Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Πρόσκληση συμμετοχής σε πρόγραμμα εθελοντισμού ΚΔΑΠ ΜΕΑ

Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες του Δήμου Μοσχάτου Ταύρου ( ΚΔΑΠ ΜΕΑ « Το Πέτρινο»), απευθύνει κάλεσμα σε όσους επιθυμούν να εργαστούν εθελοντικά και να ασχοληθούν με το τομέα της ειδικής αγωγής:

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ

Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες του Δήμου Μοσχάτου Ταύρου (ΚΔΑΠ ΜΕΑ « Το Πέτρινο»), απευθύνει κάλεσμα σε όσους επιθυμούν να εργαστούν εθελοντικά και να ασχοληθούν με το τομέα της ειδικής αγωγής.

Στο κέντρο μπορούν να απευθυνθούν όσοι ενδιαφέρονται να αποκτήσουν νέες δεξιότητες, προσφέροντας πολύτιμη εργασία σε ένα δημιουργικό χώρο, ενισχύοντας παράλληλα τη λειτουργία του κέντρου.

Το πρόγραμμα εθελοντισμού θα πραγματοποιηθεί τους καλοκαιρινούς μήνες λειτουργίας του κέντρου (15/6/2011 -29/7/2011).

Στους συμμετέχοντες θα δοθούν βεβαιώσεις και συστατικές επιστολές.

ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
210 4839034

Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΔΟΜΗΣ
ΝΤΕΝΙΑ ΛΟΥΚΑΚΗ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΜΟΣΧΑΤΟΥ ΤΑΥΡΟΥ

6 σχόλια:

  1. Θα ηθελα να Ρωτησω την Κα Λουκακη.
    Γιατι τους καλοκαιρινους μηνες; Η ευαισθησια και ο εθελοντισμος των συμπολιτων μας, δεν λειτουργουν και το χειμωνα; Μηπως(λεω...)πρεπει καποιοι να φυγουν με αδεια και δεν υπαρχουν αντικαταστατες;
    Πως θα ασχοληθουν στον τομεα της ειδικης αγωγης;
    Ποιος θα δωσει τις συστατικες επιστολες και τις βεβαιωσεις; Ειδικος παιδαγωγος δεν υπαρχει στο κεντρο.Οι συστατικες επιστολες τετοιου ειδους δινονται απο ακαδημαικους.
    Πως και ποιες δεξιοτητες θα αποκτηθουν απο εθελοντικη εργασια την οποια δεν επιβλεπει ενας ειδικος; Αν καποιος ανιδεικευτος ασχοληθει- μη γνωριζοντας- τις τεχνικες και τον τροπο που πρεπει να φερθει στα παιδια, μπορει να τους κανει κακο.
    Στο κεντρο απο την αρχη της λειτουργιας του, δεν υπαρχουν ειδικος παιδαγωγος και ψυχολογος, ειδικοτητες απαραιτητες για τετοιες δομες. Ποιος θα καθοδηγει τους εθελοντες;
    Το προσωπικο του κεντρου κανει οτι μπορει,αντιμετωπιζοντας ιδιαιτερες δυσκολιες και ελλειψεις, αλλα εσεις οι υπευθυνοι φερθειτε οπως πρεπει σε αυτη τη δομη.
    Το παν δεν ειναι να παιρνουμε επιχορηγησεις και να συντηρουμε πετρινα κτιρια.Πρεπει να πληρουνται ολες οι προυποθεσεις........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολυ καλο σχολιο.
    Εχω παιδι με ειδικες αναγκες και ειμαι γνωστης αυτων των καταστασεων.Εαν δεν εχει το κεντρο ειδικο παιδαγωγο τοτε πως πορευεται; Εχω ακουσει καλα σχολια για την προσπαθεια του προσωπικου αλλα νομιζω δεν φτανει.Ξερω οτι η υπευθυνη του κεντρου ειναι κοινωνικη λειτουργος.Κανει οτι μπορει.Εχω παλαιοτερα μιλησει μαζι της.Δεν εχει γνωσεις ειδικης αγωγης και δεν μπορει(ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ)να δινει βεβαιωσεις που αφορουν την ειδικη αγωγη. Θα ηθελα να παρακαλεσω τους υπευθυνους να ειναι πιο προσεκτικοι με τα παιδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φιλε\φιλη 30\5 1:40π.μ.
    Απο το υφος του σχολιου σου και τις λεξεις που χρησιμοποιεις ......
    Απο τα παραπανω σχολια εγω δεν διακρινω μομφη για το κεντρο.Ολοι γνωριζουμε την σημαντικη προσφορα του στα παιδια.ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΑΣΜΩΝ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙς ΝΑ ΤΗΝ ΔΕΙΣ. Νομιζω οτι τετοια σχολια μονο καλο στο κεντρο θα κανουν.
    Πρεπει να καταλαβουμε οτι ο καθε ειδικος εχει τις γνωσεις στον τομεα του.
    Θα δινουν βεβαιωσεις μη ειδικοι; Επιτρεπεται κεντρο ΑΜΕΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΕΙΔΙΚΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟ;
    Αν η προκυρηξη για την πληρωση των θεσεων πρωσωπικου δεν προεβλεπε ειδικο παιδαγωγο, στο χερι της Κας Λουκακη ειναι να το ζητησει απο την πολιτεια.Νομιζω οτι αυτο θα ειναι για το καλο των παιδιων. Γνωριζω τις ικανοτητες και την ευαισθησια της Προεδρου και πιστευω οτι ηταν ατυχης η συνταξη του κειμενου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τενεκες δεν ειμαι ,Δασκαλος δεν ειμαι,παπαγαλακι δεν ειμαι.Ειμαι μητερα εργαζομενη, με παδι που εχει ειδικες αναγκες. Στο Μοσχατο,υπαρχουν αρκετοι γονεις που γνωριζουν απο αυτες τις δομες και μπορουν να σχολιασουν. Εχω μονο καλα να πω για το δικο μας κεντρο.Πρεπει να το στηριζουμε. Απο την αλλη ομως πρεπει να συμφωνησω με το πρωτο σχολιο που επισημαινει την απουσια ειδικου παιδαγωγου και ψυχολογου.
    Γνωριζω απο πρωτο χερι τη σημαντικη συμβολη και βοηθεια που προσφερουν στα παιδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θα επρεπε το καλεσμα για εθελοντικη εργασια να γινει με διαφορετικο τροπο.
    ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ να λεμε οτι οι εθελοντες θα ασχοληθουν με την ειδικη αγωγη. Θα μπορουσαμε να καλεσουμε τους εθελοντες να βοηθησουν το κεντρο, γιατι εχει αναγη την προσφορα τους. Προσφεροντας, θα μαθουν πολλα τα οποια εχουν σχεση με τα παιδια. Το να δινουν βεβαιωσεις και να αποκτουν δεξιοτητες ειδικης αγωγης ομως ειναι εντελως απαραδεκτο.
    Και για να μη παρεξηγηθω,μακαρι να δηλωσουμε πολλοι συμμετοχη, αλλα στις σωστες βασεις. ΤΟ ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ μας ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ και το στηριζουμε αλλα να μη μας δουλευει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή