Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Έρευνες και συλλήψεις στον Ταύρο για τους Πυρήνες της Φωτιάς

Στο μικροσκόπιο της αστυνομίας έχουν μπει τα δεκάδες ευρήματα από τις κατοικίες στον Βύρωνα και τον Ταύρο (στη συμβολή των οδών Δήμητρος και Πλαστήρα), όπου πραγματοποίησε την Πέμπτη επιχείρηση η Αντιτρομοκρατική, συλλαμβάνοντας τέσσερα άτομα, για εμπρηστική επίθεση σε κτίριο της ΔΕΗ στη Θεσσαλονίκη. Η ΕΛ.ΑΣ. επιχειρεί τώρα να εντοπίσει πιθανές διασυνδέσεις των τεσσάρων με την οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς», καθώς θεωρεί ότι ανήκουν στον λεγόμενο «βραχίωνα της Θεσσαλονίκης».


Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αντιτρομοκρατική θεωρεί πως οι τέσσερις συληφθέντες βρίσκονταν στην Αθήνα, σχεδιάζοντας χτύπημα εν όψει της δίκης των κατηγορούμενων για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς», που αρχίζει τη Δευτέρα.

Για το λόγο αυτό, οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής εκτιμάται ότι θα συνεχιστούν και σήμερα, Παρασκευή.

Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, διαπιστώθηκε ότι τα σπίτια σε Βύρωνα και Ταύρο ενοικιάστηκαν με πλαστά στοιχεία ταυτότητας.

Από την έρευνα στην οικία του Βύρωνα βρέθηκε ένα καλάσνικοφ και ένα πιστόλι των 9 χιλ., 100 φυσίγγια των 7,62 χιλιοστών, 120 φυσίγγια των 9 χιλιοστών, τρεις φορητοί υπολογιστές, πέντε αποθηκευτικές μονάδες usb, δύο εξωτερικοί σκληροί δίσκοι, χειρόγραφες σημειώσεις, τέσσερα κινητά τηλέφωνα, 2 σφραγίδες, πλαστά και κλεμμένα δελτία ταυτότητας, κενά έντυπα φοιτητικών δελτίων ταυτότητας, ένας σιγαστήρας για καλάσνικοφ, πιστωτικές κάρτες, χρήματα, κλειδιά και σετ εργαλείων.

Όλα τα ευρήματα έχουν μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. προς εξέταση, για να διαπιστωθούν εάν υπάρχουν αξιοποιήσιμα στοιχεία.

Τα αποτελέσματα των βαλλιστικών εξετάσεων στο καλάσνικοφ και το πιστόλι δεν αποκλείεται να παραδοθούν ακόμη και εντός της ημέρας. Ζητούμενο είναι εάν έχουν χρησιμοποιηθεί σε κάποια τρομοκρατική ή άλλη εγκληματική ενέργεια. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τουλάχιστον το πιστόλι είναι καθαρό.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα ευρήματα, αναζητούνται οι κλήσεις που έχουν δεχθεί τα κινητά των τεσσάρων, εάν τα κλειδιά ανήκουν σε άλλες κατοικίες, εάν εχουν ενοικιαστεί διαμερίσματα ή άλλοι χώροι με πλαστά στοιχεία ταυτότητας, καθώς και κάθε πιθανή διασύνδεση με τρομοκρατική οργάνωση που μπορεί να προκύψει από τους υπολογιστές ή τις χειρόγραφες σημειώσεις.

Σε βάρος των τεσσάρων συλληφθέντων εκκρεμούσαν εντάλματα από τον 5ο ανακριτή Θεσσαλονίκης για συνέργεια σε εμπρηστική επίθεση στη ΔΕΗ Θεσσαλονίκης, στις 13 Οκτωβρίου του 2010. Για την υπόθεση αυτή είχε συλληφθεί ένας 19χρονος ο οποίος είχε προφυλακιστεί, ενώ την επόμενη ημέρα εκδόθηκαν τα εντάλματα για τους άλλους τέσσερις.

Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας δεν απέκλειαν το ενδεχόμενο στον ίδιο κύκλο υπόπτων με τους συλληφθέντες να ανήκουν μέλη του κλιμακίου της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» στη Θεσσαλονίκη, χωρίς όμως ως τώρα να έχουν βρεθεί σχετικά στοιχεία.

Τα συγκεκριμένα άτομα φέρεται να εντοπίστηκαν πριν από λίγες ημέρες ύστερα από αξιοποίηση στοιχείων, τα οποία προέκυψαν από συνομιλίες κάποιων εκ των συλληφθέντων πρόσφατα για συμμετοχή στην οργάνωση, καθώς και από παρακολουθήσεις που ακολούθησαν.

Η ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται σε αυξημένη ετοιμότητα εν όψει της δίκης που ξεκινά στις 17 Ιανουαρίου για τα προφυλακισμένα μέλη των «Πυρήνων», αλλά και των απειλών που διατυπώνονται στην τελευταία προκήρυξη, μετά τη βομβιστική επίθεση στο Διοικητικό Πρωτοδικείο, στις 29 Δεκεμβρίου.

Τα μέτρα ασφαλείας που θα ληφθούν στη δίκη αναμένεται να περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, 24ωρη επιτήρηση των οικιών των δικαστών και συνοδεία από αστυνομικούς από και προς το δικαστήριο.

(Πηγή: in.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου