Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Δύο Μοσχατιώτες "μάχονται" για την Eurovision

Ο φετινός ελληνικός τελικός για την ανάδειξη του τραγουδιού που θα εκπροσωπήσει την χώρα μας στην Eurovision έχει χρώμα... Μοσχατιώτικο! Από τις 6 συμμετοχές που θα διαγωνιστούν, οι 2 έχουν να κάνουμε την πόλη μας, αφού η Αντιγόνη Ψυχράμη θα είναι ερμηνεύτρια στο τραγούδι της, ενώ ο Δημήτρης Φάκος θα γράψει το τραγούδι των Τριημιτόνιο.

Αυτό έγινε γνωστό, ύστερα από το δελτίο τύπου που εξέδωσε η ΕΡΤ για το θέμα, το οποίο αναδημοσιεύουμε:

O 56ος Διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision θα πραγματοποιηθεί φέτος, στο Düsseldorf της Γερμανίας. Στις 10 και 12 Μαΐου θα διεξαχθούν οι ημιτελικοί και στις 14 Μαΐου 2011 ο τελικός.

Στη φετινή διοργάνωση θα συμμετάσχουν 43 χώρες -αριθμός ρεκόρ στην ιστορία του διαγωνισμού. Αξίζει να σημειωθεί ότι και η Ιταλία (RAI), επιστρέφει στη διοργάνωση, μετά από13 χρόνια απουσίας.

Η ΕΡΤ, στην κατεύθυνση ανάδειξης νέων πρωτοεμφανιζόμενων καλλιτεχνών μέσα από τον Διαγωνισμό Tραγουδιού της Eurovision -που είναι άλλωστε και η κρατούσα τάση σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες – αποδέχτηκε τη συμμετοχή των παρακάτω καλλιτεχνών και συγκροτημάτων στον Ελληνικό Τελικό, που θα πραγματοποιηθεί στο τέλος Φεβρουαρίου, υπό την αίρεση ότι το τραγούδι με το οποίο προτίθενται να διαγωνιστούν θα είναι αποδεκτό από την ΕΡΤ:

1. Από τη δισκογραφική εταιρεία SONY:

• To συγκρότημα «Κόκκινα Χαλιά»
• Τη Βαλάντω Τρύφωνος
• Tη Νίκκη Πόντε

2. Από τη δισκογραφική εταιρεία ΜΙΝΟS:

• Την Αντιγόνη Ψυχράμη
• Τον Λούκα Γιόρκα

3. Από τη δισκογραφική εταιρεία «7» ΕΓΕ:

• Το συγκρότημα «Τριημιτόνιο»

Η στήριξη μας στους δύο καλλιτέχνες του Μοσχάτου είναι δεδομένη, όπως και η ευχές μας κάποιος από αυτούς να είναι ο νικητής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου