Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

E-mail αναγνώστη για τα παιδιά και τις παιδικές χαρές στο Μοσχάτο

Αναγνώστης μας απέστειλε e-mail σχετικά με θέματα που αφορούν χώρους για παιδιά, όπως οι παιδικές χαρές στο Μοσχάτο:

ΜΟΣΧΑΤΟ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ

Είμαι από το 2004 κάτοικος και πρόσφατα δημότης Μοσχάτου. Έχω μία κόρη 18 μηνών και για τον λόγο αυτό επιθυμώ να θέσω προς συζήτηση κάποια πρακτικά ζητήματα που αφορούν κυρίως τα παιδιά.

Α) Ωράριο «πάρκου» ή πεζοδρόμου στις γραμμές του τρένου.

Όπως γνωρίζουν οι περισσότεροι δημότες, ο πεζόδρομος παράλληλα με τις γραμμές του τρένου από τον σταθμό του ηλεκτρικού έως τον Κηφισό αναβαθμίσθηκε και δημιουργήθηκε ένας πολύ όμορφος χώρος, ο οποίος είναι το μοναδικό μέρος στο Μοσχάτο όπου μπορεί να περπατήσει ένα παιδί χωρίς τον φόβο των αυτοκινήτων. Ο δήμος το αποκαλεί «πάρκο» και έχει θέσει ωράριο λειτουργίας με πόρτες που κλειδώνουν, σύμφωνα με το πρόγραμμα μόνο τις βραδινές ώρες. Πέραν της ελεγχόμενης νομιμότητας του κλεισίματος του χώρου, συμφωνώ απόλυτα ότι ο αυτός πρέπει να ελέγχεται και να προστατεύεται από φθορές και εάν είναι απαραίτητο να κλείνει κάποιες ώρες. Όμως το πρωί της Δευτέρας του Πάσχα, πήγα με την κόρη μου μέχρι τον σταθμό, για να διαπιστώσουμε με απογοήτευση ότι οι πόρτες του «πάρκου» ήταν κλειδωμένες. Προσωπικά δεν γνωρίζω άλλο «πάρκο» το οποίο να παραμένει κλειστό τις αργίες, οι οποίες, για όλους τους εργαζόμενους, είναι οι μοναδικές μέρες που μπορούμε να τους επισκεφθούμε με τα παιδιά μας. Η γνώμη μου είναι ότι ο πεζόδρομος/«πάρκο» πρέπει να παραμένει ανοιχτός όλες τις Κυριακές και τις Αργίες και εάν χρειασθεί να γίνουν παρεμβάσεις στον Δήμο για τον σκοπό αυτό.

Β) Ωράριο παιδικής χαράς Χρυσοστόμου Σμύρνης.

Η μεγαλύτερη παιδική χαρά του Μοσχάτου επί της Χρυσοστόμου Σμύρνης είναι κλειστή το μεσημέρι από 13.00 έως 17.00. Το ωράριο αυτό καθιστά απαγορευτική για τα παιδιά την επίσκεψη στην παιδική χαρά μετά από τον παιδικό σταθμό ή το σχολείο τον χειμώνα, που νυχτώνει νωρίς και οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές. Επομένως το ωράριο θα πρέπει να αναθεωρηθεί, ώστε η παιδική χαρά να είναι ανοιχτή το μεσημέρι κατά τους χειμερινούς μήνες.

Γ) Παιδική χαρά Πίνδου-Ελευθερίας.

Η παιδική χαρά που υπήρχε στην Πίνδου δίπλα στις γραμμές του τραίνου, η οποία ήταν εγκαταλελειμμένη, ανακαινίστηκε συνολικά και εδώ και λίγο καιρό έχει παραδοθεί στο κοινό. Όλοι οι μικροί και μεγάλοι που την επισκέπτονται εκτιμούν την ανακαίνιση με νέα περίφραξη, ταρτάν και όργανα, όμως είναι κοινή άποψη ότι υπήρχε χώρος για να τοποθετηθούν και άλλα παιχνίδια, για να μην δημιουργείται συνωστισμός στα υπάρχοντα όργανα και να απασχολούνται καλύτερα τα παιδιά.

Τέλος, ως νέος γονιός και δημότης θα επιθυμούσα να ενημερωθώ εάν υπάρχει κάποια ένωση ή οργάνωση γονέων (πέραν από τις σχολικές ενώσεις γονέων και κηδεμόνων) που να ασχολείται με τα δικαιώματα των παιδιών στον νέο δήμο Μοσχάτου-Ταύρου.

Γ.Δ.

6 σχόλια:

  1. Καλά (και πολύ ευγενικά) τα λέει ο φίλος. Εγώ με μία απορία έχω μείνει : Στη Χρ. Σμύρνης ο προϋπολογισμός ήταν 550.000 ευρώ (ναι καλά διαβάσατε, κάτι παραπάνω από μισό εκατομμύριο !!!). Και δεν μπήκε καν ένα δεύτερο ζευγάρι βρεφικές κούνιες με αποτέλεσμα να γίνεται ουρά... Λοιπόν, τον απολογισμό θα τον δούμε ;;; Διότι με νορμάλ τιμολογήσεις (και ελαφρώς φουσκωμένες ίσως) πάνω από 100 χιλιάδες ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΕ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. σε οτι εχει να κανει με το ωραριο στην παιδικη χαρα της Χρ.Σμυρνης νομιζω οτι ο κυριος ισως να ξεχναει οτι υπαρχουν ωρες κοινης ησυχιας και το μεσημερι(νομιζω 2.30 με 5.00).Επομενως μονο μεχρι τις 2.30 μπορει να παραταθει η λειτουργια της παιδικης χαρας ή μπορει να αιτηθει να νυχτωνει αργοτερα το χειμωνα!!!!(χιουμορ κανω...μην αρπαχτει κανεις παλι)Κατα τα αλλα ο φιλος εχει πολυ δικιο ειδικα για την ανακαινισμενη παιδικη χαρα στο τερμα της Πινδου.Ειναι λιγο "αδεια" και πρεπει μαλλον να βαλουνε χαρτακι προτεραιοτητας στις κουνιες!!!!Κι εμεις οσες φορες εχουμε παει με τα πιτσιρικια κατεστη αδυνατο να κανουνε κουνια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απλά να θυμίσω και την εγκαταλελειμένη παιδική χαρά στην οδό Γεωργίου Ρούσσου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ax,nai,paidia..an ginetai na ftiaxtei kai i paidiki xara sti Roussou..Exei kati pampalea mesa (kounia,tsulithra) kai einai krima na menei etsi.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λοιπόν δεν ξέρω πόσο κόστισε αυτή η παιδική χαρά και αν όλος ο προυπολογισμός πήγε για την κατασκευή της.Το μόνο που ξέρω είναι οτι από την προυπάρχουσα στο χώρο αυτό παιδική χαρά, έχω τις ωραιότερες παιδικές αναμνήσεις μου,όμως τα παιδιά μου που τώρα πια ζούν σε μια τσιμεντούπολη, δεν μπορούν να έχουν αναμνήσεις από την επαφή τους με τη φύση και το χώμα.Μια χαρά ήταν η παιδική χαρά της Χρισοστόμου Σμύρνης, όπως ήταν εδώ και πολλά χρόνια και αν ήθελε ο δήμος να αλλάξει κάτι τότε σίγουρα θα μπορούσε να τοποθετήσει καινούρια παιχίδια.Επίσης το μεγαλύτερο λάθος που έχει γίνει κατά την γνώμη μου είναι η κατάργηση της παιδικής χαράς στο σταθμό του ηλεκτρικού, εδώ βέβαια και πολλά χρόνια.Θυμάμαι να κάνω κούνια και τσουλήθρα και να χαιρετάω τα τρένα που πήγαιναν κι έρχονταν στον τόσο όμορφο δήμο μας.Έχω γεννηθεί στο Μοσχάτο στο μαιευτήριο Κορφιάτη ,και αν σίγουρα οι δεσμοι μου με το Μασχάτο όπου έχω μεγαλώσει είναι σίγουρα πολύ δυνατοί.Τα τέσσερα παιδιά μου τα φέρνω βόλτα πολυ συχνά στο Μασχάτο και προσπαθώ να τους μεταδώσω την αγάπη μου γι'αυτή την πόλη.
    Σας παρακαλώ , αφήστε λίγο χώμα και πολλή από την ανθρωπιά της γειτονιάς που αγαπάμε εμείς οι Μοσχατιώτες.Μην προσπαθείτε να την μετατρέψετε σε VIP προάστιο νεόπλουτων και "μετεωριτών".
    Το Μοσχάτο θέλω να είναι η γειτονιά μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. To kleisimo tou pezodromou einai paranomo afou einai pezodromos kai oxi parko.

    ΑπάντησηΔιαγραφή