Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Ανακοίνωση Σελλά, οι μελλοντικές του κινήσεις

Με ανακοίνωση του, ο Νίκος Σελλάς, επικεφαλής της δημοτικής κίνησης "Πολίτες εν Δράσει", ξεκαθαρίζει την κατάσταση αναφορικά με την ενταξη ή όχι της κίνησης στην παράταξη του κ. Σωπάκη, "Δράση, Τώρα".


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΙΚΟΥ ΣΕΛΛΑ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ “ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ…”


Ως εκλεγμένος επικεφαλής της δημοτικής κίνησης “ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ..”, εκφράζοντας και την θέληση της πλειοψηφίας των ιδρυτικών μελών της κίνησης, δηλώνω ότι οι “ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ…” δεν συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία του Νοεμβρίου για την εκλογή δημοτικής αρχής του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου.

Η παράταξή μας είχε διακηρύξει εξ ’αρχής ότι πρόθεσή της ήταν να παρέμβει δημιουργικά μέσα στα στενά όρια της τοπικής κοινωνίας, στην παραλυτική κρίση των θεσμών, αξιών & ήθους που μαστίζει την πατρίδα μας, αναδεικνύοντας συγχρόνως τα συλλογικά προβλήματα και προτείνοντας λύσεις μέσα από ένα συνεχή διάλογο με τους φορείς, με όρους σύνθεσης και δημιουργικής επικοινωνίας.

Πάντα διακηρύσσαμε ότι σκοπός μας είναι να ξαναφέρουμε την πολιτική στο Δήμο, λειτουργώντας έξω και πέρα από κομματικές εξαρτήσεις με ανιδιοτέλεια και πολιτικό ήθος. Γιατί πολιτική χωρίς τον εμπλουτισμό με ήθος, παραμορφώνει και απονεκρώνει τις δημιουργικές ιδέες, αντί να τις αναπτύσσει, και καταδυναστεύει τον πολίτη αντί να τον προστατεύει.

Σε πολλές συνεδριάσεις της Γραμματείας της παράταξης το τελευταίο διάστημα, ανεδείχθη από ορισμένα μέλη κατά τον πιο κραυγαλέο τρόπο, έλλειμμα πολιτικού ήθους και στοιχεία αμοραλισμού που δεν συνάδουν με τις αρχές της παράταξης και συγκεκριμένα όταν προσπάθησαν να παραβιάσουν την διακηρυγμένη αρχή της ακομμάτιστης και ακηδεμόνευτης πορείας και να μετατρέψουν τους “ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ…” σε προκάλυμμα και ψευδεπίγραφο μαγαζί συγκεκριμένου πολιτικού φορέα.

Έτσι βρεθήκαμε μπροστά στο δίλημμα αν θα πορευτούμε σύμφωνα με τις αρχές που έχουμε διακηρύξει ή θα εκφυλιστούμε και θα μετατραπούμε σε μια ακόμα δημοτική παράταξη που σκοπεί χωρίς αρχές στη συμμετοχή της στη νομή της δημοτικής εξουσίας εξυπηρετώντας μόνο κομματικές επιλογές.

Με γνώμονα το πολιτικό ήθος, τα περισσότερα μέλη της κίνησης αποφασίσαμε να μην συμμετάσχουμε στην εκλογική διαδικασία του Νοεμβρίου (7 ή 8 από τα μέλη της 11μελούς γραμματείας έως τον Απρίλιο, καθώς και οι περισσότεροι φίλοι που συγκρότησαν το ψηφοδέλτιό μας το 2006, δεν θα συμμετάσχουν στη νέα παράταξη).

Η προγραμματική σύγκλιση αποτελεί αναγκαία, αλλά όχι ικανή προϋπόθεση για τη συνεύρεση ανθρώπων στην κοινή στέγη μιας δημοτικής παράταξης, καθώς εξίσου σημαντικό ρόλο παίζουν η πολιτική συμπεριφορά και η τήρηση δημοκρατικών διαδικασιών.

Ασφαλώς καθείς έχει το απόλυτο και αναφαίρετο δικαίωμα να επιλέξει και καθορίσει τη στάση του και την πολιτική διαδρομή του, όχι όμως καπηλευόμενος τίτλους που δεν αποτελούν ιδιοκτησιακό στοιχείο.

Στην τελευταία συνεδρίαση της γραμματείας της κίνησης, συμφωνήθηκε ομόφωνα ότι καθείς ακολουθεί το δρόμο του, με σεβασμό της κοινής μας πορείας, και χωρίς να χρησιμοποιούν τον τίτλο “ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ…”, καθώς μάλιστα δεν έγινε συνέλευση για απόφαση της στάσης μας, αφού ήταν φανερές οι διαφωνίες.

Δυστυχώς, οι φίλοι που αποφάσισαν να ενταχθούν στη δημοτική κίνηση «Δράση τώρα», παραβίασαν και αυτή τη συμφωνία, προσπαθώντας να παραπλανήσουν τους Μοσχατιώτες ότι οι “ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ…” συγχωνεύονται με την παράταξη «Ταύρος, πόλη να ζεις», όπως εντελώς άκομψα διατύπωσε στο μήνυμά της η κ. Σταυροπούλου.

Ένα ακόμα δείγμα πολιτικού πολιτισμού, είναι και η στάση του επικεφαλής της νέας κίνησης κ. Σωπάκη, ο οποίος σε δική μου πρόταση για συνάντηση στις αρχές Απριλίου, δήλωσε ανέτοιμος να συζητήσει. Έκτοτε προτίμησε να συνομιλεί με τους κομματικούς του φίλους και ουδέποτε επικοινώνησε με στελέχη της κίνησής μας που διατύπωναν διαφορετικές απόψεις (και ασφαλώς ούτε μαζί μου).

Επειδή τα εκφυλιστικά συμπτώματα του παραγοντισμού, της ιδιοτέλειας, του κομματισμού, και της προσωπικής ανάδειξης, πρέπει να καταγγέλλονται και να ξεριζώνονται πάραυτα, δηλώνω ότι ουδείς έχει το νομικό έρεισμα και πολύ περισσότερο το πολιτικό και ηθικό δικαίωμα να χρησιμοποιεί τον τίτλο της παράταξης και να καπηλεύεται τη μέχρι σήμερα πορεία της.

Το πολιτικό ήθος και η ανιδιοτέλεια είναι στάση και τρόπος ζωής που πρέπει οι ενεργοί πολίτες και τα στελέχη μιας παράταξης να ενσωματώνουν στη συμπεριφορά τους, ώστε το παράδειγμά τους να αποτελεί διδαχή για τους υπόλοιπους πολίτες.

Μόνο η ανιδιοτέλεια με έμπρακτα παραδείγματα θωρακίζουν την πολιτική, προάγοντας ταυτόχρονα την υπευθυνότητα, τη συνέπεια, την ακεραιότητα σε όλη τη σφαίρα του πολιτικού και κοινωνικού βίου.

Διαδρομισμοί, βυζαντινισμοί, προσπάθειες προσωπικών προβολών, μωροφιλοδοξίες, προσπάθειες επιβολής κομματικών κατευθύνσεων και πολιτικός αμοραλισμός δεν συνάδουν με το ήθος, την αξιοκρατία, την ελευθεροφροσύνη που διακηρύσσαμε από την ημέρα που εμφανιστήκαμε δημόσια.

Η κοινότητα θέσεων με όλα τα μέλη της κίνησής μας, σίγουρα θα μας οδηγήσει να συναντηθούμε σε κοινούς αγώνες όποτε το συμφέρον της πόλης το απαιτήσει. Όμως η συμπεριφορά ορισμένων, είναι επίσης βέβαιο ότι θα δημιουργεί δυσκολία να κοιταζόμαστε με καθάριο βλέμμα.

Μοσχάτο
30/9/2010
Νίκος Σελλάς
Δημοτικός Σύμβουλος Μοσχάτου

Σχόλιο του Μοσχάτο Live!: Όποιος έχει παρακολουθήσει την πορεία του κ. Σελλά όλα αυτά τα χρόνια, θα γνωρίζει ότι πρόκειται για άνθρωπο που στηρίζει τις συγκλίσεις και τις συνεργασίες, αρκεί αυτές να γίνονται με πολιτικές θέσεις και απόψεις και όχι με άλλα κριτήρια. Η απουσία του από τα τοπικά δρώμενα, μπορεί αρχικά να προκαλεί απορία, αλλά μπορούμε να φανταστούμε τι είναι αυτό που τον οδήγησε στο να την επιλέξει, κρίνοντας από την ανακοίνωσή του.

Επειδή, όμως είναι αυτοδιοικητικός, ο κ. Σελλάς θα είναι παρών στις εκλογές και απ' ό,τι γνωρίζουμε, θα είναι υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Αθηνών, με το κόμμα των Οικολόγων, στο πλευρό του υποψήφιου Περιφερειάρχη, κ. Διάκου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου