Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Μεσοποταμία: Ψήφισμα για το σχέδιο της Παραλίας

Η Κίνηση Πολιτών Μεσοποταμία εξέδωσε δελτίο τύπου - ψήφισμα, σχετικά με το πρόσφατο σχέδιο για την Παραλία του Μοσχάτου και το δημοσιεύουμε αυτούσιο:

Κίνηση Πολιτών «Μεσοποταμία»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Για τα εξαγγελθέντα σχέδια στην παραλία

Επτά χρόνια προσπάθειας της Κίνησης Πολιτών «ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑ» για την παραλία του Μοσχάτου βρίσκουν σύμμαχο σε επίπεδο MASTER PLAN τον κορυφαίο Ιταλό αρχιτέκτονα Ρέντσο Πιάνο!

Ο δημιουργός του Κέντρου Μπομπούρ στο Παρίσι έδωσε ένα MASTER PLAN που αναπτερώνει τις ελπίδες μας για την παραλία του Μοσχάτου.

Η «ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑ» συμφωνεί και το στηρίζει, υπό την προϋπόθεση ότι τα αρχιτεκτονικά σχέδια θα κινηθούν στους ίδιους άξονες που, χρόνια τώρα, υπερασπιζόμαστε:

ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΕΙ Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΩΣ ΧΩΡΟΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ.
• ΝΑ ΔΙΑΣΩΘΕΙ Η ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΚΒΟΛΩΝ ΚΗΦΙΣΟΥ ΚΑΙ ΙΛΙΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΤΟ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑ
• ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΕΡΜΑΙΟ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ

Το MASTER PLAN του Ρέντσο Πιάνο κινείται σε θετικούς άξονες γιατί αντιμετωπίζει ενιαία τα απαραίτητα έργα υποδομής -πρόσβαση στη θάλασσα, αντιπλημμυρικά έργα-. Ο βασικός στόχος του ανοίγματος της πόλης στη θάλασσα φαίνεται να υπηρετείται.

Μένει από την κυβέρνηση να διευκρινίσει το ιδιοκτησιακό καθεστώς. Τι θα γίνει με τα Ολυμπιακά Ακίνητα ΑΕ; Θα χαρακτηριστεί η περιοχή κοινόχρηστος χώρος πρασίνου; και θα έχει η τοπική αυτοδιοίκηση την διαχείριση του χώρου;

ΙΔΩΜΕΝ...!

Η συνέλευση της Κυριακής 3-4-2011

3 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια στην Μεσοποταμία πού επιτέλους κατάλαβε το συμφέρον της πόλης, γιατί μέχρι τώρα ζητούσε μόνο πράσινο στην παραλία καί ούτε σπιθαμή τσιμέντο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 1. Αν δεν ήταν η Μεσοποταμία, τώρα στην παραλία θα ήταν το γήπεδο με τις εξέδρες ύψους 8.5 μέτρων, που το καλοκαίρι 2006 είχε δεχθεί το ΔΣ.
    2. Κάθε σχέδιο που έρχεται είναι καλύτερο από το προηγούμενο χάρις τον αγώνα των πολιτών.
    3. Στην ανοιχτή επιστολή της Μεσοποταμίας που δημοσιεύτηκε πριν κάνα μήνα σαυτό το μπόγκ δεν γράφνταν αυτά που λέει ο 5.14 πιο πάνω. Αλλωστε oi θέσεις της Μεσοποταμίας υπάρχουν στο www.mesopotamia.gr.
    4. Δεν χρειάζεται να τρέχουμε. Αυτό που είδαμε είναι μόνο ζωφραφιές. Ας περιμένουμε τα αρχιτεκτονικά σχέδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμε 1 ομιλείς και -κυρίως- καταλαβαίνεις την ελληνική;Η Μεσοποταμία αλλά και πολλοί κάτοικοι-λιγώτεροι από τις πελατειακές πλειοψηφίες που ξέρετε τόσο καλά να θρέφετε και να τους αποσπάτε την πολύτιμη συναίνεση αλλά πολύ,πάρα πολύ περισσότεροι από όσους φαντάζεσαι-ΖΗΤΑΜΕ ΜΟΝΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΙ ΟΥΤΕ ΣΠΙΘΑΜΗ ΤΣΙΜΕΝΤΟ!
    Γιατί στα σχέδια κι ο Κηφισός μια χαρά ζωγραφιά ήταν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή