια κατάφερα επιτέλους να μείνω στο Μοσχάτο που τόσο αγαπώ.Θυμάμαι το Μοσχάτο πριν 25 χρόνια όταν οι γονείς μου με έφερναν την Κυριακή επίσκεψη στον παππού και στη γιαγιά .Ηταν ένα χωριό .Σήμερα όμως αυτό το χωριό εξελίχτηκε σε πόλη " πόλη για να ζείς " Είμαι περίφανη που μένω στο Μοσχάτο και ναι μπορώ να το συγκρίνω με τους μεγαλύτερους δήμους της Αθήνας. Γιατί άλλωστε όχι τί του λείπει? έχει τα πάντα .Ας μην αφήσουμε λοιπόν κανέναν να "χαλάσει" την πόλη μας.Σε αυτές τις εκλογές οφείλουμε όλοι να ψηφίσουμε Δήμαρχο ΟΧΙ κόμμα.Θέλουμε το καλό της πόλης μας αυτό πρέπει να θυμόμαστε.Και τελειώνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Κύριο Παπαντώνη.Τον επί 24 χρόνια δήμαρχό μας, που έκανε το Μοσχάτο την πόλη που είναι σήμερα.Μακάρι ο νέος δήμαρχος που ΕΜΕΙΣ θα εκλέξουμε να είναι τόσο δημιουργικός για το καλό της πόλης μας.
    ( υποσημείωση: οι γονείς μου μένουν ακόμα στην Καλλιθέα απο το 1978 αλλά δεν πήραν ποτέ τα εκλογικά τους δικαιώματα από το Μοσχάτο.Τυχαίο??? δε νομίζω.
    ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ.

    Ευχαριστώ για το χρόνο σας.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΩΡΑΙΟΣ ΠΥΡΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ ΑΛΛΑ ΛΙΓΑΚΙ ΜΟΝΟΠΛΕΥΡΟΣ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΙΣ? Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΜΙΑ ΜΕΣΑ? ΠΟΣΟ ΤΙΜΙΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο Κ.ΣΠΑΝΑΚΗΣ ΣΕ 2 ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΜΟΣΧΑΤΟ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΟΠΩΣ ΘΑ ΗΘΕΛΕ,ΕΝΩ Ο ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΚΑΙ ΤΙΣ 2 ΦΟΡΕΣ? ΠΟΣΟ ΤΙΜΙΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΞΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑ ΠΑΡΕΒΡΕΘΟΥΝ ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ? ΑΝ Ο ΔΗΜΟΣ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΚΑΚΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ,ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΡΙΝ ΠΑΝΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ? ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ?? ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ Κ.ΣΠΑΝΑΚΗ? ΑΝ ΞΕΡΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΣ ΠΩΣ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΜΑΘΕΙ? ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΣΑΝ ΑΠΛΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΕΝ ΕΧΩ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ!
    ΕΝΑ ΑΝΩΝΥΜΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ? ΣΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ,ΠΟΥ ΟΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ,ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΕ ΜΙΑ ΜΑΧΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΤΑΝ ΠΑΛΕΥΕΙ ΕΝΑΣ ΜΕ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΔΩ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΜΑΧΗ ΕΝΟΣ ΜΕ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΣΑΘΡΟ ΣΥΣΤΗΜΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν θα μπορούσα να συμφωνώ περισσότερο στο θέμα της αποχής.

    Όπως η Wikipedia γράφει =Idiot as a word derived from the Greek ἰδιώτης= δηλ., η αγγλική λέξη idiot(=βλάκας) προέρχεται από την Ελληνική λέξη ἰδιώτης, που σημαίνει τεμπέλης, άνθρωπος που του λείπει επαγγελματική εμπειρία και δεξιότητα, άνθρωπος που αρνείτο να πάρει μέρος στη δημόσια ζωή, γεγονός που θεωρείτο άτιμο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ενα μεγαλο ΜΠΡΑΒΟ Ο καθε ενας εχει τη γνωμη του και την εκφραζει συμφωνα με την παιδεια του.Κανουμε οτι δεν καταλαβαινουμε αυτα που καταθετει.Εχουμε αφησει τους νεους στη γωνια και συνεχιζουμε τον κομματικο αλληλοσπαραγμο μας.Δεν ξερουμε οτι τα οικονομικα του Δημου μπορουμε να τα μαθουμε απο τα Δημοτικα συμβουλια? Οταν τα ανωνυμα μηνυματα γραφουν ποιος τα στελνει?Οσο για τον πυρινο λογο που ειρωνικα αναφερει ενας φιλος νομιζω οτι ειναι η αγανακτηση και το παραπονο ενος νεου ανθρωπου που ο δικος μας χειρισμος <>να ειναι ανωνυμος.Ειμαι 57 ετων και κανω την αυτοκριτικη μου.Αυτο το μελλον θελαμε για τα παιδια μας?Συγχαρητηρια και παλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. file 12:41 tolmas na sigrineis ta minimata tou vasilaki me to an milise o eftimiou sthn plateia metamorfosis? eise apla akyros gia na mhn po geleios. akou file mou o vasilaki apla ithele ne milisei tis idies meres pou milage o antreas kai pou eixe klismeni thn plateia. o kremidas den milise sthn sigekrimeni plateia? ta minimata apo thn alh itan provokatorika kai geleia opos to ithos kai o xaraxtiras tou vasilaki. otan xekinise na psixalizei kai o vasilakis ekane logo gia plimirismenous dromous kai kikloforiako xaos. an htan kanenas spiti tou me klismena patzouria tha nomize oti erxete kataklismos.
    afou opos les den gnorizeis ta oikonomika tou dimou apo pou eise toso sigouros oti xrostaei epeidi akouses ton vasilaki? file mou kai poloi aloi san kai esena ton pistepsane thn perasmeni tetraetia alla tora ton ftinoun giati katalavane poso ipokriths einai. tha ton katalaveis kai esi.
    file pou esteiles to mail tha ithela na sou sfixo to xeri. xilies fores mpravo apo emena
    meta timis v.p.t.c

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Προφανώς ο συντάκτης του κειμένου δεν διαμένει στο Μοσχάτο Αττικής αλλά στο Μοσχάτο Καρδίτσας. Μόνο έτσι μπορώ να εξηγήσω λογικά το ότι θεωρεί το πρόβλημα με τις πλημμύρες αναληθές. Αλήθεια, έχετε περπατήσει στις οδούς Θερμοπυλών, Αργοστολίου ή Κοραή που όταν βρέχει το νερό ξεπερνάει τον αστράγαλο του ποδιού σου..?
    Πάντως πρέπει να δώσω τα "συγχαρητήριά" μου σε εσάς ή τους δικούς σας διαφημιστές.. Ειλικρινα.. Στείλατε ένα μήνυμα μία μέρα πριν τον δεύτερο γύρο εκλογών στο οποίο το παίζετε ένας νέος και σκεπτόμενος Μοσχατιώτης, ίσως και άνεργος με πτυχίο που είναι της μόδας τελευταία λόγω κρίσης. Γράφετε μερικές σωστές γραμμούλες περί αποχής και στο υπόλοιπο μισό του μηνύματός σας αναλώνεστε στο να κρίνετε αρνητικά έναν συγκεκριμένο υποψήφιο. Ποιος τώρα θέλει να περάσει υποσυνείδητα, μηνύματα..
    Άλλωστε τι έχετε να χάσετε από αυτό το μήνυμα..? Τσάμπα δυσφήμιση κατά ενός υποψηφίου διατηρώντας την ανωνυμία του συντάκτη. Τι καλύτερο.. Έστω και ένας να επηρεαστεί από αυτό το μήνυμα είναι για εσάς κέρδος..
    Και πάλι μπράβο για την επικοινωνιακή τακτική σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τελικά όλοι ΑΝΩΝΥΜΑ, καταδικάσατε την ανωνυμία του συντάκτη...
    Έλεος ρε παιδιά...δεν ξέρω αν πρέπει να γελάσω ή να κλάψω...

    Προς τον συνδημότη, συντάκτη της επιστολής.
    ΕΥΓΕ! Μόνο αυτό. Τα είπες όλα!

    Ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Στελιος Γεωργακοπουλος13 Νοεμβρίου 2010 στις 10:03 μ.μ.

    Φιλε 3:56 μ.μ. Εχω γεννηθει στο Μοσχατο και μενω τα τελευταια 55 χρονια στη ΘΕΡΜΟΠΥΛΩΝ.Ξεχασα να σου πω Μοσχατο Αττικης και οχι Καρδιτσας.Εζησα πλημμυρες και πλημμυρες.Ναι στους δρομους που αναφερεις, μαζευεται πολυ νερο, αλλα να το ονομαζουμε πλημυρα παει πολυ.Οταν ημουν παιδι, ντρεπομουν να λεω οτι εμενα στο Μοσχατο.Τωρα αισθανομαι πολυ ομορφα οταν συναδελφοι μου μου λενε οτι θα θελανε και αυτοι να μενουν εδω.Απο την αλλη δεν μπορεις να πιστεψεις οτι υπαρχουν νεοι ανθρωποι ανεργοι, οχι με ενα πτυχιο, μα με πολλα, που δεν τρεχουν στα κομματα για να εξαργυρωσουν την ψηφο τους με μια δουλεια.Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ εξηγει γιατι ειναι ανωνυμος.Εσυ γιατι δεν βαζεις ονομα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΚΑΤ ΑΡΧΑΣ ΝΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΩ ΟΤΙ ΚΙ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ,ΤΟ ΝΑ ΑΠΕΧΩ ΟΜΩΣ ΜΟΥ ΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΙΚΡΗ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ,ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΝΑΜΕΙΞΗ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ,ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΑΦΘΑΡΤΟΥΣ ΜΕ ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ,ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΜΙΛΗΣΩ ΑΣΧΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΗ ΚΡΕΜΜΥΔΑ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΗΡΘΕ ΝΑ ΔΕΙ ΑΝ ΖΟΥΜΕ Η ΑΝ ΠΝΙΓΗΚΑΜΕ ΣΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΚΑΙ ΤΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΤΙ ΚΟΜΜΑ ΕΙΝΑΙ??? ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΙΔΕΑ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΝΟΣ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΑΝ ΞΕΡΕΙ ΚΑΤΙ Ο Κ.ΣΠΑΝΑΚΗΣ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΒΓΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΦΟΡΑ!! ΤΟ ΠΥΡΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΙΡΩΝΙΑ,Ο ΦΙΛΟΣ ΓΡΑΦΕΙ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ!!
    ΤΩΡΑ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΩ ΣΤΙΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΓΕΛΟΙΟΣ,ΑΚΥΡΟΣ ΚΤΛ ΤΟΝ ΑΦΗΝΩ ΝΑ ΕΚΤΙΘΕΤΑΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ,ΑΛΛΩΣΤΕ ΟΠΩΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ,ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΟΦΕΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ,ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΦΤΥΝΕΙ ΠΟΙΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΤΟ ΠΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ??? ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΕΓΩ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΗ Η ΣΙΓΟΥΡΙΑ ΕΩΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑΖΩΝΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. 12.34 ora einai na mas peis pos apagorepsan ston spanaki na milisei stin plateia metamorfoseos. Eleos diladi!opoios kanei protos aitisi gia mia plateia autos kai milaei. An o basilakis den prolabe, den tou ftaine oi antipaloi! ase pou i plateia dimarxeiou einai oraiotati kai megaaaaliiii

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Κύριε Γεωργακόπουλε,
    Εγώ κατοικώ Σολωμού και Αργοστολίου και κάθε φορά, που βρέχει η Αργοστολίου μετατρέπεται σε ποτάμι. Στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Χρυσοστούμου και Ομήρου όταν πήγαινα σχολείο μικρός φόραγα γαλότσες (αρχές ΄90) κανονικά θα έπρεπε να φοράω ακόμα αλλά δεν είναι πλέον στη μόδα, από την άλλη η Κοράη από το Δημαρχείο μέχρι τη Πλάτωνος επίσης πλημμυρίζει, έχουμε τόσα παραδείγματα στη γειτονιά μας οπότε μάλλον είστε επιηκής με την κριτική σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Θαλεια απο Μοσχατο14 Νοεμβρίου 2010 στις 9:50 μ.μ.

    Καλησπερα σε ολους.Εγω θα προσπερασω τις συνομιλιες για τις πλημμυρες και θα σταθω στο κειμενο της επιστολης,που ειναι και η αφορμη για τους σχολιασμους μας.Ενα μεγαλο ΜΠΡΑΒΟ για τις θεσεις, και τις αξιες αυτου του νεου ανθρωπου.Θα ηθελα πολυ να (του-της )Σφιξω το χερι απο κοντα.Υστερογραφο:Δεν υποτιμω το θεμα που προκυπτει απο τις βροχες σε ορισμενους δρομους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή