Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Δράση Τώρα!: Ο προεκλογικός αγώνας πρέπει να είναι ισότιμος

Η Δημοτική Κίνηση Μοσχάτου - Ταύρου "Δράση, Τώρα!" με υποψήφιο Δήμαρχο τον Γρηγόρη Σωπάκη, μας απέστειλε δελτίο τύπου σχετικά με την διαπαραταξιακή σύσκεψη στον Δήμο Μοσχάτου. Το δημοσιεύουμε:

Τρίτη, 5 Οκτωβρίου 2010


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΙΣΟΤΙΜΟΣ


Την Παρασκευή 1η Οκτωβρίου λάβαμε πρόσκληση από τη Δημοτική Αρχή Μοσχάτου για σύσκεψη υποψηφίων δημάρχων ή εκπροσώπων τους τη Δευτέρα 4 Οκτωβρίου στις 10 πμ με θέμα τον καθορισμό του τρόπου χρήσης των χώρων που διατίθενται κατά την προεκλογική περίοδο στις δημοτικές παρατάξεις.

Αμέσως με επιστολή μας προς τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Παπαδόπουλο αλλά και προς όλους τους υποψηφίους Δημάρχους ζητήσαμε να αναβληθεί η συνάντηση της Δευτέρας και προτείναμε να γίνει απογευματινές ώρες ή Σαββατοκύριακο- όπως γίνεται σε πολλούς δήμους -για να μπορέσει να παραστεί εκπρόσωπος της δημοτικής μας κίνησης διότι σαν εργαζόμενοι δεν έχουμε δυνατότητα απουσίας από την εργασία μας τις εργάσιμες ημέρες και ώρες. Όλοι οι υποψήφιοι Δήμαρχοι θεώρησαν σωστό και δίκαιο το αίτημά μας και συμφώνησαν να ζητήσουν την αναβολή της σύσκεψης.

Τελικά η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα το πρωί ,με επιμονή της Δημοτικής αρχής Μοσχάτου και με τη συμμετοχή όλων των υποψηφίων Δημάρχων παρά τις διαβεβαιώσεις τους για το δίκαιο αίτημα της δημοτικής μας κίνησης .

Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της σύσκεψης, θέλουμε να τονίσουμε ότι για μας η συμμετοχή στα κοινά και η δυνατότητα έκφρασης γνώμης είναι δικαίωμα κάθε εργαζόμενου. Θεωρούμε ελάχιστη δημοκρατική υποχρέωση κάθε φορέα,, συλλογικότητας , διοίκησης, να εξασφαλίζει αυτό το δικαίωμα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση τόσο η δημοτική αρχή Μοσχάτου όσο και οι υποψήφιοι που παρευρέθηκαν στη σύσκεψη, απέδειξαν περίτρανα τη διάσταση λόγων και έργων τους !!!.

Επειδή σαν πολίτες αυτής της χώρας έχουμε ίσα δικαιώματα με όλους τους άλλους ως προς το «εκλέγεσθαι», δηλώνουμε πως θα διεκδικήσουμε ισότιμο προεκλογικό αγώνα και καλούμε τους κατοίκους του Μοσχάτου – Ταύρου να καταδικάσουν καθεστωτικές λογικές και πρακτικές.

Η πρότασή μας για μια άλλη δημοτική διοίκηση με δημοκρατία, διαφάνεια, με πρωταγωνιστή τον πολίτη και τις ανάγκες του, θα φτάσει σε κάθε κάτοικο αυτής της πόλης.

Για τη
ΔΡΑΣΗ ΤΩΡΑ!
Δημοτική κίνηση Μοσχάτου – Ταύρου

Γρηγόρης Σωπάκης
Υποψ. Δήμαρχος

1 σχόλιο:

  1. ΚΡΑΤΑ ΓΡΗΓΟΡΗ ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙΣ. ΕΙΣΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΕΦΤΙΑΞΕΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΑΞΕΙΣ. Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ. Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΑΡΝΗΘΗΚΕΣ ΣΥΜΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΑΝ ΕΠΙ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή