Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Τι συζητήθηκε στο συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Μοσχάτου

Ο Δήμος Μοσχάτου - Ταύρου εξέδωσε δελτίο τύπου για την συνεδρίαση του συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Μοσχάτου της Τρίτης 12/4 και ενημερώνει για τα θέματα που συζητήθηκαν και ψηφίστηκαν:

Δημοτική Κοινότητα Μοσχάτου, Συνεδρίαση 12/4/11

Σε ήρεμο κλίμα πραγματοποιήθηκε η τακτική συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας Μοσχάτου την Τρίτη, στις 12 Απριλίου του 2011, στην αίθουσα του ημοτικού Συμβουλίου Μοσχάτου. Στην 7η Συνεδρίαση της Κοινότητας που πραγματοποιήθηκε ύστερα από την υπ’ αριθμ. πρωτ. 8319/7-4-2011 πρόσκληση του Προέδρου της, η οποία επιδόθηκε στα μέλη νομότυπα και σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 88 του Ν. 3852/2010, ήταν παρόντες όλα τα μέλη της Κοινότητας. Οι: Σιώκας Απόστολος (Πρόεδρος), Ναυπλιώτη Καλλιόπη (Αντιπρόεδρος) και τα μέλη: Φελλάς Γεώργιος, Πλιάτσικας Αθανάσιος, Κουνέλης Ελευθέριος, Μιχαλόπουλος Χρήστος, Τέγας Κων/νος, Λεγάκη Αναστασία, Ζώταλης Δημήτριος, Γιαμπουράς Μιχαήλ και Λουκή Μαρίνα.

Παρόντες στη συνεδρίαση ήταν η Αντιδήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου κα Καπετανάκη Αγγελική, ο Αντιδήμαρχος κος Δαμηλάκος Γεώργιος, η Αντιδήμαρχος κα Λουκή Μαρία και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, κ.κ.: Σάββας Ιωάννης, Τουφεξίδης Χάρης και Μελίστας Αθανάσιος. Εννέα θέματα βρίσκονταν στο πρόγραμμα της συζήτησης της συνεδρίασης.

Το πρώτο θέμα αφορούσε το Ετήσιο Πρόγραμμα Έργων Δράσεων για το 2011 της Δημοτικής Κοινότητας Μοσχάτου. Η κα Λουκή και οι υπεύθυνοι από την τεχνική υπηρεσία του ήμου μίλησαν για ένα «νοικοκυρεμένο» τεχνικό πρόγραμμα, απαλλαγμένο από τις φλυαρίες και τα μεγαλόπνοα σχέδια του παρελθόντος που δεν είχαν εξασφαλίσει χρηματοδότηση. Ένα πρόγραμμα που βασίζεται στις ανάγκες του νέου διευρυμένου ήμου Μοσχάτου-Ταύρου και που προσφέρει ασφάλεια και ρεαλισμό. Το θέμα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία. Ο κ. Ζώταλης Δημήτριος έδωσε αρνητική ψήφο, με το σκεπτικό ότι δεν είχε προηγηθεί απόφαση της Επιτροπής Διαβούλευσης, για να υπάρχει ολοκληρωμένη άποψη, ενώ αρνητική ψήφο έδωσε και ο κ. Γιαμπουράς Μιχαήλ. Η κα Λεγάκη Αναστασία ψήφισε θετικά, με την ένσταση για το έργο της δημιουργίας υπόγειου γκαράζ, στο οικ. Τετρ. 16 της Αθανασίου Διάκου.

Τα επόμενα τέσσερα θέματα είχαν σχέση με τα καταστήματα (μουσικά όργανα και λειτουργία). Για την έγκριση άδειας λειτουργίας μουσικών οργάνων στην «ΟΙΝΟΘΟΗ», η θετικής ψήφος ήταν ομόφωνη, όπως και για το κατάστημα με την επωνυμία « ΔΙΠΟΡΤΟ». Ομόφωνη ήταν η ψήφος και για την προέγκριση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας του καταστήματος «καφετέρια Σνακ-Μπαρ» του κ. Σταυρόπουλου Κωνσταντίνου.

Η λήψη απόφασης για έγκριση άδειας λειτουργίας μουσικών οργάνων στο «εστιατόριο-ταβέρνα» με την επωνυμία «Τα Μπεγίρια», προβλημάτισε το συμβούλιο, αφού υπήρχαν αντιδράσεις από κατοίκους της περιοχής σχετικά με την ένταση της μουσικής του καταστήματος τις ώρες κοινής ησυχίας. Τόσο οι κάτοικοι, όσο και ο ιδιοκτήτης του καταστήματος μίλησαν σε πολιτισμένο κλίμα για το θέμα που έχει προκύψει. Το συμβούλιο της ημοτικής Κοινότητας Μοσχάτου ψήφισε ομόφωνα υπέρ της αναβολής της λήψης απόφασης, προκειμένου να υπάρξει ο κατάλληλος χρόνος να πραγματοποιηθούν έλεγχοι από τη Νομική Υπηρεσία και από την Περιφέρεια. O Πρόεδρος κάλεσε τον ιδιοκτήτη του καταστήματος να σεβαστεί την ώρα κοινής ησυχίας και ζήτησε από τις δύο πλευρές να έλθουν σε μεταξύ τους συνεννόηση ώστε να υπάρξει μια κοινά αποδεκτή λύση.

Το έκτο θέμα της συνεδρίασης αφορούσε τη λήψη απόφασης για την κατάρτιση σχεδίου προϋπολογισμού εξόδων της ημοτικής Κοινότητας Μοσχάτου. Η πρόταση του προέδρου για μηδενικό προϋπολογισμό εξόδων ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία. Αρνητικές ψήφους δόθηκαν από τα μέλη, κ. Ζώταλη Δημήτριο και κ. Γιαμπουρά Μιχαήλ, ενώ η Αντιπρόεδρος κ. Ναυπλιώτη Καλλιόπη ψήφισε θετικά και πρότεινε να υπάρξει εθελοντική εισφορά χρηματικού ποσού από τα μέλη της Κοινότητας Μοσχάτου, προκειμένου να εξασφαλιστούν χρήματα για την κάλυψη εκτάκτων αναγκών της κοινότητας.

Τα τελευταία τρία θέματα ( «μετακίνηση κυκλοφοριακού σήματος “STOP” από οδ. Κωνστ/λεως σε οδ. Κανάρη και από οδ. Πίνδου σε οδ. Κανάρη» - «Εισήγηση για ενίσχυση του φωτισμού στη Λεωφόρο Μακρυγιάννη» και «Εισήγηση για απομάκρυνση βαρέων οχημάτων παράνομα σταθμευμένων στην οδό Πειραιώς και Αναξαγόρα») ψηφίστηκαν ομόφωνα. Ο κ. Γιαμπουράς Μιχαήλ, στο θέμα της ενίσχυσης του φωτισμού της Λεωφ. Μακρυγιάννη, πρότεινε να επεκταθεί η ενίσχυση και στους άλλους δρόμους του Μοσχάτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου