Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Επιστολή Ευθυμίου και για τον θόρυβο του ΗΣΑΠ

Εκτός από την επιστολή για την μετεγκατάσταση του Αστυνομικού Τμήματος Μοσχάτου στο κέντρο της πόλης, ο Δήμαρχος Μοσχάτου - Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, απέστειλε επιστολή προς τον Διευθύνων Σύμβουλο του ΗΣΑΠ, κ. Χαράλαμπο Αραπατσάκο, σχετικά με τον υπερβολικό θόρυβο των διερχόμενων συρμών του ΗΣΑΠ:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ
Μοσχάτο, 26/1/2011
Έδρα: Κοραή 36 & Αγ. Γερασίμου, Τ.Κ. 18345
Τηλ. Κέντρο: 213 20 19 600, FAX: 210 9416154

Αριθ. Πρωτ.: ………1548…………………..

ΠΡΟΣ:
Διευθύνοντα Σύμβουλο ΗΣΑΠ,
κύριο Χαράλαμπο Αραπατσάκο


ΘΕΜΑ: ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟΣ ΘΟΡΥΒΟΣ ΑΠΟ ΔΙΕΡΧΟΜΕΝΟΥΣ ΣΥΡΜΟΥΣ ΗΣΑΠ

Αγαπητέ σύμβουλε,

Όπως έχουμε ενημερώσει και στο παρελθόν, μετά την τοποθέτηση των νέων γραμμών του ΗΣΑΠ και στο σταθμό του Μοσχάτου με στόχο την μείωση του χρόνου διέλευσης των συρμών, έχει δημιουργηθεί ένα σημαντικό πρόβλημα στους κατοίκους των κοντινών οδών.

Ο θόρυβος που προκαλούν οι διερχόμενοι συρμοί έχει αυξηθεί σε τέτοιο σημείο, ώστε η διαβίωση των κατοίκων που μένουν κοντά στις γραμμές να γίνεται πλέον ανυπόφορη. Έχουν γίνει ήδη καταγγελίες στο Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου και έχουν συγκεντρωθεί υπογραφές διαμαρτυρίας από τους κατοίκους που δυσκολεύονται στην καθημερινότητά τους με την επιβάρυνση από την ηχορύπανση.

Παρακαλώ πολύ όπως εξετάσετε το όλο ζήτημα και προβείτε σε άμεσες ενέργειες που θα μπορέσουν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά την ένταση του θορύβου.

Περιμένω την άμεση ανταπόκρισή σας, αφού το θέμα είναι ιδιαίτερα σημαντικό.

Με εκτίμηση,

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ

Ανδρέας Γ. Ευθυμίου

3 σχόλια:

  1. Αντώνιος Π. Λιβάνιος27 Ιανουαρίου 2011 στις 10:52 μ.μ.

    Όταν έλεγα στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι, τα μηνύματα που έρχονταν από περιοχές, που έχουν ολοκληρωθεί τα έργα των γραμμών του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου, δεν περιορίζουν το θόρυβο αλλά τον μεγάλωσαν ενοχλητικότερα, οι υπεύθυνοι της τότε και σήμερα δημοτικής αρχής για την πρόληψη αυτών των φαινομένων, σφύριζαν αδιάφορα… σήμερα όμως δείχνουν όψιμο ενδιαφέρον!!! Τότε μου έλεγαν ότι κάνω αντιπολίτευση του Βασίλη.

    Η αναζήτηση φίλοι της δημοτικής αρχής και η όποια θεραπευτική λύση για μείωση του θορύβου, δεν θα γίνει ούτε με ευχές!!! Ούτε με επιστολές… . Θέλει χρήματα και μάλιστα πολλά!!! Ο ΗΣΑΠ που μπορεί να τα βάλει πρέπει να έχει ανταποδοτικά τέλη. Τι θα γίνει? Θα κάνουμε θεραπευτική αγωγή γεμίζοντας με ηχοπετάσματα.... όλο το Μοσχάτο!!!!!

    Η θεραπευτική αγωγή πλέον που θα μειώσει τον θόρυβο είναι μία και μόνη, θα εξυπηρετεί χιλιάδες ανθρώπων, θα δημιουργήσει διπλή ανάπλαση και ανάπτυξη στην περιοχή, περιβαλλοντικά και εμπορικά.

    Οι λύσεις όπως σας έλεγα και τότε, σας λέω και τώρα, πρέπει να είναι δημιουργικού και προληπτικού περιεχομένου, γιατί πάντα οι θεραπείες έχουν αμφίβολα αποτελέσματα και είναι συνήθως αντιαισθητικού περιεχομένου, όπως τα ηχοπετάσματα…….

    Τώρα τρέχετε για λύσεις… γιατί το ζητούν αυθορμήτως οι κάτοικοι της περιοχής με υπογραφές παρακαλώ!!!! Προχωρήσετε κύριοι γρήγορα στην μόνη λύση. Εκείνη που με καλαισθησία θα περιορίσει τον θόρυβο που δημιουργούν οι μεγάλες ταχύτητες του σιδηρόδρομου. Επαναφέρατε το θέμα της δημιουργίας σταθμού του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου μεταξύ Μοσχάτου και Καλλιθέας, η μικρή απόσταση θα περιορίσει τον θόρυβο καιθα αναπτύξει ισόρροπα την πόλη.

    Σημειώστε ότι το έργο των γραμμών δεν έχει συνολικά ολοκληρωθεί. Ακόμα δεν έχουν αναπτυχθεί οι προγραμματισμένες πολύ μεγαλύτερες ταχύτητες του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου.

    Σκεφθείτε τότε τι θα γίνει???

    Σε ευχαριστώ για την φιλοξενία.
    Αντώνιος Π. Λιβάνιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ο δήμαρχος μας ξεκίνησε τις επιστολές!!
    κρατηθείτε.....!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το πρόβλημα μπορεί να λυθεί με πολλούς τρόπους, αλλά υπάρχει μια λύση που μπορεί να εφαρμοστεί τώρα αμέσως και με μηδενικό κόστος.

    - Να γίνουν άμεσα μετρήσεις και να καταγραφεί η σχέση ταχύτητας και db εκπεμπόμενου θορύβου σε όλο το μήκος της επίμαχης διαδρομής.
    - Να μπει όριο ταχύτητας έτσι ώστε η ταχύτητα σε κανένα σημείο της διαδρομής να μην ξεπερνά το κρίσιμο όριο εκπομπής υπερβολικού θορύβου. Το όριο αυτό μπορεί να μειώνεται περαιτέρω για τις ώρες κοινής ησυχίας.
    - Να δοθεί στους περιοίκους η δυνατότητα να καταγγέλλουν πιθανούς παραβάτες μηχανοδηγούς.

    Όλα αυτά μπορούν να γίνουν σε δυο μέρες.
    Μελέτες για καλλίτερη και οριστική λύση μπορούν να γίνουν μετά με όλη την άνεση χρόνου.

    ΥΓ Το ίδιο σχόλιο το έγραψα στις 28 Ιανουαρίου 2011 4:30 μ.μ. σε επόμενο σχετικό άρθρο, αλλά εκεί χάθηκε ανάμεσα σε προσωπικές αντεγκλήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή