Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Ποδηλατοπορεία διοργανώνει η Δράση, Τώρα!

Ποδηλατοπορεία διοργανώνει ο συνδυασμός Δράση Τώρα!, αύριο σε Μοσχάτο και Ταύρο. Η εκκίνηση θα γίνει στις 10 το πρωί στον ΗΣΑΠ Μοσχάτου και στις 10:30 στον ΗΣΑΠ Ταύρου.

17 σχόλια:

  1. Η ΜΑΥΡΙΛΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΦΩΤΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ. ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ ΓΕΜΙΣΑΝ ΜΕ ΧΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΑΠΟ 50 ΚΑΙ ΒΑΛΕ ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ΠΟΥ ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΞΑΝ "ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΥΣΗ ΚΑΛΩΔΙΩΝ", "ΠΑΡΚΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΠΑΡΑΛΙΑ" ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ........ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ..........

    "ΔΡΑΑΑΑΑΣΗ ΤΩΩΩΩΩΡΑ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΩΔΙΑ ... ΠΟΥ ΚΟΛΑΕΙ???????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φίλε 11:29

    Όποιος θέλει σήμερα να κάνει τον "ψαγμένο" ρίχνει και ένα "μνημόνιο" στην κουβέντα του, έτσι σκέτο.
    Είναι πολύ της μόδας, είναι "in" όπως το λένε σήμερα στα "ελληνικά".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Α,ρε μεγαλεία ο Καλλικράτης!
    Δίνει στους Δημάρχους την δυνατότητα μέχρι και το μνημόνιο να καταργήσουν...δεν το είχατε καταλάβει? Που να το ξερες Γιωργάκη, πως οι δήμαρχοι της Αθήνας θα ασκήσουν οικονομική πολιτική για λογαριασμό της χώρας και θα διώξουν το ΔΝΤ!!!
    Η έλλειψη σοαβρότητας, πειράζει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φίλοι μου
    τώρα με το Μνημόνιο και με την παραφιλολογία που αναπτύσσεται γύρω απ' αυτό θυμήθηκα μια ιστορία.

    Ήταν κάποτε τρεις αδελφοί που κληρονόμησαν ένα σπίτι στην εξοχή.
    Όταν πήγαν και το είδαν διαπίστωσαν ότι δεν ήταν όπως θα το ήθελαν.
    Με την πρώτη ματιά βρήκαν τα λάθη που έχει, τι δεν έχει, τι κακό έχει και τι ακόμα έπρεπε να έχει.
    Έλεγε ο ένας τα κακά που έβλεπε, πρόσθετε ο άλλος, συμπλήρωνε ο τρίτος, μαζεύτηκαν ένα βουνό ατέλειες και ελλείψεις.
    Πολύ γρήγορα συμφώνησαν ότι δεν τους ικανοποιεί και ότι πρέπει να το γκρεμίσουν με την πρόθεση να το ξαναχτίσουν αυτή τη φορά πιο σωστό και πιο καλό.

    Όταν άρχισαν να σχεδιάζουν το νέο σπίτι που θα φτιάξουν διαπίστωσαν ότι δεν μπορούσαν να συμφωνήσουν σε τίποτα. Ότι πρότεινε ο ένας δεν άρεσε στους άλλους.
    Αποτέλεσμα, τσακώθηκαν, βρίστηκαν, έφυγαν και σπίτι δεν ξαναφτιάχτηκε.

    Η αλληγορία είναι προφανής και τα συμπεράσματα δικά σας.

    ΥΓ Η ιστορία δεν συνυπολογίζει την υστεροβουλία, τον δόλο και το μικροκομματικό συμφέρον που περιπλέκουν αφάνταστα το πρόβλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Ο ΜΑΖΟΧΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΥΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ, Η ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΠΙΚΩΝ ΑΡΧΟΝΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΟΔΡΑΣΤΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΗΚΩΣΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ΜΑΖΙ-ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΡΗΚΑΜΕ ΟΛΟΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΡΟΥΣΦΕΤΙ-ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΑΓΑΜΕ-ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΗΡΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΠΑΞΙΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ Ή ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ-ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΡΓΟΜΙΣΘΟΙ-ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΣΠΡΑΞΑΜΕ ΟΛΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ

    Γ Ι Α Τ Ι Δ Ε Ν Ε Ι Μ Α Σ Τ Ε Ο Λ Ο Ι Ι Δ Ι Ο Ι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΦΙΛΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ,

    ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ Η ΛΕΞΗ "ΜΝΗΜΟΝΙΟ" ΣΑΣ ΚΑΘΕΤΕ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ ΟΧΙ ΤΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΙΟ ΒΟΛΙΚΟ ΝΑ ΤΟ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ. ΤΟ 1/10 ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΥΤΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΣΕ ΣΕ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ.
    ΩΡΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΤΕ! ΑΚΟΥΓΑΤΕ ΚΑΙ ΜΠΑΚΑΛΑΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΑΓΑΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΤΑΡΤΙΚΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗ ΠΙΣΙΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΦΙΛΕ 12:04

    ΕΨΑΞΑ ΠΟΛΥ ΝΑ ΒΡΩ ΣΤΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΣΟΥ ΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ. ΑΛΛΑ ΤΙΠΟΤΑ, "NOTHING" ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΣΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΕΙΡΑΖΕΙ, Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΟΜΩΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΠΤΙΚΗ.
    ΑΝ ΘΕΣΜΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΙΣΤΕΥΑΝ ΟΤΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΩΡΑ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ΓΥΨΟ.
    ΤΩΡΑ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙ Ο 1:14 ΠΟΥ ΚΟΛΑΕΙ ΓΥΨΟΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΟ. ΝΑ ΜΗ ΜΕ ΠΑΡΕΞΗΓΕΙ. ΜΕΓΑΛΩΝΩ ΚΑΙ ΤΑ ΜΠΕΡΔΕΥΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΘΥΜΙΟΣ ΔΟΥΣΜΑΝΟΠΟΥΛΟΣ27 Οκτωβρίου 2010 στις 12:08 μ.μ.

    ΦΙΛΕ 1:14 ΕΓΩ ΜΕΝΩ ΣΤΟΝ ΤΑΥΡΟ ΚΟΝΤΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ ΤΑ ΚΑΛΩΔΙΑ(ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ-ΕΛΑΙΩΝΑΣ), ΑΛΛΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΟΙ ΔΙΟΞΙΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΦΟΥΡΑΝΙΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ. ΑΡΑ ΣΕ ΑΦΟΡΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ.
    ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΕΜΕ ΛΟΙΠΟΝ: ΟΙ ΡΩΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΣΤΕΓΑΣΘΟΥΝ ΜΕ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΑΓΩΘΕΙ ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ (-500.000.000 ΕΥΡΩ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ) ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΒΡΕΘΟΥΝ.
    ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ (ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΑ «ΙΝ» ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΟΔΑ) ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ FAST TRACK ΕΚΤΑΣΕΩΝ ΦΙΛΕΤΟ ΟΠΩΣ Ο ΕΛΑΙΩΝΑΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΕΙ ΕΠΑΝΕΙΛΗΜΕΝΑ ΧΩΡΟΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΑΡΑ= ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕΙΣ ΤΟΝ ΔΗΜ. ΧΩΡΟ ΚΑΙ FAST TRACK ΤΟΝ ΔΙΝΕΙΣ ΣΤΟΝ ΒΩΒΟ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΕΙ ΤΣΙΜΕΝΤΟ.
    ΑΡΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΜΙΟ ΚΟΛΛΑΕΙ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
    ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΛΩΔΙΑ ΚΟΛΛΑΝΕ ΣΤΑ ΠΝΕΥΜΟΝΙΑ ΜΑΣ. ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΞΙΣΩΣΗ. ΤΥΧΑΙΟ? ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ. ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ «ΨΑΓΜΕΝΟ»? ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΦΑΝΩ ΑΛΛΑΖΟΝΙΚΟΣ ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ Θύμιο

    Σε γνωρίζω και σέβομαι τον Σωπάκη και όλους τους υποψηφίους του, αλλά εγώ πιστεύω ότι το μνημόνιο έφερε λεφτά την ώρα "μηδέν" και δεν έφαγε.
    Η εικόνα που καλλιεργείται στην κοινωνία ότι δήθεν υπήρχε ένα βουνό λεφτά και με το μνημόνιο φαγώθηκαν δεν με καλύπτει, κι αν ο ΓΑΠ προεκλογικά έλεγε ότι υπάρχουν λεφτά, προφανώς, υπολόγιζε μονοψήφιο έλλειμμα, όπως τον διαβεβαίωνε ο Κωστάκης (θυμήσου το 6% του ντιμπέιτ). Το εκ των υστέρων ευφυολόγημα ότι ο Προβόπουλος του το είχε ψιθυρίσει στο αφτί είναι φαιδρό και εντελώς απολιτικό. Σε κάθε περίπτωση ότι δινόταν ή ότι ήταν να δοθεί προερχόταν από δανεικά και οι "κουτόφραγκοι" καλώς ή κακώς έκλεισαν τις κάνουλες.
    Οι παλιές καλές μέρες που εμείς σφραγίζαμε έγγραφα και παράγαμε κολοκυθάκια αλλά οδηγούσαμε Μερσεντές και 4χ4 με 3 κινητά στην τσέπη παρήλθαν ανεπιστρεπτί. Όχι γιατί δεν τα θέλουμε, αλλά γιατί άλλα δανεικά κι αγύριστα στην Ελλάδα γιοκ!!!. (Μακάρι να τους ξαναπιάσουμε κορόιδα αλλά δεν το βλέπω).

    Το πρόβλημα με τα καλώδια και τους ΡΟΜΑ δεν είναι θέμα μεταστέγασης, είναι θέμα ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ που απαγορεύει την καύση καλωδίων, την διακίνηση και την αγοραπωλησία των προϊόντων της καύσης.
    Όταν λέμε μεταστέγαση ερχόμαστε σε αντίθεση με όλους τους άλλους δήμους που πιθανόν θα τους φορτωθούν και με τον δήμο της Αθήνας που δεν θέλει να χρεωθεί την μεταφορά του καρκίνου στα πνεμόνια άλλων. Για την μεταστέγαση εμείς σαν δήμος ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ, παρά μόνο να παγιδευτούμε σε διαμαρτυρίες χωρίς κοινωνικά ερείσματα.
    Επειδή δεν είμαι οπαδός των διαμαρτυριών αλλά της δράσης προτείνω να κινηθούμε μόνο δικαστικώς και να απαιτήσουμε από την αστυνομία να συλλαμβάνει αυτούς που μεταφέρουν και αυτούς που αγοράζουν τον χαλκό, 2-3 είναι.
    Οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας δεν ωφελεί να γίνονται στο "Π" όπου υπάρχει κόσμος, αλλά στην Πέτρου Ράλλη που γίνεται η διακίνηση του χαλκού ή μπροστά σ' αυτούς που τον αγοράζουν.
    Αλλιώς θα ανατροφοδοτούμε την αντιπολίτευση με την μπόχα και την μπόχα με την αντιπολίτευση για μικροκομματικά οφέλη.
    Πρέπει να αποφασίσουμε αν ενδιαφερόμαστε για κομματική δουλειά ή για τα πνεμόνια των παιδιών μας

    Νομοθεσία που απαγορεύει το κάψιμο των καλωδίων
    α) Η καύση πλαστικών σε υπαίθριο ή στεγασμένο χώρο απαγορεύεται, σύμφωνα με το άρθρο 3, παρ. 1, της ΚΥΑ 11535/93 (ΦΕΚ 328 Β).

    http://rapidshare.com/files/316762960/1535_93_FEK_328_B.pdf

    β) Επίσης με φυλάκιση τριών μηνών έως δύο έτη και χρηματική ποινή τιμωρείται όποιος προκαλεί ρύπανση ή υποβαθμίζει το περιβάλλον

    [ΝΟΜΟΣ: 1650/86 Για την προστασία του περιβάλλοντος (ΦΕΚ 160/Α/16-10-86) Άρθρο 28]

    http://rapidshare.com/files/316761788/legislation-1650-1986.pdf

    Ρίξε μια ματιά κι εδώ : http://www.facebook.com/group.php?gid=269570789275&ref=ts


    Ταυριώτης που αναπνέει κι αυτός το δηλητήριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Θυμιος ΔΟΥΣΜΑΝΟΠΟΥΛΟΣ27 Οκτωβρίου 2010 στις 3:15 μ.μ.

    Ταυριωτη, ευχαριστουμε για τα καλα λογια, προφανως και εγω σε γνωριζω, αρα καποια απο αυτα που αναφερεις θα τα εχουμε ξανασυζητηση. Για τα γενικα με το μνημόνιο.
    ΔΕΝ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ! ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ!!
    Ο Προβοπουλος αν ειναι αναξιόπιστος γιατι ειναι ακομη στη Θεση του?(και σημερα ακομη, τωρα που γραφω) δινει οδηγιες για περικοπες που αφορουν τις κοινωνικές παροχές
    Το ΠΑΣΟΚ ειχε προσχεδιασει την προσφυγη στο ΔΝΤ, απλως δεν το ειπε.Το χρεος το 2013 με το τελος? του μνημονιου θα ειναι 150% του ΑΕΠ η ανεργια οδευει προς το 1.000.000 και η υφεση θα ειναι -4% το χρονο. Τελος παντων ειναι μεγαλη συζητηση, αλλα αυτα που ανεφερα εγω ειναι συγκεκριμένα.
    1.Υπηρξαν κονδυλια απο την ΕΕ που προεβλεπαν την εγκατασταση των ΡΟΜΑ με ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ συνθήκες τα οποια δεν εχουν χρησιμοποιηθει ποτε.
    Παρακατω αποσπασμα απο τον Συνηγορο του πολίτη:
    «Προστασία της δημόσιας υγείας – Περιβαλλοντικές επιπτώσεις
    Ο ΣτΠ διερεύνησε αναφορά δημότη του Δήμου Ταύρου σχετικά με τις επιπτώσεις στο περιβάλλον και στη δημόσια υγεία από την καύση καλωδίων και τη συσσώρευση απορριμμάτων στον καταυλισμό των Ρομά στον Βοτανικό. Ο ΣτΠ επισήμανε για άλλη μια φορά την ανάγκη να βρεθεί κατάλληλος χώρος, είτε δημοτικός είτε άλλος, για την άμεση μετεγκατάσταση των Ρομά.

    Ο ΣτΠ, επίσης, πρότεινε:

    Να ληφθούν άμεσα συγκεκριμένα μέτρα για τη διασφάλιση της προστασίας της υγείας τόσο των Ρομά όσο και των περιοίκων, όπως είναι η τακτική αποκομιδή των απορριμμάτων του καταυλισμού, η τοποθέτηση κάδων και χημικών τουαλετών κ.λπ.
    Να συγκροτηθούν κλιμάκια από τον δήμο και τη Διεύθυνση Υγείας της ΝΑ Αθηνών που θα ενημερώνουν τους Ρομά για θέματα προστασίας της δημόσιας υγείας και τις βλαπτικές συνέπειες από την καύση των καλωδίων.
    Τέλος, ο ΣτΠ ζήτησε από τη ΝΑ Αθηνών να συνδράμει τον Δήμο Ταύρου στην πρωτοβουλία που ανέλαβε να σφραγίσει τις επιχειρήσεις πώλησης σιδήρου σε μορφή «σκραπ» (συλλογή και πώληση παλαιών σιδηρικών) που λειτουργούν παράνομα στον δήμο και εισηγήθηκε στον Δήμο Αθηναίων να ελέγξει και αυτός τη νομιμότητα αντίστοιχων επιχειρήσεων που λειτουργούν στα διοικητικά του όρια.»
    Επειδη μιλας για δραση, οι προσφυγες που αναφερει ο ΣτΠ εγιναν απο την επιτροπη κατοικων που προβαλε το θεμα και αντιμετωπιστηκε εντελως εχθρικα απο την δημοτικη αρχη, η οποια οταν στριμωχθηκε στα Δημοτικα συμβουλια και απο την δραση των κατοικων λειτουργησε μονο επικοινωνιακα. Συγκεντρωσης γινανε στην Π Ραλλη που την κλεισαμε οπως και την Πειραιώς και στο Δημοτικο συμβουλιο της Αθηνας και στο υπουργειο εσωτερικων κλπ.
    Τα σκραπατζιδικα η δημοτικη αρχή δεν τα κλεινει. Δεν εχουν αδεια εγκαταστασης σε περιοχη αμιγους κατοικιας και ομως συνεχιζουν να λειτουργουν.
    Συμφωνουμε να εφαρμοσθει ο νομος αλλα να εχουμε υποψιν οτι μιλαμε για ανθρ[ωπους και οχι «αντικειμενα».
    Εμεις δεν ειπαμε ποτε οτι το προβλημα, μπορει να το λυση ή ειναι, του Δημου Ταυρου. Αλλα αυτο ειναι πολυ διαφορετικο απο το να μην εχεις τον Δημο συμπαραστατη και ενα θεμα ζωης και θανατου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @ Θύμιο,
    ο ΣτΠ στην έκθεσή του αναφέρει κατά λέξη :
    ******************************************
    Προστασία της δημόσιας υγείας – Περιβαλλοντικές επιπτώσεις

    Ο ΣτΠ διερεύνησε αναφορά δημότη του Δήμου Ταύρου σχετικά με τις επιπτώσεις στο περιβάλλον και στη δημόσια υγεία από την καύση καλωδίων και τη συσσώρευση απορριμμάτων στον καταυλισμό των Ρομά στον Βοτανικό. Ο ΣτΠ επισήμανε για άλλη μια φορά την ανάγκη να βρεθεί κατάλληλος χώρος, είτε δημοτικός είτε άλλος, για την άμεση μετεγκατάσταση των Ρομά.

    Ο ΣτΠ, επίσης, πρότεινε:

    * Να ληφθούν άμεσα συγκεκριμένα μέτρα για τη διασφάλιση της προστασίας της υγείας τόσο των Ρομά όσο και των περιοίκων, όπως είναι η τακτική αποκομιδή των απορριμμάτων του καταυλισμού, η τοποθέτηση κάδων και χημικών τουαλετών κ.λπ.
    * Να συγκροτηθούν κλιμάκια από τον δήμο και τη Διεύθυνση Υγείας της ΝΑ Αθηνών που θα ενημερώνουν τους Ρομά για θέματα προστασίας της δημόσιας υγείας και τις βλαπτικές συνέπειες από την καύση των καλωδίων.

    Τέλος, ο ΣτΠ ζήτησε από τη ΝΑ Αθηνών να συνδράμει τον Δήμο Ταύρου στην πρωτοβουλία που ανέλαβε να σφραγίσει τις επιχειρήσεις πώλησης σιδήρου σε μορφή «σκραπ» (συλλογή και πώληση παλαιών σιδηρικών) που λειτουργούν παράνομα στον δήμο και εισηγήθηκε στον Δήμο Αθηναίων να ελέγξει και αυτός τη νομιμότητα αντίστοιχων επιχειρήσεων που λειτουργούν στα διοικητικά του όρια.
    ***********************************************

    Σαφέστατα για τον ΣτΠ αντιμετωπίζονται ισοδύναμα οι "...επιπτώσεις στο περιβάλλον και στη δημόσια υγεία από την καύση καλωδίων και τη συσσώρευση απορριμμάτων στον καταυλισμό των Ρομά στον Βοτανικό."
    Σε άλλη μεριά η έκθεση του ΣτΠ λέει : "...Να παρασχεθούν εναλλακτικοί πόροι διαβίωσης ώστε να αποτραπούν, κατά το δυνατόν, παράνομες και επιβλαβείς για όλους δραστηριότητες βιοπορισμού". Πρόσεξε αυτό το "...κατά το δυνατό...".
    Ιεραρχώντας τις ανάγκες σύμφωνα με το δικό μου αξιακό σύστημα (και πιστεύω όλων μας) σε πρώτη μοίρα βάζω την υγεία των παιδιών μου και το πρώτο πράγμα που με ενδιαφέρει είναι η οριστική παύση των καύσεων.

    Στις τελευταίες γραμμές όμως ο ΣτΠ πετά πίσω, σε μας, το μπαλάκι και αναφέρει ότι πρέπει να σφραγιστούν οι "...επιχειρήσεις πώλησης σιδήρου σε μορφή «σκραπ» (συλλογή και πώληση παλαιών σιδηρικών) που λειτουργούν παράνομα στον δήμο".
    Σε αυτή την κατεύθυνση ποιες ενέργειες έχουν γίνει;
    Υπάρχει λίστα των παράνομων "σκραπάδικων" και πρόγραμμα κινητοποιήσεων για να πειθαναγκαστούν σε πρώτη φάση να σταματήσουν να αγοράζουν τα παράνομα προϊόντα καύσης και μετά να σφραγιστούν;
    Υπάρχει γενικά κάποια δράση προς αυτή την κατεύθυνση;
    Ενημέρωσέ μας σε παρακαλώ.

    ΥΓ Έχει ανοίξει σε άλλο blog ίδιος διάλογος με τον συνυποψήφιό σου Γιώργο Λ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΦΙΛΕ ΤΑΥΡΙΩΤΗ

    (1) ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΙΣΤΑ ΓΙΑ ΤΑ SCRAP Η ΟΠΟΙΑ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ "ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ" ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΑΥΤΟΥ ΠΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΑΥΡΟΥ (ΡΕΝΤΗ, ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ Κ.Λ.Π.)
    (2)ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΝΑΠΤΥΧΘΗΚΑΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΕΣ. ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΟΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ (ΔΗΜΟΙ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΣΤΠ, ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ, ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ) ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΩΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΑΠΑΡΑΔΕΧΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΤΑΝ ΩΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ (ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΤΑ ΚΑΜΕΝΑ ΚΑΛΩΔΙΑ ΕΩΣ 5€ ΤΟ ΚΙΛΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΛΗΜΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ 1€. ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΔΙΑΠΛΗΚΤΙΣΤΗΚΑΝ ΚΑΤΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΠΙΘΑΝΟΥΣ ΕΠ/ΤΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΗΘΗΚΕ Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Η ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ.
    (3)ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΙΕΣΕΙΣ ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΣΩΠΑΚΗ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΑΥΡΟΥ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΣΦΡΑΓΙΣΕ ΟΛΑ ΤΑ SCRAP TOY ΔΗΜΟΥ ΤΑΥΡΟΥ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΒΕΒΑΙΑ ΗΤΑΝ ΟΛΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ. ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΙ ΝΟΜΙΚΟΙ ΧΕΙΡΙΣΜΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΑΥΡΟΥ ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΑΝ ΤΟΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΚΑΤΑΦΥΓΟΥΝ ΣΤΟ ΣΤΕ, ΝΑ ΑΠΟΣΦΡΑΓΙΣΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΠΡΟΣΩΡΙΝΕΣ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΠΟΥ ΣΦΡΑΓΙΣΘΗΚΕ ΟΡΙΣΤΙΚΑ. ΒΕΒΑΙΑ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΕΡΕΙΣΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΜΕΡΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΦΙΛΕ ΤΑΥΡΙΩΤΗ

    ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ;
    ΠΡΙΝ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ Η ΣΧΕΤΙΚΗ ΛΙΣΤΑ ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗ ΤΩΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ. ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΨΙΕΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ. ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΑΝΤΡΕΣ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΕΝΗΜΕΡΩΝΩ ΤΟ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗ ΜΟΥ ΟΤΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΡΙΑ ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣτΠ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΕΚΥΨΑΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΥΣΗΣ ΚΑΛΩΔΙΩΝ.
    ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΠΟΥ ΘΕΤΕΙ Ο ΣτΠ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΠΙΤΕΥΧΘΟΥΝ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ (ΟΧΙ ΟΛΟΙ) ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Έχουμε το ίδιο πρόβλημα στη Ρόδο.
    ε καταυλισμό/ους των Ρομά καίνε συνέχεια καλώδια/πλαστικά.
    Έχουμε κάνει κάτι αντίστοιχο με σας. 4-5 κάτοικοι έχουν μπει μπροστά με υποστήριξη εκατοντάδων κατοίκων.
    Έχουμε φτιάξει την ομάδα “ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΥΣΗ ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ” στο facebook με 1000+ μέλη.
    Έχουν μαζευτεί πολλές εκατοντάδες υπογραφές. Έγινε συνάντησε με Δήμαρχο, Νομάρχη, Περιφερειάρχη, Αστυνομικό διευθυντή, Εισαγγελέα.
    Ήρθαμε σε επαφή με βουλευτές και έγινε ερώτηση στη βουλή, Η νομαρχία (με πιέσεις μας) έστειλε τον κατά το νόμο αρμόδιο κλιμάκιο ελέγχου περιβάλλοντος και έκανε επίσημα αυτοψία. Στάλθηκαν δείγματα από το γάλα αγελάδων που έβοσκαν σε γειτονική περιοχή στο Δημόκριτο και μετρήθηκαν για διοξίνη. Επίσημα βρέθηκε διοξίνη στο εν λόγω γάλα. Ο εισαγγελέας ( (με πιέσεις μας) έστειλε γραπτή εντολή στην Πυροσβεστική & στην Αστυνομία να προχωρούν στην αυτόφωρη διαδικασία σε όσους καίνε καλώδια/πλαστικά. Ήρθε στο νησί η κ Μαργαρίτα Καραβασίλη Ειδική Γραμματέας Επιθεώρησης Περιβάλλοντος & Ενέργειας (μετά από καταγγελίες κατοίκων) και ενημερώθηκε για το πρόβλημα.
    Έχουμε μαζέψει νόμους, διεθνείς έρευνες σχετικά με το καύσιμο καλωδίων και παραγωγή διοξίνης κλπ.
    Το πρόβλημα υπάρχει σε όλη την επικράτεια και απαιτεί συνολική λύση. Πιστεύω ότι θα ήταν εποικοδομητική η συνεργασία μας.
    Ιστοσελίδα:
    http://www.toxicrhodes.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή