Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Δημοσιεύματα για το Μοσχάτο σε μεγάλες εφημερίδες

Την τιμητική του είχε ο Δήμος Μοσχάτου - Ταύρου τις περασμένες μέρες στις εφημερίδες. Συγκεκριμένα, η πολιτική επικαιρότητα της περιοχής μας απασχόλησε τις εφημερίδες "Αυριανή" και "Παρόν". Ας δούμε τι έγραψαν οι εφημερίδες:


Αυριανή, στήλη "Ο Κλητήρας των Δημαρχείων" (Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου)

Μπορεί το αποτέλεσμα των πρόσφατων δημοτικών εκλογών να μην δικαίωσε τις προσδοκίες του, αλλά κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τον άμεσο και παρεμβατικό τρόπο που έχει ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στον Καλλικράτειο Δήμο Μοσχάτου - Ταύρου, Βασίλης Σπανάκης. Για δεύτερη φορά ήταν υποψήφιος Δήμαρχος σε έναν Δήμο που η κομματική παρουσία της Νέας Δημοκρατίας είναι ιδιαιτέρως αχνή. Ο Βασίλης όμως έχει καταφέρει να την αναδείξει σε ποσοστό 44.5%. Δεν διαφωνώ με την αξία και τις ικανότητες του νέου Δημάρχου Ανδρέα Ευθυμίου, αφού κατάφερε να εκλεγεί με 55.4%. Ο νέος δήμαρχος υπάλληλος της πολιτικής αεροπορίας εάν έχει διάθεση και πρόθεση να αξιοποιήσει την εμπειρία του Βασίλη Σπανάκη και των συνεργατών του, Πηνιώτη και Τριβυζάκη, είναι βέβαιο ότι το μέλλον της περιοχής θα είναι διαφορετικό εξαιτίας των πολλαπλών αναγκών που έχει και των άμεσων λύσεων που ζητά.

Πάντως ο νέος δήμαρχος έχει ιδιαίτερα πλούσιο βιογραφικό, γεγονός που το δίνει μεγάλη εμπειρία. Επίσης είναι εκλεγμένος στην εκτελεστική επιτροπή του περιβαλλοντολογικού συνδέσμου Αθήνας - Πειραιά, που τον αποτελούν 20 δήμοι.

Το Παρόν, στήλη "Ο Δαίμονας των Δημαρχείων" (Κυριακή, 9 Ιανουαρίου)

 Άνετα εξελέγη πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μοσχάτου ο επί σειρά ετών αντιδήμαρχος και πρώτος σε σταυρούς του πλειοψηφούντος συνδυασμού στις τελευταίες εκλογές, Θανάσης Ντερέκας. Τον νέο πρόεδρο δεν ψήφισαν μόνο οι σύμβουλοι του «αντάρτικου συνδυασμού» του ΠΑΣΟΚ, του Ι. Κρεμμύδα και του ΚΚΕ. Μετά την εκλογή του ο Θ. Ντερέκας, που είναι ιδιαίτερα αγαπητός στο Μοσχάτο και οι κάτοικοι τον εμπιστεύονται συνεχώς τα τελευταία χρόνια έχοντας μεγάλες προσδοκίες απ' αυτόν, δήλωσε:

«Τη σημερινή μου εκλογή στη θέση του προέδρου του ΔΣ την αντιλαμβάνομαι σαν θέση όχι μόνο ευθύνης απέναντί σας, αλλά πολύ περισσότερο σαν θέση πλουραλισμού των απόψεων δημοκρατικής έκφρασης και συμμετοχής.

Ο νέος δήμος μάς έχει όλους ανάγκη.

Ο καθένας από μας μπορεί και πρέπει να συμβάλει σ' αυτήν τη νέα πορεία.

Γιατί δεν μας περισσεύει κανείς.

Για όλους αυτούς τους λόγους σας καλώ, τον καθέναν από σας, όχι μόνο σε συλλογική διαβούλευση αλλά και σε ατομική, εάν αυτό κριθεί απαραίτητο και αναγκαίο.

Και προσωπικά δεσμεύομαι στο πλαίσιο των διατάξεων του νέου κώδικα να καταθέσω στο επόμενο χρονικό διάστημα συμπληρωματικές προτάσεις που θα μετατρέψουν τις συνεδριάσεις μας σε διαδικασίες κοινωνικής συμμετοχής, αποτελεσματικού και διαφανούς τρόπου λήψης των αποφάσεων».

3 σχόλια:

  1. Ανάλογα με τις γνωριμίες του καθένα,
    έχουμε και το σχετικό λιβανιστήρι.
    Αν κρίνουμε από το ποσοστό που
    παρουσιάζει η Μαυριανή και το
    πως βγαίνει τελικά αυτό, καλύτερα
    να μη τα δημοσίευες καθόλου.
    Παναγιώτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "...Βασιλάκη το 32% κατάφερες και το έκανες 19% κι απ' ότι βλέπω μπορείς να το κατεβάσεις ακόμη πιο χαμηλά..." Τάδε έφη Ταξιάρχης Παπαντώνης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι είναι αυτό; Τι θέλετε να μας πείτε; Θέλετε να είστε καλά με τις επιλογές σας. Α παρεμπιπτόντως το συγκεκριμένο έβγαζε το Θανάση όχι πρώτο σύμβουλο αλλά πρώτο σαν Δήμαρχο... τώρα όπως πριν μπορεί να λέει ότι θέλει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή