Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Δημόσια προσευχή 2000 Μουσουλμάνων και στο Μοσχάτο

Σήμερα ήταν μια ιδιαίτερη μέρα για τους Μουσουλμάνους, καθώς ήταν η γιορτή του Κουρμπάν Μπαϊράμ, μιας από τις σημαντικότερες γιορτές της μουσουλμανικής θρησκείας.

Έτσι, χιλιάδες Μουσουλμάνοι βγήκαν στους δρόμους και προσευχήθηκαν.

Στο Μοσχάτο, περίπου 2000 Μουσουλμάνοι βρέθηκαν στο Ελληνοαραβικό Επιμορφωτικό Κέντρο, στην οδό Κύπρου και τίμησαν την γιορτή τους, ενώ προσευχές έγιναν και σε άλλες περιοχές όπως το Αιγάλεω, την πλατεία Αττικής, τα Προπύλαια, τον παλιό ιππόδρομο του Φαλήρου κ.α.

Η προσευχή, που ξεκίνησε στις 7.40 το πρωί και τελείωσε στις 11:00, έγινε χωρίς παρατράγουδα, εκτός από την πλατεία Αττικής, όπου σύμφωνα με μαρτυρίες, υπήρξαν προκλήσεις από πλευράς μικρής μερίδας κατοίκων, οι οποίοι πετούσαν αυγά και άλλα αντικείμενα εναντίον μουσουλμάνων, ωστόσο δεν υπήρξε αντίδραση και με την ισχυρή παρουσία της αστυνομίας, δεν σημειώθηκαν επεισόδια.


Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

11 σχόλια:

  1. Ναι ρε... του χρόνου να τους ανεβάσουμε και στην Ακρόπολη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν το βρίσκω σωστό αυτό που έγινε σε όλη την Αθήνα κυρίως για τους χώρους που επιλέχτηκαν. Παρόλα αυτά δεν θεωρώ ότι και τα τοοοόσο υπερβολικά σχόλια που ακούστηκαν και γράφτηκαν, είναι λογικά! Νομίζω κακώς φτάνουμε στα άκρα... Αυτό που μου έκανε ακόμη μεγαλύτερη εντύπωση είναι ότι μόνο σε 2 μέσα άκοσα ότι αυτό που έγινε εχτές στην Ελλάδα έγινε και σε άλλες χώρες του κόσμου! Αυτό γιατί δεν το αναφέρει κανείς? Ίσως για να δημιουργούνται εντυπώσεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΖΗΤΟΥΝ ΤΖΑΜΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΑΚΟΜΑ ΤΖΑΜΙ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ!!!!ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΠΑΡΤΙΖΕΤΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ;ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΟΛΟ ΤΖΑΜΙΑ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ.ΠΑΤΑΝΕ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΙΔΕΩΔΗ,ΓΙΑΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ, ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΚΟΙΜΩΣΑΣΤΕ ΖΩΑ!!!!!!!!!!! ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ ΚΑΝΤΕ ΤΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Την Αγία Σοφία ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΠΑΕΙ (γιατί από οτι φαίνεται δεν έχεις) δεν την εχουν πλέον τζαμί.

    Προσπαθήσανε να την επαναφέρουν όπως ήταν παλία και την έχουν μνημίο.

    Αυτό το λέω για να τα λέμε όλα με το όνομα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φιλε-η 2:39 Οχι μονο εχω παει,μα εχω δουλεψει στις αποκαλυψεις και τις συντηρησεις των τοιχογραφιων της Αγιας Σοφιας.Επειτα απο την πιεση της ΟΥΝΕΣΚΟ, αναγκαστηκαν να την χαρακτηρισουν Μνημειο.Στα βιβλια και τους τουριστικους οδηγους, την αναφερουν Ρωμαικο ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΑ,δεν υπαρχει πουθενα η λεξη Βυζαντιο,ο Ιουστινιανος, τους ειναι αγνωστος.Τα χρηματα των συντηρησεων προερχονται ολα απο την ΟΥΝΕΣΚΟ και ειναι ο κοπος και το τρεξιμο της ΑΡΒΕΛΕΡ.Μετα τιμης;Συντηρητης εργων Τεχνης του ΥΠΠΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ne ne ne kale oi tourkoi mousoulmanoi exoun eksevropaistei pleon. Onton den einai i agia sofia pia tzami.Einia kati san ''psaxno na do ti exei meinei apo kato na to po ???'' Ante kale efkolopiste elina 1:57 pou agapisan oi tourkoi tin agia sofia kai ti theloun mnimonio.As min eixan ta ofeli na diksun kalo prosopo stin evropi ke tha su elega ego an tha to afinan tzami i oxi.
    Kai kati akoma rotises tous konstantinopolites,imbrious ,tenedious kai smirnious ti ora tous epetrepan na kanoun tin anastasi tou xristou sta dika tous parelthontika xomata??? Na su po ego: to argotero 9 i ora to bradi eprepe na teliosei i leitourgeia to megalo sabbato!!ante mpravo pou exoume ksexasei to parelthon mas giafto pathenoume afta pou pathenoume kai sto paron kai panta mas ftene oi alloi.
    Ante kalinixta

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ενω εσύ ανώνυμε που απ'οτι φαινεται έχεις πάει είσαι ανιστόρητος και άσχετος γιατί ο ναός της αγιάς Σοφίας δεν είχε μιναρέδες και ούτε μπορούν να αποκατασταθουν οι κατεστραμενες αγιογραφίες κ τα άλλα εργα τέχνης, και το βασικοτερο όλων δεν εγινε θεια λειτουργία οπως κανουνε αυτοί δημόσια,που θες να τα πεις και με το ονομα τους...
    Ιωάννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αφού φτάσαμε στην Αγία Σοφία ακούστε κι αυτό.
    Σε λίγο που θα αρχίσει η λειτουργία της Ιερατικής Σχολής της Χάλκης (αν γίνουν αυτά που θέλει ο Πατριάρχης) θα πρέπει να γίνεις Τούρκος υπήκοος για να φοιτήσεις εκεί.
    Θα δημιουργηθεί λοιπόν μια γενιά Τούρκων υπηκόων (όπως είναι ο Πατριάρχης) που θα ηγούνται της ορθόδοξης εκκλησίας.
    Τότε οι μιναρέδες θα γίνουν θεάρεστοι και εμείς (το ποίμνιο) δεν θα ενοχλούμαστε. Αντίθετα θα ψάχνουμε κάποιο μέσο στα Τούρκικα προξενεία για να δεχτούν τα παιδιά μας και να τα κάνουν Τούρκους προκειμένου να πάνε στην Σχολή και μετά να βρουν εύκολη και αποδοτική δουλειά σαν μεγαλοπαπάδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φιλε-η 10:30 εχεις δικιο. Η Αγια Σοφια εχει μιναρεδες.Το περιφημο μπλε Τζαμι ειναι αρχιτεκτονικα, πιστη αντιγραφη της Αγιας Σοφιας.Πριν παω στην Κωνσταντινουπολη για τις συντηρησεις, σκεπτομουν διαφορετικα.Εμεινα αρκετο διαστημα γιατι συγχρονως, δουλευαμε και στο Πατριαρχειο .Ειδα απο κοντα την αγωνια τους να κρυψουν οτι Ελληνικο.Δεν εχω τιποτα με τους απλους ανθρωπους.Εξ'αλλου βγαζουν αρκετα λεφτα απο τους Ελληνες που πανε για προσκηνυμα.Οι γειτονες καλα βαδιζουν.Εμεις?Μετα τιμης ο συντηρητης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. καλοι μου φιλοι θελω να δω τι κανει το επισημο κρατος με τον ανθελληνα Μπουταρη και τον αμερικανοτοποθετημενο Καμινη.Και οι δυο ειναι περα για περα υπερ των μουσουλμανων σε αυτα που ζητουν απο το κρατος.Μη ξεχναμε οτι ο Κεμαλ Ατατουρκ ηταν ( ντομνες) δηλ.κρυπτοεβραιος και ας γεννηθηκε στην ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ και ο Μπουταρης θελει να του στησει και αγαλμα.ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΝΙΓΕΙ Ο ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ. Ο δε Καμινης αμεσως να φταξει το τζαμι. Μπραβο ρε ΠΑΣΟΚ γιαυτο σε ψηφησαμε; ξανα ελα στις επομενες εκλογες να παρεις οτι περισεψει απο αυτα που εχουμε στο παντελονι μας.παρε απο τωρα το μηνυμα απο ψηφοφορους του ΤΑΥΡΟΥ.θα παει δαγκωτο στον Καρατζαφερη η στην Χρυση Αυγη δεν εχουμε να χασουμε και τιποτα απο αυτους, ενω απο εσας εχουμε αρχισει να χανουμε τα παντα.Το μηνυμα σας ερχεται απο μπλοκ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΩΝ ΜΕΛΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ του ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, περιοχης δημου ΤΑΥΡΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εκείνο το "ντομνες" πολύ μου άρεσε!
    Για τις πολιτικές ιδέες σου φίλε μου 9:31, ακόμα και ο Καρατζαφέρης πρέπει να είναι πολύ αριστερός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή