Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Οι έλεγχοι για το κάπνισμα στο Μοσχάτο

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας "Πρώτο Θέμα" έκανε μια καταγραφή σχετικά με τους αντικαπνιστικούς ελέγχους που γίνονται σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας.

Στο Μοσχάτο, όπως αναφέρει η εφημερίδα, έχουν γίνει 10 έλεγχοι και δεν έχει κοπεί κάποιο πρόστιμό.

Για την υπόλοιπη Αττική, το άρθρο αναφέρει τα εξής:

Όλο το διάστημα της εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου οι έλεγχοι ήταν προσχηματικοί, ωστόσο τον περασμένο Δεκέμβριο η κατάσταση ξεπέρασε κάθε όριο.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι όλο τον μήνα στον δήμο Υμηττού έγιναν 2 (!) έλεγχοι σε χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος, ωστόσο δεν διαπιστώθηκε καμία παράβαση, και συνεπώς δεν καταλογίστηκε πρόστιμο!

Εννέα ελέγχους διενήργησαν οι αρμόδιοι υπάλληλοι του δήμου Κηφισιάς χωρίς πάλι κανένα αποτέλεσμα: σε καμία καφετέρια ή μπαρ που ήλεγξαν δεν υπήρχαν καπνιστές!

«Άκαπνοι» δήμοι βάσει των στοιχείων που απέστειλαν στο υπουργείο Υγείας ήταν επίσης εκείνοι του Αμαρουσίου, του Χαλανδρίου και του Αιγάλεω: 32, 25 και 12 έλεγχοι έγιναν αντιστοίχως τον μήνα Δεκέμβριο αλλά ουδέν μεμπτό διαπιστώθηκε σε ό,τι αφορά τη χρήση τσιγάρων. Συνεπώς καμία παράβαση, κανένα πρόστιμο.

Καπνιστές εντοπίστηκαν σε Νέα Σμύρνη, Αργυρούπολη και Μοσχάτο! Στη Νέα Σμύρνη έγιναν 11 έλεγχοι και βρέθηκαν 2 παραβάτες στους οποίους καταλογίστηκαν και πρόστιμα. Στην Αργυρούπολη έγιναν 16 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 7 παραβάσεις.

Υπερβάλλοντα ζήλο επέδειξαν ωστόσο οι αρμόδιοι του δήμου Βουλιαγμένης. Έκαναν 69 ελέγχους και διαπίστωσαν παραβάσεις του αντικαπνιστικού νόμου σε 15 περιπτώσεις καταλογίζοντας ισάριθμα πρόστιμα.

Για να διαβάσετε το πλήρες άρθρο, κάντε κλικ εδώ.

2 σχόλια:

  1. Κάποια στιγμή πρέπει εφαρμοστεί και ο νόμος.
    Αρκετά ανέχτηκαν και οι μή καπνιστές τον καπνό των καπνιζόντων.
    Δεν επιτρέπεται να τρώει ο άλλος το φαγητό του και ο θεριακλής στο διπλανό τραπέζι να του φυσά τον καπνό στο πρόσωπο...ας βγεί έξω να καπνίσει, ας καπνίσει στο σπίτι του ένα φορτηγό τσιγάρα!!!
    Και ας σταματήσει επιτέλους η κλάψα των καταστηματαρχών ότι έχει κόψει η κίνηση στα μαγαζιά τους λόγω της απαγόρευσης του τσιγάρου, ας σκεφτούν ότι έχουν πελάτες εξάλου και μη καπνιστές και καλό θάναι να τους σέβονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά τα λες φίλε "12.10", να είσαι σίγουρος όμως πως αν είχες μαγαζί, θα είχες διαφορετική γνώμη. Άντε τώρα να έχεις π.χ. καφετέρια, να σε υποχρεώνει το κράτος να ξοδευτείς για να κάνεις χώρους καπνιστών και μη καπνιστών, να χαλάς ένα σκασμό λεφτά, κι επειδή τον επόμενο χρόνο τους "κάπνισε" να αλλάζει ο νόμος και τελικώς να απαγορεύουν το κάπνισμα τελείως. Και να σου έρχονται οι παρέες 10-10 και να σε ρωτούν αν επιτρέπεται το κάπνισμα. Κι επειδή υπάρχει αυτός ο νόμος, να τους λες "οχι" και να σηκώνονται να φεύγουν κι εσύ να βαράς μύγες. Και την ίδια στιγμή να αφήνουν ανέγγιχτους τους μεγαλοκαρχαρίες με τα νυχτερινά κέντρα, τα καζίνο και κάποια άλλα επιλεκτικά μαγαζιά.

    Μέχρι ενός σημείου συμφωνώ. Κάτι πρέπει να γίνει με το τσιγάρο. Όχι όμως τώρα που τα μαγαζιά χολαίνουν. Το μέτρο θα περνούσε πολύ πιο εύκολα και θα γινόταν αποδεκτό σε μια περίοδο οικονομικής ευημερίας, με πολύ λιγότερα προβλήματα στο κεφάλι του κοσμάκη και τότε να είσαι σίγουρος πως πραγματικά οι συνθήκες θα ήταν τελείως διαφορετικές για να "κάτσει" το αντικαπνιστικό μέτρο.

    Μη βιαστείς να με κρίνεις ως κλαψο-καταστηματάρχη ούτε ως φανατικό θεριακλή, διότι δεν ανήκω σε καμία από τις δυο κατηγορίες. Κοινώς ούτε μαγαζί έχω ούτε έχω βάλει ποτέ τσιγάρο στο στόμα μου. Απλώς μου αρέσει να είμαι αντικειμενικός και όχι σπασικλας ΑΝΤΙπαθητικός ΑΝΤΙκαπνιστής. Μην τα βλέπουμε όλα όπως μας συμφέρει! ΕΛΕΟΣ πια με τη γκρίνια σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή