Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

E-mail του Δημήτρη Ναυπλιώτη για τους μετανάστες

Ο αναγνώστης μας, Δημήτρης Ναυπλιώτης, μας απέστειλε e-mail με την άποψη του σχετικά με τους μετανάστες και το δημοσιεύουμε αυτούσιο:

ΟΙ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΜΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ​, ΟΙ ΠΑΤΕΡΑΔΕΣ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ, ΕΜΕΙΣ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ;

Βρωμοέλληνες αποκαλούσαν τους έλληνες μετανάστες στην Αμερική.

Τα τελευταία χρόνια που βλέπουμε τα σημάδια της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, διάφοροι πολιτικοί και κόμματα διαδίδουν ότι για όλα φταίνε οι μετανάστες. Δυστυχώς, με την «βοήθεια» των ΜΜΕ, που προβάλουν αυτές τις απόψεις περισσότερο από άλλες, με την «βοήθεια» του εκπαιδευτικού συστήματος που προωθεί τον φόβο προς τον ξένο, καθώς όλοι στην ιστορία παρουσιάζονται ότι ήθελαν μόνο να μας σκοτώσουν και να μας κατακτήσουν, έρευνες καταλήγουν ότι οι Έλληνες είναι ρατσιστές και ξενοφοβικοί.

Για την ανεργία, την αύξηση τιμών, την υποβάθμιση περιοχών, καθόλου δεν ευθύνονται οι μετανάστες. Αντίθετα ευθύνονται πολλοί επιτήδειοι ( Έλληνες ) οι οποίοι νοικιάζουν ένα δωμάτιο σε 10-12 άτομα, εργοδότες οι οποίοι απολύουν το ντόπιο προσωπικό για να πάρουν φτηνό προσωπικό μετανάστες, ή έργα που ποτέ δεν φτιάχνονται για την συντήρηση των γειτονιών μας.

Έτσι δημιουργούνται και οι συνθήκες για να ριζωθεί ο ρατσισμός ο οποίος είναι πολύ βολικός για όλους, εργοδότες, ιδιοκτήτες και κράτος, ώστε να στρεφόμαστε εναντίων των συνανθρώπων μας, των συναδέλφων μας προκειμένου να μην στραφούμε εναντίων των πραγματικών ιθυνόντων, το μεγάλο κεφάλαιο και τα κόμματα που το εκπροσωπούν.

Δημήτριος Ναυπλιώτης

30 σχόλια:

  1. ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΠΕΡΙΟΧΩΝ Ε? ΠΟΥΛΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ Κ ΠΗΓΑΙΝΕ ΖΗΣΕ ΣΤΟΝ ΑΓ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝΑ ΑΦΟΥ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕΙ.ΚΑΙ Η ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΞΕΝΟΥΣ ΕΧΕΙ ΛΙΩΣΕΙ... ΔΕΣ ΟΤΙ ΕΝΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ, ΑΣ ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΜΑΓΑΖΙ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΣΑΝΤΕΣ, ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΕΝΟΙΚΙΟ ΦΟΡΟΥΣ ΙΚΑ ΧΙΛΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ...ΕΧΕΙ ΕΣΟΔΑ 0 ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΤΣΑΝΤΑ ΜΕ 3 ΕΥΡΩ... ΠΩΣ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΟΥΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ? ΓΙΝΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑΤΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΑ ΣΤΕΡΗΣΑΝΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άσε ρε Ναυπλιώτη ανθρωπιστή... εσύ είσαι ρατσιστής από μόνος σου και αυτό φαίνεται από τις απαντήσεις που δίνεις κατά καιρούς στα διάφορα blogs του Μοσχάτου... Όποιος διαφωνεί με σένα, του κολλάς ταμπέλες στο μέτωπο! Αν αυτό δεν είναι ρατσισμός, τότε τι είναι;
    Όσο για τους προγόνους μας, για να μεταναστεύσουν σε μια χώρα υποβάλλονταν σε εξονυχιστικούς ελέγχους. Λίγη τερηδόνα στα δόντια ήταν αρκετή για να τους στείλουν πακέτο πίσω στην Ελλάδα. Εδώ πάλι, έχουμε ανοίξει την πόρτα διάπλατα, τους αφήνουμε να μας ληστεύουν, να μας βιάζουν, να λεηλατούν τις περιουσίες μας, να κάνουν καταλήψεις στις σχολές μας, να κυριαρχούν στους δρόμους τη νύχτα, να ενισχύουν το παραεμπόριο, να μας τρώνε το ψωμί, και δε μιλάει κανείς. Και όποιος τολμήσει να ανοίξει το στόμα του, είναι ρατσιστής, εθνικιστής ή δεν ξέρω κι εγώ τι... Και, για να σε προλάβω, μιλάω καθαρά για τους ΛΑΘΡΟμετανάστες. Ειλικρινά δεν έχω τίποτα με τους ανθρώπους που ήρθαν ΝΟΜΙΜΑ στη χώρα μας, εργάζονται, έκαναν οικογένεια, πληρώνουν φόρους όπως εγώ κι εσύ οπότε και αξιώνουν κάθε κοινωνική παροχή που τους προσφέρει το κράτος.
    Ήθελα να ήξερα αν κάποτε έπεφτες θύμα λαθρομετανάστη (πράγμα που φυσικά απεύχομαι), και σου έκανε σοβαρή ζημιά για 5 π.χ. ευρώ, τι θα έλεγες; Και μην κοιτάς εμείς εδώ, στο Μοσχάτο, που ακόμη ψιλοκρατιόμαστε. Πήγαινε μια βόλτα μέχρι το κέντρο ή την Πατησίων το βράδυ και είμαι σίγουρος πως θα αναθεωρήσεις... Ευχήσου μόνο ο "Φοίβος" να παραμείνει ως έχει, αλλιώς σύντομα θα καταλάβεις τι εννοώ...
    Τώρα, αν και πάλι επιμένεις, κι αν τόσο πια τους αγαπάς τους λαθραίους που ματώνουν τη χώρα μας, πάρε τους σπίτι σου ρε συ Ναυπλιώτη, τάισέ τους, πότισέ τους, παραχώρησέ τους και το σπίτι σου! Μην προσπαθείς όμως να μας φυτέψεις τύψεις στο κεφάλι γιατί αυτά δεν περνάνε! Είπαμε, άλλο οι μετανάστες, άλλο οι ΛΑΘΡΟμετανάστες.

    Φιλικά πάντα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΑΡΤΟΥΣ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΝΑ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ.ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΜΑΣ ΕΦΤΑΣΑΝ ΝΑ ΘΡΗΝΟΥΜΕ ΘΥΜΑΤΑ ΣΑΝ ΤΟΝ ΜΑΝΩΛΗ.ΑΝ ΗΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΙΚΟΣ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΜΑΝΩΛΗ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΒΛΕΠΑ ΑΝ ΘΑ ΕΙΧΕΣ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΘΕΣΕΙΣ.ΣΑΣ ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ ΕΛΕΟΣ ΕΙΣΤΕ ΕΝΑ ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ ΑΗΔΙΑΖΕΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Επί τέλους μιλήστε όσοι είστε πιο παλιοί
    και νοικοκυραίοι, στους στενόμυαλους δήθεν
    αγανακτισμένους αλλά κατά βάθος ξενοφοβικούς
    πατριώτες μας. Δεν μπορεί από κάποια τραγικά
    γεγονότα να χαρακτηρίζουμε τους πάντες.
    Δηλαδή οι Έλληνες που εκμεταλλεύονται με τον
    πιο άγριο και απάνθρωπο τρόπο στη Μανωλάδα
    τους αλλοδαπούς, χαρακτηρίζουν και εμάς τους
    υπόλοιπους? Όσο για τους νοσταλγούς της καθαρής
    φυλής, ξέρουμε καλά πόσα εκατομμύρια Έλληνες
    την πλήρωσαν από τους ναζί. Όχι να προσπαθούμε
    να τους μοιάσουμε!
    Σε ευχαριστώ Δημήτρη για το σχόλιό σου.
    Π.Τ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. εγω ξερω το εξης,εμεις οι ελληνες ως μεταναστες στη γερμανια και σε αλλα κρατη,κανεις απο ολους αυτους δε μας προσφερε δωρεαν στεγη και φαγητο αλλα ουτε επιβαρινθηκε η τσεπη τους για να μας ταισουν,αλλα συνεβη το αντιθετο,μας εφυγε ο κωλος για αν επιβιωσουμε μενωντας σε αλλους συγγενεις,μας περασανε απο 1002 εξετασεις μη τυχων φερουμε μικροβια και αλλες αρρωστιες και μας ειχανε μαντρωμενους απαγωρευωντας τα πηγαδακια με αλλους συμπατριωτες μας.....γιατι φιλε μου εγω τωρα πρεπει να ανεχτω 1500 ατομα περιπου αλλοδαπων,χωρις ιατρικες εξετασεις και χωρις να εχουν να προσφερουν το οτιδηποτε στη πολη μου???εγω μεγαλωσα στους δρομους του μοσχατου χωρις φοβο και θελω και τα παιδακια μου να παιξουν στα παρκα αφοβα.....το καταλαβες κυριε ''ανθρωπιστη''???δεν ειναι θεμα ρατσισμου κυριε,ειναι απλη επιβιωση και μια παλια παροιμια λεει οτι ο φιλοξενουμενος ειναι σα το ψαρι τη πρωτη μερα ειναι φρεσκο αλλα τη τριτη μερα εχει βρωμισει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. «Οι Έλληνες είναι τα κατακάθια της Ευρώπης, με φαύλο και ανήθικο χαρακτήρα, ακατάλληλοι για να είναι πολίτες της χώρας αυτής» εφημερίδα της Γιούτας των ΗΠΑ το 1908
    800 Έλληνες ζώσιν υπό τους χειρίστους της υγιεινής και ανθρωπότητος κανόνας. Η αστυνομία εύρε περί τους 25 Έλληνας κοιμωμένους και διαιτωμένους εις έν στενότατον δωμάτιον. Αμέσως η αστυνομία εξεδίωξε τούτους εκείθεν και απελύμανε καταλλήλως το δωμάτιον τούτο, εξ ού ηπειλείτο η υγεία και του περιοίκου πληθυσμού. Ένεκα τούτου η συνάδελφος επιτίθεται δριμύτατα κατά των Ελλήνων, λέγει δ΄ ότι εκ της ελεεινής τούτων υγιεινής καταστάσεως απειλείται η υγεία όλης της πόλεως» ( Ελληνικός Αστήρ του Σικάγου, 5.3.1909 από έκθεση αστυϊάτρου)
    1913 ταμπέλα σε ένα καλιφορνέζικο εστιατόριο: “Αμιγές αμερικανικό. Όχι ποντίκια. Όχι Έλληνες”» (Dan Georgakas, Greek Αmerica at work, Labor Resource Center, Ν. Υόρκη 1992
    «Τα μαρτύρια των Ελλήνων μεταναστών- Πού τους αποστέλλουν εξαπατώντες αυτούς» (16/3), «περιγράφεται η περιπέτεια 15 Ελλήνων που μετέβησαν στην Κούβα και από εκεί “παρελήφθησαν από κάποιον πράκτορα Αλεξιάδη” και επιβιβάστηκαν σε μικρό βενζινόπλοιο, “κρυφθέντες εντός μεγάλων δεμάτων χάρτου, διά να εισέλθουν εις την Β. Αμερικήν λαθραίως κατά την εκφόρτωσιν του εμπορεύματος”. Κανένας δεν τα κατάφερε: “Κατά τον πλουν τέσσαρα δέματα χάρτου ανηρπάγησαν από τα κύματα και οι εν αυτοίς ατυχείς μετανάσται επνίγησαν. Εις άλλος μετανάστης εθανατώθη οικτρότατα κατά την εκφόρτωσιν του δέματος του χάρτου εντός του οποίου είχε κρυφθή, διότι το βαρούλκον του πλοίου τού διετρύπησε την κοιλίαν”» 1927, στην εφημερίδα Σκριπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δος μοι τούτον τον ξένον
    http://www.youtube.com/watch?v=uubIh9oRO5w&feature=related
    "Δος μοι τούτον τον ξένον,
    Τον εκ βρέφους ως ξένον ξενωθέντα εν κόσω.
    Δος μοι τούτον τον ξένον,
    ον ομόφυλοι, μισούντες θανατούσιν ως ξένον.
    Δος μοι τούτον τον ξένον,
    ον ξενίζομαι βλέπειν του θανάτου τον ξένον.
    Δος μοι τούτον τον ξένον,
    όστις οίδε ξενίζειν τους πτωχούς και τους ξένους.
    Δος μοι τούτον τον ξένον

    Δωσ' μου αυτόν τον Ξένο
    ο Οποίος από βρέφος ακόμη
    ως ξένος που ήταν
    ζούσε σαν ξένος στον κόσμο.
    Δωσ' μου αυτόν τον Ξένο, τον Οποίο οι ομοεθνείς Του
    από μίσος θανατώνουν σαν να ήταν ξένος.
    Δωσ' μου αυτόν τον Ξένο, του Οποίου ο παράξενος
    θάνατος μου δημιουργεί έκπληξη.
    Δωσ' μου αυτόν τον Ξένο, ο οποίος γνωρίζει να φιλοξενεί
    τους φτωχούς και τους ξένους.
    Δωσ' μου Αυτόν τον Ξένο……»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η καθημερινή μου προσευχή
    Καλέ μου Καρλ, καλέ μου Βλάντιμιρ,

    Θέλω να σας πω πάλι σήμερα ότι είμαι ηλίθιος και κρετίνος.
    Νόμιζα ότι είχα πιάσει τον Πάπα απ' τα αρχίδια.
    Νόμιζα ότι η ζωή είναι στυλάκι και εξυπνάδα και χαριεντισμοί.
    Νόμιζα, καλέ μου Καρλ, καλέ μου Βλάντιμιρ,
    ότι ήμουν κάτι σημαντικό, κάτι σπουδαίο.
    Νόμιζα, και ας μην το ομολογούσα, πως είμαι κάτι σημαντικότερο
    και κάτι σπουδαιότερο από τον τελευταίο ανθρωπάκο στην Αφρική ή την Ασία
    που ζει και πεθαίνει ασήμαντος, χωρίς να ενδιαφερθεί ποτέ κανείς για αυτόν.

    Ναι, καλέ μου Καρλ, καλέ μου Βλάντιμιρ,
    είχα βολευτεί στην συνείδηση του "Ευρωπαίου."
    Πήγαινα σινεμά και μίλαγα για πολιτισμό για να εντυπωσιάζω τους φίλους μου.
    Μιλούσα για πολιτική και πήγαινα και σε καμιά διαδήλωση για να βγάζω γκόμενες.
    Ψήφιζα κάτι εμπριμέ πράματα για να διασκεδάζω τις ενοχές μου
    και να ενισχύω την εικόνα του εγώ μου στον εαυτό μου.

    Θεωρούσα τον εαυτό μου κληρονόμο και χαϊδεμένο παιδί της ιστορίας.
    Δεν το λεγα, αλλά νόμιζα ότι το σύμπαν όλο συνομώτησε για να περνάω καλά εγώ, εσαεί.
    Δεν έδωσα ούτε μια στιγμή της ζωής μου για να στοχαστώ την αναγκαιότητα.
    Δεν ήξερα τι είναι αναγκαιότητα.
    Σας περιφρονούσα ανοιχτά για να φανώ ανώτερός σας, σπουδαιότερος από σας,
    γιατί στο μικροαστικό μου μυαλουδάκι ήμουν κάποιος, έπρεπε να είμαι κάποιος
    επειδή πήγα σε ένα πανεπιστήμιο ή δύο και πήρα ένα πτυχίο.
    Έτσι μου μαθε η μαμά μου κι ο μπαμπάς μου, και οι δημοσιογράφοι,
    και τα περιοδικά.

    Δεν είμαι τίποτα, καλέ μου Καρλ, καλέ μου Βλάντιμιρ.
    Και απ' την καρδιά του τίποτα σάς απευθύνομαι,
    ζητώ την συγχώρια σας και την κατανόησή σας,
    και σας υπόσχομαι εφεξής να είμαι καλός μαρξιστής
    και να προσπαθώ καλύτερα να κατανοώ τι είπατε και γιατί
    και να κόψω τις εξυπνάδες με άλλους έξυπνους του επιπέδου μου.

    Δώστε μου δύναμη μες στην ασημαντότητά μου να γίνω το τίποτα που θα γίνει το παν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Στα λεξικά ο όρος «λαθρομετανάστης» καταγράφεται από τη δεκαετία του 1990 Ο νεολογισμός προέκυψε ίσως από τον όρο «λαθρεπιβάτης», γιατί οι Ελληνες που έφευγαν για τις ΗΠΑ χωρίς επίσημα χαρτιά συχνά δεν είχαν και εισιτήρια.
    . Η παλιότερη αναφορά που εντοπίσαμε αναφέρεται στους «λάθρα μεταναστεύσαντες» Ελληνες και τα μέτρα που πήρε το υπουργείο Ναυτικών στο λιμάνι του Πειραιά για να εμποδίσει το ρεύμα της μαζικής φυγής προς την Αμερική («Σκριπ», 26/8/1916).

    Οι αναφορές της ίδιας εφημερίδας μετά από μια δεκαετία έχουν πολύ δραματικότερο χαρακτήρα. Κάτω από τον τίτλο «Τα μαρτύρια των Ελλήνων μεταναστών - Πού τους αποστέλλουν εξαπατώντες αυτούς» (16/3/1927), περιγράφεται η περιπέτεια 15 Ελλήνων που μετέβησαν στην Κούβα και από εκεί «παρελήφθησαν από κάποιον πράκτορα Αλεξιάδη» και επιβιβάστηκαν σε μικρό βενζινόπλοιο, «κρυφθέντες εντός μεγάλων δεμάτων χάρτου, διά να εισέλθουν εις την Β. Αμερικήν λαθραίως κατά την εκφόρτωσιν του εμπορεύματος». Κανένας δεν τα κατάφερε: «Κατά τον πλουν τέσσαρα δέματα χάρτου ανηρπάγησαν από τα κύματα και οι εν αυτοίς ατυχείς μετανάσται επνίγησαν. Εις άλλος μετανάστης εθανατώθη οικτρότατα κατά την εκφόρτωσιν του δέματος του χάρτου εντός του οποίου είχε κρυφθή, διότι το βαρούλκον του πλοίου του διετρύπησε την κοιλίαν».

    «Πόσα περιστατικά Ελλήνων λαθρομεταναστών δεν μας είναι γνωστά. Χιλιάδες άνθρωποι γυμνητεύουν, πεινούν περιφερόμενοι εις τον Καναδάν ή την Αργεντινήν όπου έχουν αποσταλή πλανηθέντες παρά των πρακτόρων αυτών οι οποίοι εφρόντισαν να πείσουν τούτους ότι η Γη της Επαγγελίας είναι εκεί και ότι τα δολάρια τους αναμένουν εις τας προκυμαίας. [...] Με ατμόπλοιον επέστρεψαν προ ημερών 17 λαθρομετανάσται. Ούτοι κατήγγειλαν ότι εξαπατήθησαν ενταύθα υπό διαφόρων πρακτόρων, ότι τους πήραν και την τελευταίαν πεντάραν και ότι εις τα αμερικανικά εδάφη αντί χρυσού εύρον την πείναν και την απόγνωσιν... "Φωνάχτε σε όλο τον κόσμο", κατέθεσαν ούτοι. "Γράφτε στις εφημερίδες να μη φεύγη κανείς για εκεί! Τι τραβήξαμε δεν λέγεται. Φυλακή, πείνα, θάνατος, κακομοιριά". Μόλις αποβιβασθούν εις τον Καναδάν ή την Αργεντινήν τους περικυκλώνουν διάφορα πρόσωπα και τους υπόσχονται ότι θα τους εισαγάγουν εις το έδαφος των Ηνωμένων Πολιτειών [αλλά] κατόπιν πολλών περιπετειών τους εγκαταλείπουν πειναλέους και ρακένδυτους».
    «Εμπρός» με τίτλο «Η λαθρομετανάστευσις εις τον λιμένα Πειραιώς» (26/4/1929) Το δημοσίευμα αναφέρεται και στη σύλληψη όσων οργάνωσαν το ταξίδι των μεταναστών (οι «δουλέμποροι» που θα λέγαμε σήμερα). Όλοι Έλληνες φυσικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΣΑΣ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΞΑΝΑΠΕΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΥΠΕΡΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ "ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΕΣ" ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΤΑΝΤΗΣΕΙ ΠΕΡΙΓΕΛΟΣ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΕΤΕ ΠΑΝΤΟΥ???ΜΙΑ ΧΟΥΦΤΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΙΣΤΕ ΟΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΓΡΑΦΙΚΟΤΗΤΑΣ......ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΦΕΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.......ΑΥΤΑ ΛΕΤΕ ΓΙΑΥΤΟ ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΜΑΙ ΖΩΗ ΣΤΙ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΝΑ ΜΟΝΟΨΗΦΙΟ ΠΟΣΟΣΤΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ταξίδι φυγής- Ένα παιχνίδι για την προσφυγιά
    Η γιαγιά μου ήταν απ’ τη Σμύρνη και φοβότανε τη θάλασσα,12 χρονών, την ίδια ηλικία με την κόρη μου σήμερα, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το χωριό της και να γίνει πρόσφυγας το 1922, ακούγοντας την πολλές φορές μπήκα στη θέση της.. Ο Robert Davidian εγγονός τον George Magarian βρήκε 60 χρόνια μετά, στο σπίτι της γιαγιάς του στη Νέα Υόρκη αυτό το φιλμάκι 35 χιλιοστών με εικόνες από τη Σμύρνη πριν και μετά την καταστροφή και από τη φυγή για τη νέα πατρίδα και την προσπάθεια για επιβίωση.
    Μπορείτε να δείτε τους πρόσφυγες στην Αθήνα και να φανταστείτε τα προσφυγικά σπιτάκια στο Μοσχάτο.
    Smyrna 1922
    http://vimeo.com/10069165
    Φαντάσου ότι ξεσπά πόλεμος και εσύ είσαι πρόσφυγας...θα μπορέσεις να επιβιώσεις; Για δοκίμασε...πώς είναι να είσαι πρόσφυγας;
    http://www.taxidifygis.org.cy/
    κι ένα τραγούδι του Γιώργου Παπάζογλου που τραγουδούσε η γιαγιά μου αφιερωμένο εξαιρετικά στον κύριο που έγραψε ΠΑΡΤΟΥΣ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΝΑ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ και να του θυμίσω πως η χήρα του Μανώλη Καντάρη δεν δέχτηκε τα λουλούδια της Χρυσής Αυγής
    http://www.youtube.com/watch?v=FI41MjSmx1Y&feature=related

    «Κάθε άτομο που καταδιώκεται έχει το δικαίωμα να ζητά άσυλο και να του παρέχεται άσυλο σε άλλες χώρες.»
    Άρθρο 14, Οικουμενική Διακήρυξη για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα των Ηνωμένων Εθνών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου, αποτελούν πρωταρχική υποχρέωση της πολιτείας (Σύνταγμα της Ελλάδος, άρθρο 1 παράγραφος 1)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΕΧΩ ΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΑΦΓΑΝΩΝ ΠΟΥ ΨΑΧΝΕΙ ΣΠΙΤΙ.ΕΙΝΑΙ ΤΡΙΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΕΙΚΟΣΙ ΧΡΟΝΩΝ.ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΩ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΙ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΞΕΝΟΣ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΚΑΛΑ.ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΑΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΕΡΕΣΑΙ ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΟΣΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΜΑΖΙ ΣΟΥ.ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΝ ΠΡΙΝ ΠΕΝΤΕ ΜΕΡΕΣ ΛΑΘΡΑΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΦΡΟΝΤΙΣΕ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΦΙΛΕΣΠΛΑΧΝΕ ΝΑΥΠΛΙΩΤΗ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 28 Μαΐου 2011 9:15 π.μ.
    Πραγματικά δεν καταλαβαίνω τι ζόρι τραβάς και απευθύνεσαι σε μένα προσωπικά άλλη σου γράφουν αν θες απάντα σε αυτούς ,αν είναι κάτι προσωπικό, βγάλε το ονοματάκι σου η έλα να τα πούμε ,από κοντά ….όσο για τους μετανάστες φερτούς να τους φιλοξενήσω …

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΠΑΙΔΙΑ ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΜΕ ΤΑ ΕΝ ΛΟΓΟ ΑΤΟΜΑ.....ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑ ΛΕΝΕ ΠΕΡΙ "ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ" ΔΕ ΝΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΚΤΟΣ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥ.....ΕΧΟΥΜΕ ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΑΣΧΟΛΙΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΘΕ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΗ"......ΑΦΗΣΤΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥΣ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΣΗΜΕΡΑ.....ΓΙΑ ΚΑΝΑ ΚΕΙΜΕΝΟ ΜΕ ΑΜΠΕΛΟΣΟΦΙΕΣ ΚΑΛΟΙ ΕΙΝΑΙ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ρε φίλε ανώνυμε 9:14 γα βάστα λίγο...

    Γνωρίζεις καθόλου τη χάρτα των ανθρώπινων δικαιωμ΄των? Γνωρίζεις καθόλου από υποχρεώσεις μιας πολιτειας στην αξιοπρέπεια του οποιουδήποτε ανθρώπινου πλάσματος Γνωρίζεις τι είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο?

    Γενικά γνωρίζεις κάτι από κοινωνικό δίκαιο?

    Μιλάτε για τα εγκλήματα των αλλοδαπών. Σύμφωνοι κάνουν... Δεν έχουμε έλληνες εγκληματίες?

    Σας έχουν ταϊσει το μυαλό και δεν βλέπετε πέρα από τη μύτη σας. όλα μπούμερανκ γυρνάνε

    Και αν η χώρα αυτή μπορούσε να εκμεταλλευθί το φτηνό εργατικό δυναμικό που της προσέφεραν οι αλλοδαποί δεν θα ήταν στην κατάστση αυτή...

    Τόσο κοντόφθαλμοι είστε όμως... Σε λίγο καιρό που θα παίρνουμε όσο παιρνουν οι λαθρομετανάστες και θα ζούμε στην εξαθλίωση έλα να μου ξαναπείς για εγκληματικότητα...

    Ο καθένας κάθεται και λέει το μακρύ και το κοντό του... Στήριξτε με επιχειρήματα και όχι λαϊκισμούς του στυλ πάρτους σπίτι σου και έλα να τα ξαναπούμε...

    Κρίμα για το δήμαρχο μας που έχει πανεπιστημιακό προφίλ και παρασύρεται για μικρπολιτικούς σκοπούς.

    Κε Ευθυμίου ως δάσκαλος που είστε (φυσικος)θα διώχνατε ένα παιδί λαθρομεταναστών από το σχολείο ή θα του δείχνατε την ελληνική παιδεία? Να του μάθετε να αγπάει την Ελλάδα και να βοηθήσει στην ανάπτυξή της?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μπράβο Δημήτρη.
    Μην κάνεις πίσω .
    Πήξαμε από ελληναράδες και αυτόκλητους προστάτες της καθαρότητας της πόλης μας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΚΡΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΑΣ???ΕΥΤΥΧΩΣ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ ΑΛΙΩΣ ΘΑ ΕΙΧΕ ΤΟ ΚΡΙΜΑ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΤΟΥ......ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΔΕ ΝΑΚΟΥΣΕ ΤΙΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ....ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΧΘΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. αληθεια κυριοι υπερδημοκρατες τα αποτελεσματα της ψηφοφοριας του site τα εχετε δει?????αυτοι ειστε!!!κοιτατε τι αντιπροσωπευετε που θελετε να το παιξετε και αντιπροσωποι.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Εκτός από ρατσιτστές υπάρχει και φασισμός...

    Αγαπητοί φίλοι το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης και της γνώμης το έχει ο καθένας όσο μικρό ποσοστό και αν αντιπροσωπεύει...

    Μην κοροιδευόμαστε γνωριζουμε πολύ καλά πως μπορεί να επηρεαστεί η ψηφοφορία με πολλαπλές ψήφους ίδιοι ανθρώπο από άλλους υπολογιστές κτλ...

    Μια ψηφοφορία στο διαδίκτυο προσωπικά εμένα (που έχω τεχνικές γνώσεις δεν μου λεει κάτι).

    Εξάλλου το μεγαλύτερο αποτέλεσμα οδηγεί σε αδιέξοδο... Να μην γίνουν πουθενά...

    Και τι θα τους κάνουμε??

    Το μεταναστευτικό δεν είναι πρόβλημα που συζητειται και λύνεται σε μια μέρα. Να τους διώξουμε ως κράτος αδυνατούμε...

    Προτιμάτε λοιπόν να αλωνίζουν ελευθεροι σωρίς να έχουν στον ήλιο μοίρα και να εγκληματούν, από το να είναι σε ελεγχόμενα μέρη?

    Αλλά που μυαλ΄για σκέψη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ειτε το θελετε κυριοι ειτε οχι ο Ναυπλιωτης ειναι μια οαση πρασινου μεσα στην ερημια της μετριοτητας,εναι μια τεραστια δεξαμενη σκεψης και διαλογισμου,ειναι ενας φαρος που που μας δειχνει την σωστη πορεια προς το μελλον,ειναι...
    ειναι... Ειναι τυχαιο που μετα απο καθε παρεμβαση του στα ντοπια ηλεκτρονικα μεσα ενημερωσης ακολουθει ορυμαγδος σχολιων???
    ΤΥΧΑΙΟ??? ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ Κε ΝΑΥΠΛΙΩΤΗ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Πλατεία Αδιαφορίας
    ...μαζί με την «Ηρώων» και την «Ελευθερίας» να φτιάξετε του ......μια πλατεία «Αδιαφορίας»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Για να συνδιασθουν οι 3 πλατειες προτεινω στην πλατεια Αδιαφοριας να τοποθετηθει το αγαλμα του Ναυπλιωτη με αναφορα <>
    Ιn english
    Dedicated to Naf Dim the Foveros(hero of freedom).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. 31 Μαΐου 2011 8:31 π.μ.
    Dear Fans,

    The statue should be made for the indignant people and the nobody's that are in Syntagma. This will be also a response to the block EXO RE that has my photo captioned as A NOBODY. So it must be dedicated to the unknown civilian.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Αριστερός πολίτης.1 Ιουνίου 2011 στις 8:48 μ.μ.

    Κύριε Ναυπλιώτη

    Μας έχεις ζαλίσει ρε ανθρωπέ μου με τις σοφιστίες σου και τ άθλια αγγλικά σου. Τι προσπαθείς να κάνεις? Να μαθεις τα παιδιά μας να μιλάνε τ άθλια ελληνικά σου και τα χειρότερα αγγλικά σου? Βάλτε του κάποιο φρένο ρε παιδιά. ΄Ελεος . ζητήστε να σας φέρει τούς τίτλους σπουδων του αν έχει κάποιον ας γράφει ότι θέλει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. 1 Ιουνίου 2011 8:48 μ.μ.

    Tα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα έχουν υποστεί τέτοιες συκοφαντίες από «βρώμικα σκουλήκια» και θρασύδειλους ιούς, προκειμένου να ακυρώνεται κάθε κριτική . κυρίως από παπαγαλάκια του καθεστώτος κι άλλα κνώδαλα που έχουν κάνει καριέρα βρίζοντας και συκοφαντώντας όσους αντιστάθηκαν κι αντιστέκονται σε κρίσιμες επιλογές της εξουσίας, απ’ το Σχέδιον Ανάν ώς το Μνημόνιο.
    Ανάμεσα στους συκοφάντες κι ορισμένοι ανερυθρίαστοι «αριστεροί» της καθεστωτικής κι εκφυλισμένης Αριστεράς,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ναυπλιώτης Δημήτρης2 Ιουνίου 2011 στις 10:52 π.μ.

    1 Ιουνίου 2011 8:48 μ.μ.
    Κύριε με την ετικέτα του Αριστερού Πολίτη,

    Απο το συγκεκριμένο IP σου, χρησιμοποιείς διάφορα ονόματα για να γράφεις επιλεκτικά τις απαντήσεις σου, θέλω να σου πω οτι στην ηλικία που είσαι χρήζεις άμεσης ψυχιατρικής νοσηλείας στου ταραγμένου σου μυαλού τα πελάγη εγώ δεν είμαι εκπαιδευτικός να μάθω του κόσμου τα παιδιά σωστά ελληνικά ή αγγλικά, αλλά να είσαι σίγουρος ότι δεν θα τα μάθω να φοράνε κουκούλα όπως φοράς εσύ.
    Σε ότι αφορά τα πτυχία όταν βγάλεις την κουκούλα σου μπορείς να μάθεις περισσότερα αν έχω ή αν δεν έχω .
    Δεν επιθυμώ να σε προσβάλλω, προσβεβλημμένος είσαι μόνος σου με αυτά που δηλώνεις έγγραφα αλλά και στις συναναστροφές σου και σε κοινούς γνωστούς μας μεμονομένα.

    ENGLISH VERSION:

    FROM YOUR SPECIFIC IP , YOUR USING VARIOUS NAMES TO WRITE SELECTIVELY THE ANSWERS YOUR GIVING. AT YOUR AGE YOU NEED PSYCHOLOGICAL HELP. ITS NOT MY RESPONSIBILITY TO TEACH ANYONE ENGLISH OR GREEK. BUT I DEFINETLY WONT TEACH THEM TO HIDE THEIR FACE THE WAY YOU DO.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Παιδιά, δεν ξέρω τι λέτε εσείς και γιατί τα βάζετε με τον Δημήτρη Ναυπλιώτη!!! Κάθε φορά που στέλνει ένα mail σε κάποιο blog ο άνθρωπος, πέφτετε όλοι να τον φάτε! Γιατί, ρε παιδιά; Τι σας έκανε; Τι θέλετε δηλαδή; Να μην ξαναγράψει τίποτα;
    Και δε μου λετε, τώρα με την οικονομική κρίση και τους υποτονικούς καιρούς που ζούμε, δε νομίζετε ότι έχουμε ανάγκη λίγο γέλιο; Αν σιωπήσει ο Δημήτρης, με ποιον θα γελάμε μετα, ε; Αφήστε τον τον άνθρωπο να σκάσει λίγο το χειλάκι μας... Αντε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή