Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

E-mail αναγνώστη για προβλήματα από μποτιλιάρισμα στο Μοσχάτο

Αναγνώστης μας απέστειλε e-mail και φωτογραφία για προβλήματα στην κυκλοφορία στους δρόμους Κοραή και Ιλισσού, λόγω άσχημα παρκαρισμένων οχημάτων:

Μόνοι μας δημιουργούμε προβλήματα

Κοραή και Ιλισσού.


Καθημερινό φαινόμενο το μποτιλιάρισμα από φορτηγά που δεν μπορούν να στρίψουν. Κι αυτό γιατί κάποιοι συγκεκριμένοι θέλουν να παρκάρουν πάνω στην γωνία. Και λέω κάποιοι συγκεκριμένοι
γιατί είναι οι ίδιοι και οι ίδιοι καθημερινά.

Τους εξηγούμε το πρόβλημα αλλά αυτοί δεν θέλουν να καταλάβουν. Και είναι και κάτοικοι ή εργαζόμενοι που ζούν και ξέρουν τα προβλήματα. Στην ίδια γωνία από την απέναντι γωνιά ο Δήμος είχε βάλει σιδεριές για να μην παρκάρουν. Κι όμως τους είδα με τα μάτια μου να τα ξυλώνουν για να παρκάρουν. Δεν σεβάστηκαν ούτε το εκκλησάκι που υπάρχει εκεί από κάποιο ατύχημα που σκοτώθηκε κάποιο παιδί, γιατί δεν τον είδαν από τα παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα. Τί να πώ ?

Πόσο γαιδούρια έχουμε γίνει ? Δεν σεβώμαστε ούτε την μνήμη ενός ανθρώπου απλώς και μόνο για να κάνουμε εμείς την δουλειά μας ?

4 σχόλια:

  1. Θεωρώ ότι ένα από τα βασικότερα ζητήματα που πρέπει να δει η νέα δημοτική αρχή είναι αυτό των διαδημοτικής προσπέλασης οδών του Μοσχάτου. Έχουμε γίνει μια πόλη "σουρωτήρι". Το να περπατήσεις άνετα μέσα στην πόλη αποτελεί όνειρο θερινής νύχτας. Κατανοώ το ευρύτερο πρόβλημα, αλλά όλοι απαιτούμε μια πόλη βιώσιμη, ασφαλή, ανθρώπινη και πρέπει να παλέψουμε γι' αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το Μοσχατο ειναι γεματο διασταυρωσεις και καθημερινο προβλημα η ελλειψη ορατοτητας σε καθε στοπ........περναμε τα αμαξια μας κατα τυχη τις περισσοτερες φορες...αφου δεν μπορεις να δεις τιποτα ,και να προβλεψεις και τιποτα....Και αν συμβει το κακό αντε να αποδειξεις οτι δεν εισαι ελεφαντας...και θα φταις εσυ που υποτιθεται παραβιασες το ΣΤΟΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. MEΓΑΛΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΑ ΣΤΟΠ ΣΤΙΣ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΕΙΣ.

    ΚΑΤΑΤΥΧΗ ΠΕΡΝΑΜΕ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δυστυχώς έχω την ατυχία να μένω εκεί. Θα μπροεούσε να είναι μία πανέμορφη γωνιά του Μοσχάτου, πλην όμως...Αυτή η 'γωνία' έτσι όπως την έχουν διαμορφώσει, σε συνδυασμό με το ανεπίτρεπτο πέρασμα που έχει δημιουργηθεί από την Πειραιώς προς την παραλιακή λόγω της γέφυρας στη Μεταμορφώσεως προκαλώντας αφόρητο φόρτο κίνησης για ένα μικρό σχετικά δρόμο όπως είναι η Κοραή (και η Ιλισσού βέβαια...) και ΤΕΛΟΣ...η κατάληψη πεζοδρομίων και δρόμου από το Χαλκιά ο οποίος τυγχάνει και συνεργείο περιπολικών άρα όποια παράπονα πέφτουν το κενό... Πιστεύω ότι επιβάλλεται η πλήρης πεζοδρόμηση της Ιλισσού από Χειμάρας μέχρι Κοραή και παράλληλα ανακατεύθυνση από χειμάρας προς καλλιθέα, η κατάργηση της γέφυρας και γενικότερα διοχετευση της εν λόγω κίνησης από λεωφόρους....Επειδή όμως ζούμε στην Ελλάδα....ξεχάστε ότι έγραψα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή