Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011

Η ομιλία του Θανάση Ντερέκα στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο

Όπως γράψαμε και πιο πριν, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μοσχάτου - Ταύρου εκλέχθηκε ο Θανάσης Ντερέκας. Ο ίδιος, μετά την εκλογή του, μίλησε στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης και ανέφερε τα εξής:

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΝΤΕΡΕΚΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 02/01/2011

Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι

Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς, όλους τους συναδέλφους, που σήμερα συμμετέχουν σ’ αυτήν την πρώτη συνεδρίαση του Δ.Σ. του νέου μας Δήμου.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους αυτούς που με στήριξαν με την ψήφο τους αλλά και όλους τους συναδέλφους που δεν επέλεξαν να με στηρίξουν.

Αγαπητοί συνάδελφοι,

στην αρχή της δεύτερης δεκαετίας του 21ου αιώνα ,έχουμε να αντιμετωπίσουμε την μεγάλη πρόκληση της πρώτης, ουσιαστικά, μεταρρύθμισης και αλλαγής του ελληνικού κράτους, μετά τον εμφύλιο πόλεμο. Την μεταρρύθμιση του Καλλικράτη.

Οι πολίτες έχουν εναποθέσει μεγάλες ελπίδες σ’ αυτό το εγχείρημα.

Απαιτούν από μας αποτελεσματικότητα, διαφάνεια, λογοδοσία και συμμετοχή.

Ειδικότερα σήμερα που η οικονομική κρίση έχει ήδη μετατραπεί σε κοινωνική και πολιτική, οφείλουμε να διαχειριστούμε την εξουσία που μας εμπιστεύτηκαν με τρόπο που θα απαλύνει τα συμπτώματα και τους κραδασμούς αυτής της κρίσης.

Οφείλουμε εμείς σήμερα, να εμπεδώσουμε την κοινωνική, οικιστική και αναπτυξιακή ενότητα, των δύο πρώην δήμων Μοσχάτου, Ταύρου μακριά από τοπικιστικές και άλλες αντιθέσεις.

Είμαστε εδώ για όλους!

Γι αυτούς τους λόγους, τη σημερινή μου εκλογή στη θέση του προέδρου του Δ.Σ., την αντιλαμβάνομαι σαν θέση, όχι μόνο ευθύνης απέναντί σας, αλλά πολύ περισσότερο σαν θέση, πλουραλισμού των απόψεων δημοκρατικής έκφρασης και συμμετοχής.

Ο νέος Δήμος μας έχει όλους ανάγκη.

Ο καθένας από μας, μπορεί και πρέπει να συμβάλει σ’ αυτή τη νέα πορεία.

Γιατί δεν μας περισσεύει κανείς.

Για όλους αυτούς του λόγους, σας καλώ, τον καθένα από σας, όχι μόνο σε συλλογική διαβούλευση, αλλά και σε ατομική, εάν αυτό κριθεί απαραίτητο και αναγκαίο.

Και προσωπικά δεσμεύομαι στα πλαίσια των διατάξεων του νέου κώδικα, να καταθέσω στο επόμενο χρονικό διάστημα, συμπληρωματικές προτάσεις που θα μετατρέψουν τις συνεδριάσεις μας σε διαδικασίες κοινωνικής συμμετοχής, αποτελεσματικού και διαφανούς τρόπου λήψης των αποφάσεων.

Μ’ αυτά τα λόγια εύχομαι σε όλους ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ. ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!

1 σχόλιο:

  1. Σε αυτόν που αντιμετωπίζει τον κόσμο λογικά, ο κόσμος ανταποκρίνεται λογικά. Η σχέση είναι αμοιβαία.
    Μπορούμε να βεβαιώσουμε κατηγορηματικά πως τίποτα σπουδαίο δεν έχει επιτευχθεί στον κόσμο χωρίς πάθος.
    Γκέοργκ Χέγκελ

    ΑπάντησηΔιαγραφή