Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Ύμνοι για Μοσχατιώτη παίχτη του μπάσκετ που αγωνίζεται στην Πάτρα

Οι εξαιρετικές εμφανίσεις του Μοσχατιώτη παίχτη του μπάσκετ, Τάσου Χαλβατζή με την φανέλα του Έσπερου Πατρών, δεν πέρασαν απαρατήρητες από τον τύπο, που του πλέκει το εγκώμιο, παρουσιάζοντας και ένα βιογραφικό του:

Αυτός είναι ο τρομερός σέντερ της ομάδας μπάσκετ, Τάσος Χαλβατζής!

Ο πατέρας του, Νεκτάριος, ξεκίνησε την αθλητική του καριέρα από το μπάσκετ, αλλά στην πορεία συνέδεσε το όνομα του με τον χώρο του βόλεϊ, το οποίο υπηρετεί τρεις δεκαετίες! Ο Τάσος όμως παρέμεινε στο άθλημα της πορτοκαλί μπάλας και στα περίπου 18 έτη αγωνιστικής του παρουσίας στα παρκέ έχει καταφέρει να θητεύσει σε πολλές ομάδες, γνωρίζοντας αρκετές Κατηγορίες!

Παρθενικός «σταθμός» στην καριέρα του εντυπωσιακού σέντερ του Έσπερου Πατρών Αλεξιώτισσας ήταν η ομάδα της «καρδιάς» του, Ολυμπιακός, στα μέσα της δεκαετίας του 90’, μαθητεύοντας υπό τις οδηγίες των προπονητών Τάκη Πανούλια και Σταύρου Κατσαφάδου στο παιδικό και εφηβικό τμήμα, αντίστοιχα! Εν συνεχεία, ο 30χρονος σέντερ-2-3-1981- μετακινήθηκε στο Παλαιό Φάληρο το οποίο καθοδηγούταν από τον κόουτς Σωρότο στην Α2 Κατηγορία, ενώ ένα έτος μετά μεταγράφηκε στον Σπόρτιγκ, έχοντας ως προπονητές τους Πολυδωρόπουλο την πρώτη σεζόν και Μουζάκη και Λιόγα τη δεύτερη περίοδο!

Ύστερα από την ολοκλήρωση της, διετούς διάρκειας, θητείας του στο ιστορικό τμήμα των Άνω Πατησίων, το οποίο μετείχε τότε στην Α2, ο Τάσος Χαλβατζής, παρέμεινε στην ίδια Κατηγορία, αλλά όχι στο ίδιο συγκρότημα! Ο 30χρονος σέντερ φόρεσε τη φανέλα του Παλαιού Φαλήρου για δεύτερη φορά στη μέχρι τότε καριέρα του και συνεργάστηκε με τους προπονητές Σωρότο και Καραγιάννη! Ακολούθως, ο Χαλβατζής μεταγράφηκε στον Άλιμο, έχοντας ως κόουτς τους Κετσελίδη, Ζωντό και Βλάχο, ενώ ένα έτος μετά τη μετακίνηση του στο τμήμα το οποίο συμμετείχε στην Α2, ο εν λόγω μπασκετμπολίστας στρατεύθηκε στο Πυροβολικό Σώμα του νησιού Ρόδο!

Παρ’ όλα αυτά, ο Τάσος Χαλβατζής δε διέκοψε την καριέρα του ως αθλητής, αφού πρόσφερε για δύο έτη τις υπηρεσίες του στον Διαγόρα Ρόδου, ο οποίος μετείχε τότε στο τοπικό Πρωτάθλημα και καθοδηγούταν από τον αείμνηστο τεχνικό, Σάκη Καλαμπόκα! Επόμενος «σταθμός» για τον σέντερ του Έσπερου Πατρών Αλεξιώτισσας ήταν ο Έσπερος Καλλιθέας, ο οποίος συμμετείχε στον… μαραθώνιο της Γ’ Εθνικής και στον πάγκο του βρίσκονταν οι Γιώργος Κετσελίδης και Περικλής Ταυρόπουλος κατά τη διάρκεια της σεζόν 2006-07!

Ένα έτος μετά, ο Χαλβατζής μετακινήθηκε στον Άρη Νικαίας, ο οποίος μετείχε στην ίδια Κατηγορία και καθοδηγούταν από τον Αχιλλέα Δεμέναγα, ενώ τα δύο τελευταία χρόνια έχει προσφέρει τις υπηρεσίες του σε Αργοναύτη Τργλιάς (Α’ ΕΣΚΑ) και Μίλωνα (Γ’ Εθνική), συνεργαζόμενος με τους προπονητές, Κουμαρά και Αλέκο Παππά, αντίστοιχα.

Το περασμένο καλοκαίρι, ο Tάσος Χαλβατζής συμφώνησε με τους ανθρώπους του Έσπερου Πατρών Αλεξιώτισσας και φέτος ευελπιστεί στην άνοδο της ομάδας μπάσκετ στη Β’ Εθνική! Στο χθεσινό (σ.σ.: Το άρθρο αναρτήθηκε στις 18/4, άρα το παιχνίδι έγινε στις 17/4) παιχνίδι του πατρινού τμήματος με αντίπαλο την Ε.Α. Πατρών εκτός έδρας, ο Χαλβατζής σκόραρε 26 συνολικά πόντους, ενώ κατά τη διάρκεια της σεζόν αποτελεί τον σέντερ της βασικής πεντάδας του τμήματος!

(Πηγή: athlisi.com)

1 σχόλιο: