Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Τοξική διαρροή στον Ταύρο

Και όμως συμβαίνει δίπλα στο κέντρο της πόλης. Στη βιομηχανική περιοχή του κέντρου και μόλις 100 μέτρα από τα πρώτα σπίτια, διέρρευσαν επικίνδυνες τοξικές ουσίες που έγιναν αντιληπτές λόγω δυσοσμίας από τους κατοίκους.


Μέσα στο εργοστάσιο υπάρχουν καταγγελίες ότι υπάρχουν πάνω από 25 τόνοι χημικών που είναι τοξικοί και άρα επικίνδυνοι για το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία. Στο ρεπορτάζ της real news φωτογραφίζεται η κατάσταση, η οποία δημιουργήθηκε όταν πριν ένα μήνα, διαρρήκτες που είχαν βάλει στόχο τα σιδερένια βαρέλια, τα άδειασαν –προφανώς μη γνωρίζοντας το περιεχόμενό τους- προκαλώντας εκτεταμένη διαρροή τοξικών υγρών στο αποχετευτικό σύστημα της πόλης όπως και επικίνδυνων αερίων στην ατμόσφαιρα.

Οι υπεύθυνοι φορείς κινήθηκαν άμεσα και διαπίστωσαν ότι στο εργοστάσιο της Hellafoam υπάρχει διαρροή όπως και επικινδυνότητα από τα υπόλοιπα βαρέλια που βρίσκονται στο χώρο. Το έργο της αποκατάστασης θα επιληφθεί η Περιφέρεια Αττικής.

(Πηγή: Newsbeast.gr)

5 σχόλια:

  1. Το εργοστάσιο Hellafoam ΔΕΝ είναι στον Ταύρο αλλά στον Βοτανικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. H Hellafoam είναι πράγματι στην οδό Ορφέως 164 στον Βοτανικό.
    Υπεύθυνοι φαίνεται ότι είναι οι ΡΟΜΑ (αθίγγανοι) που συστηματικά ρυπαίνουν την γύρω περιοχή.
    Λεπτομέρειες για το περιστατικό διαβάστε εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΥΣΗΣ ΚΑΛΩΔΙΩΝ ΕΙΧΑΝ ΒΑΣΗ. ΣΤΑ ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΕΓΓΡΑΦΑ ΥΠΟΜΝΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΥΠΕΚΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΥΡΙΟ ΜΕΡΚΟ ΕΠΙΣΗΜΑΝΘΗΚΑΝ ΟΙ ΑΣΥΜΜΕΤΡΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΕΞΕΛΕΚΤΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΡΟΜΑ ΣΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΟΡΦΕΩΣ. Ο ΝΕΟΣ "ΑΣΩΠΟΣ" ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΔΩ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σχετικά με τον καταυλισμό των ΡΟΜΑ στον Βοτανικό διαβάστε εδώ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητοι φιλοι της επιτροπης κατοικων και κατοικοι της περιοχης, καταλαβαινω την αγωνια σας για το μειζον θεμα της καυσης των καλωδιων απο τους Ρομα,αλλα δεν ειναι μονον αυτο.ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΑΥΡΟΥ εχει προβει σε σημαντικες επαφες με τους δημοσιους φορεις( επιθεωρητη δημ.διοικησης κον.Ρακιντζη)-(επιθεωρητη υπουργ.περιβαλλοντος κον Μερκο)-(αντιεισαγγελεα Αρειου Παγου κον Ρουσσο)-(Νομαρχια Αθηνων σε δυο υπηρεσιες της)-(εισαγγελεα Πρωτοδικων σχολη Ευελπιδων) σχετικα με ολο το θεμα του ρεματος του Προφ. Δανιηλ και υπαρχουν ενεργειες εν εξελιξει,οπως πολυ σωστα αναφερεστε και για την καυση των καλωδιων,το οποιο πραγματι και εμενα με ενοχλει αφανταστα.Ειμαι στην διαθεση σας για καθε πολιτισμενη επαφη ωστε να λυσουμε και τα δυο προβληματα που απασχολουν ολον τον Ταυρο.Παρακαλω χωρις πολιτικες αντιπαραθεσεις διοτι δεν θα μας οφελησουν,αλλα δεν θα βγαλουμε και αποτελεσμα.ΦΙΛΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΑΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.Το ονομα μου ειναι Καραφωτιας Πετρος.Οποιος επιθυμει παρακαλω μονο επωνυμα και πολιτισμενα.Σας ευχαριστω και περιμενω να συμβαλλω και εγω και η ομαδα οπως μπορουμε καλυτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή