Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Σύσκεψη στο Υπουργείο Περιβάλλοντος για την καύση καλωδίων

Η Επιτροπή Κατοίκων κατά της Καύσης Καλωδίων μας απέστειλε δελτίο τύπου σχετικά με σύσκεψη που έγινε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος για το θέμα της καύσης καλωδίων από τους Ρομά, στα όρια του Ταύρου με την Αθήνα:

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΥΝΑΡΜΟΔΙΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ Μ.ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗ

Μετά από ένα χρόνο πιέσεων και οχλήσεων της Επιτροπής Κατοίκων, στις 30/03/2011 και ώρα 10 π.μ. πραγματοποιήθηκε, σύσκεψη συναρμόδιων φορέων υπό την αιγίδα του ΥΠΕΚΑ και με πρωτοβουλία της κυρίας Μαργαρίτας Καραβασίλη.

Στη σύσκεψη μετείχαν ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου κύριος Ευθυμίου, από την Περιφέρεια ο κύριος Φούρλαρης (τομέας ανάπτυξης), η κυρία Ζωγράφου και η κυρία Καρδαμίτση (διευθυντές αποκεντρωμένης διοίκησης), η Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Πετραλώνων κυρία Λίττινα, ο Ειδικός Σύμβουλος του κυρίου Καμίνη κύριος Κρομμύδας, οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος κυρία Κοτίνη και κύριος Τζουροπάνος, ο κύριος Κυρκίτσος πρόεδρος μη κυβερνητικής οργάνωσης που προωθεί την οικολογική ανακύκλωση και μέλος του ΕΟΣΔΑΠ και η επιτροπή πολιτών Βοτανικού.

Η σύσκεψη αυτή κράτησε περισσότερο από τρεις ώρες μέσα σε κλίμα συνεργασίας αλλά και έντασης. Συγκεκριμένα, η Επιτροπή Κατοίκων παίρνοντας το λόγο ευχαρίστησε την κυρία Καραβασίλη και τους συνεργάτες της για τη βοήθεια που προσέφεραν στην επίλυση αυτού του προβλήματος ενώ από τις υπόλοιπες πολυώνυμες υπηρεσίες οι κάτοικοι εισέπραξαν κυρίως κοροϊδία.

Ο κύριος Ευθυμίου πήρε πρώτος το λόγο προκειμένου να αποχωρήσει αμέσως μετά για να συμμετάσχει σε ένα σημαντικό ραντεβού. Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στα παράνομα σκράπ τα οποία δήλωσε ότι θα κλείσουν σύντομα χωρίς να αναφέρει ακριβή χρόνο. Η κυρία Καραβασίλη στρεφόμενη προς τον κύριο Κρομύδα ενθάρρυνε τι Δήμο της Αθήνας σε συνεργασία με την Περιφέρεια να σφραγίσει τα παράνομα σκραπ που εδρεύουν στην περιοχή του Βοτανικού.

Η διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Πετραλώνων πήρε το λόγο για να υπενθυμίσει το δύσκολο ρόλο της Αστυνομίας προκειμένου να πατάξει την παραβατικότητα που αναπτύσσεται στον καταυλισμών και γύρω από αυτόν. Μέσα σε μια έντονη λογομαχία με την κυρία Λίτινα τα μέλη της Ε.Κ. δήλωσαν ότι η καύση καλωδίων, η παράνομη ρήψη μπαζών και σκουπιδιών μέσα στον καταυλισμό, οι κλοπές, οι εκβιασμοί και άλλα εγκλήματα που διαπράττονται καθημερινά είναι η απτή απόδειξη της παντελούς ανυπαρξίας προστασίας του πολίτη. Όταν οι κάτοικοι κλείσουν τις γραμμές του τρένου προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την εγκληματική αδιαφορία της Πολιτείας, τότε σίγουρα θα βρεθούν ικανές αστυνομικές δυνάμεις για να μας εκδιώξουν.

Ο κύριος Κυρκίτσος αναφέρθηκε στη λύση της μεταφοράς των καλωδίων και των άλλων αντικειμένων σε πιστοποιημένη εταιρεία ανακύκλωσης όπου οι ΡΟΜΑ θα παραδίδουν τα προς ανακύκλωση υλικά χωρίς προηγουμένως να γίνεται διαχωρισμός ή καύση και σε καμιά περίπτωση δεν θα παραλαμβάνονται προϊόντα κλοπής. Ακόμα, τόνισε ότι οι ΡΟΜΑ θα απολαμβάνουν καλύτερους οικονομικούς όρους παραδίδοντας τα καλώδια με περίβλημα στην εταιρεία ανακύκλωσης σε σύγκριση με την πώληση τους στα παράνομα σκραπατζίδικα. Ο κύριος Κυρκίτσος μας διαβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με εκπροσώπους των ΡΟΜΑ οι οποίοι είναι σύμφωνοι με τη λύση της ανακύκλωσης. Αναφερόμενος στο χρόνο υλοποίησης εκτίμησε ότι θα χρειαστούν δυο χρόνια. Στο σημείο αυτό ο κύριος Λινάρδος και η κυρία Ζυμαράκη από την Ε.Κ. πήραν το λόγο και με ένταση δήλωσαν ότι οι κάτοικοι δεν θα ζουν σε δυο χρόνια για να δουν τα αποτελέσματα του προγράμματος.

Η κυρία Καραβασίλη υποσχέθηκε πλήρη υποστήριξη στο έργο που θα αναλάβει ο κύριος Κυρκίτσος με τον κύριο Κρομμύδα ακόμα και με νομοθετική
ρύθμιση (εφόσον κριθεί αναγκαίο) προκειμένου να ξεκινήσει η ανακύκλωση μέσα σε δυο μήνες.

Τέλος, η κυρία Καραβασίλη υποστήριξε με θέρμη τη μετεγκατάσταση αναφέροντας το παράδειγμα της Μενεμένης που πέτυχε αρχικά για να εγκαταλειφθεί στη συνεχεία από την τοπική αυτοδιοίκηση. Μετά εξαπέλυσε μύδρους κατά των υπηρεσιών της Περιφέρειας που αδράνησαν και η αρμόδια Επιτροπή που είχε συσταθεί για τη υλοποίηση της μετεγκατάστασης συνεδρίασε μόνο δυο φορές σε διάστημα 4 χρόνων. Στη συνέχεια ανέθεσε σε ομάδα εργασίας (ΥΠΕΚΑ, Δήμος Αθηναίων και Περιφέρεια) την προώθηση της μετεγκατάσταση με βάση την υπάρχουσα μελέτη.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ
ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΥΣΗΣ ΚΑΛΩΔΙΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΥΛΙΚΩΝ

4 σχόλια:

  1. Η ανακυκλωση ειναι σταχτη στα ματια του κοσμου.Ποιος περιμενει το επισημο κρατος να κανει τον κλεπταποδοχο ; Ας μην κοροιδευομαστε η συντριπτικη πλειοψηφια των υλικων που διακινουνε οι ρομα(τελευταια βλεπουμε και λαθρομεταναστες με καροτσακια) ειναι κλεμμενα.Η επιδρομη που γινεται στις υποδομες της χωρας -μεχρι και κουνιες απο παιδικες χαρες κλεβουνε- ειναι ανευ προηγουμενου.Η λυση ειναι ανεφικτη και προταθηκε για να κερδισει το κρατος χρονο .Εξαλλου σε δυο χρονια θα ειναι η Καραβασιλη στη θεση της;Eπισης δεν λυνεται ουτε το προβλημα των κλοπων ,ουτε το υγειονομικο και με λιγα λογια το μονο που κερδισε η επιτροπη ηταν να βεβαιωθει οτι η μετεγκατασταση σιγουρα δεν θα εχει γινει τα επομενα 2 χρονια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΧΤΗ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΒΙΩΣΙΜΗ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ. ΑΣ ΜΗΝ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΜΑΣΤΕ, ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Ο ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΣ. ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΚΔΙΩΞΟΥΝ ΤΟΥΣ ΡΟΜΑ (ΑΔΙΑΦΟΡΩΝΤΑΣ ΑΝ ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΔΙΠΛΑ ΚΤΙΡΙΟ Ή ΟΙΚΟΠΕΔΟ) ΚΑΙ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΜΙΑ ΝΕΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΠΛΗΓΗ ΤΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ. ΕΦΕΡΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ Η ΕΚΔΙΩΞΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΤΟ ATHENS HΕΑRT; ΕΦΕΡΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ Η ΕΚΔΙΩΞΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΒΩΒΟΥ; ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ. ΑΣ ΔΟΚΙΜΑΣΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ. ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΛΟΠΗΣ Κ.Λ.Π., ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ Ο ΑΛΙΣΤΟΥ ΜΝΗΜΗΣ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΘΗΝΩΝ Ν.ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. .....ΣΥΝΕΧΕΙΑ... Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΧΘΗΚΕ ΜΕ ΑΥΤΗ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΓΩΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΟΠΩΣ Η Μ.ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗ. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΧΕ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΝΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΙΟ ΠΟΥ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΚΛΟΠΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΤΩΝ ΡΟΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΛΥΘΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΧΘΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ. Η ΚΑΥΣΗ ΟΜΩΣ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΓΙΑΤΙ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΗ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΣΟΒΑΡΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΤΙΜΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ......ΣΥΝΕΧΕΙΑ....ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΕΑΝ Η ΚΥΡΙΑ ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΣΕ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΕΜΕΙΣ ΟΜΩΣ ΘΑ ΚΑΤΟΙΚΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΤΑΥΡΟ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΚΕΥΤΟΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ. ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ, ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΗ ΟΤΙ Η ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΟΥΤΕ ΣΕ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΑΝ ΠΡΩΤΑ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΚΑΥΣΗ. ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ, ΤΟ ΜΟΝΟ ΒΕΒΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΤΑΥΡΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΡΟΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή