Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Αλλαγή Προέδρου στο ΤΟ.ΣΥ.Ν. Μοσχάτου

Άλλαξε ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Νέων ύστερα από την απόφαση του μέχρι τώρα Προέδρου, Απόστολου Σιώκα, να παραιτηθεί. Η εκλογή του στην Δημοτική Κοινότητα Μοσχάτου στις πρόσφατες Δημοτικές εκλογές και η ανάληψη των καθηκόντων του Προέδρου στο συμβούλιό της ήταν ο λόγος που ο κ. Σιώκας παραιτήθηκε από την θέση του Προέδρου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει κάποιο ασυμβίβαστο στις δύο αυτές θέσεις, αλλά, όπως ο ίδιος δήλωσε, λόγοι προσωπικής και πολιτικής ηθικής τάξης που δεν συνάδουν με την τακτική της πολυθεσίας δεν του επιτρέπουν να παραμείνει ούτε απλό μέλος του ΤΟ.ΣΥ.Ν. Μοσχάτου.

Νέος Πρόεδρος του ΤΟ.ΣΥ.Ν. Μοσχάτου εκλέχθηκε ο μέχρι σήμερα Αντιπρόεδρος, Πολύδωρος Πατσουράκης συγκεντρώνοντας 5 ψήφους (και 2 λευκά), ενώ Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου εκλέχθηκε ο μαθητής λυκείου, Παναγιώτης Μαντζαβάς με 6 ψήφους (και 1 λευκό).

Το νέο Προεδρείο θα αναλάβει τις τύχες του ΤΟ.ΣΥ.Ν. το τελευταίο διάστημα της θητείας του, αφού το 2011 είναι προγραμματισμένες εκλογές σε όλη την Ελλάδα για τα Συμβούλια Νέων.

4 σχόλια:

  1. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟ ΣΤΟ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΙΣ ΔΥΟ ΑΥΤΕΣ ΘΕΣΕΙΣ???
    ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ.....???
    ΣΕ ΑΝΑΛΟΓΟ ΜΠΛΟΚ ΤΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ (ΖΟΥΜΕ ΜΟΣΧΑΤΟ)Ο ΚΥΡΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΛΕΕΙ: Ο Απόστολος Σιώκας έκανε αυτό που ήταν υποχρεωμένος τόσο νομικά όσο και ηθικά.
    ΑΡΑ ΜΗΠΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΝΟΜΟΙ???
    ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟ.ΣΥ.Ν (ΚΟΙΝΟΣ ΝΑ ΑΠΑΙΤΕΙΣ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ)ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ (ΩΣΤΕ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΕΙΣ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΛΗ , ΜΑΚΑΡΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΘΙΚΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΤΗΝ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ Ανώνυμε, 5:09 μ.μ.,

    Φυσικά και υπάρχουν νόμοι. Και είναι αρκετά εύκολο να βρούμε ένα νόμο, να τον διαβάσουμε και να τον καταλάβουμε.

    Νόμος 3443/06, Τοπικά Συμβούλια Νέων και άλλες διατάξεις:

    Άρθρο 5, παράγραφος 5:

    Οι ιδιότητες δημάρχου, προέδρου κοινότητας, νομάρχη, προέδρου συμβουλίου δημοτικού διαμερίσματος και προέδρου ή μέλους δημοτικού ή κοινοτικού ή νομαρχιακού συμβουλίου ή συμβουλίου δημοτικού διαμερίσματος είναι ασυμβίβαστες με την ιδιότητα μέλους του Συμβουλίου Νέων.

    Όπως βλέπεις, δεν αναφέρεται πουθενά η Δημοτική Κοινότητα και πώς θα μπορούσε, αφού ο νόμος του ΤΟΣΥΝ είναι του 2006, ενώ ο Καλλικράτης (στον οποίο επινοήθηκε η Δημοτική Κοινότητα) είναι νόμος του 2009 και ψηφίστηκε το 2010.

    Πρακτικά λοιπόν δεν υπάρχει καμία νομική υποχρέωση.

    Μήπως όμως υπάρχει κάποια εγκύκλιος ή κάποια ερμηνεία του νόμου;

    Επικοινώνησα με την Γ.Γ. Νέας Γενιάς, έγινε κουβέντα με τον Διευθυντή που ασχολείται με τα ΤΟΣΥΝ και η απάντηση που μου δόθηκε είναι ότι όχι, δεν υπάρχει καμία ερμηνεία του νόμου που να αφορά το συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας και τα ΤΟΣΥΝ.

    Πιθανότατα, αν ζητηθεί ερμηνεία, να υπάρξει ασυμβίβαστο. Για την ώρα όμως, δεν υπάρχει.

    Γι' αυτό θα πρέπει να εξάρουμε το γεγονός ότι ο Αποστόλης παραιτήθηκε, χωρίς να είναι νομικά υποχρεωμένος, υπακούοντας μόνο στην δική του ηθική υποχρέωση.

    Επίσης, θα περίμενα μεγαλύτερη προσοχή από τον κ. Παπανικολάου σε αυτά που γράφει, ειδικά από την στιγμή που, πλέον, είναι μέλος του ΤΟΣΥΝ και περισσότερη διάθεση για ενημέρωση σε θέματα που, πιθανώς, δεν γνωρίζει.

    Βασίλης Οικονόμου

    Μέλος ΤΟΣΥΝ Μοσχάτου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπραβο για την μεχρι τωρα πορεια του ΤΟΣΥΝ
    καλη δυναμη στον Πολυδωρο Πατσουρακη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή