Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Καταγγελία της Λαϊκής Συσπείρωσης για το Πάρκο Ενόπλων Δυνάμεων

Η Λαϊκή Συσπείρωση Μοσχάτου - Ταύρου εξέδωσε ανακοίνωση - καταγγελία για το Πάρκο Ενόπλων Δυνάμεων στον Ταύρο και την δημοσιεύουμε αυτούσια:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


Για μια ακόμη φορά επιχειρείται από τις παρατάξεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ να εμπορευματοποιηθεί λαϊκή περιουσία και να ανοίξει ο δρόμος για ανάπτυξη ιδιωτικών συμφερόντων. Αυτή τη φορά με πρόσχημα την επισκεψιμότητα και την πηγή εσόδων για το Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου μπαίνει στο στόχαστρο το πάρκο του Ταύρου.

Οι παρατάξεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ ομόφωνα ψήφισαν υπέρ της επινοικίασης και εκμετάλλευσης του Πάρκου του Ταύρου από ιδιώτες, ώσττε δήθεν να εξασφαλιστούν έσοδα για το Δήμο, με πρόσχημα ότι κάθε επινοικίαση θα είναι για ορισμένο χρόνο.

Θεώρησαν άλλωστε ότι μόνη λύση για τα έσοδα του Δήμου είναι να αποτελέσει δέλεαρ για τους ιδιώτες, διαφωνώντας με την πρόταση των κομμουνιστών, εκλεγμένων με τη Λαϊκή Συσπείρωση, ότι μόνο το κράτος πρέπει να διαχειρίζεται, να διασφαλίζει και να χρηματοδοτεί παρεμβάσεις που θα γίνονται σε τέτοιους χώρους, ώστε να αναδεικνύονται σε χώρους για την αναψυχή του λαού και καμμιά ιδιωτική πρωτοβουλία δεν πρέπει να αναπτύσσεται.

Τέτοιες αποφάσεις, εμείς οι κομμουνιστές, τις καταγγέλουμε στο λαό. Θεωρούμε τερτίπια των κομμάτων της πλουτοκρατίας να λένε ότι από τη μια η αξιοποίηση του Πάρκου θα είναι κοινωνικού περιεχομένου και από την άλλη να ανοίγουν δρόμο στις επιχειρήσεις να παρεμβαίνουν.

Άλλωστε η κυβέρνηση, μαζί με ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ. και ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ έχουν συμβάλλει στο ξεπούλημα της λαϊκής περιουσίας με το πρόσχημα της δήθεν αξιοποίησης με πρόσφατα παραδείγματα το Αεροδρόμιο του Ελληνικού και την «αξιοποίηση» του Φαληρικού Μετώπου.

Φαίνεται λοιπόν ξεκάθαρα ότι η παραχώρηση ορισμένου χρόνου γίνεται μόνιμου χρόνου προκειμένου το μεγάλο κεφάλαιο να αυξήσει τα κέρδη του σε βάρος των λαικών στρωμάτων.

Οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που θα πρέπει να αποφασίσουν πως θα διαχειριστούν την περιουσία τους προς όφελός τους. Πρέπει να γυρίσουν την πλάτη σε αυτούς που τους προβάλλουν ότι τέτοιες ενέργειες είναι τάχα για το καλό τους. Έχουμε παραδείγματα όπου η κινητοποίηση του λαού απέτρεψε παρόμοιες προσπάθειες παρέμβασης ιδιωτών σε δημόσια πάρκα, όπως στο Πάρκο του Τρίτση.

Καλούμε τα φτωχά λαϊκά στρώματα να διεκδικήσουν:

• Καμμία επινοικίαση του Πάρκου σε ιδιώτη.
• Να παραμείνει λαϊκή περιουσία και η χρήση του να είναι δωρεάν για το λαό.
• Να αναβαθμιστεί σε χώρο αναψυχής, άθλησης, πρασίνου μόνο προς όφελος του Ταυριώτικου λαού.

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ
14/04/2011

5 σχόλια:

  1. Ο κουμουνιστής δήμαρχος του Ταύρου Παν. Βακαλόπουλος ήταν αυτός που την στρατιωτική καντίνα που βρισκόταν εκεί την βάφτισε μπουζουκτζίδικο και την νοίκιασε στον φίλο του ιδιώτη Κατσαρό για εκμετάλλευση. Έτσι άρχισε το κακό.
    Γιαυτό θα πρέπει στο τέλος της φράσης "η κυβέρνηση, μαζί με ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ. και ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ" να βάλετε για την ιστορική αλήθεια και το ΚΚΕ. (εκτός αν αποκηρύσσετε τον Πάκη;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σύντροφοι έχετε – δυστυχώς – επιλεκτική μνήμη. Γιατί τον Κατσαρό που άφησε τεράστιο χρέος στο Δήμο κι ένα μαγαζί ρημαγμένο, το φίλο σας το Νίκο δεν τον έβαλαν στο πάρκο ούτε οι ΠΑΣΟΚΟΙ ούτε οι Δεξιοί, αλλά ο κομμουνιστής Βακαλόπουλος. Κι όταν ο Νικολάκης ζήταγε πλέον την Άρτα και τα Γιάννενα, όταν το φέσι στο Δήμο ξέφυγε από κάθε λογική τον ξεχάσατε και θυμηθήκατε ότι η δημόσια περιουσία δε νοικιάζεται και δεν εκχωρείται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προς την Λαική Συσπείρωση.Έρώτημα πρώτον.Είναι κακό μία ή δύο φορές τον χρόνο να γίνεται στον νότιο τμήμα του πάρκου,(όπου & ο χώρος του πάρκινγκ),η ετήσια ανθοκομική έκθεση; Έρώτημα δεύτερον.Είναι κακό να γίνεται μία φορά τον χρόνο έκθεση βιβλίου;Εαν αυτό είναι ξεπούλημα τότε πράγματι μια ζωή θα ζείτε μέσα στην κακομοιριά σας.Εγώ στα δύο συμβούλια που παρευρέθηκα δεν ακούστηκε κάτι τέτοιο.Άκουσα από το στόμα του προέδρου & των συμβούλων για την ασφάλεια του πάρκου,την αξιοποίηση του,το φωτισμό του,την παρουσία φύλακα,την μη χρήση ηχητικών οργάνων & μάλιστα ήρθε & σε αντιπαράθεση με σύμβουλο της παρατάξης του σχετικά με την χλωρίδα & την πανίδα του πάρκου.Έπίσης άκουσα για την εκδήλωση των Οικολόγων & για την λειτουργία του πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής, που ήταν παγωμένο τόσο καιρό.Άκουσα για τις ζημιές του Μασκώτ από τους ΡΟΜΑ και πολλά άλλα.Άρα δεν μπορείτε να μιλάτε για ξεπούλημα του πάρκου.σταματήστε αυτή την γκρίζα πολιτική,δεν οφελεί κανέναν.Εξάλλου θα πρέπει να υπάρχουν και πρακτικά της συνεδρίασης,τα οποία εαν μας τα δημοσιεύσετε με τι σφραγίδες & τις υπογραφές & λένε αυτά που ισχυρίζεστε,εγώ θα είμαι μαζίσας.Σε αντίθετη περίπτωση όμως,στα μάτια του Ταυριώτικου λαού θα είστε συκοφάντες. Ο ΣΦΗΝΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ρε παιδιά σοβαρευτείτε. Δεν είμαι από τον Ταύρο και δεν ξέρω τα τοπικά, αλλά αν δεβ ήταν ο Κορτζίδης του Συριζα, το Ελληνικό τώρα θα ήταν οικόπεδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φαινόταν από την αρχή οτι η Λαϊκή Συσπείρωση, μέσω της τοποθέτησης της κας Πελέκη που την εκπροσωπεί στο Τοπικό Ταύρου θα το εκμεταλεύονταν μικροκομματικά το θέμά.
    Να δούμε τα πρακτικά λοιπόν γιατί εγώ ήμουν εκεί και ξέρω τι ειπώθηκε. Επίσης ξέρω οτι τα παραπάνω είναι ανυπόστατα και μόνο στόχο έχουν να δημιουργήσουν εντυπώσεις, που ευτυχώς δεν το καταφέρνουν.
    Αυτό το βδέλυγμα που διαβάσαμε, είναι μια πολύ καλή εξήγηση γιατί το ΚΚΕ έχει τα ποσοστά αποδοχής που έχει τόσο σε εθνικό όσο και σε τοπικό επίπεδο.
    Η αντιπολίτευση είναι απαραίτητη και πρέπει να είναι δυναμική όποτε χρειάζεται, όμως ο χωρίς ουσία λαϊκισμός, η επιλεκτική μνήμη και η αναχρονιστικές αντιλήψεις παίρνουν αυτό που τους αναλογεί τελικά γιατί τον τελευταίο λόγο τον έχει ο λαός, ο ίδιος λαός για τον οποίο "ισχυρίζεστε" πως αγωνίζεστε.
    Ο ίδιος λαός που εργάζεται σε επιχειρήσεις με μέτοχο το ΚΚΕ με τον βασικό μισθό και χωρίς τις παροχές που "διεκδικεί" το ΚΚΕ για τον λαό.
    Ο ίδιος λαός που στέλνει τα παιδιά του στο δημόσιο σχολείο να μάθουν γράμματα, γιατί δεν έχει την πολυτέλεια να τα στείλει στο Αμερικανικό Κολλέγιο (ξέρετε ποιά εννοώ, έτσι δεν είναι?) την ώρα που το ΚΚΕ "αγωνίζεται" για ίσα δικαιώματα στην Παιδεία και για τον δημόσιο χαρακτήρα της.
    Ο ίδιος λαός που σας έχει καταδικάσει γιατί, την ώρα που κεραυνοβολείτε τα 2 μεγάλα κόμματα (που είναι φυσικά υποχρέωση σας) για την διαφάνεια και την διαφθορά, αρνείστε κάθε έλεγχο στα οικονομικά σας, την κρατική επιδότηση όμως συνεχίζετε να την εισπράτετε!!! Κι ένα κράτος ανύπαρκτο, σας αφήνει να το κάνετε γιατί έχουν κι αυτοί τους λόγους τους...
    Μια από τα ίδια είστε, με αυτούς που κηνυγάτε!!!

    Για όλα τα παραπάνω, είστε αναξιπόπιστοι.
    Η ίδια η εν λόγω "καταγγελία σας" που έχει στόχο να αποπροσανατολίσει, σας καθιστά αναξιόπιστους και για μια ακόμα φορά, εκτός θέματος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή