Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Δηλώσεις Προέδρων για τα δημοτικά τέλη

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μοσχάτου - Ταύρου, Θανάσης Ντερέκας, στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας (11/4) με θέμα τα δημοτικά τέλη, προέβη στην ακόλουθη, σύντομη δήλωση:

"Τα χρήματα που εισπράττουμε από τους κατοίκους πρέπει να τα επιστρέφουμε πίσω με υπεραξία, μέσα από την καθαριότητα και τις άλλες κοινωνικές παροχές".

Την θέση του, για το ίδιο θέμα, εξέφρασε και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μοσχάτου, Απόστολος Σιώκας:

"Η Αυτοδιοίκηση εισέρχεται σε μια νέα, πολύ απαιτητική εποχή και με σφιχτά χρονοδιαγραμματα όπως ορίζει ο Καλλικράτης. Η ένωση των πρώην Δήμων Μοσχάτου και Ταύρου αποτελεί σε επιχειρησιακό επίπεδο μία συγχώνευση. Σε οικονομικούς όρους η συγχώνευση είναι μία από τις πιο χρονοβόρες και επίπονες διαδικασίες. Εμείς, όμως, κληθήκαμε και την έχουμε φέρει εις πέρας σε επίπεδο μόλις τριών μηνών.

Τα δημοτικά τέλη έχουν ως σκοπό την ανταποδοτικότητα προς τους κατοίκους σε θέματα καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού. Γι' αυτό το λόγο από τις πρώτες μέρες, απ' ό,τι είδαμε, αναβαθμίστηκε ο τομέας καθαριότητας του Ταύρου. Η αύξηση 5% και στις δύο δημοτικές κοινότητες αποτελεί μια γρήγορη και "εύκολη" λύση, σίγουρα όμως αποτελεί μια λύση, αν λάβουμε υπόψην τα σφιχτά χρονοδιαγράμματα. Δεν πρέπει όμως να κάνουμε ξανά δεκτή στο μέλλον οποιαδήποτε παράλληλη αύξηση των δύο κοινοτήτων. Αυτονόητος και απαραίτητος σκοπός είναι η σύγκλιση των τελών των δύο κοινοτήτων. Δεν είναι δυνατόν οι πολίτες του Μοσχάτου να πληρώνουν υψηλότερα τέλη, όταν παρέχεται το ίδιο επίπεδο καθαριότητας.

Γι'αυτό πρέπει να κινηθούμε προς στην κατεύθυνση της άμεσης καταμέτρησης των τετραγωνικών μέτρων που δεν έχουν δηλωθεί και να αυξηθούν τα έσοδα, στον ανασχεδιασμό του τομέα καθαριότητας, στην ενίσχυση της ανακύκλωσης και στην εφαρμογή νέων σύγχρονων μορφών αποκομιδής απορριμάτων οι οποίες σε συνδυασμό με τις οικονομίες κλίμακος που πρέπει να εφαρμοστούν, θα οδηγήσουν στην μείωση του κόστους της καθαριότητας.

Επίσης πρέπει να κοιτάξουμε μείωση των τελών σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες όπως πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, άποροι και άνεργοι."

6 σχόλια:

  1. ΣΤΕΡΝΗ ΜΟΥ ΓΝΩΣΗ....ΑΧ ΝΑ ΣΕ ΕΙΧΑ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολλοί ψηφοφόροι του Ευθυμίου θα πείτε: "Στερνή μου γνώση..." Είναι δυνατόν; Πήγατε και ψηφίσατε έναν ΑΠΟΛΥΤΟ εκπρόσωπο του μνημονίου και υποστηρικτή του ΔΝΤ και περιμένατε κάτι διαφορετικό; Κι αυτά είναι μόνο η αρχή!... Όπως ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΑ δήλωσαν, θα βάλουν χέρι και στα "περισσευούμενα" τετραγωνικά από τη δήλωση που όλοι μας κάναμε για τους ημιυπαίθριους... Κοινώς, πληρώνεις δημοτικά τέλη για 85μ2 ενώ μένεις σε 100μ2; Πλήρωσες μια 1000αρα ευρώ στο κράτος "νταβατζιλίκι", και θα πληρώνεις και μια ζωή τη διαφορά των μ2 σε δημοτικά τέλη!!

    Όταν έγινε ο χαμός με αυτό το θέμα, πριν 2-3 μήνες αν θυμάμαι καλά, ανακοινώθηκε πως η είσπραξη δημοτικών τελών από τα τετραγωνικά που αφορούν κλειστούς ημιυπαίθριους χώρους βρίσκεται στη διακριτική ευχέρεια του εκάστοτε Δήμου. Φαίνεται πως ο δικός μας Δήμος κοιτάζει να εκμεταλλευτεί στο ΕΠΑΚΡΟ αυτή τη δυνατότητα, επεκτείνοντας τα σχέδια μιας κυβέρνησης που ΗΔΗ μας έχει ξετινάξει...

    Στερνή σας γνώση, λοιπόν, αλλά εμείς που ΔΕΝ τους ψηφίσαμε "ΤΙΣ ΠΤΑΙΜΕ????"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αφού επέλεξαν με την οριζόντια αύξηση σε όλους να ταχθούν υπέρ των πολυκαταστημάτων, των βιομηχανιών, των τραπεζών και των μπουζουκομάγαζων, τρέχουν τώρα με δηλώσεις τους να μας πείσουν ότι δεν ήταν στις προθέσεις τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ειναι απαραδεκτο σε τοσο δυσκολες εποχες να γινονται αυξησεις δημοτικων τελων! Λες και υπαρχει περιπτωση να βελτιωθει καμια υπηρεσια στον τομεα της καθαριοτητας...! Εδω φεσωσανε και οι δυο πρωην "ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟΙ" Δημαρχοι τους Δημους που διοικουσαν για πολλα χρονια με 10 εκατομμυρια ευρω! ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ κυριε ΕΥΘΥΜΙΟΥ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κ.Α. 00/ 612 ΔΑΠΑΝΕΣ ΑΙΡΕΤΩΝ
    Κ.Α. 00/ 6121 ΕΞΟΔΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΥ
    ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
    Προϋπολογίζουμε το ποσό των 290.000,00 €

    ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛ Ν ΓΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ
    ΖΩΗΣ προυπολογίζουμε το ποσό των 130.000,00 €
    Κ.Α. 00/ 6123
    ΕΞΟΔΑ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ
    Κ.Α. 00/ 6123.0001 ΕΞΟΔΑ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚ Ν ΚΟΙΝΟΤΗΤ Ν
    Προϋπολογισμού 7.200,00 €.
    Κ.Α. 00/ 6126
    ΛΟΙΠΕΣ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΑΙΡΕΤΩΝ
    Προϋπολογισμού 30.000,00 €.
    Κ.Α. 00/ 6031 ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ (ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
    ΒΑΣΙΚΟΣ ΜΙΣΘΟΣ,ΔΩΡΑ ΕΟΡΤΩΝ,ΓΕΝΙΚΑ & ΕΙΔΙΚΑ ΤΑΚΤΙΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ)
    Για την πλήρωση των θέσεων α) τριών ειδικών συμβούλων, β) ενός Γενικού Γραμματέα
    και γ) ιδιαιτέρας γραμματέως και τριών νομικών συμβούλων με πάγια αντιμισθία,
    προϋπολογίζουμε το ποσό των 240.000,00 €.

    700.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΑΜΟΙΒΕΣ ΑΙΡΕΤΩΝ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟ ΚΡΙΣΗΣ!!! ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αρα οι πρόεδροι δημ. κοιν. δηλαδή παίρνουν 10 ευρω την ημέρα,30χ10=300 ευρω τον μήνα.Μπράβο ρε Γιώργο(gefrey)Παπανδρέου,τα παιδιά που τραβάνε όλο το κανάλι & ακούνε τα μπινελίκια του κόσμου,τα έχεις τακτοποιήσει με αυτό το παχυλό μισθό.Πρέπει να είναι κορόιδα για να σε ξαναψηφίσουν.Όταν άλλα λαμόγια τρώνε από χίλιες πάντες. ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ (GEFREY)!!!!Έτσι θα κάνεις τοπική αυτοδιοίκηση;Ο ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή