Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου για την Λιβύη

Το Δημοτικό Συμβούλιο Μοσχάτου - Ταύρου, στην πρόσφατη συνεδρίασή του (4/4) ενέκρινε ψήφισμα για τον πόλεμο της Λιβύης και το δημοσιεύουμε αυτούσιο:

Προς: Τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου


ΣΧΕΔΙΟ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου καταδικάζει την εισβολή των Νατοϊκών δυνάμεων στην εθνική κυριαρχία της Λιβύης.

Η ιστορία διδάσκει ότι οι εκάστοτε μεγάλες δυνάμεις σπανίως ενεργούν με ανθρωπιστικά κίνητρα, αλλά πρωταρχικά με βάση τα γεωπολιτικά και οικονομικά συμφέροντα.

Η επιλεκτική ευαισθησία των ισχυρών, η ταχύτητα και η αποφασιστικότητα των παρεμβάσεων τους, σε αντίθεση με τον κυνισμό και την ανοχή που επιδεικνύουν σε άλλες περιπτώσεις όπως Κύπρος-Παλαιστίνη κλπ. δεν μας πείθουν για τις ανθρωπιστικές τους προθέσεις.

Εκφράζουμε τη αλληλεγγύη και τις συμπαράστασή μας στο Λαό της Λιβύης που βρίσκεται μεταξύ των πυρών και των πυραύλων τόσο των Δυτικών Δυνάμεων όσο και καθεστωτικών δυνάμεων του Καντάφι.

Θεωρούμε ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να συμμετάσχει με κανένα τρόπο στις στρατιωτικές επιχειρήσεις, αλλά να επιδιώξει σε διπλωματικό επίπεδο την έναρξη διαπραγματεύσεων για εφεύρεση πολιτικής λύσης.

Ο λαός της Λιβύης είναι μοναδικός αρμόδιος να λύσει ο ίδιος τα προβλήματα της χώρας από νέες εισβολές.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΝΤΕΡΕΚΑΣ

3 σχόλια:

  1. ΟΚ τώρα αισθάνομαι καλύτερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. o spanakhs zhtaei pshfisma kai gia thn akth elefantostou.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έτσι να ζήσουμε τις στιγμές δόξας του '80!!! ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο! Και ασε το Μοσχατο να έχει γίνει Ρας Λανόυφ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή