Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

E-mail του Στέφανου Μπιζάνη για το Πολιτιστικό Κέντρο

Ο αναγνώστης μας και πρώην δημοτικός σύμβουλος, Στέφανος Μπιζάνης, απέστειλε e-mail για τα χθεσινά (20/10) εγκαίνια του Πολιτιστικού Κέντρου:

ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΟΣΧΑΤΟΥ


Νοιώθω σήμερα έντονη την ανάγκη να εκφράσω την μεγάλη χαρά και ικανοποίηση μου για το γεγονός ότι το Πολιτιστικό Κέντρο Μοσχάτου άνοιξε τις πόρτες του.

Αναμφίβολα έρχεται να καλύψει ζωτικές ανάγκες της πόλης, σε όλα τα επίπεδα, μα κυρίως να δώσει στέγη και ώθηση στην καλλιτεχνική δημιουργία.

Τα όνειρα ορισμένων πρωτοπόρων, αλλά και οι προσπάθειες που καταβάλανε αρκετοί άνθρωποι, μέσα και έξω από τα εκάστοτε Δημοτικά Συμβούλια πήραν σάρκα και οστά.

Αυτό δεν θα γινόταν, αν κοινωνός στο όραμα δεν ήταν ο αποχωρών Δήμαρχος κ. Ταξιάρχης Παπαντώνης και κανείς - είτε φίλος, είτε αντίπαλος - δεν μπορεί να του αμφισβητήσει με διάφορα τερτίπια και εμπόδια το δικαίωμα να απολαύσει τα εγκαίνια του Κέντρου.

Λυπάμαι, μάλιστα, που λόγοι υγειάς με εμπόδισαν να παραβρεθώ στην σημερινή γιορτή.

Λυπάμαι ακόμη (καθώς κάνω μια γρήγορη μα ουσιαστική αναδρομή στα πρώτα δύσκολα, μα δημιουργικά βήματα) που ένας βασικός συνεργάτης και πιονέρος της υπόθεσης, ο Γιώργος Κουζούνης, ήταν σήμερα αναγκαστικά απών.
Παρά την άσχημη οικονομική συγκυρία, εύχομαι το Πολιτιστικό Κέντρο να αποτελέσει στέγη διαρκούς πνευματικής και καλλιτεχνικής δραστηριότητας και βασικό μέσον συμμετοχής και παρέμβασης στα σύγχρονα πολιτισμικά ρεύματα.

Στέφανος Ν. Μπιζάνης
παλιός Δημοτικός Σύμβουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου