Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Άρση εμπιστοσύνης προς τον Πρόεδρο του ΤΟ.ΣΥ.Ν. από το Συμβούλιο

Η ταραχώδης συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Νέων Μοσχάτου που έγινε χτες (18/4), είχε ως αποτέλεσμα την άρση της εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του Προέδρου του Συμβουλίου.

Ο Πρόεδρος του ΤΟ.ΣΥ.Ν., Πολύδωρος Πατσουράκης, κατά τον απολογισμό της φιλανθρωπικής εκδήλωσης (που έγινε στις 9/4), μίλησε για απειλές που δέχτηκε στο περιθώριο της εκδήλωσης από άλλο μέλος του ΤΟ.ΣΥ.Ν., ζήτησε αλλαγή συμπεριφοράς από τα μέλη του Συμβουλίου και τέλος ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης, ώστε να συνεχίσει την θητεία του.

Τα μέλη του ΤΟ.ΣΥ.Ν. Παναγιώτης Δελαβίνιας και Βασίλης Οικονόμου αρνήθηκαν την ύπαρξη απειλών, επικαλούμενοι και άλλους μάρτυρες, αφού η όποια κουβέντα έγινε σε ανοιχτό χώρο. Επιπλέον δήλωσαν ότι τέτοιες ενέργειες (όπως η εμπλοκή της αστυνομίας σε θέματα νεολαίας) πλήττουν την δημόσια εικόνα του Συμβουλίου, διασπούν την ενότητα που διατηρούσε το ΤΟ.ΣΥ.Ν. από τότε που υπάρχει και απομακρύνουν την νεολαία από τα κοινά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέλη του ΤΟ.ΣΥ.Ν. δέχτηκαν ύβρεις και απειλές από μέρος επισκεπτών του Συμβουλίου (δεν πρόκειται για τους δημοτικούς ή κοινοτικούς συμβούλους που παρακολουθούσαν την συνεδρίαση), αλλά ευτυχώς με την επέμβαση των ψυχραιμότερων, η κατάσταση ηρέμησε. Το μέλος του ΤΟ.ΣΥ.Ν. Γιώργος - Μαρίνος Παπανικολάου δήλωσε ότι τέτοιες ενέργειες υποβιβάζουν τον ρόλο του Συμβουλίου και πως ντρέπεται γι' αυτά που βλέπει και ακούει.

Η ψηφοφορία που ακολούθησε έδειξε πως τα μέλη του Συμβουλίου έχασαν την εμπιστοσύνη στον Πρόεδρο τους (ύστερα από σχεδόν 2,5 μήνες θητείας), αφού με ψήφους 4-1 δεν έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στον Πρόεδρο. Για την ακρίβεια οι Παναγιώτης Μαντζαβάς, Παναγιώτης Δελαβίνιας και Βασίλης Οικονόμου ψήφισαν κατά της πρότασης εμπιστοσύνης, ο Γιώργος - Μαρίνος Παπανικολάου δήλωσε παρών και υπέρ της πρότασης ψήφισε ο Πρόεδρος του Συμβουλίου, Πολύδωρος Πατσουράκης.

Την συνεδρίαση παρακολούθησε πλήθος δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων οι οποίοι, στην πλειοψηφία τους, αποδοκίμασαν την ένταση που δημιουργήθηκε και έδρασαν κατευναστικά ώστε να ολοκληρωθεί το Συμβούλιο χωρίς περαιτέρω παρατράγουδα. Αξίζει να σταθούμε και στην δήλωση του Προέδρου της Ένωσης Γονέων & Κηδεμόνων, Σπύρου Σακελλαρίου, που είπε πως τέτοιες εικόνες ρίχνουν το επιπεδο του ΤΟ.ΣΥ.Ν και δεν ταιριάζουν στην νεολαία.

7 σχόλια:

  1. Ζώταλης Δημήτρης.Δάσκαλος.19 Απριλίου 2011 στις 7:18 μ.μ.

    Moschato live, σε κάποιο σημείο της δημοσίευσης, αναφέρετε ότι μέλη του ΤΟ.ΣΥ.Ν.δέχτηκαν απειλές και ύβρεις, από κάποιους παρευρισκόμενους, αφήνοντας έτσι να αιωρείται σκόνη για όλους και μάλιστα τη στιγμή που παρευρίσκονταν αρκετοί εκλεγμένοι.Σε τέτοιες περιπτώσεις ή κατονομάζεις,ή εξαιρείς,ή σιωπάς.Σε καμμιά περίπτωση δεν αφήνεις υπόνοιες για όλους.Ευχαριστώ για την φιλοξενία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κύριε Ζώταλη,

    έχετε δίκιο στην παρατήρησή σας, το κείμενο διορθώθηκε. Αναφέρεται πάντως στο κείμενο ότι οι δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι έδρασαν κατευναστικά. Πάντως, έχετε δίκιο.

    Επίσης, θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους αναγνώστες μας ότι σχόλια που υβρίζουν ή εμπαίζουν οποιονδήποτε ΔΕΝ αναρτούνται, οπότε ας μην μπαίνουν στον κόπο να τα γράφουν, εκτός και αν το κάνουν με το ονοματεπώνυμό τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εχετε καταντησει γραφικοι με το θεμα του ΤΟ.ΣΥ.Ν. Τι το εχετε δει οτι θα κανετε το κομματι σας απο κει? Με βαση ποιο καταστατικο λειτουργειτε? Μηπως εχετε ληξει κ ''δεν'' το ξερετε? ΤΟ.ΣΥ.Ν ποιανου δημου ειπαμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. χαχαχαχαχαχαχαχα.καλό 9,11. Βάζελος ο Πατσουράκης ε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 9:09
    Πριν πας να το παίξεις έξυπνος δίαβασε το καταστατικό των ΤΟΣΥΝ που μπορείς να το βρεις με μια απλή αναζήτηση στη σελίδα του Υπουργειου Εσωτερικων και δεύτερον δίαβασε επίσης την Κοινή Υπουργική Απόφαση του Δεκεμβριου που λέει ξεκάθαρα ότι τα ήδη υπάρχοντα ΤΟΣΥΝ συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά μέσα στα όρια των πρώην Δήμων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλλικρατης αρθρο 2 παραγραφος 1
    Άρθρο 2
    Συγκρότηση δήμων
    1. Η εδαφική περιφέρεια του κάθε δήμου που συνιστά-
    ται με τον παρόντα νόμο αποτελείται από τις εδαφικές
    περιφέρειες των συνενούμενων Οργανισμών Τοπικής
    Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.). Οι εδαφικές αυτές περιφέρειες
    αποτελούν τις δημοτικές ενότητες του νέου δήμου και
    φέρουν το όνομα του πρώην δήμου ή της κοινότητας.
    http://www.apdhp-dm.gov.gr/portal/images/stories/nomothesia/kallikratis_3852_fek_85.pdf

    ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ: 8
    ΘΕΜΑ: Παράταση λειτουργίας Τοπικών Συμβουλίων Νέων

    Η παράταση της λειτουργίας τους παρατείνεται βάσει του άρθρου 5, απρ. 4 του Ν. 3443/ 2006 μέχρι την ανάδειξη νέων μελών στα Τοπικά Συμβούλια Νέων.
    http://www.tosyn.gr/images/stories/344306.pdf

    Ν.3577/2007
    Άρθρο 10
    Τοπικά Συμβούλια Νέων


    Το δεύτερο εδάφιο της παραγράφου 1 του άρθρου 6 του ν. 3443/2006 αντικαθίσταται ως εξής:
    «Οι εκλογές προκηρύσσονται εντός του πρώτου και του τρίτου έτους κάθε δημοτικής ή κοινοτικής περιόδου και διενεργούνται εντός μηνός από την ημερομηνία δημοσίευσης της σχετικής προκήρυξης σε όλους τους δήμους και τις κοινότητες της Χώρας.»
    http://www.dsanet.gr/Epikairothta/Nomothesia/n3443_27_2_06.htm

    1:41 διαβαζεις ψαχνεις και καταλαβαινεις οτι αν δεν γινουν εκλογες ΤΟ.ΣΥ.Ν γιοκ απο νομιμοτητα...Ετσι τουλαχιστον νομιζω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή