Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

Ο λόγος του Ανδρέα Ευθυμίου στα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου

Διαβάστε το πλήρες κείμενο του λόγου του Ανδρέα Ευθυμίου, στα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου στο Μοσχάτο, την Τρίτη 5 Οκτωβρίου (για να δείτε το πλήρες κείμενο κάντε κλικ στο ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο τέλος της ανάρτησης):


5 Οκτωβρίου 2010

Αγαπητοί συμπολίτες,

Κάτοικοι του Μοσχάτου,
Δημότες του νέου Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου
Αγαπητές φίλες και φίλοι καλησπέρα σας,

Νοιώθω χαρά γιατί είσαστε εδώ απόψε πολλοί, πάρα πολλοί,
τόσο πολλοί που οι ευθύνες μου πολλαπλασιάζονται, εδώ μπροστά στο εκλογικό κέντρο του Συνδυασμού μας «Μοσχάτο-Ταύρος, Ανθρώπινη Πόλη-Σύγχρονος Δήμος».

Νοιώθω την ανάγκη να σας χαιρετήσω έναν έναν, μία μία, που με τιμάτε απόψε με την παρουσία σας.

Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου.

  • Είναι κοντά μας: Εκπρόσωποι συλλόγων, σωματείων και φορέων του Μοσχάτου,
  • είναι κοντά μας: δάσκαλοι και καθηγητές από τα σχολεία της πόλης μας,
  • είναι κοντά μας: άνθρωποι που ενεργοποιούνται στο χώρο του πολιτισμού και του αθλητισμού,
  • είναι κοντά μας: ενεργοί πολίτες της τοπικής κοινωνίας,
  • είναι κοντά μας: φίλοι και συναγωνιστές από τα παλιά αλλά και από πιο πρόσφατους αγώνες,
  • είναι κοντά μας: συνάδελφοι δημοτικοί σύμβουλοι από το Μοσχάτο και τον Ταύρο.
  • Είναι κοντά μας πρώην σύμβουλοι του Μοσχάτου αλλά πάντα φίλοι και μαζί σε κοινούς αγώνες και πρώην Δημοτικοί Σύμβουλοι του Ταύρου.
  • Είναι κοντά μας ο Δήμαρχος της πόλης, ο Ταξιάρχης ο Παπαντώνης που τον ευχαριστώ και πάλι για τη σημερινή του παρουσία και την υποστήριξη που παρέχει στο συνδυασμό μας.

Φίλες και φίλοι,

Βρισκόμαστε σε συνθήκες βαθιάς οικονομικής, πολιτικής, κοινωνικής και περιβαλλοντικής κρίσης.

Πρέπει να δημιουργήσουμε ένα νέο σύστημα αξιών και ανάπτυξης.
Ένα σύστημα ανάπτυξης με κέντρο τον άνθρωπο, την αξιοκρατία και το σεβασμό στο περιβάλλον. Πιστεύω ότι ανήκει και σε εμάς, σε εμάς που κινητοποιούμαστε σε τοπικό επίπεδο να απαντήσουμε στην κρίση με θάρρος, ουσιαστικές προτάσεις και αποτελεσματικές παρεμβάσεις.

Αγαπητοί συμπολίτες,

Σε ένα περίπου μήνα έχουμε εκλογές. Οι εκλογές της 7ης Νοεμβρίου είναι οι κρισιμότερες εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης από την μεταπολίτευση και μετά. Με τον Καλλικράτη συντελείται η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση που έχει γίνει ποτέ στην χώρα μας. Μας δίνεται μια μοναδική ευκαιρία να δημιουργήσουμε δήμους ισχυρούς, αυτόνομους διοικητικά και οικονομικά. Δήμους οι οποίοι δεν θα να εξαρτώνται από τις εκάστοτε κυβερνήσεις.

Σε αυτήν τη νέα πρόκληση πρέπει να φανούμε συνεπείς. Χρειάζεται όραμα, σχέδιο, τόλμη και επιμονή. Χρειάζονται σταθερά και υπεύθυνα βήματα και κυρίως χρειάζεται προσήλωση στον κοινό σκοπό, να κάνουμε την πόλη μας μια ανθρώπινη πόλη , τον δήμο μας ένα σύγχρονο δήμο.

Δεν έχουμε το δικαίωμα αλλά ούτε και τα περιθώρια να αποτύχουμε. Αν η εφαρμογή του Καλλικράτη αποτύχει θα έχει τραγικές συνέπειες στην ελληνική κοινωνία και τη βασική ευθύνη θα την έχουμε όλες οι δυνάμεις της αυτοδιοίκησης. Δεν θα πρέπει να δώσουμε την ευκαιρία στις δυνάμεις εκείνες που εκφράζουν την αδράνεια, την αδιαφορία και τον συντηρητισμό να πειραματιστούν με το μέλλον της πόλης μας.

Στους νέους Δήμους παραχωρούνται καινούργιες αρμοδιότητες όπως:

  • Η Καταπολέμηση κοινωνικού αποκλεισμού
  • Η πρόνοια και η προστασία της δημόσιας υγείας
  • Η Προστασία παιδικής και τρίτης ηλικίας
  • Η ανέγερση σχολικών κτιρίων
  • Η Ένταξη των μεταναστών
  • Οι Πολεοδομικές εφαρμογές
  • Οι Λαϊκές αγορές
  • Ο έλεγχος και η αδειοδότηση πολλών τοπικών, οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων
  • Η Πολιτική προστασία

Παράλληλα δημιουργείται:

ο νέος ψηφιακός Δήμος με την δημιουργία των e-ΚΕΠ, με την κάρτα του Δημότη και την αυτόματη εξυπηρέτηση ενώ θεσπίζεται και η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση.
Δημιουργούνται νέοι θεσμοί όπως η διοικητική βοήθεια στο σπίτι, ενώ είναι υποχρεωτική η ανάρτηση στο Διαδίκτυο όλων των πράξεων και Αποφάσεων των οργάνων των ΟΤΑ. Με αυτό τον τρόπο εμπεδώνεται η διαφάνεια, η αξιοπιστία και ο έλεγχος από τον κάθε πολίτη.

Επίσης, ισχυροποιείται η Δημαρχιακή Διακυβέρνηση με το Συμβούλιο Διαβούλευσης (Δήμαρχος, επικεφαλής παρατάξεων, πολίτες, ΜΚΟ, εργαζόμενοι και επαγγελματικοί σύλλογοι).

Θεσπίζεται ο Συνήγορος του Δημότη και της επιχείρησης για την προστασία του πολίτη από τις αυθαιρεσίες της διοίκησης.

Για όλες τις παραπάνω νέες αρμοδιότητες απαιτείται εμείς, οι δυνάμεις της αυτοδιοίκησης, να διεκδικήσουμε τους ανάλογους πόρους. Εκείνους τους πόρους που προβλέπονται ώστε να υποστηριχθούν ουσιαστικά οι νέοι αυτοί τομείς δραστηριότητας.

Διατηρούμε τις υπάρχουσες κτιριακές δημαρχιακές υποδομές ως κέντρα συνολικής εξυπηρέτησης σε τοπικό επίπεδο. Στόχος μας η ενίσχυση της εγγύτητας προς τον πολίτη, η διατήρηση και ενδυνάμωση της αξιοπιστίας του θεσμού. Έτσι μόνον οι Δήμοι θα αποτελέσουν τις τοπικές κυβερνήσεις στο χώρο τους, ένα όραμα για όλους εμάς που επιλέξαμε να ασχοληθούμε με τις τοπικές υποθέσεις, όχι σαν σκαλοπάτι για κεντρικές πολιτικές καριέρες αλλά γιατί αγαπάμε την πόλη μας και τους κατοίκους της.

Φίλες και φίλοι,

Οι εκλογές θα αφορούν πλέον τον ενιαίο Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου.
Ένα νέο Δήμο που προέρχεται από την συνένωση δύο ιστορικών Δήμων της Αττικής. Δύο περιοχές που υποδέχθηκαν πρόσφυγες των αλησμόνητων πατρίδων και που έδωσαν το δικό του στίγμα στην εξέλιξη και την πρόοδο της περιοχής τους.

Δημιουργείται ένας νέος Δήμος με μοναδικά χαρακτηριστικά. Είναι ο Δήμος που ενώνει την πρωτεύουσα της χώρας με το μεγαλύτερο λιμάνι της, μέσω της ιστορικότερης οδού, της οδού Πειραιώς.

Ένας Δήμος που το Νότιο σύνορο είναι στην θάλασσα με μία παραλιακή έκταση μοναδικής ομορφιάς. Το βόρειο σύνορο βρίσκεται στον ιστορικό ελαιώνα και στην οδό Π. Ράλλη.

Και θέλω να δεσμευθώ δημόσια σε εσάς, απόψε εδώ, σε πέντε στρατηγικές κατευθύνσεις που έχει το πρόγραμμά μας.

Παρουσιάζουμε μας τις προτάσεις μας και μιλάμε επί της ουσίας, για την πόλη μας για το νέο Δήμο, για το πως μπορούμε να την δούμε ομορφότερη.
Η παράταξή μας «Μοσχάτο-Ταύρος, Ανθρώπινη Πόλη-Σύγχρονος Δήμος», μέσα από τις 5 στρατηγικές κατευθύνσεις που έχει ήδη γνωστοποιήσει και τους επιμέρους στόχους της, είναι έτοιμη να εργαστεί σκληρά για να επιτύχει στο όραμά της για το Νέο Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου.

Πρώτος στρατηγικός στόχος

Ο νέος Δήμος μας, πρέπει να αναπτύξει ακόμη περισσότερο τα δίκτυα κοινωνικής φροντίδας και προστασίας, κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης, ιδιαίτερα για τις ευπαθείς ομάδες.

Ευπαθείς ομάδες που είτε έχουν οδηγηθεί στον κοινωνικό αποκλεισμό,
είτε αφορούν άτομα με ειδικές ανάγκες που χρειάζονται στήριξη,
είτε ομάδες μεταναστών που δοκιμάζονται στην ανέχεια και την εκμετάλλευση.

Βασικός μας στόχος αποτελεί:

η ενδυνάμωση των υπηρεσιών ενημέρωσης, των δομών επανακατάρτισης ανέργων και εύρεσης εργασίας.

Επίσης, η ουσιαστικότερη υποστήριξη της Γ’ ηλικίας και η ίδρυση βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών.

Σε αυτές τις δύσκολες εποχές, η προστασία και η υποστήριξη των οικονομικά ασθενέστερων τίθεται σε πρώτη προτεραιότητα, γι αυτό και υπάρχει μέριμνα για τη στήριξη της πρωτοβάθμιας περίθαλψης και της υγείας.
Εκπονούμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα με ρεαλισμό και εφικτούς στόχους.

Δεύτερος στρατηγικός στόχος

Η ποιότητα και η εξυπηρέτηση στην καθημερινότητα του πολίτη είναι ο δεύτερος σημαντικός τομέας στον οποίο επικεντρωνόμαστε:

Οι ελεύθεροι δημόσιοι χώροι ανοικτής πρόσβασης και το πράσινο, αποκτούν πρωταρχικό μέλημα στο σχεδιασμό μας.

Χρειαζόμαστε περισσότερους ποδηλατοδρόμους και χώρους περιπάτου, περισσότερες και πιο σύγχρονες παιδικές χαρές.

Τασσόμαστε υπέρ της διαφάνειας, της ανοικτής διαβούλευσης και της λογοδοσίας γιατί ο σύγχρονος πολίτης πρέπει να είναι πάνω από όλα ενημερωμένος.

Συνεργαζόμαστε στενά με τα κινήματα πόλης, με τους τοπικούς συλλόγους και τα σωματεία της περιοχής, τις οργανώσεις και τα δίκτυα εθελοντικής συμμετοχής και δράσης.

Έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις της πόλης, αυτό που θα μπορούσαμε να ονομάσουμε σαν το κρίσιμο τοπικό ανθρώπινο αποθεματικό.

Η έκφραση των συλλογικών αναγκών μέσα από το δημόσιο χώρο χρειάζεται αναδιάταξη και όχι την πλήρη απαξίωση.

Τρίτος στρατηγικός στόχος

Η σύγχρονη διοίκηση και η αποτελεσματική διαχείριση του νέου Δήμου αποτελεί μία από τις πλέον σημαντικές προϋποθέσεις που θα εξασφαλίσουμε προκειμένου να δημιουργήσουμε ένα ισχυρό Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου.

Ο νέος Δήμος θα διαθέτει σύγχρονο οργανόγραμμα και θα παρέχει πιστοποιημένες και ποιοτικές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, με γνώμονα τη χρηστή διαχείριση και τη διαφάνεια.

Επιβάλλουμε τον προληπτικό έλεγχο στο Δήμο και στα Νομικά Πρόσωπα, την ισονομία και την αξιοκρατία χωρίς διακρίσεις και εξαιρέσεις.

Έχουμε σχέδιο για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του νέου Δήμου και σε συνεργασίες για εναλλακτικές μορφές χρηματοδότησης.

Όλα όσα σας ανέπτυξα έχουν ακόμη μία βασική προϋπόθεση: Την ουσιαστική συμμετοχή των εργαζομένων στην πρόοδο του νέου Δήμου. Δεν χρειαζόμαστε στο νέο Δήμο ένα σκληρό μηχανισμό. Χρειαζόμαστε σύγχρονη δομή, καινοτόμα διάρθρωση και αποτελεσματική εσωτερική λειτουργία που να μπορεί να παράγει πιστοποιημένες υπηρεσίες υψηλού επιπέδου.

Οι εργαζόμενοι του νέου Δήμου μέσα από το νέο οργανισμό εσωτερικής υπηρεσίας, θα συμβάλλουν στο σχεδιασμό και την υλοποίηση της στρατηγικής και των επιμέρους πολιτικών μας.

Θα είμαστε πάντα δίπλα στο προσωπικό, στους εργαζόμενους του νέου Δήμου.

Θα διοικήσουμε το νέο Δήμο αξιοποιώντας όλο το απαραίτητο θεσμικό οπλοστάσιο για αξιοκρατία και διαφάνεια μέχρι και το τελευταίο ευρώ των Δημοτών μας. Έτσι, λοιπόν:

Η διοίκηση του Δήμου θα διεξάγεται σε ορθολογικά πλαίσια αλλά και με ευαισθησία, κοντά στις ανάγκες του κάθε εργαζόμενου. Οι πολιτικές μας θα είναι αξιοκρατικές και αξιόπιστες και δεν θα κάνουν εξαίρεση σε κανένα.

Τέταρτος στόχος

Ο νέος δήμος Μοσχάτου-Ταύρου υποστηρίζει με συγκεκριμένες ενέργειες την προστασία του περιβάλλοντος και τις ήπιες μορφές ανάπτυξης.

Σχεδιάζουμε σημαντικές πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση διαμόρφωσης περιβαλλοντικής συνείδησης.

Η περιβαλλοντική πολιτική είναι πολιτική που διαπερνά όλους τους τομείς δράσης της δημοτικής αρχής. Παλεύουμε για μια πόλη που θα σέβεται και θα προστατεύει το περιβάλλον και θα ζει αρμονικά με αυτό.

Επιδιώκουμε τη βιώσιμη ανάπτυξη γιατί:

Η βιώσιμη ανάπτυξη εξασφαλίζει την ποιότητα ζωής, την πολιτιστική ανάπτυξη, την προστασία του περιβάλλοντος, την κοινωνική φροντίδα, και πάνω από όλα τον αγώνα για τον πολιτισμό της καθημερινότητας.

Βιώσιμη ανάπτυξη σημαίνει ολοκληρωμένη κοινωνική, οικονομική, πολιτιστική και περιβαλλοντική ανάπτυξη που να στηρίζεται στην αξιοποίηση όλων των πόρων και του ανθρώπινου δυναμικού μιας πόλης.

Η βιώσιμη ανάπτυξη είναι δυνατόν να επέλθει μόνο με τη δίκαιη αναδιανομή του παραγόμενου πλούτου καθώς ο πολυτιμότερος πόρος είναι ο ίδιος ο άνθρωπος.

Στο προγραμματισμό μας είναι η αξιοποίηση ελεύθερων χώρων πρασίνου οι οποίοι θα είναι ανοιχτοί στους πολίτες,
o η ενίσχυση της εμπορικής και οικονομικής ζωής της περιοχής,
o η απομάκρυνση ρυπογόνων και επικίνδυνων για την υγεία δραστηριοτήτων,
o η αποτελεσματικότητα στην καθαριότητα,
o η διεύρυνση των συστημάτων ανακύκλωσης και η αξιοποίηση εναλλακτικών πηγών ενέργειας.

Οι τρεις κρίσιμοι πόλοι που θα καθορίσουν την αναπτυξιακή πορεία της περιοχής, την ποιότητα ζωής των κατοίκων και το μεγάλο στοίχημα της βιώσιμης ανάπτυξης που οραματιζόμαστε για τον νέο μας Δήμο είναι οι εξής:

Η παραλία μας.

Μετά από σημαντικούς και πολύχρονους αγώνες ελπίζουμε πλέον βάσιμα ότι το Μοσχάτο και ο νέος Δήμος θα ξαναβρεί την έξοδο προς την θάλασσα.
Σε ένα υπερτοπικό πόλο, δημόσιο, ελεύθερο και ανοικτό σε όλους.
Ένας χώρος Πρασίνου, Αθλητισμού και Αναψυχής.
Ένας χώρος που θα δέχεται όχι μόνο τους κατοίκους του Δήμου αλλά και όλου του λεκανοπεδίου. Παράλληλα, θα αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης της περιοχής και αναζωογόνησης της τοπικής αγοράς.

Πιστεύουμε βάσιμα ότι θα γίνουν και όλα τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα και αγωνιζόμαστε για την υλοποίηση τους όπως είχε αρχικά σχεδιαστεί, με μετατόπιση της λεωφόρου και την κατασκευή του αντιπλημμυρικού καναλιού.
Παράλληλα σχεδιάζουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της περιοχής κατοικίας στην παραλιακή ζώνη. Έτσι, μόνο και σε αυτό το σημείο του Μοσχάτου θα διατηρηθεί το σημερινό ύφος της γειτονιάς και της ήσυχης αστικής περιοχής.

ο Ελαιώνας

Η δεύτερη μεγάλη χωρική ενότητα του νέου δήμου είναι ο ιστορικός ελαιώνας της αρχαίας Αθήνας. Δυστυχώς, σήμερα είναι από τις πλέον υποβαθμισμένες περιοχές της Ελλάδος: Πλήθος βιοτεχνικών και βιομηχανικών δραστηριοτήτων και με περιοχές εκτός σχεδίου πόλης. Δραστηριότητες που λειτουργούν ανεξέλεγκτα και πολλές φορές ξεπερνούν τα όρια του νόμιμου, δημιουργώντας προβλήματα στην ευρύτερη περιοχή.

Θεωρούμε ότι ο Ελαιώνας μπορεί να αποτελέσει χώρο οικονομικής ανάπτυξης αλλά ταυτόχρονα και πνεύμονα πρασίνου με μορφή αστικού δάσους, αναπτύσσοντας παράλληλα δραστηριότητες εκπαίδευσης και πολιτισμού.
Ο Ελαιώνας μπορεί να γίνει ο σημαντικότερος πνεύμονας πρασίνου που τόσο λείπει από την Αθήνα. Θα χρειαστούν, όμως, αγώνες και συγκρούσεις με κάθε λογής συμφέροντα, ώριμη πολιτική σκέψη, ολοκληρωμένος σχεδιασμός, διάλογος και συναίνεση με όλες τις δυνάμεις που εκφράζουν το κοινό καλό.
Έτσι μπορούμε να χαρούμε στον Ελαιώνα:

 την ήπια οικονομική ανάπτυξη μαζί με την ποιότητα ζωής,
 την παραγωγή προϊόντων και υπηρεσιών χέρι- χέρι με την προστασία του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος.

Η οδός Πειραιώς

Μετά την παραλιακή ζώνη και τον Ελαιώνα, ο τρίτος μεγάλος πόλος ανάπτυξης είναι η οδός Πειραιώς. Η οδός Πειραιώς αποτελεί τον κοινό άξονα που ενώνει και τις δύο επιμέρους ενότητες, του Μοσχάτου και του Ταύρου.
Ο ιστορικός αυτός δρόμος με τις προβλεπόμενες χρήσεις του θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό την μορφή και τον τύπο της ανάπτυξη στη νέα πόλη μας.

Θεωρούμε ότι η οδός Πειραιώς είναι δυνατόν να αποτελέσει την οδό του πολιτισμού και της εκπαίδευσης καθώς ήδη στεγάζονται και λειτουργούν:
είτε εκπαιδευτικοί οργανισμοί εθνικής κλίμακας όπως είναι,
 η Σχολή Καλών Τεχνών του Πολυτεχνείου,
 το κολέγιο ΙΣΤ
 και τα ΤΕΙ Πειραιά που πρόκειται να λειτουργήσουν.

Είτε πολιτιστικοί οργανισμοί με αξιόλογο έργο όπως είναι:
 Το Ίδρυμα του Μείζονος Ελληνισμού και ο Ελληνικός Κόσμος,
 το Ίδρυμα Κακογιάννη,
 Το πρώην εργοστάσιο Τσαούσογλου στο οποίο φιλοξενούνται οι θεατρικές παραγωγές του Φεστιβάλ Αθηνών που είναι ευρωπαϊκού επιπέδου.

Σχεδιάζουμε μέτρα και πολιτικές για να ενισχυθεί η πολεοδομική και οικιστική ενοποίηση μεταξύ των δύο περιοχών και η ενίσχυση της εμπορικής και οικονομικής ζωής. Για να επιτευχθεί αυτό απαιτείται η σύνταξη πολεοδομικής μελέτης για το σύνολο του νέου Δήμου ώστε να επανακαθορισθούν χρήσεις γης και να διευκολυνθεί η σύνδεση των οικιστικών ιστών των δύο περιοχών.

Η χωροταξική ενοποίηση επιτυγχάνεται με τη δημιουργία ποδηλατοδρόμων και χώρων περιπάτου. Βασικό μέλημά θα μας είναι η τόνωση της δημοτικής συγκοινωνίας των δύο περιοχών με τον σχεδιασμό και τη λειτουργία εκτεταμένων ενδοδημοτικών συγκοινωνιακών γραμμών σε όλο το εύρος του νέου Δήμου.
Επίσης, με τις κατάλληλες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα επιτευχθεί η οικιστική συνέχεια για μία νέα δυναμική στην κοινωνική και οικονομική ζωή της περιοχής. Έτσι, μπορούμε να προσδώσουμε μεγαλύτερο κύρος και γόητρο στην νέα πόλη, διαμορφώνοντας ελκυστική εικόνα για το νέο μας Δήμο.

Ο πέμπτος στρατηγικός στόχος

Ο πέμπτος αλλά εξίσου σημαντικός για εμάς στόχος αφορά τη νεολαία, μέσα από την παιδεία, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό.
Επιτρέψτε μου να κάνω ειδική μνεία για τη νέα γενιά. Η κρίση πλήττει κυρίως τις νέες ηλικίες. Εμείς έχουμε τη μεγαλύτερη ευθύνη για αυτή την κατάσταση που διαμορφώθηκε. Οφείλουμε να τους δώσουμε ελπίδα και όραμα. Αλλά, κυρίως, χρειάζονται χειροπιαστά πράγματα που θα ανακουφίσουν τους νέους: Ειδικές τιμές σε όλα τα δίδακτρα, εκπτώσεις στα εισιτήρια, συγκεκριμένες παροχές σε κοινωνικά, πολιτιστικά και αθλητικά θέματα.
Πιο συγκεκριμένα:
o Δημιουργία αναγνωστηρίου και τμήματος ενισχυτικής διδασκαλίας σε οικονομικά ασθενέστερους μαθητές
o Ισχυροποίηση των θεσμών του ολοήμερου σχολείου και της ενισχυτικής διδασκαλίας, Λειτουργία Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης παιδιών και το πιλοτικό πρόγραμμα των ανοικτών αυλών των σχολείων.
o Σκοπεύουμε να σταθούμε δίπλα στον πλευρό των νέων ανθρώπων υποστηρίζοντας τους σπουδαστές, ενισχύοντας την νεανική επιχειρηματικότητα και διευρύνοντας τα προγράμματα κατάρτισης των νέων τεχνολογιών.
o Στον πολιτισμό και στον αθλητισμό: Η διεύρυνση των καλλιτεχνικών εργαστηρίων και στους δύο Δήμους και η δημιουργία κατάλληλων υποδομών για την υποστήριξή τους.
o η τόνωση του ερασιτεχνικού και μαζικού αθλητισμού με την ενίσχυση των αθλητικών συλλόγων.

Τέλος, η διεκδίκηση δημιουργίας κολυμβητηρίου, όπως και η διοργάνωση πολιτιστικών και αθλητικών θεσμών υπερτοπικού ενδιαφέροντος, είναι δεσμεύσεις τις οποίες όχι μόνο καλούμαστε, αλλά είμαστε και σε θέση να διεκδικήσουμε.

Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Θα ήταν αμετροέπεια εάν ισχυριζόμαστε ότι δεν υπάρχουν προβλήματα.
Παραδεχόμαστε πως έχουμε κάνει λάθη αλλά και έχουμε μάθει από τα λάθη μας.
Κάναμε λάθη γιατί εργαζόμαστε με επιμονή, και όποιος είναι ενεργός κάνει λάθη.

Παρουσιάζονται αδυναμίες, ελλείψεις και καθυστερήσεις τόσο στο Μοσχάτο όσο και στον Ταύρο.

Χαρακτηριστικά αναφέρω:

 τα αντιπλημμυρικά έργα που χρειάζονται και στις δύο περιοχές,
 Τα έργα ανάπλασης που απαιτούνται στην παρακηφίσια περιοχή και για την κατάσταση της οποίας δεν είμαι καθόλου υπερήφανος. Δεσμεύομαι ότι θα αποτελέσει μία από τις βασικές μας προτεραιότητες όπως και τα έργα στην περιοχή βόρεια των γραμμών ΗΣΑΠ
 Τη δημιουργία του μεγάλου ποδηλατόδρομου που ένας μεγάλος κλάδος του θα διέλθει από το Μοσχάτο.
 την πλήρη αξιοποίηση των σφαγείων στον Ταύρο ως κέντρου πολιτισμού,
Ζητάμε από τους συμπολίτες μας να αξιολογήσουν τον κάθε υποψήφιο Δήμαρχο και να επιλέξουν τους καλύτερους για το νέο Δημοτικό Συμβούλιο.

Έχουμε εμπιστοσύνη στην προσωπική σας κρίση. Πριν αναφερθώ στους άλλους συνδυασμούς θα ήθελα να σας πω ότι η στήριξη του μεγάλου δημοκρατικού κόμματος του ΠΑΣΟΚ με τιμά, όμως δεσμεύομαι εδώ ότι θα με βρουν απέναντί τους όσοι ενεργήσουν ενάντια στο καλό του νέου Δήμου και στα συμφέροντα και την ποιότητα ζωής των Δημοτών του. Είναι, όμως, ανήθικο να λοιδορούν αυτή τη στήριξη εκείνοι που όχι μόνο τη διεκδίκησαν μέχρι τέλους αλλά συμμετείχαν και σε όργανα που αποφάσιζαν τη στήριξη σε υποψήφιους Δημάρχους άλλων Δήμων. Ο κόσμος και μνήμη έχει και μυαλό διαθέτει.
Είμαστε αντίθετοι στο μνημόνιο και θα παλέψουμε ώστε να αμβλύνουμε τις συνέπειές του για τους δημότες μας. Είμαστε, όμως, αντίθετοι και σε όλες εκείνες τις πολιτικές και ενέργειες που μας οδήγησαν σ’ αυτή την κατάσταση. Δηλώνω κατηγορηματικά ότι θα σεβαστούμε και το τελευταίο ευρώ των δημοτών μας.

Θα ήθελα να αναφερθώ στο συνδυασμό του κυρίου Σπανάκη. Ο κύριος Σπανάκης χρησιμοποιεί την πολιτική σαν μέσον. Από τη μια φοράει το κοστούμι του κυβερνητικού στελέχους και από την άλλη το πουκάμισο της αυτοδιοίκησης. Και ποιο είναι το αποτέλεσμα; Είναι η πρώτη φορά από το 1987 που ασχολούμαι με τα κοινά στο Μοσχάτο που η παράταξη της μειοψηφίας κατάφερε να διασκορπιστεί είτε με διαγραφές, είτε με αποχωρήσεις των δημοτικών συμβούλων της.

Ο κος Σπανάκης με μεγάλη ικανοποίηση έλεγε χθές βράδυ στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι υποστηρίζεται από το κόμμα του κυρίου Καρατζαφέρη. Φαίνεται ότι οι ένοικοι στην ίδια πολυκατοικία βρέθηκαν. Μας είπε μάλιστα ότι ο συνδυασμός του υποστηρίζει για την περιφέρεια Αττικής τόσο τον εκλεκτό της Νέας Δημοκρατίας κύριο Κικίλια όσο και τον εκλεκτό του Λαός κύριο Άδωνι Γεωργιάδη. Μπράβο- συγχαρητήρια.

Θέλω να απευθυνθώ στους ψηφοφόρουςτης Νέας Δημοκρατίας λέγοντάς τους ότι θα συνεχίσουμε την ήπια, σοβαρή και αξιόπιστη πολιτική που ασκούσαμε όλα αυτά τα χρόνια στο Δήμο Μοσχάτου με το Δήμαρχο Ταξιάρχη Παπαντώνη. Τους προσκαλώ να μας ακούσουν, να μας αξιολογήσουν και να υποστηρίξουν το συνδυασμό μας. Ο νέος Δήμος απαιτεί μια ισχυρή ομάδα στο τιμόνι της διοίκησης γιατί τα προβλήματα είναι μεγάλα και σύνθετα. Δεν χρειάζονται πειραματισμοί και αυτοσχεδιασμοί που θα βάλουν σε κίνδυνο τις κατακτήσεις τόσων χρόνων.

Θα ήθελα να αναφερθώ στις δυνάμεις της παραδοσιακής αριστεράς. Για τους δύο συνδυασμούς που εκφράζονται από το Συνασπισμό/ Σύριζα και από το Κομμουνιστικό Κόμμα. Είναι συνδυασμοί με επικεφαλής τον κύριο Σωπάκη και τον κύριο Κυριαζίδη αντίστοιχα.

Τους σέβομαι και τους τιμώ για τους αγώνες τους. Είναι όμως δυνατόν να υπάρξει αξιόπιστη αυτοδιοικητική πρόταση με βασικό χαρακτηριστικό τον αντι μνημονιακό και αντι- Καλλικρατικό χαρακτήρα της; Είναι δυνατόν να ασκηθεί διοίκηση όταν δεν μπορείς να συνεργασθείς με καμία άλλη δύναμη; Πως θα βρούμε κοινούς στόχους για να λύσουμε τα δύσκολα προβλήματα; Είναι πολύ εύκολο μια πολιτική με πολλά αντί αλλά χωρίς ρεαλιστικές προτάσεις.
Γνωρίζουμε ότι και ένα μέρος της Αριστεράς έχει τα δικά του εσωτερικά προβλήματα. Όμως εμείς δεν θα γίνουμε κριτές σε άλλους χώρους. Θέλω όμως να δηλώσω ότι με τις δυνάμεις στην Αριστεράς στο Μοσχάτο βρεθήκαμε πολλές φορές δίπλα-δίπλα, σε κοινούς αγώνες και σε σημαντικές διεκδικήσεις. Και θέλω να βεβαιώσω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι μόλις αναλάβουμε τη διοίκηση του νέου Δήμου με τη ψήφο των πολιτών, θα συναντηθούμε με όλες και όλους εκείνους που διεκδικούν το όραμά τους να γίνεται πράξη. Ο πλούτος των ιδεών της αριστεράς και οι σημαντικοί άνθρωποι που τις εκφράζουν, είναι απαραίτητοι για να κερδηθούν τα μεγάλα στοιχήματα. Χωρίς καπελώματα, δίχως ηγεμονισμούς, σεβόμενοι τις μεταξύ μας διαφορετικότητες, έχουμε πολλά κοινά μετερίζια με την αριστερά και τους ανθρώπους της.
Θέλω, τέλος, να αναφερθώ σε μία δύσκολη συγκυρία για την παράταξή μας. Στις εκλογές συμμετέχει ένα ακόμη ψηφοδέλτιο από τις κοινές μας δυνάμεις, από τις δυνάμεις που συμμετείχαν ενεργά και στήριξαν το έργο όλων αυτών των χρόνων. Ο επικεφαλής, ο Άρης ο Κρεμμύδας είναι συναγωνιστής και ήταν συνάδελφος δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας για πάρα πολλά χρόνια. Ο μεγάλος όγκος των δυνάμεων προέρχονται από την ίδια κοινή πορεία, από μεγάλες επιτυχίες και κατακτήσεις. Δυστυχώς, κακές συγκυρίες τον έφεραν σε ξεχωριστό δρόμο. Ο συνδυασμός του Άρη είναι, φυσικά, απόλυτα σεβαστός αλλά αντικειμενικά είναι ένας συνδυασμός που χώρισε τις δυνάμεις μας. Εμείς ενώνουμε τις δυνάμεις.

Δεν είμαστε αντίπαλοι με τον Άρη Κρεμμύδα. Είμαστε όμως αντίπαλοι σε δύο πράγματα: Καθαρά και ξάστερα:

Είμαστε αντίπαλοι με εκείνους που γλιστρούν στην εύκολη και ανέξοδη πολιτική της απαξίωσης του έργου που έχει γίνει όλα αυτά τα χρόνια, εφευρίσκοντας σκάνδαλα και παρανομίες. Δυστυχώς, φαίνεται ότι μοναδικός συγκολλητικός τρόπος για να ενοποιηθούν οι ετερόκλητες δυνάμεις στο συνδυασμό αυτό είναι η καταγγελία και η απαξίωση. Δεν μπορούν τα τάζουν όλα και σε όλους. Δεν μπορούν να αθροίζουν καταγγελίες και αιτήματα. Δεν μπορούν να μιλάνε για ξεπούλημα της παραλίας. Δεν θα ήθελα να διαβάζω πρακτικά δημοτικών συμβουλίων. Εμείς εμμένουμε στο σχέδιο που ψήφισε το Δημοτικό Συμβούλιο για την παραλία ως ένα χώρο δημόσιο και ανοικτό σε όλους, χώρο πολιτισμού, πράσινου και αθλητισμού.

Και δεύτερον είμαστε αντίπαλοι με όσες και όσους εφευρίσκουν προσωπικά θέματα για να διαβάλλουν και να συκοφαντήσουν αντίπαλους υποψήφιους. Δηλώνω κατηγορηματικά ότι σε αυτά τα δύο θέματα θα με βρούν προσωπικά απέναντί τους. Από όπου και εάν προέρχονται. Εδώ θα με βρουν σκληρό αντίπαλο. Αλλά με τον Άρη τον Κρεμμύδα και με τις δυνάμεις που εκφράζει, μας ενώνουν κοινές αγωνίες και κοινοί αγώνες. Ο δρόμος για συνεννόηση και συνεργασία για αυτά τα δύσκολα χρόνια που έρχονται είναι αναγκαίος και από τη δική μας την πλευρά διάπλατα ανοικτός.

Στεκόμαστε μακριά από την πόλωση, μακριά από τις ακρότητες ,όπλο μας είναι οι προτάσεις μας, το πρόγραμμα μας, αυτό είναι το σημείο υπεροχής μας, αυτό θα πρέπει να είναι το πεδίο αντιπαράθεσης των εκλογών, οι λύσεις που προτείνει ο κάθε υποψήφιος στους πολίτες.

Δεν θα απαντήσουμε σε μικρότητες που μόνο στόχο έχουν να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο και να δημιουργήσουν ένταση. Είμαστε η μοναδική αξιόπιστη λύση για τον Δήμο και το γνωρίζουν αυτό οι αντίπαλοι μας.

Δεν πρόκειται να εκβιάσουμε κανέναν ζητώντας του τη ψήφο,
δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε τους θεσμούς για την επίτευξη μικροπολιτικών σκοπών.

Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε μπροστά.

Από την επόμενη κιόλας μέρα της εκλογής μας θα είμαστε η δημοτική αρχή όλων ανεξαιρέτως των πολιτών.

Φίλες και φίλοι

Υπηρετούμε μια Τοπική Αυτοδιοίκηση που οφείλει:
 να εκφράζει το «κοινό καλό» και το δημόσιο συμφέρον,
 να διασφαλίζει τις συλλογικές αξίες,
 να παράγει κοινωνική συνοχή και κοινωνική ανάπτυξη με κέντρο τον άνθρωπο.

Αναζητάμε νέες προγραμματικές συγκλίσεις μέσα από τη διαρκή ανανέωση.
Φίλες και φίλοι,

το εγχείρημα που φιλοδοξούμε να αναλάβουμε, με τη δική σας ελεύθερη επιλογή στις εκλογές, είναι δύσκολο, πάρα πολύ δύσκολο.

Δεν θα τάξουμε «λαγούς με πετραχήλια».
Δεν θα αθροίσουμε επιμέρους αιτήματα και διεκδικήσεις που θα αντιφάσκουν και θα αναιρούνται μεταξύ τους.
Δεν θα χαϊδέψουμε αυτιά. Ο λαϊκισμός και ο εύκολος εντυπωσιασμός δεν μας εκφράζουν. Θα δουλέψουμε σκληρά, με ολοκληρωμένο σχεδιασμό και προγραμματισμό, με σωστή οργάνωση και αποτελεσματική διοίκηση.
Φίλες και φίλοι,

Θα προχωρήσουμε στη συνένωση των δύο Δήμων με τρόπο οργανωμένο. Είμαστε εκείνοι που μπορούμε να εγγυηθούμε την επιτυχημένη συνένωση των δύο Δήμων.
Τόσο ο Δήμος Μοσχάτου όσο και ο Δήμος Ταύρου έχουν τη δική τους ιστορία, τις δικές τους επιτυχίες και κατακτήσεις. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να γίνει σεβαστή η παράδοση, η ιστορική διαδρομή και τα φυσιογνωμικά χαρακτηριστικά της κάθε περιοχής.

Βασική προϋπόθεση επιτυχίας της συνένωσης είναι η ανάγκη προγραμματικών συγκλίσεων και συστράτευσης διαφορετικών συλλογικοτήτων των δύο τοπικών κοινωνιών. Οι δυνάμεις της αυτοδιοίκησης, οι οργανώσεις, οι φορείς, οι σύλλογοι, τα σωματεία αλλά και ίδιοι οι πολίτες θα πρέπει να υπερβούμε προκαταλήψεις, τοπικισμούς και ηγεμονισμούς ώστε να συμβάλλουμε στον κοινό σκοπό για ένα ισχυρό και σύγχρονο νέο Δήμο.

Για το λόγο αυτό ακριβώς απευθύνω κάλεσμα σε όλες τις δυνάμεις που αναζητούν ένα πειστικό σχέδιο και ένα αξιόπιστο όραμα για να προχωρήσουν.
Δεν υπάρχουν περιθώρια αναμονών. Δεν έχουμε χρόνο για άγονους προβληματισμούς.
Οι καθυστερήσεις οδηγούν σε επικίνδυνες ακινησίες.
Φίλες και φίλοι,

Διαθέτουμε την εμπειρία και τη γνώση,
Έχουμε το σχέδιο και το όραμα
παίρνουμε την πρωτοβουλία και αναλαμβάνουμε την ευθύνη για να οδηγήσουμε
το νέο Δήμο Μοσχάτου- Ταύρου σε ακόμη μεγαλύτερη πρόοδο και ανάπτυξη.
Θέλω να σας ευχαριστήσω για
Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την παρουσία και τη συμμετοχή σας απόψε εδώ, στα εγκαίνια του εκλογικού μας κέντρου στο Μοσχάτο. Μια παρουσία που μας γεμίζει χαρά και αισιοδοξία. Μια παρουσία που δίνει το σαφές μήνυμα νίκης για τις εκλογές του Νοεμβρίου.

ΙΣΧΥΡΑ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

20 σχόλια:

  1. ΑΝΤΡΕΑ...
    ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ
    ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΙΣ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΨΕΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ.
    ΠΡΩΤΟΝ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ,ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΤΩΝΗ,
    ΤΡΙΤΟΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΥΤΟ.
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΧΡΙΖΟΥΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟΝ ΕΙΓΓΕΛΕΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΘΙΓΟΜΕΝΟΥΣ.
    ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΝΟΜΗΜΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΝΤΕΣ.ΤΑ ΓΡΑΦΤΑ ΕΧΟΥΝ ΜΕΙΝΕΙ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΑ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ.!!!!!!!!!ΚΥΡΙΩΣ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ
    ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αντωνάρα μου πως τα κατάφερες να είσαι ο επόμενος δήμαρχος Μοσχάτου!!!! ΜΠΡΑΒΟ!!! Πόνταρες σωστά την κατάλληλη στιγμή στο σωστό άλογο.Να ξέρεις μόνο οτι ο Ανδρέας δεν είναι του χεριού σου όσο νομίζεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΝΤΡΕΑ ΣΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΣΕ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΣΕ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΙΚΑΝΟΤΑΤΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΣΕ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΟΣΟ ΕΧΕΙΣ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΠΑΝΤΩΝΑΙΚΗ ΣΑΠΙΛΑ.... ΚΑΖΑΛΕΣ ΛΟΥΚΑΚΙΔΕΣ ΛΟΥΚΙΔΕΣ ΚΑΡΑΒΙΕΣ ΝΤΕΡΕΚΕΣ........ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΗ ΑΙΡΕΤΟΥΣ ΠΟΛΥΘΡΟΝΑΤΟΥΣ ΤΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. o antvnakis den tha kataferei oute na eklegei se autes tis ekloges giati einai antipathhtikos kai katalabe ton rolo tou o laos tou moschatou.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ASTROBOY Η ΣΤΈΦΑΝΕ μόλις αρχισαν τα σχόλια στο προσωπικό σου ιστολογιο να σε ενοχλούν τα έκοψες....Κατά τα άλλα είσαι αντικειμενικός...
    Γραφε μόνος σου λοιπον υμνους για τον Αρούλη χωρίς να έχεις αντίλογο.Ωράια αίσθηση περί δημοκρατίας έχεις.Τι μας το πούλαγες λοιπον αφού δεν το πιστευες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ; ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ; Ο ΚΥΡΙΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΝΑ ΤΑΖΕΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ. ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΠΑΡΑΔΕΧΘΗΚΑΝ ΟΤΙ ΦΤΑΣΑΜΕ ΕΔΩ ΠΟΥ ΦΤΑΣΑΜΕ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ (ΟΧΙ ΜΟΝΟ). ΦΤΟΥ ΣΑΣ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ζητάτε εσείς την ψήφο μας που μας έχετε εδώ και καιρό ξεχάσει και μας θεωρείτε δεδομένους?? εσείς που θυμάστε το πασοκ όποτε σας βολεύει και εξυπηρετεί?? Εσείς που απειλείται έμμεσα ή άμεσα τον κόσμο και τους εργαζομένους του δήμου?? που στηρίζετε τις τακτικές του πελατειακού συστήματος (το οποίο είναι υπεύθυνο για την κατάντια μας)?? που εκμεταλλευεστε τον πόνο του κόσμου για να σας ψηφίσουν?? εσείς που κάνετε συνεργασίες με άτομα που τα χαρακτηρίζατε λαμόγια?? εσείς που έχετε το θράσος να μας λέτε ποιος ειναι πιο πολύ πασοκ και ποιος όχι??? εσείς που μας τάζετε ότι δεν κάνετε τόσα χρόνια. Αν βγουν ξανά αυτοί είμαστε άξιοι της τύχης και της ψήφου μας. Η ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ σας έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Γιατί δεν ζητήσατε συγνώμη για ότι είχατε υποσχεθεί πριν 4 χρόνια και δεν τα κάνατε?? Κύριοι στις
    7 Νοεμβρη χάνετε το 2ο επαγγελμα σας ετοιμαστείτε να κάτσετε στα έδρανα της αντιπολιτευσης . Ο ΚΟΣΜΟΣ ΞΥΠΝΗΣΕ ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ ΑΛΛΟ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Astroboy είσαι μεγάλος άνθρωπος,έχεις συμφέροντα στον Δήμο και το παίζεις Αρειανός???Ντροπή!!! Ο Ηλίας τι λέει για αυτό?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΟΛΑ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΓΚΑΛΟΠ ΕΔΕΙΞΑΝ ΤΗΝ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΓΙΟΥΣ ΚΟΜΜΑΤΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ,ΤΟΥΣ ΟΣΦΙΟΚΑΜΠΤΕΣ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΔΝΤ.ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟΝ ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ .ΨΗΦΙΣΤΕ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ ΤΟΝ ΑΡΗ ΤΟΝ ΚΡΕΜΥΔΑ.ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΔΡΙΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑΜΠΟΥΡΩΘΕΙ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΛΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τι βολικό φίλε 6.57, να συνδυάζουμε τις δημοτικές εκλογές και τον Ανδρέα Ευθυμίου με το μνημόνιο και το ΔΝΤ και να εξαιρούμε τον Άρη από αυτή την σύγκριση. Λές και ο Άρης είναι σε άλλη παράταξη. Ή μήπως το δήλωσε και δεν το θυμάμαι, γιατί την τελευταία φορά που κοίταξα, ήταν ακόμα ΠΑΣΟΚ και το δήλωνε.
    Όση σχέση έχει ο Άρης με το μνημόνιο, άλλη τόση έχει ο Ανδρέας. Δηλαδή...καμμία! Δήμαρχο εκλέγουμε φίλε μου, όχι πρωθυπουργό! Σταματήστε να θεωρείτε τους ψηφοφόρους ηλίθιους, δεν είναι. Και μνήμη έχουν και κρίση για το ποιός είναι ο πιο κατάλληλος για Δήμαρχος, ο Άρης ή ο Ανδρέας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΑΝ Ο ΑΡΗΣ ΔΕΣΜΕΥΟΤΑΝ ΜΕ ΚΑΘΑΡΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΘΑ ΕΔΕΙΧΝΕ ΟΤΙ ΦΥΣΗΞΕ ΑΝΑΝΕΩΣΗ.... ΟΣΟ ΟΜΩΣ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΔΙΟΠΟΜΠΑΙΑ ΠΑΠΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ ΕΛΠΙΖΩ ΟΤΙ ΘΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΜΕ ΟΤΙ ΞΗΜΕΡΩΝΕΙ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ.ΜΗΠΩΣ Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΩΠΑΚΗΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΟΠΟΙΟΣ ΠΑΡΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΘΕΣΗ ΟΤΙ ΘΑ ΕΡΕΥΝΗΣΕΙ ΤΑ ΓΚΡΙΖΑ ΣΗΜΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΝΤΑΙ ΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΤΩΝΗ ΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΥΤΟ ΚΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΟΤΙ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΓΙΑ ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ, ΘΑ ΒΓΕΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ.
    ΟΠΟΙΟΣ ΑΠΟΦΥΓΕΙ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΑΥΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΘΕΣΗ ΜΑΛΛΟΝ ΣΚΟΠΕΥΕΙ ΝΑ ΣΥΓΚΑΛΥΨΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @ 7¨18
    ΑΝ Ο ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΙΟΣ, ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΟΥ,
    ΤΟΤΕ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΟΡΑΝΕ
    ΤΟ ΣΗΜΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΗΣΜΑ.Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΑΡΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ
    ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΠΕΡΗΦΑΝΑ ΓΗΡΑΤΕΙΑ,ΚΑΙ ΟΧΙ ΖΗΤΙΑΝΟΙ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΕΧΩ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΡΙΑ.!!!!!!!!!
    ΠΟΣΟΥΣ ΘΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ.??????
    ΣΤΟΝ ΤΑΥΡΟ ΜΟΝΟ ΕΧΟΥΝ ΤΑΞΕΙ 400 ΘΕΣΕΙΣ.!!!!!!!
    ΚΥΡΙΩΣ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟ,ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΟΛΙΑ.!!!!!!!
    ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΥΠΕΥΘΗΝΟ ΤΟΥ
    ΕΥΘΥΜΙΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. δεν ξέρω Κ.Ευθυμίου για κάποιο έργο σας ή τουλάχιστον τί σκοπεύετε να κάνετε αλλα με τα ατομα απο τον Ταυρο που έχετε δίπλα σας και 4 χρόνια θαμώνες στα καφενεια εν ώρα εργασίας ήταν ,πώς σκοπεύετε να κάνετε κάτι σε Μοσχάτο-Ταύρο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @12.54
    Δεν το βαρεθήκατε αυτό το βιολί? Αν ο Άρης είναι άλλο ΠΑΣΟΚ από αυτό που ξέρουμε γιατί δεν πήγε να διεκδικήσει το χρίσμα από εκείνο - το αγνό - ΠΑΣΟΚ? Όλοι ξέρουμε οτι συμμετείχε σε όλες τις διαδικασίες επιλογής και αποστασιοποιήθηκε ΜΟΝΟ όταν αντιλήφθηκε οτι δεν θα λάβει την στήριξη!
    Μη μας δουλεύετε άλλο, ξαναλέω, ο κόσμος δεν είναι χαζός. Δεν είμαστε στη δεκαετία του 80 που πίστευε ότι του λέγανε. Μόνο και μόνο για την κοροϊδία θα σας μαυρίσει.
    Όσο για το οτι θα έπρεπε στην παράταξη του Ευθυμίου να φοράνε το σήμα του ΠΑΣΟΚ (που υπέγραψε το Μνημόνιο), με την ίδια λογική στην παράταξη του Άρη θα πρέπει να φορέσουν το σήμα της ΝΔ (που μας οδήγησε στην ανάγκη του μνημονίου). Θα χαρούν πολλοί από τους υποψηφίους του με αυτή την εξέλιξη...

    @12.59
    Πρόσεχε φίλε γιατί μπορεί να γλυστρίσεις στη λάσπη που πετάς και να πασαλειφτείς (κι έτσι θα καταλάβουμε και ποιός είσαι...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @ 12:59 tha eprepe na ntrepese toulaxiston me afta pou grafeis
    meta timis v.p.t.c

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Φίλοι μου το θέμα με τον Άρη είναι απλό.
    Ήθελε το χρίσμα διακαώς.
    Έτρεξε, παρακάλεσε, πίεσε καταστάσεις και παρέσυρε ένα σωρό κόσμο που πιστέψανε ότι θα πάρει το πολυπόθητο χρίσμα.
    Ακολούθησε πιστά τις διαδικασίες που απαιτούσε το κόμμα και αποδέχτηκε όλες τις δεσμεύσεις.
    Πήγε και κάθισε στην ουρά για να το πάρει.

    Μόνο που είχε έτοιμο το σχέδιο Β.
    Το σχέδιο Β με τον κωδικό "κωλοτούμπα" προέβλεπε ότι σε περίπτωση που δεν τον ευλογήσει το κόμμα θα κηρύξει ...επανάσταση.
    Και την κήρυξε την επομένη.
    Το "ήλθα, είδα, ενίκησα" ο Άρης το έκανε :
    Πήγα, δεν το πήρα, επαναστάτησα! Απλό!
    Όσοι αφελείς προσέλθετε.

    Πιστεύω ότι θα μπορούσε ο Άρης να προβάλλει τα θετικά εκείνα σημεία που κάνουν τον συνδυασμό του να ξεχωρίζει και γιαυτό να ζητήσει την ψήφο των δημοτών.

    Όχι όμως να παίζει τον ...αντάρτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ο ΤΑΥΡΙΑΡΧΗΣ ΘΑ ΦΟΡΕΣΕΙ ΤΟ ΣΗΜΑΤΑΚΙ???ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ???
    Η ΘΑ ΦΟΡΑΕΙ ΤΟ ΣΗΜΑΤΑΚΙ "ΠΑΡΙΖΑΚΙ ΥΦΑΝΤΗΣ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή